gorbibanki 29.06.06, 13:47 Ludzie !!! Zamykajcie krótkie bo was za chwilę popieści !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
js.2 Re: Zamykajcie krótkie !!! 29.06.06, 14:54 Próbowałem zamknąć ale widocznie za długi bo kawałek wystaje. W tej sytuacji też mogę liczyć na pieszczoty ? Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:15 Oczywiście znowu nikt mnie nie posłuchał. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:31 Nikt z was nie potrafi się teraz przyznać, że tak samo jak przewidziałem "Wielką korektę" tak samo przewidziałem to, że amerykanie pieprznęli się w statystykach i nie będą już tak ostro podnosić stóp a może i wogółe nie będą. A niech was dzisiejsza luka na otwarciu boleśnie nauczy, że nie jesteście nieomylni. Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:33 ja się przyznaję, że zwracam uwagę na to co piszesz bo w przeciwieństwie do spamerów typu fular piszesz do rzeczy i rzadko się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:34 jak bylo na 2430 to miales w gaciach. zawsze sie madrzy znajda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:40 jak spadało to konwertowałam z pieniężnego na akcyjny nie ulegając takim panikarzom i spamerom jak ty wieszczącym armageddon. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:46 ulala. znow jak grzyby po deszczu po fakcie, po decyzji FED. to trzeba bylo sie pochwalic cfaniaku. zawsze po fakcie madrale sie znajduja. a ja dalej ciesze sie ze ucialem straty na poziomie 6% a nie 21. jeszcze cos ?przypomne ci tego posta po wakacjach. zanotuje go mądralo. kozactwo rosnie gdy indexy rosna, jak spada to siedzicie cicho jak myszki. Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:48 lepiej siedzieć cicho i nie ulegać takim rozmemłanym babom jak ty, którzy niemal co sesję zmieniają zdanie na temat koniunktury. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:50 skoro widze co jest to dlaczego nie mam powiedziec ?? bedzie rosło. oczywiscie. ja dalej jestem w ochronie bo nie wsiadam do pedzacego pociagu. jeszcze cos :-) ? co ty mi chcesz na zlosc zrobic :-) hehehe. troszke zieleni i znow widze kozactwo rosnie. jeszcze cos to powiedz, bo uciekam o 10 00 na rower. Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:52 spójrza na daty i zobacz jak 'panikowałam': forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=42256501&a=42256781 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=42252582&a=42254339 Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:57 widzisz, chłopczyku, giełda nie jest dla ciebie - zbyt cieńki jesteś i nerwowy. tracisz kapitał i stoisz poza rynkiem jak pociąg odjeżdża. masz rację, idź lepiej na rower. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:00 oj chlopcze, zajmuje sie funduszami od 2002, 2003 roku. mam ci powiedziec stope zwrotu ???? te -6% to jest od 3 kwietnia kiedy to po marcowej panice zaczalem znow wkladac do f. akcji. ciebie na swiecie nie bylo kiedy od 2003 roku do 2005 roku f. akcji PKO CREDIT SIUSSE zrobil mi.... ano wlasnie. sprawdz sobie www.pkotfi.pl/SAM/index.php?id=kalkstopy ja sie zarobkiem nie chwale, tylko stratami. ku przestrodze innym. w przeciwienstwie do ciebie guru nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:04 to że nie jesteś guru to świetnie widać po lekturze twoich postów. a chwalić to ty się możesz zyskami w czasie gdy wszyscy zarabiali w funduszach, hahaha. pamiętaj, że prawdziwy charakter ujawnia się podczas burzy a nie flauty. a ty cienias i panikarz jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:04 wiec podczas burzy sie wycofalem i sobie czekam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:05 i jeszcze jedno - słabo z twoją spostrzegawczością. jeszcze się nie zorientowałeś, że rozmawiasz z kobietą? nic dziwnego, że na giełdzie też cieńko ci idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:06 a co to ma do rzeczy czy kobieta czy nie ? ja stkuam w klawisze. internet jest bezosobową formą. nie jestesmy na kawie Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:16 no właśnie, jest tak jak sądziłam. dobrze, że są takie leszcze jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:18 skoro zarabiasz, powinnas sie cieszyc. a widze ze przemawia przez ciebie zlosc :-) wyladuj sie, wyladuj. hehe ludzie mnie smiesza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:28 to fakt, drażnią mnie panikujące dupki. to takie niemęskie. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:29 panika a ochrona swojego zarobionego kapitłu to co innego. poza tym nie chce byc zlosliwy, bo ja sie ciesze zyciem. rany wylizalem - znow mozna zyc :-) pozdrawiam cieplutko i bez nerw. zaraz otwiera sie index. za zakupy ! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:32 przestanze juz.... chyba dawno wlasnie chlopa nie mialas ze sie tak zachowujesz. jak ktos ma akcje na poziomie w20 3500 a jest 2200 to rzeczywiscie juz nie ma co panikowac tylko pogodzic sie z utrata kapitalu. W takiej sytuacji trzymanie to juz jedyne co czlowiekowi zostalo, wiec prosze bez takich madrosci, zwlaszcza ze jak fular mowi na swojej 'panice' jest ciagle do przodu i moze odkupic taniej to co mial. Pozdrawiam i zycze udanych inwestycji metoda B&H. Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:34 chłopa to ja mam i to bardzo dobrego. mnie irytuje po prostu huśtawka nastrojów tego spamera, który zawsze jest mądry po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:35 nie kolezanko - po fakcie to ty jestes madra. ja nie pisze tylko jak jest dobrze albo tylko jak jest zle. rosnie - pisze. spada - pisze. a ty piszesz tylko jak rosnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Oj fular, fular 30.06.06, 09:40 tu rosło? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=42252582&a=42254339 Odpowiedz Link Zgłoś
mazowsze123 Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 09:55 Strasznie glosno artykuujesz swoja radosc ze jeden z forumowiczow gdzies tam nie mial racji. Wyglada to tak jakbys bardzo dlugo musiala czekac na ten moment i teraz w koncu udalo sie. Nie bierzesz jenak pod uwage ze te wzrosty moga byc tylko chwilowe. Jam mysle ze w ciagu paru dni wszystko dalej zacznie spadac. I wtedy jestem pewien... bedziesz siedziec cicho jak mysz pod miotla. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 09:57 zostaw juz. nie ma sensu. rynek jeszcze nie jednego pewniaka nauczy. ja sie przyznaje do mojego -6% i w ostatnim czasie ciesze sie ze to "tylko" 6% Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 09:58 a ja się nie przyznałam? jak przekonwertowałam 22.05 z pieniężnego na akcyjnyto przecież też straciłam. ale nie wylewałam żali na forum i nie miotałam się co sesję jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 09:57 spamera i panikarza fulara mam na oku od dawna. jak już pisałam - mi bessy nie straszne, jest wtedy okazja do zakupów - to dobrodziejstwo 30letniego horyzontu inwestycyjnego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazowsze123 Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 10:05 > mi bessy nie > straszne, jest wtedy okazja do zakupów pod warunkiem ze to koniec bessy a nie jej poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
drapak.pl Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 10:09 na szczęście przy 30letnim horyzoncie nie ma to większego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowsze123 Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 10:14 > na szczęście przy 30letnim horyzoncie nie ma to większego znaczenia. Uwierz ze jesli w niepewnych okresach bedziesz inwetowala chocby w bank i ucinala straty, a dopiero w spokojniejszych czasach przenosila sie na akcje, to po 30 latach bedziesz miala wiecej. Kto wie.. moze nawet i 2 razy wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:36 dalej moge taniej odkupic. ale nie odkupie. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:57 " mysla o emeryturze (czyli na jakies 30 lat) wiec bessy mi nie straszne" alez oczywiscie jesli oszczedzasz 30 lat to bylbys glupi jakbys nie dokupil na poziomie 2450 jak bylo. ale ja mam horyzont 2-4 letni - nie chce czekac potem 2 lata az mi odbije na 0. dlatego teraz bede mial o wiele inaczej skonstruowany portfel niz 100% akcje. i o tym pisalem. pamietaj ze ja nie panikuje, tylko cialem straty. dzis bylbym mimo wzrostow dalej jeszcze na -10% a nie na -6%. a moglobyc nizej. wyjezdzam na wakacje i sie nie chce tym przejmowac. rany po stratach juz wylizalem. a na przyszlosc: ja nikomu nie mowie co ma robic. ja mowie co ja robie. dalej siedze w ochronie, bo do pedzacego sie nie wchodzi - chyba ze ktos kaskaderke umi uprawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:36 poza tym mądry kolego jest na -6%. na dzien dzisiejszy bylbym jeszcze dalej - 10%. w punkcie krytycznym kolo -21%. wiec jeszcze to nie jest poziom zeby panikowac. a do pedzacego pociagu nie wsiadam. nie zaluje swojej decyzji - wyjezdzam na wakacje. chce spac spokojnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:39 Cieszę się, że jestem czytany. Mam jedną prośbę. Oddzielajcie zawsze to co mówię o całym rynku od tego co mówię o TALEXie. Mam akcje TALEXu i nie jestem w tej kwestii obiektywny. Co się zaś tyczy całego rynku to patrzę zupełnie beznamiętnie bo nie jestem zaangażowany i analizuję go bardzo efektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:47 Fakty mówią same za siebie. Na kilka godzin przed faktem ostregłem zarówno przed korektą jak i decyzją FEDu. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:07 Znacza chciałeś powiedzieć Gorbi, że jesteś taki spryciarz, tak ? Ty juz od dawna wiedziałeś, że taka bedzie reakcja na podwyżke stóp ? To co Ty tutaj z taka wiedza robisz ? Powinienieś siedzieć w swojej willi w jakims ciepłym kraju z panienkami wachlującymi twe powabne ciało super inwestora liśćmi palmowymi. Coś mi tu nie gra. I jeszcze ta sprawa Talexu..... Odpowiedz Link Zgłoś
fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:08 widzisz, tegen po drugim guru. ale seicento pod blokiem stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:21 Umieć przewidzieć fakty a je wykorzystać to wielka różnica. Doskonale wiesz, że na TALEXie nie ma płynności i nie byłem w stanie wyjść żeby zagrać pod przewidywania. Już Ci powiedziałem, że jeżeli sam nie mogę skorzystać z informacji to dzielę się zią z innymi żeby uchronić ich od strat lub dać zarobić i w ten spósób zdobyć szacunek. P.S. Nie mieszajcie TALEXu do całego rynku. Już was o to prosiłem kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:33 Gorbi - mam taką radę. Pomóż najpierw sobie. My sobie poradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:36 I dobrze wam tak. Pozamykało wam te wasze krótkie na otwarciu. Trzeba się było słuchać jak ktoś z dobrego serca chciał wam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
siurak20 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 10:10 ajjj gorbi gorbi... no mowiles z dobrego serca, mowiles... ale co jesli bym otworzyl dlugie za caly swoj kapital a dzis by na zlosc spadlo. Moge liczyc na odszkodowanie od Ciebie? Wez pod uwage ze ludzi z dobrym sercem jest tu jeszcze kilku, kazdy ma wiedze, i kazdy wieszczy co innego. Zawsze jest 100 powodow do spadkow i wzrostow, a nawet jak jest 1000 powodow do wzrostow to jest ten 1 wazny ktory mowi ze spadnie 'bo tak i juz...' Odpowiedz Link Zgłoś
gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 10:15 Przestanę podchodzić do tego tak emocjolanie. Kto chce to niech skorzysta a kto nie to niech traci. Mówi wam coś pojęcie "wstrzelenie się w rynek". Odpowiedz Link Zgłoś