monti79 26.05.06, 10:11 Znowu wszystko idzie w górę :) mam nadzieję,że na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ardenno Re: I po bessie :) 01.06.06, 13:53 Mozna powiedziec glebszej korekcie. Czerwiec moze byc zielony ale w lipcu moze byc gorzej niz bylo w maju. W kazdym razie podziwiam optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: I po bessie :) 01.06.06, 14:17 Wziąłbys się troche wysilił i spojrzał kto stoi za wzrostami.Praktycznie dziaj tylko PEKAO trzyma wi 20 a reszta z największych pomału zwałka.No moze jeszcze spólki o małym wpływie i małym obrocie na wig20 KETY,TVN. A swoją to dosyc dziwna sytuacja z tym PEKAO.Obserwuje go od łuższego czasu i tak jakby ktoś sobie z niego zrobił regulator wigu20.W okresach gdy wig20 chciał rosnąc to prawie całą sesje był zbijany sprzedaża po nizszych cenach PEKAO by prawie zawsze na koniec sesji nagle skupowac i to czasami do 3% powyżej.Natomiast od paru dni sytuacja się zmienia całą sesje jest skupowany po wyższej cenie co utrzymuje wig20 na przyzwoitym poziomie o potem na sam koniec sesji wali PKC(patrz wczoraj) Odpowiedz Link Zgłoś
groochal Re: I po bessie :) 01.06.06, 14:28 tak jest.....wcześniej często taką rolę pełnił BPH kiedyś była taka sytuacja że ktoś nie wycoał zlecenia pkc a popyt się wycofał i na koniec kurs zanurkował o kilkanaście procent, by następnego dnia powrócić do poprzedniego poziomu...hehe...może się komuś komp zawiesił Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany Re: I po bessie :)??? 01.06.06, 14:36 Jeśli ja w trakcie notowań oddaje się przyjemności gry w chińczyka, w kości lub 3/5/8 to już naprawdę musi być nudna sesja.... Odpowiedz Link Zgłoś
groochal Re: I po bessie :)??? 01.06.06, 14:38 no nuda.....nic się nie dzieje....aż chce się wyjść.....a powiedzcie czy Optyk waszym zdaniem jest dziś podbierany czy podawany, bo nie mogę się połapać...obserwuje ktoś ten papier? Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: Szanowny Zablokowany 01.06.06, 14:46 Pamiętam w młodości grałem w chińczyka ,a na opakowaniu napis :człowieku nie irytuj się: Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: Szanowny Zablokowany 01.06.06, 14:59 Moja cierpliwość skończyła się o 13,30. Kilka zleceń i stan posiadania = 0. Od jutra kruszę stary chlebek i od rana do parku na ławkę karmić gołębie, zamiast gapić się w monitor. Może spotkam fulara ? Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: Szanowny Zablokowany 01.06.06, 15:05 Nie taka znowu nudna.Pare gubasków próbowało wejśc wikeszymi pakietami na nasze tuzy po wyższej cenie i równiez dosyć dużymi została ugoszczona.Tak ze wynika z tego ,że i u grubasków co do przyszłosci giełdy zdania są podzielone.Co do wykresu dzisjejszej giełdy to po wczorajszym dniu wole milczec takich malarzy wykresów jak wczoraj w samej koncówce giełdy to dawno nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany Szanowny Citro1 01.06.06, 21:20 Nie znam pojęcia "irytacja"podczas walenia w chinola... Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: I po bessie :) 01.06.06, 17:56 gielda.onet.pl/0,1332978,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
ksawon Re: I po bessie :) 01.06.06, 20:04 gielda.onet.pl/1,59,8,20388774,56978265,2276576,0,forum2.html Nie mój post, ale się z nim zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: I po bessie :) 01.06.06, 20:08 spadło 20% odrobiło dzis +0,8%. no niezle sie zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
azalek Re: I po bessie :) 01.06.06, 21:53 złotówka sie umacna (od dzisiaj około 12,30) juz jest 3,91, mapływa kapitał (prawdopodobnie szybki spekulacyjny).Najblizsze sesje to wzrosty. Szansa na odbicie. Niestety (moja prywatna opinia) będzie to krótkotrwałe i później ostra jazda z górki;) Odpowiedz Link Zgłoś
eliot33 Re: I po bessie :) 01.06.06, 22:05 Azalek akurat to tez zauwazyłem ale nie jak w stanach od dwóch dni wali zielenią tylko w chwilach największej grozy w tym tygodniu czyli we wtorek jak dow pikował bez trzymanki inie okryłem tego w przypływie szczęścia tylko z odczytania wykresu naszego indeksu Re: Komentarz do sesji 30-05 Autor: eliot33 Data: 30.05.06, 17:24 Wydaje mi się ze najgorsze mamy juz za sobą,przynajmniej na krótki czas-pare sesji.Sądze tak po zachowaniu na dzisiejszej sesji głownie spółek z wigu20 no i zwazywszy na to ze techcnicznie tez zaczyna się robic ciekawie.Niektóre wskaznikitechniczne wyprzedzające zaczynają mi się podobać.Raczej sesja w nowym jorku nie ma juz dla nas dużego znaczenia bo mimo ze Dow z minuty na minute sie pogarszał to nasze indeksy w tym czasie dosyc dobrze się wspinały ku wyzszym poziomom.Po drugie dzisiejsza sesja w Nowym Jorku jest dobra dla nas gdyz dosyc dobrze trzepie rynki zachodnie.Jak juz się dzisiaj wytrzepią to jutro moze byc tylko lepiej.Oczywiście przy założeniu ze za oceanem nie nastąpi jakis totalny zjazd na koniec sesji.np ponad 2% bo wtedy faktycznie moze się świat wystraszyć forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=42726325&a=42728976 Odpowiedz Link Zgłoś
ksawon Re: I po bessie :) 01.06.06, 21:57 Spadało 3 tygodnie, a niepoprawni optymiści powiedzą, że nawet nie tyle, bo tylko 2. Kierując jednak naszą wymianę zdań w bardziej merytorycznym kierunku chciałbym zauważyć, że 'w między czasie' artykuł wskazany przez eliot33 zmienił tytuł z "Na GPW nadal nerwowo, dalsza przecena" na "Na GPW nadal nerwowo, wkrótce dalsza przecena" co czyni podany przeze mnie link nieadekwatnym do sytuacji. Sam osobiście uważam, że komentarz przez Pana Saja jest wartościowy i w dużej mierze się z nim zgadzam. Nie mam jednak pewności, czy wzrost o 0,8% po spadku o 20% może stanowić zapowiedź czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś