vertical1 17.02.06, 14:49 Czas najwyzszy zacząć zakupy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciejzet Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 15:00 tylko skad ta pewnosc ze to koniec korekty... Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio2 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 15:21 Korekta się - w rzeczy samej - skończyła, teraz zacznie się bessa, a potem krach... Odpowiedz Link Zgłoś
lucky_82 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 15:27 ...ciekawy jestem czym to uzasadniasz...ja podstaw ku takie teorii nie widzę. Już jeden taki tu był co wkółko pisał ze wszystkie akcje będą kosztować 1gr. I swoją drogą to wszystkim nam tego życzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
macgregor-72 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 16:22 Ja zauważyłem, że czasami gdy jest duży skok indeksów, to później systematycznie jest marsz w przeciwnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 16:24 wyjąłeś mi te słowa doslownie z mojej klawiatury:) Odpowiedz Link Zgłoś
k.pop Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 16:33 A jakie słowa racheela? Że koniec korekty, czy że idzie bessa? Odpowiedz Link Zgłoś
vertical1 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 16:39 Na dzisiejszej sesji index wig 20 wybił sie przy duzym volumenie ponad szczyt prawego ramienia. To oznacza ze nie powstała formacja RGR a tym samym nie może byc ona interpretowana jako zapowiedz bessy. Wzrost poza szczyt prawgo ramiena jest niewielki i to może zastanawiac co niektórych ale wg. mnie noie mozna juz mówic o formacji RGR. Korekta po tak silnym wzroście jak dzis może nastapić ale bedzie to tylko korekta techniczna zachęcająca do zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
racheela Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 16:40 jak jednego dnia jest duzy skok indeksow do gory to potem sie systematycznie po trochu obsuwają. Z malymi wyjatkami co niektorych czarnych piatkow. Ale ogolnie to trudno tu juz cokolwiek przewidziec. Wg analitykow jesli dzisiaj zakonczy sie gielda na plusie to i nastepny tydzien pociągnie do gory. Odpowiedz Link Zgłoś
financial1 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 16:45 vertical dlugo juz grasz? i podaj swoje gg alb napisz do mnie 5461045 Odpowiedz Link Zgłoś
macgregor-72 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 16:46 W ogóle dzisiaj giełda warszawska jest jakoś dziwnie oderwana od innych giełd europejskich gdzie wzrost jest 10x mniejszy niż u nas a w stanach nawet jest spadek. Nie słyszałem żadnych rewelacji przemawiających za taką hossą. Odpowiedz Link Zgłoś
tioman1 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 16:49 no sorki mistrzu - a o giełdzie w budapeszcie słyszałeś kiedyś?? to jedyne wytłumaczenie dzisiejszego wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
macgregor-72 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 16:58 Akurat do mniejszych rynków nie wgłębiałem się, mimo, że to bliskie rynki. A co się stało w Budapeszcie? Odpowiedz Link Zgłoś
tioman1 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 17.02.06, 17:04 +5% - lepiej niż u nas, nasza giełda jest właśnie takim mniejszym rynkiem więc lepiej czasami rozejrzeć się co na takich rynkach sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 19.02.06, 12:15 moge spekulowac ze wszystko teraz zalezy od poniedzialku. jesli obroty znow spadna ponizej miliarda to bedzie zle u nas... ale jesli wig20 bedzie na plusie choc +0,7 i obroty to potwierdza to mysle ze wychodzimy z korekty jak w kwietniu 2005 i pazdzierniku 2006.... co pewien czas trzeba realizowac zyski panowie i panny Odpowiedz Link Zgłoś
muharras Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 19.02.06, 22:23 "co pewien czas trzeba realizowac zyski panowie i panny" Tylko tym morałem, nakłoniłeś właśnie kilka osób do sprzedaży akcji. I gdzie tu logika i wiara w dalsze wzrosty...?? Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 19.02.06, 22:50 "co pewien czas trzeba realizowac zyski panowie i panny" Tylko tym morałem, nakłoniłeś właśnie kilka osób do sprzedaży akcji. I gdzie tu logika i wiara w dalsze wzrosty...??"" kolego panie dobry Boze........ o czym ty mowisz. sadzisz ze na forum napisze zdanie, sprzedadza 3 osoby akcje co to przeczytaly i co ???? wig20 poleci -50% ???? hahahahahahaha o tym zadecyduja fundusze, wy z gotowka po 5000 - 50000 musielibyscie sie umowic na jedno wielkie spotkanie i powiedziec: hop hop hop sprzedajemy i to pol polski...... se sprzedaj swoje udzialy, one nawet nie drgna... musialbys miec kolo 2 baniek zeby wigiem wstrzasnac.... gielda realizuje zyski - ale nie mowcie o bessie :) CO DO ING. SAM MAM TAM KONTO. TAK w statucie maja limit 90 baniek, maja juz 120... i bardzo dobrze ze dali stop. to wynika z ich statutu i strategii inwestycyjnej. Ing nie idzie w najwieksze spolki tylko w male i srednie i zarzadzanie takim kapitalem byloby uciazliwe i nie "optymalne" dla klientow. Co innego jak ktos ma duzy udzial w WIG20...wtedy 120 baniek to w sam raz na harce a przydaloby sie wiecej...... Odpowiedz Link Zgłoś
muharras Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 19.02.06, 22:57 To był tylko joke. Nic na to nie poradzę, że tyle tu smutasów, tak jak niewiele możemy razem zdziałać w kwestii wigu. Niewłaściwe odczytane intencje, Panie kolego. Nie mam jednak pretensji i życzę wiecej dystansu. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 19.02.06, 23:12 ok :) nigdy nie rozpoznaje poczucia humoru. nie moge sie juz doczekac jutra.... dzien bez gieldy to dzien stracony :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamograf Re: KONIEC KOREKTY!!!!! 19.02.06, 21:34 Wg mnie ten wzrost musiał nastapić. Fundusze sa zapakowane pieniazkami drobnych ciułaczy. Co oni maja z nimi zrobic. Bardzo mi sie podobał fundusz chyba ING który sie po prostu zamknął bo zarzadzajacy doszli do wniosku że nie maja szans na zadawalające udziałowców wzrosty. Tak między nami to tez jest jakis sygnał od wielkich. Ale jak bym miał typowac przyszłość tonie mam najmniejszego pojecia co robic dalej. Kupować sprzedawać? Jest kilkaset powodów dla których giełda powinna iśc w dół. I myslę ze dla tego ze wszyscy tak myslimy to ona pódzie w górę. Pamietacie zeszły rok. Madrali którzy byli w stanie powiedziec dla czego coś sie stało było mnustwo. Ale zeby powiedzeić że cos sie stanie. hm no cóż ja takiego przekonujacego postu albo serii postów nie widziałem. A z drugiej strony indeks szedł w górę mimo ze że wszyscy zarzekaliśmy sie ze to juz koniec. No i tak z 2500 doszlismy do 3000 z mała przewą wywołaną przedstawieniem z udziąłem PO i PIS. Ktos powie no to stary prognozujesz że pójdzie do góry. No i powiem szczeże ze nie wiem. Zaraz skończą się wyniki VI kwartału i "wielcy" musza dyskontować wyniki I kwaratłu. czyli spadek. Ale czy ? na pewno czy muszą? A może pierwszy raz w historii nie bedziemy mieli wyprzedazy marcowo kwietniowej. ITD ITD to jest giełda - a w naszym wydaniu to prawie totolotek. I nic się nie da zrobić. dla tego na giełdzie gramy a nie inwestujemy. Ale piszcie swoje przemyslenia on też są wazne chociaz tak na prawde mało ważne Odpowiedz Link Zgłoś