senior_cohones 06.07.06, 18:18 Czesc. interesowal sie ktos z was akcjami firm z rumunii i bulgarii w perspektywie wejscia tych krajow do ue? moze znacie jakies fundusze, ktore bawia sie w inwestowanie tam? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ant777 Re: Rumunia i Bulgaria? 07.07.06, 12:33 Ktoś się pytał o to na forum ale odpowiedź była chyba mizerna. Wydaje mi się że nie ma w Polsce takiego funduszu, który planowałby oficjalnie działania na rynkach Rumunii i Bułgarii. Pewnie trzeba by szukać wśród funduszy z europy zachodniej. Poczekajmy, może się jakiś znawca tematu odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pklark Re: Rumunia i Bulgaria? 08.07.06, 22:47 Wiesz bylem w zeszlym roku na wczasach w bułgarii i po tym co tam zobaczylem .......radze trzymac się jak najdalej od wszystkiego co bulgarskie ( mam na mysli gospodarke ,bo wina czy arbuzy mają super ,ale chyba cięzko będzie o akcje firm z tych branż.....) - oni są po prostu 15 lat za nami we wszystkim......... Odpowiedz Link Zgłoś
macgregor-72 Re: Rumunia i Bulgaria? 10.07.06, 17:04 > oni są po prostu 15 lat za nami we > wszystkim......... i właśnie dlatego gospodarka i firmy mają duży potencjał rozwoju ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adacco Re: Rumunia i Bulgaria? 10.07.06, 23:53 Z tego co wiem Bulgaria jest na 1 miejscu oplacalnosci inwestycji w tamtejsze nieruchomosci. Ceny sa o wiele nizsze niz u nas a czeka ich to samo co nas. Po wejsciu do Uni beda musieli wywindowac ceny nieruchomosci. Jest jeden fundusz ktory inwestuje w nieruchomosci na rynku zagranicznym, nie tyle w bulgarii co poprostu rynek zagraniczny. Jednakze podejrzewam ze gdy zacznie sie jazda w Bulgarii zaczna tam ladowac kase. Wejdz na www.expander.pl i tam poszukaj o funduszach nieruchomosci. Opisuja bodajze 4 z czego 2 inwestuja poza granicami Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
biel333 pzu nowa europa 13.07.06, 00:36 jest taki fundusz ktory inwestuje w rynki europy wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś