Gość: Gorbi IP: *.stat.gov.pl 17.01.06, 15:10 Co się musi wydarzyć żeby PGNiG zaczął rosnąć ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ubu Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 16:33 Z tym gazem na gieldzie od paru dni jest cos nie halo. Spojrz,.. obroty calkiem spore... do 16.00 29.463 tys. I tak juz kolejny dzien. Trzyma sie po 3.44 +/- 1.5% a na koniec sesji i tak 3.44. Co jest? Sam ktos ze soba handluje czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slimaczysko Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:47 Witojcie! Ja myślę, że jest to oczywiście przemyślana taktyka - realizowana konsekwentnie od kilku tygodni, przez jakieś rekiny finansjery. Jestem spokojny, bo spółka jest zbyt interesująca, żeby pozostać niezauważoną. Ten kto teraz skupuje wreszcie będzie chciał zrealizować zyski i odpuści. A wraz z gigantem zarobimy i my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_dufresne Re: PGNiG - wzrost IP: *.chello.pl 17.01.06, 19:51 Moja cierpliwość się właśnie dziś skończyła. Sprzedałem z symbolicznym zyskiem. Poczekam, popatrzę, jak ruszy (bo musi) to wrócę - teraz zainwestuję w jakąś mniejszą i bardziej dynamiczną spółkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCCP Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:58 Odpowiem krótko na pytanie pana Gorbi: - musi zostać oficjalnie przejęta przez tych co ją trzymają za ja ja - GAZPROM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 18.01.06, 08:33 Wot charaszo. Pozwonju sewodnja k Putinu i pogoworim o etoj problemie. U nich w poslednije dni pojawiłos nemnożko dengow i necamnenno chwatit sztoby pokupit PGNiG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:47 PGNiG wytrzepany...od jutra wzrosty Odpowiedz Link Zgłoś
hurtor Re: PGNiG - wzrost 18.01.06, 14:47 Zainteresuj się w przyszłym tygodniu PBG :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 18.01.06, 15:02 Jak wyjdę bez strat na PGNiG to się zainteresuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 15:27 koniec promocji...gaz do dechy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 18.01.06, 15:38 Na szcżęście jakiś fundusz pilnuje żeby cena za mocno nie spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:48 dzisiaj 3.50 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 19.01.06, 11:04 Musiały im nieźle zmarznąć tyłki zanim wreszcie zrozumieli że teraz tylko gaz gaz gaz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu Re: PGNiG - wzrost IP: *.taeu.com 19.01.06, 11:15 No i znowu wskoczyl na 3.44 Mamy silne lini oporu na 3.40 z dolu i 3.46 z gory, Wyglad na to ze zostanie dopiero przelamana po wyborze nowych czlonkow zarzadu (20 luty). Na razie nie widze takich mozliwosci. Moze lepiej sie wycofac na miesiac skoro popier stoi w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 19.01.06, 11:25 W rzeczywistości linią oporu jest 3,45. Tam ciągle pojawiają się ukryte wcześniej akcje. Ja myślę, że w końcu pęknie bo mali będą kupować ze względu na pogodę. A poza tym istotniejsze rzeczy będą się działy na koniec stycznia więc trzeba jeszcze wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 19.01.06, 13:21 Po lewej jest tak tłoczno, że to w końcu pęknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 19.01.06, 13:50 Musi się pojawić drugi zainteresowany fundusz bo ten jeden trzyma cenę w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 19.01.06, 15:09 Wygląda tak jakby fundusz przestał blokować na 3,45 i w końcu ruszy. Do zakópów Panowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 19.01.06, 15:46 Przecież BIOTON wchodził wspólnie z PGNIG do indeksu WIG20. Czy doczekamy się czasów gdy PGNIG tak samo będzie rosło po 10% dziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 19.01.06, 15:59 Niech zgadnę. Dzisiaj PGNIG zakończy notowania na 3,44. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmani Re: PGNiG - wzrost IP: *.prz-rzeszow.pl 19.01.06, 16:06 Panowie i panie, więcej optymizmu. Na pewno dziś wystrzeli do góry i zakończy notowania na...3,45. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mpicnic Re: PGNiG - wzrost IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.06, 23:39 poczekajmy poczekajmy, -30 za oknem przez najblizsze 2 tygodnie... 3,95 to jest realna, fundamentalna wycena tej spolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu Re: PGNiG - wzrost IP: *.taeu.com 20.01.06, 08:22 Czuje ze bedzie ciepłe wybicie gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 08:31 Zwłaszcza że ukazały się nowe informacje na temat gazoportu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 08:36 Tych co wystawiają zlecenia poniżej kursu zamknięcia trzeba wystawić na mróz to może zmądrzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 08:46 I ruscy chcą położyć drugą nitkę na dnie Bałtyku. Kluczowym słowem na luty dla rządu będzie dywersyfikacja, dywersyfikacja i jeszcze raz dywersyfikacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 09:41 Ludzie pogłupieli. Zamiast kupować to oni sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PGNIG Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:05 nie patrz na ludzi tylko sam rusz głową.. a jak nie potrafisz to po co wchodziles w PGNiG i w ogole w gielde..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:06 gaz do dechy..zapinać pasy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu Re: PGNiG - wzrost IP: *.taeu.com 20.01.06, 10:16 przebil sie na dzien dobry przez opor na 3.44, nastepny wiekszy pewnie bedzie na 3.46 a potem mozliwy wyskok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu Re: PGNiG - wzrost IP: *.taeu.com 20.01.06, 10:24 Dokladnie jak napisalem, wyskok na 3.50, jedziemy na gazie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 10:26 Tak długo jak potrzyma mróz tak długo będą wzrosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu Re: PGNiG - wzrost IP: *.taeu.com 20.01.06, 10:31 jest silny opór na 3.50, moga być dzisiaj problemy ze złamaniem, jak w tylki mróz mocno przyszczypie i ludziska dostana nowe rozliczenie za gaz to spolka poszaleje i my moze tez... rozwazam znaczna akumulacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 10:34 Dzisiaj podobno jest jeszcze ciepło :) Ci co grają na giełdzie podobno nigdy w swoim życiu nie przeżyli takich mrozów jakie będą od poniedziałku :) Wtedy dopiero zacznie się jazda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 11:00 To tylko wyczekiwanie na efekt rozmów na szczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 11:07 Ale długo potrwał ten optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: PGNiG - wzrost IP: *.c153.petrotel.pl 20.01.06, 12:00 Właśnie. Teraz na 3,46 bedzie kurs stał ze 2 tygodnie albo wiecej, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 12:05 Nie martw się :) Czytaj :) euro.bankier.pl/news/article.html?article_id=1391679&type_id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 12:27 Kurs Euro wskazuje że ciągnie do nas potężna fala zagranicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:45 to było zlecenie!!!!! grubas sięwkurzył i łyka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 12:46 Ale pięknie przebiło te 3,50 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: PGNiG - wzrost IP: *.c153.petrotel.pl 20.01.06, 12:51 Nareszie 3,52, czyli jestem na zero, bo za tyle kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesio Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 12:54 czyli jesteś do tyłu, bo jeszcz e prowizja ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu Pytanie do Aski IP: *.taeu.com 20.01.06, 12:57 gdzie ogladasz notowania on-line? ja mam opoznienie 15 min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: Pytanie do Aski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:00 musisz mieć rachunek internetowy, wtedy masz dostęp on line...(nie jestem Aśka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Pytanie do Aski IP: *.c153.petrotel.pl 20.01.06, 13:01 za 15 zł - znaczki skarbowe- mam dostep w supermakler.pkobp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: Pytanie do Aski IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 13:05 Jak tak samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 12:59 Ja też kupowałem po 3,52 :) Ale trzymam dalej :) Przecież prawdziwe mrozy dopiero w przyszłym tygodniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 13:16 Jak oceniacie dynamikę wzrostów :) Zostajecie jeszcze czy sprzedajecie za to co teraz dają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 13:17 ja dokupiłem....mam teraz 50% portfela w PGNiG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: PGNiG - wzrost IP: *.c153.petrotel.pl 20.01.06, 13:22 Ja jeszcze nie sprzedaje, potem bedę płakała tak jak po Biotonie. Nie ma głupich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 13:49 Ano pisałem że PGNiG razem z Biotonem wchodziło a nie chce tak rosnąć. Teraz widzę zaczyna się to zmieniać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmani Re: PGNiG - wzrost IP: *.prz-rzeszow.pl 20.01.06, 13:56 PGNiG nie rósł po wejściu do Wig20, bo wszyscy byli przekonani już podczas jego debiutu że w Wig20 sie znajdzie. To nie było żadne zaskoczenie, w odróżnieniu od Biotonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grochal Re: PGNiG - wzrost IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 14:05 test prawdy będzie na poziomie 3.56-3.58 ale to chyba nie dzis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorbi Re: PGNiG - wzrost IP: *.stat.gov.pl 20.01.06, 14:31 Ale za to w poniedziałek może nawet otwierać już powyżej tego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
ffiill Re: PGNiG - wzrost 20.01.06, 15:34 PGNiG uspokaja: Gazu nie zabraknie (IAR, aj/20.01.2006, godz. 14:25) Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo uspokaja, że nie powinniśmy się bać przerw w dostawach gazu. Gdyby mrozy utrzymywały się przez dłuższy czas spółka nie wyklucza, że ograniczone zostaną dostawy tego surowca dla przemysłu. Rzecznik PGNiG Małgorzata Przybylska podkreśla, że obecnie wprowadzenie takich rozwiązań nie jest potrzebne. Z danych spółki wynika, że zużycie gazu w ostatnich dniach znacząco wzrosło. Z wstępnych szacunków wynika, że w porównaniu ze styczniem ubiegłego roku zużyliśmy o kilka procent więcej gazu. Z jednej strony ma na to wpływ mroźna pogoda, z drugiej coraz więcej osób korzysta z sieci gazowych. Rzecznik spółki zapewniła, że rosyjski Gazprom bez zakłóceń przesyła Polsce zakontraktowany gaz. Odpowiedz Link Zgłoś
herbat PGNiG - Pulawy 22.01.06, 19:30 Zobaczymu czy ogloszenie o zmniejszenie gazu dla przemyslu zalamie kurs. Raczej stawiam na nie, ale moze odbic sie na Pulawach. Odpowiedz Link Zgłoś
ffiill Re: PGNiG - Pulawy 22.01.06, 19:52 a dlaczego miałoby zalamać kurs PGNiG?? przecież umowy z odbiorcami instytucjonalnymi przewidują takie sytuacje więc wszystko jest robione w literze prawa.. a po za tym to tylko oznacza tyle, że zużycie obecnie jest na maxymalnym poziomie, co się w pewnością na zyski przełoży.. Odpowiedz Link Zgłoś
kumana1 Re: PGNiG 22.01.06, 21:05 Raport bieżący nr 6/2006 Zarząd Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa S.A. ("PGNiG") informuje, iż w związku z niższymi dostawami gazu z importu na punkcie zdawczo – odbiorczym Drozdowicze (na granicy polsko-ukraińskiej) PGNiG w dniu dzisiejszym podjął decyzję o zmniejszeniu dostaw gazu do Zakładów Wielkiej Syntezy Chemicznej oraz PKN ORLEN S.A. Powyższe zmniejszenia mieszczą się w ramach handlowych poziomów dostaw. Odpowiedz Link Zgłoś
herbat Re: PGNiG - Pulawy 22.01.06, 21:34 Raczej sądziłem, że PGNiG moze tak zrobic (obciac dostawy) za odszkodowaniem, ale widac sie mylilem. Dzieki za info. Koniec z koncem Pulawy dostana mniej gazu a mniej gazu do mniej produckji, mniej produkcji mniej przychodow, mniej przychodow = slabsze wyniki = slabsze akcje. Ot caly misterny plan rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
szpicbar Re: PGNiG - Pulawy 23.01.06, 02:11 no własnie taka klejnośc mogłaby byc..., chyba trzeba cierpliwie poczekac do wyborow w lutym, jestem teraz w niewielkim dolku. Jednak intuicja mi podpowiada zeby trzymac... Odpowiedz Link Zgłoś
micallll Re: PGNiG - Pulawy 23.01.06, 09:06 herbat napisał: > Zobaczymu czy ogloszenie o zmniejszenie gazu dla przemyslu zalamie kurs. > Raczej stawiam na nie, ale moze odbic sie na Pulawach. Ja mysle ze dziala to na PLUS dla PGNiG. Swiadczy to o maksymalnej sprzedazy. Co za tym idzie o wiekszych zyskach. Im dluzej taka pogoda tym te zyski moga byc wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Re: PGNiG - Pulawy 23.01.06, 10:06 Ja trzymam akcje PGNIG, bo nawet jesli teraz spadną, to IV kw. zamkna zyskiem, a tym bardziej I kw.tego roku bedzie bardzo dobry. Pozdrawiam ciepło "gazowników" Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
moosw3 Re: PGNiG - wzrost 23.01.06, 16:53 biznes.onet.pl/0,1234884,wiadomosci.html----------------- moosw.republika.pl/ moosw3.systempartnerski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ffiill Rekordowe zużycie gazu!!!! - rekordowe zyski ;-)) 23.01.06, 19:00 Polska zużywa rekordowe ilości gazu (PAP, IAR, pb/23.01.2006, godz. 16:11) Rekordowe zużycie gazu do ogrzewania, zarówno przez odbiorców indywidualnych jak i przemysłowych, zanotowało w poniedziałek Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG). W niektórych rejonach kraju zużycie wzrosło o 48 proc. "Ze względu na ekstremalne warunki pogodowe w niektórych rejonach kraju zużycie gazu wśród odbiorców wzrosło nawet o ok. 48 proc. w stosunku do ilości gazu zużywanego w latach ubiegłych" - napisała spółka w komunikacie przekazanym w poniedziałek po południu. "Sieci przesyłowe i dystrybucyjne nie są w stanie w niektórych miejscach, m.in. w rejonie Rynu, Mrągowa i Giżycka, przesłać drastycznie zwiększonych ilości gazu" - stwierdza komunikat. Dlatego PGNiG zwrócił się z apelem do swych odbiorców "o oszczędności w zużyciu gazu w tym rejonie i przejście w miarę możliwości na inny rodzaj paliwa". Dobowe zużycie gazu w Polsce w ciągu ostatniej doby przekroczyło 59 mln m sześc. Jest to poziom nie notowany wcześniej i wynika z bardzo niskich temperatur powietrza w całym kraju - informuje PGNiG. PGNiG podkreśla, że zmniejszają się również dostawy gazu z kierunku ukraińskiego. W ciągu ostatniej doby zanotowano kolejne zmniejszenie dostaw w Drozdowiczach, gdzie otrzymywane ilości gazu są mniejsze o blisko 38 proc. od ilości gazu zamówionych przez PGNiG S.A. na tym punkcie. Oznacza to, że łącznie braki gazu sięgają blisko 9 proc. całości dobowego zużycia - informuje PGNiG. Na konferencji prasowej minister gospodarki Piotr Woźniak zapewnił, że ograniczenia w dostawach gazu w żadnym stopniu i żadnych okolicznościach nie zagrażają odbiorcom indywidualnym. Jak powiedział Woźniak, mimo ograniczeń dla zakładów chemicznych, niedzielne (22 stycznia) zużycie gazu było rekordowe - wyniosło 59 mln m sześc. (o tej porze roku wynosi ono przeciętnie ok. 50-52 mln m sześc. - PAP). W niedzielę zarząd Polskiego Górnictwa Naftowego i Gazownictwa (PGNiG) poinformował o ograniczeniu dostaw gazu do pięciu największych odbiorców przemysłowych. Powodem są niskie temperatury i wynikające z tego bardzo wysokie zużycie surowca oraz częściowe zmniejszenie jego dostaw z kierunku ukraińskiego. Woźniak podkreślił jednak, że spadek dostaw dotyczy tylko jednego z trzech punktów zdawczo-odbiorczych (oprócz Drozdowicz strona polska odbiera jeszcze gaz w punktach w Kondratkach i Wysokiem Litewskim - PAP). Jak powiedział Woźniak, podziemne magazyny gazu podają teraz "maksymalne ilości", czyli 27 mln m. sześc. na dobę. "Więcej praktycznie się nie da" - dodał. Premier Kazimierz Marcinkiewicz zapewnił w poniedziałek w Zielonej Górze, że w żadnym polskim domu nie zabranie gazu. "W każdym polskim domu będzie gaz na dotychczasowym poziomie" - oświadczył premier. Jak wyjaśnił na konferencji prasowej przed wizytą w miejscowej elektrociepłowni, "zmniejszenia, które nastąpią ze względu na zmniejszenie dostaw do Polski i ogromne zwiększenie zużycia, będą dotyczyły tylko przedsiębiorstw" Według premiera, polski sektor elektroenergetyczyny jest bardzo opóźniony, ale "dziś nie grozi nam wyłączenie ani prądu, ani gazu, ani żadnej energii w naszych domach". Zarząd PGNiG zdecydował w niedzielę o ograniczeniu dostaw gazu do pięciu największych odbiorców przemysłowych ze względu na niskie temperatury i wynikające z tego bardzo wysokie zużycie surowca oraz częściowe zmniejszenie jego dostaw z kierunku ukraińskiego. PKN Orlen negocjuje z PGNiG wielkość wprowadzonego w niedzielę ograniczenia dostaw gazu do zakładu głównego w Płocku, gdzie mieści się największy w kraju kompleks rafineryjno-petrochemiczny. Decyzja o ograniczeniu dostaw gazu może wpłynąć na ograniczenie produkcji we włocławskim Anwilu, spółce z grupy kapitałowej PKN Orlen, produkującej nawozy i tworzywa sztuczne, zmniejszone dostawy surowca posłużą tam do utrzymania ruchu technologicznego najważniejszych urządzeń. Rzecznik prasowy Zakładów Azotowych Puławy Marek Sieprawski poinformował w poniedziałek, że spółka jest przygotowana na ograniczenia dostaw gazu. Puławskie "Azoty" posiadają zapasy amoniaku do produkcji nawozów. O blisko połowę zmniejszyły się w poniedziałek rano dostawy gazu do Zakładów Azotowych Kędzierzyn SA (ZAK) - poinformował rzecznik spółki Andrzej Hynek. Trwa produkcja nawozów sztucznych, nie jest produkowany amoniak i oxoplasty. "Zakład właściwie stanął. Obecne dostawy wystarczają jedynie do grzania instalacji. Nie ma produkcji amoniaku i oxoplastów. Mamy zapas amoniaku i na jego bazie produkujemy nawozy" - powiedział Hynek. Dodał, że amoniaku wystarczy na kilka dni. Zakłady Azotowe w Tarnowie-Mościcach SA nawet o połowę zmniejszą produkcję z powodu wstrzymania dostaw amoniaku od krajowych producentów oraz ograniczenia dostaw importowanego gazu wysokometanowego. "Poważnie odczuwamy już ograniczenia w dostawach" - powiedział dyrektor ds. produkcji i techniki ZAT, Witold Szczypiński. Odpowiedz Link Zgłoś
ffiill dla zainteresowanych ;-) 24.01.06, 09:01 www.rynekgazu.pl/filez/trzesniowski688749210.pdf Odpowiedz Link Zgłoś