bigbrada 11.08.03, 19:35 Rozsądnie ustawiony stop-loss i ładować akcje wiadrami. Hossa się rozkręca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doradca ???? IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 20:27 bigbrada napisał: > Rozsądnie ustawiony stop-loss i ładować akcje wiadrami. > Hossa się rozkręca. Przepraszam, ze wtracam sie ale po co sugerujesz stop-loss jezeli jednoczesnie naganiasz do kupowania akcji??? Albo wierzysz we wzrosty i wtedy cos takiego jak "stop-loss" jest niepotrzebne albo masz jakiegos "towaru" zbyt duzo i chcesz sie go pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrada Re: ???? 11.08.03, 21:12 Stop loss służy do zminimalizowania straty w razie niekorzystnego obrotu sprawy. Ja zakładam dynamiczne wybicie, ale mogę się pomylić jak każdy i do tego służy stop-loss. Tracimy najwyżej kilka % , a możliwy zysk to kilkadziesiąt %. Pozdry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niegracz Re: ???? IP: *.crowley.pl 11.08.03, 22:54 >> Najlepsza strategia jak ma sie pomysł to siedzeic cicho, jesli sie nie ma pomysłu to mwic głosno. > Gdyby wszyscy wybrali gre na hosse to by nie było hossy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: ???? IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 23:37 bigbrada napisał: > Stop loss służy do zminimalizowania straty w razie niekorzystnego obrotu sprawy > . > Ja zakładam dynamiczne wybicie, ale mogę się pomylić jak każdy i do tego służy > stop-loss. > Tracimy najwyżej kilka % , a możliwy zysk to kilkadziesiąt %. > Pozdry Jezeli jestes dobry i twierdzisz, ze rynek bedzie wzrostowy to nie potrzebujesz sie zabezpieczac stop-loss`em. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal śmiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 10:48 Nikt nie jest nieomylny. Wszyscy profesjonalni inwestorzy wchodząc na rynek zakładają możliwość straty i jej akceptowaną wielkość. Aby tę stratę zminimalizować stosuje się stop lossy. Jeżeli ktoś sądzi że jest dobry i się nigdy nie myli nie może być dobrym inwestorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: śmiech na sali IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 19:23 Gość portalu: kowal napisał(a): > Nikt nie jest nieomylny. Wszyscy profesjonalni inwestorzy wchodząc na rynek > zakładają możliwość straty i jej akceptowaną wielkość. Aby tę stratę > zminimalizować stosuje się stop lossy. Jeżeli ktoś sądzi że jest dobry i się > nigdy nie myli nie może być dobrym inwestorem. Ja nie powiedzialem, ze jestem nieomylny. Jezeli twierdze, ze rynek jest wzrostowy to nie stosuje stop-loss a jezeli twierdze cos przeciwnego to yak i owszem. Niestety nie stosuje zasady miec ciastko i zjesc ciastko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oozie Re: ???? IP: *.*.*.* 19.08.03, 11:48 Gość portalu: doradca napisał(a): > Jezeli jestes dobry i twierdzisz, ze rynek bedzie wzrostowy to nie > potrzebujesz sie zabezpieczac stop-loss`em. Potrzebuje, jak każdy normalny. Stop loss służy też przy korektach. Nic nie ma do rzeczy czy jest dobry czy nie, na pewno jest lepszy od handlarzy działających bez stop lossa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the the Re: Ostatni dzwonek na zakup akcji IP: *.msz.com.pl 12.08.03, 09:12 bigbrada napisał: > Rozsądnie ustawiony stop-loss i ładować akcje wiadrami. > Hossa się rozkręca. Skoro tak naganiają tzn. że najwyższy czas sprzedawać. Ja już części się pozbyłem, WIG jeszcze troche porośnie i będzie solidna korekta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Ostatni dzwonek to buy = pierwszy dzwonek to sell IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.08.03, 13:31 Jesli to ostatni dzwonek do zakupu, to znaczy, ze czas zaczac sprzedawac. Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrada Re: Ostatni dzwonek to buy = pierwszy dzwonek to 24.08.03, 12:50 Witam, WIG 20 następnego ranka po moim poście otworzył się na poziomie 1426 punktów. W piątek zamknął się na poziomie 1565.Zatem przeciętny inwestor bez trudu zarobił 10 % w 10 dni. Przesuwamy Stop-loss w górę i już nic nam nie zabierze zysków. Kto posłuchał, to zarobił. Jak zauważyłem na tym forum jak w całej Polsce większość tylko biadoli lub szuka dziury w całym-stąd niewielu Polaków ma jakiś majątek. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
valdek.usa Brada-Nawijacz, 25.08.03, 23:43 Spozniles sie bo ludzie w Polsce duzo zmadrzeli. Jestes tylko nedznym naganiaczem do stolika w trzy karty. Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrada O czym Ty piszesz? 26.08.03, 09:51 Chłopie co za kocopały wypisujesz? Przecież kto kupił po moim poście- zarobił. Chcesz powiedzieć, ze jesteś mądry, bo nie kupiłeś i nie zarobiłeś? Hmm, ciekawe czym się zajmujesz z taką mądrością życiową. Odpowiedz Link Zgłoś
bigbrada Re: O czym Ty piszesz? 26.08.03, 09:55 I jeszcze jedno- kupienie akcji przez kilka osób z tego forum nie ma żadnego znaczenia dla rynku jako całości. A moim celem było podanie na tacy okazji do zarobku bez wielkiego ryzyka. Sam na tym zarobiłem nieco więcej korzystając ze dźwigni na kontraktach futures FW20U3, a ile to już moja słodka tajemnica. Dla wtajemniczonych- mam prowizję 9 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: O czym Ty piszesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:07 co ci mam napisac Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Ostatni dzwonek to buy = pierwszy dzwonek to 26.08.03, 02:46 bigbrada napisał: > WIG 20 następnego ranka po moim poście otworzył się na poziomie 1426 punktów. > W piątek zamknął się na poziomie 1565.Zatem przeciętny inwestor bez trudu > zarobił 10 % w 10 dni. Hihihi :))) to ja tyle wyciągnąłem przez ostanią noc... i to z małą "obsuwą" wynikającą z pomylenia wykresów o 5-tej rano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hetero Sapiens Ostatnia faza krachu nadchodzi IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.09.03, 02:25 www.ess.ucla.edu/faculty/sornette/prediction/index.asp#prediction Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Ostatnia faza krachu nadchodzi IP: 195.117.130.* 14.09.03, 13:14 Ratować resztę kasy i wiać z polskiej giełdy, tak jak robią to fundusze inwestycyjne polskie i zachodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malecki_klecki Re: Ostatnia faza krachu nadchodzi IP: *.laczpol.net.pl 14.09.03, 14:19 Nie wiem skad masz informacje, ze polskie fundusze uciekaja z polskiej gieldy? Po pierwsze - gdyby rzeczywiscie uciekaly, to gielda spadalaby o wiele szybciej i przy wiekszych obrotach. Po drugie nie moga uciekac, a wrecz przeciwnie - musza kupowac coraz wiecej, bo coraz wiecej ludzie wplacaja im kasy. A fundusze polskich akcji musza inwestowac w polskie akcje. Chcesz to wycofuj sie z gieldy - im akcje w mocniejszych rekach tym szybciej powroca wzrosty. pozdrawiam chcesz podyskutowac to zapraszam na forum o gieldzie: www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14587 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Ostatnia faza krachu nadchodzi IP: 195.117.130.* 15.09.03, 21:31 nikt nie chce już kupować akcji, ale do krachu jeszcze trochę brakuje. Moim zdaniem należy sprzedawać aż do momentu, gdy informacja o spadkach pojawi się w gazetach i programach informacyjnych, wtedy będziemy kupować. Taka jest prawidłowość, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś