Dodaj do ulubionych

NACJONALIZACJA PGNiG

IP: *.stat.gov.pl 05.09.05, 10:59
A to miła niespodzianka dla lewarowiczów :) Redukcja będzie mniejsza bo
wystraszą się i nie pozapisują się na akcje nawet mimo wzięcia już kredytów :)
No a jakie wielkie zainteresowanie będzie na rynku wtórnym :)
Obserwuj wątek
    • Gość: tygrysek Re: NACJONALIZACJA PGNiG IP: *.net.autocom.pl 05.09.05, 15:25
      W tym kraju chyba nie ma normalnych politykow :) A ten Rokita grał takiego
      liberała :) Aż jestem ciekaw jak to chcą niby przeprowadzić.
      • Gość: Fufuś Re: NACJONALIZACJA PGNiG IP: *.icpnet.pl 05.09.05, 22:22
        Jak to, jak? Gdy już skasują za akcje, to uznają sprawę za niebyłą. I
        podziękują za darowizny.
        • Gość: tygrysek Re: NACJONALIZACJA PGNiG IP: *.net.autocom.pl 05.09.05, 22:49
          Tak latwo to im nie pojdzie :)
          • Gość: Gorbi Re: NACJONALIZACJA PGNiG IP: *.stat.gov.pl 06.09.05, 09:08
            Wykupią po zaniżonej cenia z powodu ważnego interesu Państwa :) Kasę na wykup
            będą mieli od nas :)
            • Gość: tygrysek Re: NACJONALIZACJA PGNiG IP: *.net.autocom.pl 06.09.05, 10:45
              1. Kto im sprzeda po tej zanizonej cenie :)
              2. Jezeli zrobia to poprzez wezwanie to kpwig na pewno sie na to nie zgodzi.
              3. Jesli zrobia to uchwala to raczej nie przejdzie przez Trybunał Konstytucyjny.

Ale z drugiej strony to w koncu Polska :)
              • Gość: vito Re: NACJONALIZACJA PGNiG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 10:50
                Konstytucja dopuszcza przymusowe wywłaszczenie ze wzgledu na ważny interes
                społeczny
                a wystarczy że pozaniżają kurs po emisji i lewarowicze tak są ugotowani
                • Gość: Gorbi Re: NACJONALIZACJA PGNiG IP: *.stat.gov.pl 06.09.05, 10:54
                  A przecież ostrzegałem że branie lewarów na prywatyzację robioną na siłę w
                  środku kampani wyborczej to taplanie nóżek w kwasie :)
                • Gość: tygrysek Re: NACJONALIZACJA PGNiG IP: *.net.autocom.pl 06.09.05, 15:02
                  Dopuszcza ale za godziwym odszkodowaniem ( albo slusznym - jakos tak, nie chce
                  mi sie sprawdzac ).
                  Co do zanizania kursu to podpada pod komisje :) A zeby zdolowac kurs to musieli
                  by rzucic troche wiecej akcji na rynek a tego robic przeciez nie chca.
                  Tymbardziej ze spolka podpisala jakies umowy stabilizacyjne.
                  Ciekawe jak to beda chcieli zalatwic.
                  • Gość: Robis Re: NACJONALIZACJA PGNiG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:46
                    Kiedy nadejdą czasy gdy w polityce będzie więcej ekonomii a w ekonomii mniej
                    polityki ???
                    Ja mimo wszystko zapisuję się na PGNiG. A po debiucie sprzedaję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka