Dodaj do ulubionych

Ustawiacze hehe

26.09.07, 12:50
no to teraz może zacznie rosnąć.Wczoraj grubaski na fixie ustawiały się na
południe (pewnie po danych z usa ),a tu stany zrobiły psikusa i co na to nasi
wielcy??
Rozpoczęli wysoko,ale ONI nie moga tracić,więc na mały obrotach oddaliśmy 1% i
chłopaki moga spokojnie zamknąć,albo sie przekręcić.
Tak to wygląda nasz rodzimy bazarek - kto ma kasę,ten rządzi!
korelacji ni cholery
Obserwuj wątek
    • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 13:08
      Futures usa dostały zadyszki w drodze na północ i czekamy na rozwój
      sytuacji.
      • citro1 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 13:11
        Witam kolegę spekulanta:)
        I jak tam płotek??
        Tom już pewnie skasował zysk - tak pisał wczoraj
        • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 13:15
          Płotek na SP ?
          Cały czas bez zmian, mamy go pod kopytami.
          • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 16:27
            Otwarte 3772- tylko co S czy L ?
            Jak myślisz.
            • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 16:34
              Trochę się rozpędziłem, miało być 3702 .
              • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 16:40
                Tak długo myślisz ?
                Pytanie nie było takie trudne.
                • tom8010 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 17:13
                  pewnie L...
                • citro1 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 17:19
                  Musiałem wyjść na miasto
                  Oczywiście eLka - to jest proste jak metr sznurka
                  • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 20:23
                    Citro, Tom, prawie dobrze, ale prawie..........
                    Zostawiłem na razie amerykańskie płoty i próbuję zakolegować się z
                    naszymi grubasami.
                    Najchętniej posiedział bym jeszcze na DT ale siła wyższa.
                    Mam awarię sieci, spaliłem ruter.
                    Skleciłem prowizorkę ale to internet dla baaaaaaaaardzo cierpliwych.
                    O DT można zapomnieć, przynajmniej do czasu aż przyślą mi nowy ruter.
                    • tom8010 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 21:19
                      Jak wziąłeś S w średnim terminie to chyba nie jest zła cena. Ja,
                      tak jak pisałem, wole poczekać do piątku. Jak spojrzysz na
                      miesięczny liniowy NIKKEI to wydaje się ze są ciutkę poniżej
                      długoterminowej linii trendu tyle ze do końca miesiąca zostało 2 dni
                      i na przełamanie trendu się nie zapowiada wiec uważam że podciągną
                      do góry i wyrównają bandę. Zatem u nas może będzie okazja podebrać
                      krótka tez z TROSZECZKĘ wyższego poziomu.
                      • citro1 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 21:32
                        Tom,js2 ma eLki.Jestem tego pewny
                        • tom8010 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 21:44
                          ha! to nas podpuszcza... taki kolega z niego?? :-)
                        • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 21:47
                          Citro, pewność zgubiła już niejednego inwestora.
                          Myślisz że staram się o jakieś forumowe, "wodne" stanowisko ?
                          • citro1 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 21:54
                            Te stanowiska juz są zarezerwowane :)

Mam takie przeczucie,lubię bawić sie w psychologa giełdowego
                            • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 21:57
                              Zamknąłeś/odwróciłeś swoje S-ki, czy gramy w jednej drużynie ?
                              • citro1 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 22:02
                                A jak myślisz??

mam małe eLki
                                • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 22:05
                                  No to kopiemy się po kostkach.
                                  • citro1 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 22:08
                                    A tam zaraz kopiemy:)
                                    A kto powiedział,że obaj nie możemy wyjść zwycięsko z tego pojedynku
                                    • js.2 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 22:12
                                      Fakt, z Tobą usa, a ze mną jakieś grubasy odwracające ponad 1k na
                                      fiksie.
                                      • citro1 Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 22:17
                                        Ja dzisiaj kibicowałem Brazylii
                                        Ciekawiło mnie,czy uderzą 60k - odrobinę zabrakło
                                        Dobra ,teraz spacer bo pies już dostaje głupawki
    • prenditore Re: Ustawiacze hehe 26.09.07, 21:20
      W piątek ktoś wyłamał się ustawiaczom i gdy arbitraż w ostatniej
      godzinie zamykał pozycje na U i sprzedawał koszami akcje, aby
      ponownie wejść na Z korzystając z bazy, zaczął w ogólnym zamieszaniu
      wywalać papiery. Robił to mądrze, ale zdradziły go obroty i zjazd
      indeksu. Teraz koniec miesiąca i kwartału podpowiada kierunek
      północny i Citro ma szanse zarobić na eLkach, a mi znowu coś odpiszą
      od depo, ale po ostatnich spadkach przybrało na wadze i jest z czego.
      Dlatego, że jest to oczywiste, zachowam ostrożność.
      • citro1 Re: Ustawiacze hehe 27.09.07, 08:10
        hohoho optymizm usańców udzielił się Azji

Poranna kawa bardzo mi smakuje:) Jutro koniec kwartału i chyba powinni pociągnąć
        na północ.Zobaczymy w jakim stylu
        • violinist4 Re: Ustawiacze hehe 27.09.07, 08:31
          oby w takim:

stooq.pl/q/?s=bovespa&d=20070926
          ha,ha (wtedy zapomniałem go wkleić)
          PZDR
          • citro1 Re: Ustawiacze hehe 27.09.07, 08:42
            Na serii H8 już ten poziom sprawdzają:)
          • stefekmaly Re: Ustawiacze hehe 27.09.07, 08:43
            Wróżką nie jestem. Może i dzisiaj coś się będzie działo ale patrząc
            z perspektywy ostatnich miesięcy to stylu tu od dawna nie ma. Marne
            obroty, z reguły większość naszych wspaniałych spółek spada a nie
            rośnie. Typowa sprawa dla formowania szczytu w długiej perspektywie.
            Oczywiście pewnie dzisiaj dzieci hossy się ogromnie podniecą tą
            jedną sesją, zaraz pojawi się misty the market wizzard i alosza
            pisząc "a nie mówiłem". Tylko co z tego ? Pocieszą się dzieci przez
            kilka dni, zarobią te dwa a może i trzy złote a potem znowu schowają
            swoje ryjki do dziurek na wiele miesięcy, chłe, chłe. Aha,
            oczywiście pojawią sie również piewcy bessy (np. nasz najlepszy
            komentator teoretyk Amigo), że spoko, może i wzrosło ale na
            horyzoncie czarne chmury. Czyli jak zwykle, takie tam pogadanki.
            Ja mam swojego Żywca i naprawdę nie mam nadziei, że wrośnie. Jak
            wzrośnie to wzrośnie a jak spadnie to dobrze bo może se trochę
            jeszcze dokupię.
            • siurak20 Re: Ustawiacze hehe 27.09.07, 08:56
              zapomniales dodac ze pojawi sie tez stefek i kaze sie walnac w glowe
              mlotkiem :)
            • misty_zwany_krawcem Re: Ustawiacze hehe 27.09.07, 22:17
              ty sobie mną gęby nie wycieraj, leszczu.
          • citro1 Re: violinist4 27.09.07, 21:58
            ehh - można tylko powzdychać,jak sie patrzy na bovespe.
            Jadą w rytmie samby ,a my ?
            marsz żałobny
            i jeszcze fałszują
            • futurek1 Re: violinist4 27.09.07, 22:31
              hej Citro a nie sadzisz ze oni szykuja zabawe na stypie ze marsz to tylko
              przygrywka? i samba tam tez bedzie zwlaszcza ze LOP znow rosnie
              • citro1 Re: futurek1 27.09.07, 22:51
                Napisze Ci tak:
                krótkoterminowo jestem bykiem (3650 wsparcie )na indeksie

średnioterminowo misiem w przedziale 3800/3900

a długoterminowo mamy hossę,ale ja uważam,że to jej ostatnie podrygi przed
                większa korektą i spadkami tak na trochę dłużej.
                Jak przejdą szczyty w godnym stylu,to zmienię zdanie,ale na dzisiaj w nowa fale
                nie wierzę i kasy na to nie postawię.
                • futurek1 Re: futurek1 27.09.07, 23:00
                  coz moge sie pod tym tylko podpisac a sambe bedziemy tanczyc w srednim terminie
                  jak sadze zastanawia mnie tylko czy lambada na koniec :-)
        • js.2 Re: Ustawiacze hehe 27.09.07, 11:48
          Citro, zamknij te L-ki to przynajmniej na chwile zwalisz z 20 pkt.
          • stefekmaly Re: js2 - człowiek rozchwiany 27.09.07, 12:23
            Przecież w ostatni piątek miałeś L długoterminowo. I co ? Zrobiło
            się jednodniowo ? Chłe, chłe, to ma pewną nazwę w psychologii.
            Ludzie - zajmijcie się swoimi głowami a nie grą giełdową.
            • js.2 Re: js2 - człowiek rozchwiany 27.09.07, 12:30
              Oj stefek, stefek, jakiś nie kumaty jesteś.
              Potraktowałeś to poważnie ?
              Seria U o 15,30 długoterminowo.
              • citro1 Re: js2 hehe 27.09.07, 16:27
                I jak kolega spekulant się czuje:)
                A widzisz? - mówiłem,że obaj możemy wyjść zwycięsko
                Grubasy zawsze zrobią co chcą z rynkiem ( do zeszyciku zapisać)
                • prenditore Re: js2 hehe 27.09.07, 18:11
                  Gratulacje dla Citro, jeśli zrealizował zysk na długich pozycjach.
                  Czasami dobrze nie móc obserwować notowań, tylko trzymać się raz
                  ustalonej strategi (krótkich pozycji).
                • js.2 Re: Citro 27.09.07, 18:21
                  Citro, zamknąłeś- gratuluje ! Odwróciłeś w okolicach szczytu -
                  podwójne gratulacje !
                  Dzisiaj sesja dla DT. Teoretycznie 200 pkt do ugrania na szt.
                  Ja trwam na pozycji i walczę z łączem.
                  • prenditore Re: Citro 27.09.07, 18:34
                    Do przejrzenia;

www.waluty.com.pl/a26088-fatalne_dane_i_zaskakujaca_reakcja_dolara.html
                    • tom8010 Re: Citro 27.09.07, 19:33
                      dzisiaj najlepszym komentarzem po sesji jest chyba tytul tego
                      watku ;-)
                      • misty_zwany_krawcem Re: Citro 27.09.07, 22:30
                        zaraz ustawiacze, dali się wyleszczyć amatorzy.
                        Rano pojawiły się plotki na rynku (wśród zarządzających) że sprzedaż nowych domów spadnie poniżej prognoz. I okazało się to nawet prawdą stąd to powolne osuwanie i sprzedawanie. Tyle tylko że jak zwykle polacy bardziej się tym przejeli niż sami amerykanie. Cała europa to olała, azja to olała tylko nasi jak zwykle wychylili się przed orkiestre.
                        Jutro bedą odkupować na wyscigi.
                        • stefekmaly Re: misty the market wizzard 27.09.07, 22:39
                          Ty jesteś po prostu niemądry. Naprawdę wierzysz w te głupoty, które
                          napisałeś ? Ech, szkoda pisać. To mają być te twoje analizy ? Na tym
                          opierasz swoją strategię ? Płakać się chce. Myślę, że tracisz
                          permanentnie kasę jak opierasz się na takich "analizach".
                          Ale to twoja sprawa. Jak nie widzisz oznak słabości tego rynku to
                          cóż. Trzeba se kupić dobre okulary i zestaw młotków do walenia sie w
                          pusty łeb. I to przez bardzo długi czas.
                          A co będzie jutro to będzie jutro. Pożyjemy zobaczymy. Tak czy siak
                          nawet sesja o jakiej piszesz nie zmieni ogólnego beznadziejnego
                          obrazu tego rynku. To taka cisza przed burzą czyli totalną zwałą.
                          • misty_zwany_krawcem Re: misty the market wizzard 27.09.07, 23:04
                            ty forumowa gnido,
                            od dołka z 17 sierpnia W20 odzyskał już 70% poprzednich spadków, wzrósł o 500 punktów a ty bedziesz tu pieprzył że dalej spada......
                            Nikt tu na rynku nie jest od oceny obrazu rynku tylko wszyscy sa od zarabiania pieniedzy. Rynek może być słaby, może być mocny, rynku może w ogóle nie być ....ważne żeby portfel się powiekszał, filozofie z kursów niedzielnych.
                            Mój forexowy portfel od maja wzrósł o 600% !!!!!! jełopie....wynik dla ciebie tak abstrakcyjny jak dla normalnego człowieka to że z dywidendy żywca można wyżyć ...buahahaha. Ty myślisz że ty Rockefeler jakiś jestes żeby z dywidendy żyć? Z 10-cioma akcjami?
                            Pogadaj sobie o tym z kolegami na oddziale, palancie.
                            Tyle na dzisiaj, jutro też ci coś jeszcze napiszę.
                            • prenditore Re: misty the market wizzard 28.09.07, 07:10
                              Misty, zarabianie pieniędzy nie wpędza człowieka we frustrację, a Ty
                              dajesz się ponosić nerwom. Stefek ma rację co do widocznej gołym
                              okiem słabości, a coraz gorsze wieści z ameryki i jednoczesne
                              ciąganie indeksów do góry skończy się porządnym kacem.
                              U nas hossa już umarła, ale gdzie indziej jeszcze się tli i to
                              podtrzymuje nasze byki przy życiu.
                              • misty_zwany_krawcem Re: misty the market wizzard 28.09.07, 10:31
                                prendi, jakie frustracje? Wyraziłem tylko opinie o tej gnidzie, Nerwom to moge się dopiero dać ponieść. Ale i tak los tego łosia jest przesądzony. A co do twojej oceny rynku.....nie rób się leszczem jak ten palant. Zarabiać trzeba, zarabiać. Po co ci satysfakcja że odgadłeś że rynek jest słaby czy mocny? Ty musisz w odpowiednim momencie wejść w długie jak zysk jest warty ryzyka.
                                Od 17 sierpnia indeks wzrósł 500 punktów. I to jest fakt, który trzeba było wykorzystać !!! A nie wziąć krótkie 16 sierpnia jak ten palant i czekać, czekać, nie spać po nocach bo rynek jest słaby.
                                Bedzie czas to się wejdzie w krótkie. Na razie jeszcze losy się ważą.
                                Dużo lepsza sytuacja jest na rynkach europejskich i w ameryce o czym pisałem jakieś kilka dni temu jak wy sraliście w gacie że bedzie spadać. I to przypomnę temu padalcowi już niedługo....ale teraz lece robić kasę bo ciekawa sytuacja robi sie na kilku instrumentach: ropa, nikiel, pszenica, obligacje 10-letnie.

• stefekmaly Re: misty the market wizzard 28.09.07, 11:01
                                  Ty idź zrób lepiej kupę. Jakie instrumenty ? Człowieku, wyjdź z tego
                                  wirtualnego świata. Tam nie ma instrumentów tylko twój rozpadający
                                  się mózg.
                                  A co do sytuacji w Europie i USA - jak zawsze mylisz się. Spójrz na
                                  Londyn - piękny trend spadkowy - ty w ogóle patrzysz w komputer czy
                                  tylko widzisz jakieś fantomy w swojej mózgownicy ? Dramat.
                                • prenditore Re: misty the market wizzard 28.09.07, 16:31
                                  Misty, Ty naprawdę nie widzisz, że hossa umarła, a piekło dla byków
                                  rozpocznie się, jak ulica zestresowana ciągłymi spadkami poleci do
                                  TFI ratować swoją kasę.
                            • stefekmaly Re: misty the market wizzard 28.09.07, 08:46
                              Takie bajki o wynikach to możesz swoim kumplom wstawiać. Przecież ty
                              kłamiesz w żywe oczy - ten wynik pewnie oscyluje wokół liczby minus
                              60% a nie plus 600%. Śmiechu warte. Przecież to oczywista
                              niemożliwość, żeby ktoś tak znerwicowany jak ty osiągał jakiekolwiek
                              zyski. Twoje wypociny są emocjonalne a "analizy" prostackie (gdyby
                              były proste to byłoby O.K. ale one są prostackie), sorry, to są
                              żadne analizy.
                              Ale spoko. Daję ci od dzisiaj spokój bo twój przypadek jest juz
                              dokładnie zaanalizowany a diagnoza jest taka:
                              misty - niepoprawny marzyciel z kompleksem niższości, zaawansowana
                              nerwica (co najmniej bo może to już psychopatia), rozchwianie
                              emocjonalne, żyjący w świecie ułudy (te niby wyniki, te niby
                              inwestycje na wszystkich instrumentach świata, te niby świetne
                              analizy). Od pewnego czasu nie słucha rad innych, ba, nawet ich nie
                              czyta bo nie jest w stanie skupić się na żadnym tekście dłuższym niż
                              jedno - dwa zdania (spore zaburzenie czynności mózgu). Rację ma
                              tylko on - to jest właśnie świat ułudy. Kontynuacja tego stanu
                              doprowadzi do katastrofy - poważne zaburzenia osobowości grożące w
                              sytuacji niepowodzenia finansowego (np. bankructwa) poważnymi
                              następstwami.

Koniec kropka.

A co do mojego Żywca i życia z dywidendy - chłe, chłe - nigdy nie
                              pisałem, że zamierzam z tego żyć. To tylko taki mój eksperyment
                              inwestycyjny. Ale nie to jest dla mnie najważniejsze.
                              • misty_zwany_krawcem Re: misty the market wizzard 28.09.07, 10:39
                                a ja ci nie dam spokoju do końca dni tego forum, gnido.......albo i dłużej. :))
                                A co do moich osiągnięć już raz ci proponowałem zakład o 10 tys. Teraz proponuje o 20. Plus 20 tys. wpłacasz na dom dziecka.
                                O ile w ogóle tyle masz cienki bolku. :))
                                • stefekmaly Re: misty the market wizzard 28.09.07, 10:57
                                  A po co mi ten zakład ? Człowieku, ja mam inne zajęcia na głowie a
                                  poza tym nie zakładam się - już sama ta propozycja potwierdza twój
                                  stan umysłowy. Cały czas coś chcesz sobie udowodnić. Ale ja w to nie
                                  wchodzę - ludzi rozchwianych się leczy a nie zakłada z nimi.

A co do twojej kolejnej "analizy". Jakoś dzisiaj nikt się nie zabija
                                  o akcje, chłe, chłe.
                        • siurak20 Re: Citro 27.09.07, 22:56
                          nom sprzedaz spadla nawet duzo ponizej prognoz :) tyle ze faktycznie
                          polacy przejeli sie tym bardziej niz glowni zainteresowani (Amigo
                          stwierdzil by ze skoro dane byly tak zle to w usa uznali ze gorzej
                          juz nie bedzie i mozna rosnac :). Do tego jeszcze usa troszke
                          podciagneli na koniec dnia, jutro faktycznie moze byc uczucie
                          zniesmaczenia w pl i kupowanie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka