Dodaj do ulubionych

Zamykajcie krótkie !!!

29.06.06, 13:47
Ludzie !!! Zamykajcie krótkie bo was za chwilę popieści !!!
Obserwuj wątek
    • js.2 Re: Zamykajcie krótkie !!! 29.06.06, 14:54
      Próbowałem zamknąć ale widocznie za długi bo kawałek wystaje.
      W tej sytuacji też mogę liczyć na pieszczoty ?
    • gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:15
      Oczywiście znowu nikt mnie nie posłuchał.
    • gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:31
      Nikt z was nie potrafi się teraz przyznać, że tak samo jak
      przewidziałem "Wielką korektę" tak samo przewidziałem to, że amerykanie
      pieprznęli się w statystykach i nie będą już tak ostro podnosić stóp a może i
      wogółe nie będą.
      A niech was dzisiejsza luka na otwarciu boleśnie nauczy, że nie jesteście
      nieomylni.
      • drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:33
        ja się przyznaję, że zwracam uwagę na to co piszesz bo w przeciwieństwie do
        spamerów typu fular piszesz do rzeczy i rzadko się mylisz.
        • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:34
          jak bylo na 2430 to miales w gaciach. zawsze sie madrzy znajda :-)
          • drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:40
            jak spadało to konwertowałam z pieniężnego na akcyjny nie ulegając takim
            panikarzom i spamerom jak ty wieszczącym armageddon.
            • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:46
              ulala. znow jak grzyby po deszczu po fakcie, po decyzji FED. to trzeba bylo sie
              pochwalic cfaniaku. zawsze po fakcie madrale sie znajduja. a ja dalej ciesze
              sie ze ucialem straty na poziomie 6% a nie 21. jeszcze cos ?przypomne ci tego
              posta po wakacjach. zanotuje go mądralo.

kozactwo rosnie gdy indexy rosna, jak spada to siedzicie cicho jak myszki.
              • drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:48
                lepiej siedzieć cicho i nie ulegać takim rozmemłanym babom jak ty, którzy
                niemal co sesję zmieniają zdanie na temat koniunktury.
                • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:50
                  skoro widze co jest to dlaczego nie mam powiedziec ?? bedzie rosło. oczywiscie.
                  ja dalej jestem w ochronie bo nie wsiadam do pedzacego pociagu.

jeszcze cos :-) ? co ty mi chcesz na zlosc zrobic :-) hehehe. troszke zieleni i
                  znow widze kozactwo rosnie.

jeszcze cos to powiedz, bo uciekam o 10 00 na rower.
                  • drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:52
                    spójrza na daty i zobacz jak 'panikowałam':
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=42256501&a=42256781
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=42252582&a=42254339
                    • drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:57
                      widzisz, chłopczyku, giełda nie jest dla ciebie - zbyt cieńki jesteś i nerwowy.
                      tracisz kapitał i stoisz poza rynkiem jak pociąg odjeżdża. masz rację, idź
                      lepiej na rower.
                      • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:00
                        oj chlopcze, zajmuje sie funduszami od 2002, 2003 roku.

mam ci powiedziec stope zwrotu ????

te -6% to jest od 3 kwietnia kiedy to po marcowej panice zaczalem znow wkladac
                        do f. akcji. ciebie na swiecie nie bylo kiedy od 2003 roku do 2005 roku f.
                        akcji PKO CREDIT SIUSSE zrobil mi.... ano wlasnie. sprawdz sobie

www.pkotfi.pl/SAM/index.php?id=kalkstopy

ja sie zarobkiem nie chwale, tylko stratami. ku przestrodze innym. w
                        przeciwienstwie do ciebie guru nie jestem.

• drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:04
                          to że nie jesteś guru to świetnie widać po lekturze twoich postów. a chwalić to
                          ty się możesz zyskami w czasie gdy wszyscy zarabiali w funduszach, hahaha.
                          pamiętaj, że prawdziwy charakter ujawnia się podczas burzy a nie flauty. a ty
                          cienias i panikarz jesteś.
                          • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:04
                            wiec podczas burzy sie wycofalem i sobie czekam. pozdrawiam
                          • drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:05
                            i jeszcze jedno - słabo z twoją spostrzegawczością. jeszcze się nie
                            zorientowałeś, że rozmawiasz z kobietą? nic dziwnego, że na giełdzie też cieńko
                            ci idzie.
                            • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:06
                              a co to ma do rzeczy czy kobieta czy nie ? ja stkuam w klawisze. internet jest
                              bezosobową formą. nie jestesmy na kawie
                              • drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:16
                                no właśnie, jest tak jak sądziłam. dobrze, że są takie leszcze jak ty.
                                • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:18
                                  skoro zarabiasz, powinnas sie cieszyc. a widze ze przemawia przez ciebie
                                  zlosc :-) wyladuj sie, wyladuj. hehe ludzie mnie smiesza :-)
                                  • drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:28
                                    to fakt, drażnią mnie panikujące dupki. to takie niemęskie.
                                    • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:29
                                      panika a ochrona swojego zarobionego kapitłu to co innego.
                                      poza tym nie chce byc zlosliwy, bo ja sie ciesze zyciem. rany wylizalem - znow
                                      mozna zyc :-)

pozdrawiam cieplutko i bez nerw. zaraz otwiera sie index. za zakupy ! powodzenia
                                    • siurak20 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:32
                                      przestanze juz.... chyba dawno wlasnie chlopa nie mialas ze sie tak
                                      zachowujesz. jak ktos ma akcje na poziomie w20 3500 a jest 2200 to rzeczywiscie
                                      juz nie ma co panikowac tylko pogodzic sie z utrata kapitalu. W takiej sytuacji
                                      trzymanie to juz jedyne co czlowiekowi zostalo, wiec prosze bez takich
                                      madrosci, zwlaszcza ze jak fular mowi na swojej 'panice' jest ciagle do przodu
                                      i moze odkupic taniej to co mial. Pozdrawiam i zycze udanych inwestycji metoda
                                      B&H.
                                      • drapak.pl Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:34
                                        chłopa to ja mam i to bardzo dobrego. mnie irytuje po prostu huśtawka nastrojów
                                        tego spamera, który zawsze jest mądry po fakcie.
                                        • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:35
                                          nie kolezanko - po fakcie to ty jestes madra. ja nie pisze tylko jak jest
                                          dobrze albo tylko jak jest zle. rosnie - pisze. spada - pisze.

a ty piszesz tylko jak rosnie :-)
                                          • drapak.pl Oj fular, fular 30.06.06, 09:40
                                            tu rosło?
                                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27&w=42252582&a=42254339
                                            • mazowsze123 Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 09:55
                                              Strasznie glosno artykuujesz swoja radosc ze jeden z forumowiczow gdzies tam
                                              nie mial racji. Wyglada to tak jakbys bardzo dlugo musiala czekac na ten moment
                                              i teraz w koncu udalo sie. Nie bierzesz jenak pod uwage ze te wzrosty moga byc
                                              tylko chwilowe.
                                              Jam mysle ze w ciagu paru dni wszystko dalej zacznie spadac. I wtedy jestem
                                              pewien... bedziesz siedziec cicho jak mysz pod miotla.
                                              • fular1 Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 09:57
                                                zostaw juz. nie ma sensu. rynek jeszcze nie jednego pewniaka nauczy. ja sie
                                                przyznaje do mojego -6% i w ostatnim czasie ciesze sie ze to "tylko" 6%
                                                • drapak.pl Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 09:58
                                                  a ja się nie przyznałam? jak przekonwertowałam 22.05 z pieniężnego na akcyjnyto
                                                  przecież też straciłam. ale nie wylewałam żali na forum i nie miotałam się co
                                                  sesję jak ty.
                                              • drapak.pl Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 09:57
                                                spamera i panikarza fulara mam na oku od dawna. jak już pisałam - mi bessy nie
                                                straszne, jest wtedy okazja do zakupów - to dobrodziejstwo 30letniego horyzontu
                                                inwestycyjnego.

pozdrawiam
                                                • mazowsze123 Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 10:05
                                                  > mi bessy nie
                                                  > straszne, jest wtedy okazja do zakupów

pod warunkiem ze to koniec bessy a nie jej poczatek
                                                  • drapak.pl Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 10:09
                                                    na szczęście przy 30letnim horyzoncie nie ma to większego znaczenia.
                                                  • mazowsze123 Re: Ze sie tak wtrace. 30.06.06, 10:14
                                                    > na szczęście przy 30letnim horyzoncie nie ma to większego znaczenia.

Uwierz ze jesli w niepewnych okresach bedziesz inwetowala chocby w bank i
                                                    ucinala straty, a dopiero w spokojniejszych czasach przenosila sie na akcje, to
                                                    po 30 latach bedziesz miala wiecej. Kto wie.. moze nawet i 2 razy wiecej?
                                      • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:36
                                        dalej moge taniej odkupic. ale nie odkupie.
                    • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:57
                      " mysla
                      o emeryturze (czyli na jakies 30 lat) wiec bessy mi nie straszne"

alez oczywiscie jesli oszczedzasz 30 lat to bylbys glupi jakbys nie dokupil na
                      poziomie 2450 jak bylo. ale ja mam horyzont 2-4 letni - nie chce czekac potem 2
                      lata az mi odbije na 0. dlatego teraz bede mial o wiele inaczej skonstruowany
                      portfel niz 100% akcje. i o tym pisalem.

pamietaj ze ja nie panikuje, tylko cialem straty. dzis bylbym mimo wzrostow
                      dalej jeszcze na -10% a nie na -6%. a moglobyc nizej. wyjezdzam na wakacje i
                      sie nie chce tym przejmowac. rany po stratach juz wylizalem.

a na przyszlosc: ja nikomu nie mowie co ma robic. ja mowie co ja robie.

dalej siedze w ochronie, bo do pedzacego sie nie wchodzi - chyba ze ktos
                      kaskaderke umi uprawiac.
        • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:36
          poza tym mądry kolego jest na -6%. na dzien dzisiejszy bylbym jeszcze dalej -
          10%. w punkcie krytycznym kolo -21%. wiec jeszcze to nie jest poziom zeby
          panikowac. a do pedzacego pociagu nie wsiadam. nie zaluje swojej decyzji -
          wyjezdzam na wakacje. chce spac spokojnie ;-)

• gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:39
          Cieszę się, że jestem czytany. Mam jedną prośbę. Oddzielajcie zawsze to co
          mówię o całym rynku od tego co mówię o TALEXie. Mam akcje TALEXu i nie jestem w
          tej kwestii obiektywny. Co się zaś tyczy całego rynku to patrzę zupełnie
          beznamiętnie bo nie jestem zaangażowany i analizuję go bardzo efektywnie.
          • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:45
            daj ci Bog :-)
            • gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 08:47
              Fakty mówią same za siebie. Na kilka godzin przed faktem ostregłem zarówno
              przed korektą jak i decyzją FEDu.
              • zawodowiec4 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:07
                Znacza chciałeś powiedzieć Gorbi, że jesteś taki spryciarz, tak ? Ty juz od
                dawna wiedziałeś, że taka bedzie reakcja na podwyżke stóp ?
                To co Ty tutaj z taka wiedza robisz ? Powinienieś siedzieć w swojej willi w
                jakims ciepłym kraju z panienkami wachlującymi twe powabne ciało super
                inwestora liśćmi palmowymi. Coś mi tu nie gra. I jeszcze ta sprawa Talexu.....
                • fular1 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:08
                  widzisz, tegen po drugim guru. ale seicento pod blokiem stoi.
                • gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:21
                  Umieć przewidzieć fakty a je wykorzystać to wielka różnica. Doskonale wiesz, że
                  na TALEXie nie ma płynności i nie byłem w stanie wyjść żeby zagrać pod
                  przewidywania.
                  Już Ci powiedziałem, że jeżeli sam nie mogę skorzystać z informacji to dzielę
                  się zią z innymi żeby uchronić ich od strat lub dać zarobić i w ten spósób
                  zdobyć szacunek.

P.S. Nie mieszajcie TALEXu do całego rynku. Już was o to prosiłem kilka razy.
                  • zawodowiec4 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:33
                    Gorbi - mam taką radę. Pomóż najpierw sobie. My sobie poradzimy.
    • gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 09:36
      I dobrze wam tak. Pozamykało wam te wasze krótkie na otwarciu. Trzeba się było
      słuchać jak ktoś z dobrego serca chciał wam pomóc.
      • siurak20 Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 10:10
        ajjj gorbi gorbi... no mowiles z dobrego serca, mowiles... ale co jesli bym
        otworzyl dlugie za caly swoj kapital a dzis by na zlosc spadlo. Moge liczyc na
        odszkodowanie od Ciebie? Wez pod uwage ze ludzi z dobrym sercem jest tu jeszcze
        kilku, kazdy ma wiedze, i kazdy wieszczy co innego.

Zawsze jest 100 powodow do spadkow i wzrostow, a nawet jak jest 1000 powodow do
        wzrostow to jest ten 1 wazny ktory mowi ze spadnie 'bo tak i juz...'
        • gorbibanki Re: Zamykajcie krótkie !!! 30.06.06, 10:15
          Przestanę podchodzić do tego tak emocjolanie. Kto chce to niech skorzysta a kto
          nie to niech traci. Mówi wam coś pojęcie "wstrzelenie się w rynek".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka