Dodaj do ulubionych

TP SA: Strajk głodowy związkowców

30.03.05, 16:49
Zwolnic protestujacych.
Po pierwsze nie uzyskali nawet poparcia wiekszosci zalogi.
Poza tym wlasciciele firm powinni miec prawo do podejmowania decyzji w swojej
wlasnej firmie.
A te cale tabuny pan pijacych kawe przez polowe dnia wplywaja dosyc
negatywnie na cenny rozmow telefonicznych.
Do porownania rozmowa z Polska ze Stanow to tylko 8 centow za minute.
Obserwuj wątek
    • Gość: mola teraz boją się o swoje posady????????? IP: *.torun.mm.pl 30.03.05, 17:16
      trzeba było strajkować z taką determinacją 3lata temu!!!!!!!
    • janbacz Strajki należy ucywilizować 30.03.05, 17:26
      Jedyna forma strajku zgodna z fundamentalną
      dla naszej cywilizacji zasadą "umów należy dotrzymywać",
      to złożenie przez pracownika wymówienia warunkowego.
      Jeśli pracodawca nie spełni warunku, to pracownik odchodzi
      zadowolony, że nie będzie dalej wyzyskiwany przez pracodawcę.
      No bo jak ktoś nie czuje się wyzyskiwany to nie strajkuje
      - nieprawdaż?
      • Gość: tomboy NIECH SOBIE GLODUJA !! A FIRMA NIECH PADA NA RYJ ! IP: *.chello.pl 30.03.05, 17:36
        banda nierobow i złodzieji - dla mnie moga wszyscy sobie glodowac bo nie jestem
        od iesiaca ich klientem !!!! HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURA
        • Gość: Klimek Re: NIECH SOBIE GLODUJA !! A FIRMA NIECH PADA NA IP: 212.160.172.* 30.03.05, 18:03
          Idąc dalej tokiem Twojego rozumowania należy powiedzieć:
          Zwolnić kolejarzy - bo nie przemieszczam się brudnymi i niebezpiecznymi
          pociągami;
          Zamknąć kopalnie - bo nie palę węglem;
          Zamknąć szpitale - bo jestem zdrowy jak rydz.
          Żałosny jesteś Kolego.
          Propunuję okład z lodu na rozpalone czoło...
          • amerykanin09 GLODUJA !! A FIRMA NIECH PADA NA 30.03.05, 18:14
            idac tokiem twojego rozumowania, najprostrzym problemem na rozwoj Polski i
            zlikwidowanie bezrobocia byloby zatrudnienie miliona ludzi do kopania dolkow w
            ziemi i zatrudnienie nastepnego miliona do zasypywania tych dolkow.
            • Gość: Klimek Re: GLODUJA !! A FIRMA NIECH PADA NA IP: 212.160.172.* 30.03.05, 18:19
              Gdzie w moich słowach coś takiego wyczytałeś ???
              Nadinterpretacja moich słów czy śwadoma manipulacja z Twojej stony?
              A może po prostu brak podstawowych informacji na tematn na który tak ochoczo
              zabrałeś pełen oburzenia głos???
              • amerykanin09 Re: GLODUJA !! A FIRMA NIECH PADA NA 30.03.05, 18:56
                TWOJ POST ZROZUMIALEM W TAKI SPOSOB ZE POPIERASZ ISTNIENIE TYCH ZA WSZELKA CENE
                TWOROW BEZ ZWRACANIA UWAGI NA BILANS KOSZTOW I KORZYSCI.
                KOLEJ MOZE ISTNIEC ALE NIE W TAKIEJ FORMIE.
                PODOBNIE KOPALNIE WEGLOWE
                • Gość: Klimek Re: GLODUJA !! A FIRMA NIECH PADA NA IP: 212.160.172.* 30.03.05, 19:11
                  Dlaczego unosisz głos?
                  Albo podyskutujemy na argumenty albo dajmy sobie siana.
                  Nie lubię krzykaczy :-)
                  • Gość: judge KLIMEK JESTES Z SAMOOBRONY ?BLOKOWALES DZIS DROGI? IP: *.chello.pl 30.03.05, 20:57
                    bo reprezentujesz poziom polaczka debila wyborcy samoobrony bez wlasnego zdania
                    ! powtarzasz jakies farmazony ktore nie wiadomo gdzie wyczytales albo uslyszales
                    ! JESTES ZAŁOSNY PAJACU !!!
                    1.Poczytaj co w marcu zrobily w polsce firmy telekomunikacyjne a co zrobila TPSA
                    odnosnie stawek za rozmowy !
                    2.Ile ludzi zrezygnowało z usług tej zalosnej firmy i dlaczego !!
                    ETC ETC ETC ETC ETC
        • Gość: wb Re: NIECH SOBIE GLODUJA !! A FIRMA NIECH PADA NA IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.05, 21:16
          popieram. u złodzieji nie powinno sie pracowac!!!!
    • Gość: Zewa Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.arcor-ip.net 30.03.05, 17:28
      Hihihi, glodowka bardzo dobrze oczyszcza organizm z toksyn. Dusze tez
      oczyszcza :-)

A tak bardziej w temacie - jakos nie zal mi zwalnianych panius, ktorych poziom
      kompetencji doprowadza do szalu bardzo wielu klientow tepsy... Trzeba sie
      wziasc za siebie, a nie strajkowac. Jak sie cos soba prezentuje, to nie
      zostanie sie zwolnionym, a jesli jednak tak sie przydarzy, to osoba z solidnymi
      umiejetnosciami odnajdzie sie szybko w nowej sytuacji.

A wlasciciel firmy nie jest od DAWANIA PRACY.
      • Gość: Zewa Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.arcor-ip.net 30.03.05, 17:30
        Jejku, "wziac" a nie "wziasc"...
        Za duzo zywego, internetowego slowa ostatnio pochlaniam i efekty sa ;-)
        • Gość: Klimek Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: 212.160.172.* 30.03.05, 17:56
          I wyszły Twoje kompetencje.
          Zanim coś chlapniesz, zastanów się czy masz coś do powiedzenia w danym temacie.
          • Gość: leperMF KLIMEK JESTES DEBILEM !!! IP: *.chello.pl 30.03.05, 20:58
            szkoda slow
    • Gość: rahat moze zrzuca troche wagi jak spasli sie na naszych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.05, 17:35
      rachunkach telefonicznych
    • Gość: kat Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.media4.pl 30.03.05, 17:44
      Ja w dwóch sprawach. Po pierwsze - obłuda strajkujących (mam na myśli nie tylko
      pracowników TPSA) - coś tam bełkoczą, że dla dobra klientów. Nie za bardzo wiem,
      jak można to zrobić nie utrudniając życia innym. O ile wiem istota strajku
      polega na tym, by inni odczuli jego skutki. Poza tym mniej więcej po miesiącu od
      ewentualnego straju generalnego już nikt nie pamiętałby o tej firmie.
      Konkurencja dokonałaby bezlitosnego podziału tortu. Po drugie - bawi mnie forma
      strajku tak chętnie uprawiana przez działaczy związkowych zaniepokojonych utratą
      ciepłych posadek. W relacji telewizyjnej wygląda to zawsze tak samo i nie ma nic
      wspólnego ze strajkiem głodowym. Czy ktoś z Państwa słyszał o pielęgniarce,
      kolejarzu czy "tepsiarzu" zmarłym w wyniku strajku głodowego? Ja nie. Więc albo
      strajk głodowy (bez kroplówek, witaminek, wody mineralnej, badań lekarskich,
      itp.), albo groteska, deprecjacja tej ektremalnej formy protestu.
    • Gość: Besrobotny To będzie arystokracja wśród bezrobotnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:58
      Bo jak mnie zwalniali też z francuskej firmy, to nie dostałem złamanej
      złotówki. Ci skasowali akcje przy prywatyzacji TP SA, na podstawie
      niesprawiedliwej i dyskryminującej miliony Polaków Ustawy o Komercjalizacji i
      Prywatyzacji Przedsiębiorstw Państwowych i teraz dostaną jeszcze odszkodowania.
      Jednak jak tak dalej zwolnienia będą zwolnienia poganiać, to trzeba będzie
      kursy skutecznego żebractwa organizować dla Polaków. Albo czyszczenia butów
      panom właścicielom z zagranicy.
    • Gość: Klimek Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: 212.160.172.* 30.03.05, 18:01
      Dlaczego piszesz o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia ??
      Czysta zawiść.
      Jakie to polskie :-(
      • Gość: Bibliotekarz Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.blakes.com 30.03.05, 18:34

Klimek, to milo z twojej strony ze z takim zapalem bronisz swojej firmy i
        swoich zwiazkowcow, ale sprawa jest troche nie do obronienia...

• Gość: Klimek Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: 212.160.172.* 30.03.05, 18:46
          Wiszą mi związkowcy.
          Mieli kilka lat na normalne spory z pracodawcą a nie układanie się dla ciepłych
          posadek w radzie nadzorczej tepsy(oczywiście mówię o części "zwiazkowców").
          Żal mi po prostu ludzi pracujących w tepsie TERAZ.
          Większość krytykantów nie wiedziała, nie wie i nie będzie wiedzieła co się
          dzieje wśród szarych pracowników firmy.
          Najlepiej jest dołozyć wszystkim bo to w końcy pracownicy znienawidzinego
          monopolisty.
          Tylko to nie Ci szarzy pracownicy ale "górka" decyduje o takim a nie innym
          poziomie cen, takiej a nie innej polityce firmy.
          A większość krytykujących jedzie po szarakach a nie tuzach tepsy.
          O czymś to chyba świadczy.
          • Gość: Klimek Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: 212.160.172.* 30.03.05, 18:48
            Aha
            I idąc dalej tropem z innego wątku należy:
            - zwolnić bibliotekarzy ;-) - -bo kto teraz wypożycza książki? ;-)
            To żatro ofc do Twojego nick'a ;-)
            Pozdrówka
          • Gość: Bibliotekarz Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.blakes.com 30.03.05, 19:12

Mysle ze nie masz racji, kazdy wie jak ma szeregowy pracownik TPSA... To o czym
            piszesz odnosi sie do wszystkich firm i koropracji (banki, ubezpieczyciele,
            telekomy) - tak to jest niestety urzadzone, ze za pomysly pochowanych w
            wiezowcach krawatow zbieraja baty wystawieni na pierwsza linie pracownicy. Za
            1200 zl. miesiecznie.

Ale nie ma wyjscia, odpowiedzialnosc zbiorowa. Wiem ze to niesprawiedliwe ze
            czesc zalogi zbiera obelgi wlasciwie za cala firme, ale kazdy z nich jednak te
            firme reprezentuje. Klient nie ma mozliwosci odroznienia kto z pracownikow jest
            winny a kto nie, wie tylko czy jest zadowolony z uslugi.
            • Gość: Klimek Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: 212.160.172.* 30.03.05, 19:34
              Nie do końca się zgodzę z Toba.
              Czytając wpisy da się zauważyć, że większość wylewa żółć bez powodu.
              Ale to już takia nasza polska cecha.
      • Gość: leper MF I AGAIN !!! KLIMEK JESTES DEBILEM !!! IP: *.chello.pl 30.03.05, 20:59
        szkoda słow !
    • Gość: zberten Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.icpnet.pl 30.03.05, 19:28
      a jakby nic nie zrobic ? chyba jeszcze nikt nie umarl na strajk glodowy :)
    • Gość: adam Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 20:36
      Uważam że te strajki są wynikiem złej polityki firmy powinni przed wejściem do
      uni Polski do europejskiej mieć stabilny i lojalny segment rynku. Pozatym tego
      typu restrukturyzacje jak wymiana personelu powinna być robiona stopniowo a nie
      na gwałt i to w tak potęrznej skali - jak by wywalili 3 w miesiącu to by nikt
      niestrajkował szczególnie jak by było wiadomo że te osoby sie operd..... -
      pozdrawiam.
    • Gość: judex Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.energis.pl 30.03.05, 21:05
      głodówka dobrze im zrobi
    • Gość: głodujący telefon Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 21:23
      a dlaczego "związkowcy" będą głodować jedynie "pięć" dni? Aby swego zdrówka nie narażać? Głodujcie. Chcieliście "kapitalizmu" to go macie! Nie podobała się "komuna", nie podoba kapitalizm? Wy darmozjady macie w główkach poprzewracane!
      • Gość: Ag Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 18:14
        Widzę tu samych mścicieli. Ciekawe, czy ktokolwiek z Was wie, jak wygląda praca
        w TP? Z dawnych 'paniuś', które od lat tam pracowało, pozostało niewiele. A to
        właśnie one jako tako trzymają tą firmę, bo pracują starym systemem-jak coś
        zrobić, to do końca i dobrze, a nie 'na odwal sie'. Teraz praca w TP to
        maksymalny stres, presja i totalny bałagan. Wynika to jednak tylko i wyłącznie
        z bezsensownych zarządzeń dyrektorów i prezesów!

Domyślam sie, że wypisują tu swoje żale tylko Ci, których rzekomo TP
        oszukała. :] Ja natomiast wiem, że w konkurencujnych firmach nie jest wcale
        dużo lepiej i znam ponad dzięsięć osób, które powróciło do TP po 'rewelacyjnej'
        przygodzie z innymi firmami telekomunikacyjnymi.

To nie zwykli ludzie, pracownicy są winni. Winę za niezadowolenie klientów i
        bałagan w firmie ponosi zarząd! To takie trudne do pojęcia? Dla mnie to
        logiczne.

A może ktoś mi zaproponuje, jak inaczej powinno się próbować zapobiegać masowym
        zwolnieniom? Według mnie prawie każdy sposób jest dobry, jeśli prowadzi do
        celu.

Aha-zastrzegam sobie, że nie jestem pracownikiem TP ani nic w tym stylu. :]
        Denerwują mnie jedynie takie bezpodstawne, emocjonalne opinie.
        • jumbala Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców 02.04.05, 23:30
          Niestety w pelni popieram wypowiedz Ag.
          To co sie teraz dzieje w TPSA no coz krew zalewa... pracownicy sie zmieniaja i
          nie zdaza sie nawet porzadnie wyszkolic jak ich miejsce zajmuje juz nowy
          osobnik....placa przy tym niewiele wyzsza jak w hipermarkecie. Juz nie mowiac o
          tym ze zawsze musza wysluchac klienta, jego zalow- zwykle spowodowanych polityka
          firmy(tu sa odpowiedzialne osoby o odpowiednich zarobkach i calkowicie nie
          przejmujacych sie klientem). Ci pracownicy co potrafili i umieli zalatwic
          sprawe(np wyszukac informacje np na Ukrainie lub w Rosji) uz odeszli ...a jak
          sobie radza mlodzi pracownicy...niech wypowiedza sie Ci co takiej informacji
          szukali... Latwo wina obarczac pracownikow od ktorych nic nie zalezy, trudniej
          przyatakowac ludzi odpowiedzialnych- a moze warto??? Moze warto swoje zale
          wylewac w rozmowach z prezesem, listach??? Pomeczyc tych na gorze??
          A jak sie nie podoba to podobno jest super konkurencja- ja mam akurat bardzo
          negatywne wspomnienia...
          Pamietajcie ze inaczej to wyglada z punktu widzenia pracownikow...niektorzy
          poswiecili cale zycie na prace w tej firmie a teraz maja (badz mieli) zostac
          zwolnieni bez zadnego wynagrodzenia- im nalezne pieniadze nie poszly do klientow
          zapewniam:(
    • jumbala Re: TP SA: Strajk głodowy związkowców 02.04.05, 23:31
      A tak swoja droga - ciekawe dlaczego wiekszosc sie boi zalogowac.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka