Gość: Byczysko IP: *.chello.pl 05.12.05, 00:11 BIOTON poczytajcie sobie przed dwoma godzinami przewidzialem...Z parkietowym pozdro demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/20051204/20051204_222517_0000010066.xml&xsl=depe sza3.xsl&id=hyxq68qa41 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: BIO IP: *.chello.pl 05.12.05, 00:56 co przeczytałeś /bo strona się nie otwiera/, o tym że 1 grosz beda akcje kosztowaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inko Re: BIO IP: *.mofnet.gov.pl 05.12.05, 08:40 Umowa ramowa pomiędzy BIOTON S.A., Hefei Life Science & Technology Park Investments & Development Co. Ltd i SciGen Ltd Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne Treść raportu: BIOTON S.A. ("Bioton", "Spółka") informuje, że w dniu 3 grudnia 2005 roku Spółka zawarła umowę ramową z Hefei Life Science & Technology Park Investments & Development Co. Ltd z siedzibą w Chinach ("HLSTP") oraz SciGen Ltd z siedzibą w Singapurze ("SciGen"), w której strony postanowiły utworzyć spółkę joint- venture z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Hefei (prowincja Anhui), w Chinach ("Spółka Joint-Venture") dla celów prowadzenia produkcji, między innymi, form gotowych insuliny z substancji pochodzącej z Biotonu oraz form gotowych szczepionki przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu "B" z substancji dostarczanej przez SciGen oraz sprzedaży ww. produktów, między innymi, na terytorium Chin. Zgodnie z ustaleniami stron umowy, Bioton będzie posiadał 24 % w kapitale zakładowym Spółki Joint-Venture, SciGen – 51 %, a HLSTP – 25 %. Strony dołożą należytej staranności, by sporządzić dokumentację niezbędną do utworzenia Spółki Joint-Venture do dnia 30 kwietnia 2006 roku. Umowa jest rządzona prawem chińskim. BIOTON S.A. pragnie również przypomnieć, że w dniu 27 października 2005 roku Spółka zawarła z Scitech Genetics Pte Ltd ("Scitech") umowę, na mocy której Scitech zobowiązał się sprzedać Biotonowi akcje spółki SciGen stanowiące 18,27 % kapitału zakładowego i liczby głosów na zgromadzeniu wspólników tej spółki (RB 66/2005). W przypadku ziszczenia się warunków zawieszających oraz wykonania powyższej umowy z Scitech Bioton będzie zobowiązany do ogłoszenia wezwania na wszystkie pozostałe akcje SciGen. Pierwsze zyski z Chin juz w kwietniu 2006 roku ??? Pozdrawiam biofanów, Inko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: BIO IP: *.c153.petrotel.pl 05.12.05, 10:05 Uff, trochę odetchnęłam. Może nie bedzie więc tak żle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biofan Re: BIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:28 Asiu, o ile pamiętam to Ty masz sporo tego Biotonu. Tak się martwiłaś a teraz pewnie jeszcze sporo zarobisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Re: BIO 05.12.05, 10:46 Kupiłam po 11,30, wiec jeszcze stratę mam, ale jestem dobrej myśli, że predzej czy pózniej, ale ją odrobię, a może i ... Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: BIO 05.12.05, 13:44 Co proszę? :D Ty chyba nie mówisz poważnie? Bioton sprzedaj na koniec 2006, kiedy będzie miał 35 zł :) Powiadają, że po Barlinku, Bioton ma być 2 najlepszą spółką w 2006, a jeszcze nawet do WIG20 nie wszedł. Honorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: BIO IP: *.c153.petrotel.pl 05.12.05, 10:50 Biofanie, pamietam, dodawałes mi otuchy. kiedy wszystko sie z tym Biotonem waliło, Dzięki serdeczne.Miałeś racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: BIO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 15:09 Asiuniu,myślę,że takie świństwo,jak insulina,antybiotyki w tym chorym świecie,w dodatku Chiny,ogólnie Wielki Wschód,to tutaj nie można powiedzieć,że są jakieś granice.Nie przesadzajmy z hurraoptymizmem,ale sprzedaż tam, może tylko rosnąć lub bardzo rosnąć.Nie na darmo głównym udziałowcem spółki jest mr Krauze,czyli Prokom.Niektórzy mówią,że teraz nowa władza gościa pogoni,ale to jest człowiek,który grał w tenisa z Kwaśniewskim,dał kasę na nieudaną katolicką TV,a przecież teraz w radzie nadzorczej Prokomu jest W.Walendziak.I tyle.Bioton można teraz sprzedać,żeby kupić narty,dzieciom prezenty,zapłacić (ha,ha),zaległy czynsz i nic więcej.Popatrz sobie ile przez ostatie 2,3 lata wzrosły kursy KGHM,Orlen,LPP.Wiem,,że to różne śpiewki (miedź,ropa,odzież import z Chin),ale myślę,,że Bioton jest na początku takiej drogi.Kurs od 4 do 11 zł,to tylko rozbieg.I tak być musi.Amen.Pozdrawiam wszystkich Biofanów. Odpowiedz Link Zgłoś