Dodaj do ulubionych

Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln zł?

28.09.06, 15:46
Brawo p.Streżyńska. Niech się pani nie przejmuje niczym i robi swoje. Spora grupa ludzi to zapamięta.
Obserwuj wątek
    • swoboda_t Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln zł? 28.09.06, 15:48
      Podoba mis ię ta Pani Strężyńska. Nie jestem ekspertem branżowym i/ale w
      mojej opinii to jasny punkt obecnej władzy. Jedyny. I pomyśleć, że kaczorom
      się nie podobała.
      • ycbo Re: Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln z 28.09.06, 15:57
        Niech ta pani razem z pismakiem nie zawraca dupy.
        Niech kiedyś napisze = TP SA zapłaciła kare w wysokości xxx złotych.
        Jak narazie TePsa jeszcze nie zapłaciła ani jednej złotówki i ma się dobrze.
        • 666kgb Re: Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln z 28.09.06, 18:57
          dokłądnie to chciałem napisać, karz bedzie wtedy jak zapłaci, a narzie to pobożne życzenia nasze i streżyńskiej.
          • fritz.fritz Re: Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln z 28.09.06, 23:49
            666kgb napisała:

> dokłądnie to chciałem napisać, karz bedzie wtedy jak zapłaci, a narzie to
            pobożne życzenia nasze i streżyńskiej.

Pomimo tego, jak tu Jej nie kochac.

Jezeli TP uda sie wymknac z objec Ani to tylko dzieki ciosowi w plecy zadanym
            przez lobbistow TP: herr Tusk, PO i SLD.
        • fritz.fritz Masz racje, TP nie placila dzieki ukladowi,PO+ SLD 28.09.06, 23:48
          ktory kryj ja do bolu.

PiS rozwala uklad. PO i SLD bronia ukladu. PO jest wcieleniem KL-D, parti
          aferalnej z lat 90-tych. Szefem KL-D byl Tusk a premierem Bielecki. To wlasnie
          KL-D razem z SLD zaczela tworzyc struktury rozbijane przez PiS.
          Bardzo bym chcial, zeby rzad PiS przetrwal co najmniej okolo 9 miesiecy, aby
          przeprowadzone zmiany naprawde weszly w zycie.

Teraz herr Tusk, i PO, (slepo) Proniemiecka Organizacja razem z SLD, w wypadku
          przejecia wladzy, beda jeszcze mogli cofnac zmiany.

Opinie publiczna nie zna jeszcze mechanizmow dzialania ukladu. Mam nadzieje, ze
          pozna wlasnie przed wyborami.
    • artek555 Re: Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln z 28.09.06, 16:34
      Jakie tam brawo. Ta pani jest na usługach tele2.
      Nakazała TP aby sprzedała abonament w hurcie za 48% czyli jak na przykład w TP
      kosztuje 50 zł to tele2 zapłaci 25zł a sprzeda za 42zł nic kompletnie nie
      robiąc dostanie kasę. Czy to nie jest pasożytowanie.
      Za jakiś czas sieć zdziadzieje bo kto będzie inwestował w sieć aby nabijać
      czyjąś kabzę. A jak TP padnie to będzie brak jej oddechu na innych operatorach
      i ceny wcale nie będą spadać, albo bardzo wolno. Ale w takich warunkach nikt
      nie będzie inwestował aby potem zaraz oddać.
      • werbus Doprowadzić do bankructwa mineciarzy z TPSA 28.09.06, 17:18
        Jaka polska.Za pysk i wdeptać w glebę a nie wspomagać francowaty monopol.
      • xegar Re: Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln z 28.09.06, 22:04
        artek555 napisała:

> Nakazała TP aby sprzedała abonament w hurcie za 48% czyli jak na przykład w TP
        > kosztuje 50 zł to tele2 zapłaci 25zł a sprzeda za 42zł nic kompletnie nie
        > robiąc dostanie kasę.

Tzn. zaraz... jeżeli TPSA za 48% sprzedaje to samo, co oferuje za 100%, to czemu
        nie oferuje sama tego od razu po 48%? Te 52% różnicy jest kosztem czego? Co tam
        jest hurtowe, że taka obniżka?

Xe.
    • mw1969 Łojezu, znowu bedom podwyżki!!! 28.09.06, 17:31
      No tak - wyjdzie na to, że Telekompromitacja SA odbije sobie tę (i nastepną?)
      karę na nas, klientach.
    • aganiok32 Hmmm w takim razie to tele2 opłaca się opóźniać 28.09.06, 19:39
      WLR, bo ewentualne zyski z odszkodowań od TP będą większe niż nieuzyskane w tym
      czasie przychody z abonamentu i ruchu.
      Darmozjad się panoszy, nie zbuduje nawet kawałka własnej sieci, nawet nie chce
      mu się wymyślać oferty, wszystko ma skopiowane z TP, tylko sprzedaż bezczelną
      sobie rozbudował.
    • guzand Opowiem wam bajkę 28.09.06, 20:51
      Dawno, dawno temu był sobie premier Marcinkiewicz który prawdopodobnie przy nie
      bardzo chlubnym udziale swojego braciszka wymyślił odgrzanie starego kotleta
      pod nazwą KOT ( krajowy operator telekomunikacyjny). Aby taki sobie KOTek który
      tak niczego nie ma mógł działac trzeba komuś coś zabrać najlepiej za pomocą
      decyzji urzędasa. Aby to zrealizować postawił na czele UKE oddaną sobie osóbkę
      Panią Strezyńską z zadaniem przygotowania gruntu za wszelką cenę dla KOTka. Ta
      postanowiła że najlepiej zabrać tepsie bo ta ma najwięcej i mało kto ją lubi
      więc wszyscy tylko przyklasną.I zczęło się, decyzja za decyzją, kara za karą a
      tłum gapiów klaszcze. Pięć zeta zysku na abonamencie odłożę a przyszłym roku
      kupię za to sobie samochód a może i starczy na duży dom.
      Już po pieniądze za frajer ustawiają się inni do tepsy w kolejce (Polkomtel,
      Exatel cały kwiat polskiej telekomunikacji). A teraz powiem jak będzie za kilka
      lat. Na Zachodzie Internet standard 25 Mb/s a co w Polsce ?. A w Polsce d...pa.
      Internecik w porywach 6 Mb/s ( 1 % abonentów) reszta cieszy się najwyżej 1
      megowym dostępem.Dlaczego?. Bo w Polsce zabrakło frajera który by zbudował
      infrastrukturę dla szybkiego Internetu.O KOTku który już dawno zdechł wszyscy
      zapomnieli bo to poroniony pomysł. Streżyńska siedzi w więzieniu (zarząd Tele2
      w sąsiedniej celi) bo kolejna powołana komisja udowodniła że jednak brała, od
      wszystkich( tepsa jako jedyna czysta jak łza). A wszyscy którzy tak klaskali
      mają g.....a nie Internecik (celowo pominełem w mej opowieści sieci
      osiedlowe ).

PS
      Napisałem tę bajkę dla konkurencji, Onetu, ale nie wydrukowali, ciekawe
      dlaczego?
      • pc486 Re: Opowiem wam bajkę 28.09.06, 22:34
        widzisz jest wiele firm swiadczacych uslugi typu dostep do internetu z wlasna
        siecia i z cenami o polowe mniejszymi od TP SA
        • guzand Re: Opowiem wam bajkę 28.09.06, 23:21
          Oczywiście są operatorzy którzy swiadcza tansze usługi ale je świadczą na
          ograniczonym obszarze, lecz gdyby im przyszło to samo świadczyc dla każdego
          użytkownika w kazdym miejscu Polski , kalkulacja kosztów wygldałqby całkiwm
          inaczej. Duzi operatorzy uśredniają koszty usług , cena jest niezależna od
          miejsca ,świadczenia uslugi dlatego ceny usług praktycznie zawsze będą wyższe.
    • lord.syf Kilka lat temu posadziłem sobie winogrona ... 28.09.06, 20:54
      pod płotem. W tym roku miałem nadzieję na niezły zbiór, ale niedawno do
      pustostanu obok wprowadził się jakiś cwaniaczek, który zażądał ode mnie oddania
      mu połowy zbioru, bo on będzie sprzedawał je na bazarach. Sam nic nie posadził,
      bo ma tylko kawałek piaszczystej działki. Oczywiście odmówiłem, więc on poszedł
      na skargę do wójta, który należy do piss i on nałożył na mnie karę w kwocie 1751
      PLN.
      Czy to jest normalne?
      • pacal2 Owszem, to normalne 28.09.06, 23:58
        Bo ziemia, na której posadziłeś krzaczki została kupiona za pieniądze całej wsi,
        a nie twoje. Nic dziwnego, że teraz wieś chce mieć tanie winogrona.

Jakbyś nie wiedział o czym piszę: ziemia = sieć kanałów & studzienki
        telekomunikacyjne. To najdroższe elementy infrastruktury, psim prawem posiadanej
        obecnie na własność przez TPSA, bo wybudowała je przez lata PRL-u za pieniądze
        samych abonentów, którzy płacili majątek za dociągnięcie linii do ich
        domów/mieszkań.

Tak więc w gruncie rzeczy cała ta infrastruktura telefonii naziemnej powinna
        należeć do państwowej spółki, która za pieniądze z budżetu i NIEWIELKIE opłaty
        od operatorów zajmowałaby się tylko utrzymywaniem jej dobrego stanu technicznego
        i modernizacją.

Z tej infrastruktury korzystałyby na równych prawach dowolne ilości operatorów,
        którzy mogliby dawać ceny jakie tylko sobie wymarzą, rynek zrobi swoje - jak w
        komórkach, tylko jeszcze lepiej, bo większa konkurencja.

Podobnie powinno być zresztą z siecią kolejową. Jedna spółka od utrzymywania
        torowisk, i wielu konkurujących na równych prawach przewoźników.
    • mietowe_loczki Re: Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln z 28.09.06, 22:02
      O, to znaczy, że zapłacili te 100 mln? ;-) Może zamiast nakładać następne kary,
      pani Streżyńska spróbuje wyegzekwować chociaż tę jedną?
    • troxx23 Pani Streżyńska... 28.09.06, 22:05
      Pani ma wladze, ja mam traktor - zaorajmy ten monopol...
    • przesmiewca2 Re: Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln z 28.09.06, 22:14
      tele2 to takie samo bagno jak tepsa
    • s.j.o.aspera Czy następna kara dla TP przekroczy 100 mln zł? 28.09.06, 23:09
      Łoj, ale trzeba pieniędzy w budżecie.Tylko ile można łatać dziury
      karami??????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka