Dodaj do ulubionych

CashFlow ?

12.07.06, 23:35
Dzis przypomnialem sobie o tej spolce. Poczytalem troche i trafilem na
dzisiejszy RB:
Oto najważniejsza treśc która powinna uspokoic inwestorów i wywindowac kurs w
góre.

"Zwięzła ocena sytuacji Spółki Działając w oparciu o § 17 Statutu Spółki oraz
zgodnie z zasadą 18 Ładu Korporacyjnego zawartą w „Dobrych praktykach w
spółkach publicznych w 2005r.” Rada Nadzorcza przedstawia poniżej zwięzłą
ocenę sytuacji Spółki. Wypracowany przez Spółkę w roku 2005 zysk netto w
wysokości 1,309 mln złotych rekordowy w historii Spółki i jest większy o 29
procent od wyniku zanotowanego w roku 2004. Podobnie wysoką dynamikę
osiągnęła sprzedaż spółki, która wzrosła o 23 procent w stosunku do roku
poprzedniego i wyniosła 19,05 mln zł. Wyniki świadczą o dobrym wykorzystaniu
potencjału spółki, właściwym doborze realizowanej strategii Spółki,
dopasowaniu oferty i metod działania do wymogów rynku. Spółka znajduje się w
bardzo dobrej kondycji finansowej. Wartość kapitałów własnych wzrosła o 132
procent w stosunku do ubiegłego roku, a aktywa trwałe o 128 procent.
Należności krótkoterminowe stanowiące główny przedmiot obrotu Spółki wzrosły
o 67 procent, co świadczy o dynamicznym rozwoju sprzedaży. Spółka osiąga
bardzo wysoki wskaźnik rentowności sprzedaży – 6,9 procent. Zdaniem Rady
Nadzorczej w Spółce nie występują zagrożenia dla perspektyw rozwoju Spółki, a
sprawne i profesjonalne zarządzanie Spółka gwarantują możliwość dotrzymania
prognoz dotyczących rozwoju Spółki w roku 2006. Rada Nadzorcza szczególne
możliwości rozwoju Spółki upatruje w: * Efektywnym wykorzystaniu pozyskanego
z GPW kapitału * Konsolidacji sektora windykacyjnego polegającej na
zmniejszaniu się liczby podmiotów oferujących podobne usługi jak Spółka *
Uruchomieniu sekurytyzacji wierzytelności bankowych * Rozwoju nowych usług
finansowych bazujących na wierzytelnościach Podstawa prawna: Zasady Ładu
Korporacyjnego"

Jezeli jutro kurs zacznie rosnąc to wejde w ta spóleczke.
Obserwuj wątek
    • 6an1 Re: CashFlow ? 13.07.06, 10:42
      Chyba miałeś rację. Kupiłem właśnie po 5,70. Technicznie wykres też wygląda
      zachęcająco.
    • wyzarty Re: CashFlow ? 13.07.06, 12:40
      wszedłeś? o ile mi się wydaje, ona na górce kosztowała 15 zł. Z skąd czerpiesz
      przekonanie, że będzie można na niej zarobić? A co myślisz o Jago - nawiasem
      mówiąc. Pozdro.
      • 6an1 Re: CashFlow ? 13.07.06, 14:11
        Ma bardzo dobre wyniki, a kurs jest niski. Od strony AT wygląda nieźle, jak
        wspomniałem.
        Co do Jago, to miałem ją na początku i trochę zarobiłem . Teraz kurs jest
        niski. Była niekorzystna informacja o obniżeniu prognozy zysku, ale chyba
        następnych złych wiadomości nie powinno być. W dłuższej perpektywie powinna
        chyba rosnąć. Nastąpiło wybicie z konsolidacji 3-3,10.
        • 6an1 Re: CashFlow ? 26.07.06, 16:13
          No i sprawdziło się.
          Co do Jago, to też nie ma co narzekać. Mam jeszcze Unimil kupowany po 48,50-
          48,80 w pierwszym dniu ogłoszenia wezwania. Ciekawa jest tam sytuacja -
          najlepiej przeczytać wątki w Parkiecie. Pozdrawiam.
          • vertical1 Re: CashFlow ? 26.07.06, 18:24
            Mam cash`a i dzis ladnie zarobilem. Jezeli inwestorzy uwierzyli w zapewnienia
            zarządu to kurs spokojnie powinien w najblizszych dniach zaliczyć 9-10zl.
            Co do JAGo to juz mnie nie interesuje ta spólka. Fundusze ja tanio zakupily i
            teraz przy kazdej okazji pozbywaja się akcji. Mysle ze kurs bedzie oscylowal w
            okolicach 3,20 - 3,40zl.
            Proponuje zainteresowac sie IDMSA. Zarząd dba o swoich inwestorów i co chwila
            karmi dobrymi informacjami. Wyniki spólki napewno też będą bardzo dobre.
            Pozdrawiam.
          • eisenhower1112 Re: CashFlow ? 26.07.06, 19:35
            Oba g... mi sie nie podobają jedno przepompowane drugie niewiadomo co to to
            jest,moze dlatego że jestem sceptykiem i trace malo kasy .Ciekaw jestem co tak
            naparwde wiecie panowieo tej spolce oprocz paru frazesow technicznych ktore
            pusciliscie nie chce siac fermentu powiem tyle ze jest to spolka wymarzona do
            spekulacji ze wzgledu namała liczbe akcjii to co widze to spekula ktora rychlo
            moze wyrownac poziom ceny do minimum.
            ps.gdzie Ty widzisz te swietne wyniki 6an to ja nie wiem
            • vertical1 Re: CashFlow ? 26.07.06, 21:52
              eisenhower jezeli uwazasz ze JAGO jest jak sie wyraziles "przepompowane" to nie
              wiem czy napewno o tej spólce myslales. Ostatnia rekomendacja uwzgledniajaca
              obniżenie prognozy zysku to 3,05zl.
              Czyli wg dzisiejszego zamkniecia JAGO jest przpompowane aż o 8%.
              Ja uwazam ze cena w tej chwili jest odpowiednia i wg. mnie spólka narazie nie
              ma potencjalu do wzrostu. Ale jak to na gieldzie bywa wszystko moze sie zdazyc.

Co do Cashflow to poczytaj dokladnie od czego zaczely sie klopoty z kurem
              spólki.? Jeżeli wierzyć zarządowi który przedstawil dzis na konferencji
              prasowej argumenty i dowody mowiace o tym ze artykuly prasowe byly klamliwe to
              kurs spólki spokojnie znajdzie sie w okolicach 8-10zl. Jeżeli wróci pelne
              zaufanie do spólki to moze ona przezyc swoją druga swietność czego nam
              wszystkim zycze.
              Pozdrawiam.
              • eisenhower1112 Re: CashFlow ? 26.07.06, 22:17
                Nie myslalem o jago tylko Idm.Jago jest niezła spółką ale działa w mało
                interesującej branży.Sezon ogórkowy niedlugo sie zakończy ,zacznie sie czas
                polowań nie wywalajcie kasy w byle gó.. ,chyba że macie 100% pewnośc zarobku.
              • 6an1 Re: CashFlow ? 26.07.06, 22:24
                Zgadzam się. Kursy obydwu spółek były bardzo niskie po złych wiadomościach i
                AT przemawiała za ich wzrostem, jak pisałem wczaśniej. Wzrost Cash dziś dość
                duży i jutro może być korekta - trzeba śledzić kurs albo odpowiednio ustawić
                stopa. Jago nie mam i na razie nie zamierzam kupować.
                Ostatnio byłem na wakacjach i pojawiło się sporo debiutantów. Jest coś
                wartego , bo nie śledziłem?

Cash-Flow nie opublikował wyników finansowych za I kw.
                Firma podała też, że zamierza złożyć zawiadomienie do KPWIG o manipulacji
                kursem w związku z negatywnymi artykułami na temat działalności Cash-Flow
                publikowanymi przez ?Puls Biznesu". Złożyła też zawiadomienie do prokuratury na
                krakowską firmę Biel Capital, byłego kontrahenta CF, któremu zarzuca
                popełnienie przestępstwa groźby karalnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka