Dodaj do ulubionych

Amica - bardzo niska cena

IP: *.chello.pl 06.11.05, 22:05
chyba kupie trochę akcji Amici bo jest niska cena, analizowałem trochę
finanse i wydaje mi sie że warto teraz wejść, co wy myślicie
pozdrówka
Obserwuj wątek
    • Gość: soros Re: Amica - bardzo niska cena IP: *.aster.pl 06.11.05, 22:38
      Ciekaw jestem na czym opierasz swoją analizę finansową Amici. Czemu sądziśz, że
      właśnie teraz warto wejść ? Może jakieś konkrety ? Chętnie bym poczytał jakąś,
      nawet mini, analizę tej spółki.
      Technicznie, owszem cena spadła znacznie od szczytu 50 zł. Ale wciąż nie ma
      sygnałów kupna, jedynie MACD dał wstępny sygnał kupna ale wykresy tygodniowe i
      miesięczne takich sygnałów nie dają. Pozostaje więc krótkoterminowa spekulacja
      ale obarczona wciąż dużym ryzykiem - typowe łapanie spadającego noża.
    • Gość: amigo Re: Amica - bardzo niska cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:38
      Co bardzo spadło może spaść znacznie niżej...nie zmienia to faktu że obserwuję
      AMC (to spółka z mojego portfela) i czekam na dogodny moment aby wejść.
      Potrzebny jest jednak jakiś sygnał z fundamentów (nie wystarczy taniość
      wskaźników). Jeśli masz dużo pieniędzy to możesz akumulować kontrariańsko pod
      kątem sprzedaży w horyzoncie wiosny przyszłego roku - ale jak narazie ryzyko
      duże. Heier chce mocno wejść na nasz rynek (środkowoeuropejski) i jeśli amc nie
      znajdzie swojego sposobu na biznes to marnie to widzę. Pozytywną informacją są
      inwestycje ale bez jakiegoś top produktu ciężko będzie się im wydźwignąć. Na
      razie marazm, nie wykluczam odbicia. Nie ma kto ciągnąć akcji w górę, a akcje
      nie ciągnięte w górę spadają same z siebie.
      Poczekamy na raport - można kupić tuż przed raportem i ustawić stopa na
      krótkiej smyczy ale kilkuprocentowa wtopa jest wówczas wysoce prawdopodobna.
      Nagrodą może być wejście w okolicach średnioterminowego dołka. Jeśli coś mnie
      olśni to tak zrobię - ale angażując minimalną część środków. Dopiero po sygnale
      techniczym dokupywałbym.
      Na razie leje - a jak leje to nie kupuję:-)
      pozdro
    • Gość: soros Re: Amica - bardzo niska cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:00
      Wyniki juz są. Nie najlepsze choć tragedii nie ma. Potwierdza się po raz
      kolejny, że ta spółka nie ma nic ciekawego do zaoferowania w tym roku.
      • Gość: amigo Re: Amica - bardzo niska cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:02
        czekamy na KOLEJNY raport.
        Cały problem z amica polega na lichej współpracy zarządu z inwestorami
        indywidualnymi. Nie uajwniają nic poza informacjami obowiązkowymi lub
        konieczynmi za względu na sytuację. Wszystkiego trzeba się dowiadywać na siłę.
        Do tego stopnia że etat osoby odpowiedzialnej za kontakty z inwestorami to
        fikcja. Wysłałem kilka maili i listów (w tym poleconych) do działu kontaktu z
        inwestorami i PEŁNA OLEWKA. To właśnie wynika, myślę, ze struktury
        własnościowej - olewanie drobnych inwestorów. Jak obserwuję, to moim zdaniem
        tam toczy się inna gra. Jedyne co można zrobić to próbować odgadnąć co to za
        gra i przyłączyć się do wygrywających. Obecność większego inwestora
        instytucjonalnego (kto to jest sidegrovehhh?) zwiększyłaby moje zaufanie.
        Jak dotąd udało mi się kilka razy zarobić na amc a raz nawet stracić. Mam
        sentyment do tej spółki (jedna z moich pierwszych bardzo udanych inwestycji) i
        tylko dlatego pozwalam sobie na interesowanie się firmą której nie powinienem
        mieć pod obserwacją.
        pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka