Dodaj do ulubionych

Balcerowicz musi odejśc

23.06.06, 15:39
Obserwuj wątek
    • eliot33 Re: Balcerowicz musi odejśc 23.06.06, 15:40
      Tak musi odejsc to moze jeszcze przy sypiącym sie swiece podskaczymy jakies pare
      procent do góry.
      • lakiluk777 Re: Balcerowicz musi odejśc 23.06.06, 15:56
        ta sesja pokazała jak duzi potrafią potraktować indywidualnych

jak plankton

i wszystko w obronie wizerunku kraju. może to i dobrze. jestem jednak za
        naturalnym rozwojem pewnych spraw
    • eliot33 Re: Balcerowicz musi odejśc 23.06.06, 23:18
      Ci to zawsze spadna na cztery łapy:
      "Analitycy: Wyjaśniło się wczorajsze dziwne zachowanie rynku.
      Wyjaśniło nam się wczorajsze dziwne zachowanie naszego rynku, który spadał w
      przeciwieństwie do innych giełd naszego regionu. Zniżki zostały wywołane
      spekulacjami na temat wicepremier Gilowskiej" - powiedział PAP Sławomir Koźlarek
      z DM BZ WBK."
      Wydaje mi sie ,ze coraz częsciej mamy do czynienia z historykami a nie
      analitykami.Panie Koźlarek,historie panu pisac a nie oceniac rynek.
      Takie głupoty to tylko moze napisać anal."Spadalismy w przeciwieństwie do rynków
      naszego regionu"-tak to prawda tylko jak sie cos pisze to warto moze zajrzec
      dalej niz jeden dzień wstecz.
      Wczoraj spadalismy w przeciwienstwie do turcji ,wegier.Ale przedwczoraj turcja
      spadła -3,4% a my wzrost 0,5%,czy panu cos to nie mówi?Dlaczego wczoraj turcja
      mogła rosnąć.Jesli tego pana domysły są prawdziwe to moze nalezy to zgłosic do
      prokuratury,powołac nową komisje śledczą?Czy zawsze bogaci ,uprzywilejowani
      muszą skubac drobnych i to na całej linii,waluta,obligacje,giełda
      Nikt nic nie wiedział a kazdy dobrze poinformowany robił swoje jak tylko mógł
      starał sie wykiwawać pozostałych uczestników rynku.Dobrze ,ze chociaz to
      wszystko jeszcze przynajmniej mieści sie w zakresie wynikajacym z teorii fal
      elliotta.przynajmniej dalej wydaje mi sie ze coś wiem.Ale tego wydaje coraz
      wiecej przybywa.Tak juz jest ,ze kiedys bardzo dawno ktos napisał ksiązke
      a potem życie stara sie to realizować.Znajac polskie zdolnosci od wieków do
      kombinowania zaczyam miec obawy czy my kiedy nie wyskoczymy z tej ksiazki.
      To sie kiedys musi zemscic i z pewnoscią w kawałku.Niestety coraz bardzie
      tracimy w oczach inwestorów zachodnich coraz bardzie kojarzą nas z węgrami o
      których juz mają wyrobione swoje stanowisko.Wdłuzszy okresie te hstorie w
      gospodarce polityce ,spólkach skarbu państwa ,ta polityka dywident z tych
      spółek.Te postacie wzięte z ulicy i umieszczone w salonach za to wszystko
      niestety bedzie musiała Polska zapłacić.Od 15 lat na polskiej giełdzie gdy u
      władzy czerwoni to hossa,jak biali to niestety korekta,ta prawidlowosc ma szanse
      znowu sie sprawdzic.
      Co do kontraktów to zwrócił bym uwage na 1998 rok gdy indeks wig20 chodził w
      granicach 1500-1000 a kontrakty z 200 punktową bazą ujemną,ktora czasami zeby
      dodac'smaczku"niektórym do gry rozszerzała sie i zwężała na przemian.Człowiek
      chodził jak slepy po ulicy bez laski.Jak sie któremu malarzawi spodobało to
      indeksy sobie a kontrakty sobie.Indeksy,giełda w doł a kontakty stoją i potem ze
      wzrostem indeksu sobie rosną i na odwrót.Jak juz cie przyzwyczaili do
      nienormalnosci to nastepowalo zmniejszanie bazy.Graj tu w takich warunkach nie
      wiesz czy zmniejszają czy ci znowu dają szkołe zycia.
      Jest zle mówią,ze jest dobrze bo rosna.Jest dobrze ty wodzisz a oni ci chetnie
      oddają akcje,bo sie zorientowali ze moglo byc lepiej.Och i ile jest chwil na
      giełdzie bdzie człowiek zastanawia sie czy jest takim durniem,nieukiem ze widzi
      wszytko inaczej od innych?W kocu docodzi do wniosku ze jednak tak musiało byc
      skoro to wiekszosc powtarza to co inni i dobrze wychodzi na tym.Żeby cie jeszcze
      pozbawic wszelkich złudzeń odnosnie twoich zdolnosci,normalnosci wychodzi taka
      zjawa ktora to wszystko wie i,ktorej sie zawsze wydaje ze zawsze cię przekona
      swoimi wyjasnieniami,ta zjawa to ANAl ,chocbry taki ja tez z początku postu.
      Jak juz to wszystko człowiek przejdzie na sobie wtedy faktycznie zaczyna lepiej
      odbierac ten swiat.przede wszystkim nie stara się myślec jak odbierac te
      informacje które bez przerwy napływaja na rynek tylko jego jedynym marzeniem
      jest odgadnąc jak odbiorą to inni,bo tylko to sie liczy.
      Moze byc tysiące pozytywnych informacji i zawsze moze byc zle to odbierane i
      zawsze znajdzie sie wszystko wiedzący anal,który objasni innym to zjawisko
      jednym zdaniem.Widocznie rynki to ocenily wczesniej,albo widocznie rynki
      oczekiwały wiecej.Od dluzszego juz czasu nie staram sie oceniac jakie to są
      informacje tylko jak moga ocenic to inni a polotu im nie brakuje.
      I to nie tylko w Polsce.W stanach 14,30 jest info i co robi S&P
      spada,nurkuje z 1 na -20 by doslownie w kilku minutach ukazac sie w postaci
      zieleni z 3 punktowym dorobkiem.Od tego czasu przekonałem się ze to nie
      inforamcje decyduja o sytuacji na rynku tylko ci co je odbierają.Staram sie
      tylko o jedno jak najmnie sie kłócic z rynkiem i nie wazne są ambicje,czy mam
      racje czy nie .O wiele lepiej czlowiek na tym wychodzi jesli stawia takich pytań
      rynkowi jak najmniej.

Jestem jak chuck norris zawsze kupuje na górce i zawsze sprzedaje na dołku i
      nigdy na tym dobrze nie wychodze.
      • dynamit6 Re: Balcerowicz musi odejśc 23.06.06, 23:21
        Eliot do łóżka, spać nie możesz czy co?
    • robak65 Re: Balcerowicz musi odejśc 23.06.06, 23:46
      Ktoś musi czuwać, żeby spać mógł ktoś :)
      dobranoc Tym, którzy idą spać.
      robak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka