12.05.06, 22:45
"inwestorzy-biotonowcy",-co tak nagle skonczyliście dyskusje?czyzby to była
cisza przed burzą?ja odczuwam jakiś dziwny niepokój przed sesją
poniedzialkowo-wtorkową!!obym się mylił,ale...no nie wiem.zastrzegam,że nie
mam żadnych pesymistycznych wiadomosci.
Obserwuj wątek
    • najprawdziwszy_zorro Re: BIOTON 12.05.06, 23:01
      analitycy twierdzą, że w poniedziałek kurs powinien się zawierać w zakresie
      miedzy 16 a 36 i że będzie wzrost lub spadek kursu
    • perla około 250 mln zł 12.05.06, 23:15
      około 250 mln zł potrzeba aby Bioton przebił trwale swój szczyt. Takie tam były
      obroty.
      • zibi9921 Re: około 250 mln zł 12.05.06, 23:52
        Sądząc po zachowaniu kursu w tym tygodniu to wyniki za 1Q nie będę
        rewelacyjne. Jak jest się czym pochwalić to są jakieś kontrolowane przecieki
        robi się ruch i kurs rośnie. Z resztą wyniki finansowe to nie jest na razie
        najmocniejsza strona Biotonu. Wydaje mi się że będzie średnio ale może się
        zdziwie. Znów chce go kupić ale jeszcze poczekam Rozum podpowiada że po takim
        miesiącu powinien dłużej odpocząć ale z drugiej strony tyle się będzie działo w
        najbliższym czasie No i te rozgrzane głowy inwestorów
        • skotan.eu Re: około 250 mln zł 13.05.06, 00:10
          A jakie znaczenie mają wyniki jak i tak ludzie kupują 'pod przyszłość'. Jaka to
          różnica, czy firma warta ponad 5 miliardów zł (wg. ceny rynkowej) osiągnie zysk
          5, 10, 20 czy 50 milionów złotych. W każdym z tych wariantów to dużo za mało.

Moje przewidywania to: korekta po ogłoszeniu wyników (oczywiście
          rozczarowujących), ale płytka tj. tak 3-4 zł, a później stopniowy wzrost
          (zgodnie z WIG20) do WZA i oficjalnego podania informacji o pp i splicie.
        • wyzarty Re: około 250 mln zł 13.05.06, 18:36
          kurs jago przed wynikami też [poniedziałek]spadł nie mówię,że będzie
          podobnie ,ale...pozdro.
          • przykopa pożegnałem sie z witaminkami 14.05.06, 16:59
            -odkupie jak spadnie z 1/3 wartości
            Pozdrawiam
            • willy41 Re: pożegnałem sie z witaminkami 14.05.06, 17:15
              no no.odwazne stwierdzenie(bym powiedział,że na dzień dzisiejszy
              szalone,oczywiscie nie ubliżając tobie)masz prawo tak myśleć,tylko powinno to
              chyba być czymś podparte ...no właśnie czym?
              • wyzarty Re: pożegnałem sie z witaminkami 14.05.06, 18:41
                a jednak,jest w Tobie dużo pesymizmu skoro tak piszesz.pozdro.
              • przykopa Jest to poparte wpływem realnej kasy na rachunek 14.05.06, 21:43
                inwestycyjny....
                -lepszy wróbel w garści niz dwa na dachu.
                Pozdrawiam wszystkie witaminki
        • siurak20 Re: około 250 mln zł 15.05.06, 12:56
          ostatnia publikacja wynikow byla poprzedzona ciaglymi wzrostami a po samej
          publikacji dol. Jak chcesz kupic to moim zdaniem przeczekaj. Analizujac wykres
          bio, doszlismy do gornej granicy kanalu wzrostowego, co za kazdym razem
          zwiastowalo trend boczny i dopiero przy zetknieciu z dolna granica nastepowalo
          duuuze odbicie w gore. Z drugiej strony przy ostatnich szczytach kanal gorny
          zostal przelamany. Poza tym przy ostatnim trendzie bocznym mielismy 2 dolki i 2
          gorki na ktorych mozna bylo tez zarobic. Wiec musisz sam zdecydowac, ja tylko
          chcialem sie podzielic przemysleniami :)
          • wyzarty Re: około 250 mln zł 15.05.06, 13:34
            według Ciebie do jakiej ceny,należy przeczekać?...pozdro.
            • siurak20 Re: około 250 mln zł 15.05.06, 14:32
              ehh.. nie wiem niestety takich rzeczy. Popatrz na link. Zaznaczam ze jestem
              poczatkujacy i moge sie mylic, nie znam sie jeszcze zbyt dobrze na AT. Jesli
              ktos zauwazy blad w moich rozwazaniach to prosze powiedziec, bede wdzieczny :)

www.zanus.org/ims/u/Siurak/Bio/bio.JPG
              Kurs moze nie spadac i ciagnac sie plasko do dolnej linii jak bylo np w
              grudniu, ale to jest bardzo malo prawdopodobne. Predzej powtorzy sie sytuacja
              ze bedziemy zygzakiem szli w bok. Poprzednie korekty znosily ok 50% wzrostu.
              Tutaj zniesienie 50% siegnelo by, zaleznie od punktu patrzenia ceny ok 25-27
              zl. Jest to duzy zjazd w dol ktory dla wielu jest niewyobrazalny... dla mnie
              tez (i dlatego ciagle trace kase). Sytuacja na bio jest troche inna niz
              poprzednio. Mamy nowa emisje itd. przez co wykresy moga zachowywac sie zupelnie
              inaczej. Samo przebicie gornej linii pokazalo ze wszystko moze sie zdarzyc, i
              chociaz przebicie takiej gornej granicy o niczym wielkim nie swiadczy to jednak
              bardzo obnizylo znaczenie tej kreski co do nastepnych analiz. Musisz wiec sam
              zdecydowac po ile kupisz biotka. Ja Ci tego nie powiem, moge co najwyzej
              podrzucic pare przemyslen :) Pozdrawiam.
              • zibi9921 Re: około 250 mln zł 15.05.06, 15:17
                Kurs nie wybił się z kanału. Zobacz wykres liniowy nie słupkowy, skala
                logarytmiczna, dzienny Co do reszty się zgadzam Na dzisiaj oporem jest 22 zł.
                Nowa emisja i split mogą jednak jak piszesz zmienić kanał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka