Dodaj do ulubionych

Ostatni dzwonek na zakup akcji

11.08.03, 19:35
Rozsądnie ustawiony stop-loss i ładować akcje wiadrami.
Hossa się rozkręca.
Obserwuj wątek
    • Gość: doradca ???? IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 20:27
      bigbrada napisał:

> Rozsądnie ustawiony stop-loss i ładować akcje wiadrami.
      > Hossa się rozkręca.
      Przepraszam, ze wtracam sie ale po co sugerujesz stop-loss jezeli jednoczesnie
      naganiasz do kupowania akcji??? Albo wierzysz we wzrosty i wtedy cos takiego
      jak "stop-loss" jest niepotrzebne albo masz jakiegos "towaru" zbyt duzo i
      chcesz sie go pozbyc.
      • bigbrada Re: ???? 11.08.03, 21:12
        Stop loss służy do zminimalizowania straty w razie niekorzystnego obrotu sprawy.
        Ja zakładam dynamiczne wybicie, ale mogę się pomylić jak każdy i do tego służy
        stop-loss.
        Tracimy najwyżej kilka % , a możliwy zysk to kilkadziesiąt %.
        Pozdry
        • Gość: niegracz Re: ???? IP: *.crowley.pl 11.08.03, 22:54
          >> Najlepsza strategia jak ma sie pomysł to siedzeic cicho, jesli sie nie ma
          pomysłu to mwic głosno.

> Gdyby wszyscy wybrali gre na hosse to by nie było hossy...
        • Gość: doradca Re: ???? IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 23:37
          bigbrada napisał:

> Stop loss służy do zminimalizowania straty w razie niekorzystnego obrotu
          sprawy
          > .
          > Ja zakładam dynamiczne wybicie, ale mogę się pomylić jak każdy i do tego
          służy
          > stop-loss.
          > Tracimy najwyżej kilka % , a możliwy zysk to kilkadziesiąt %.
          > Pozdry
          Jezeli jestes dobry i twierdzisz, ze rynek bedzie wzrostowy to nie
          potrzebujesz sie zabezpieczac stop-loss`em.
          Pozdrawiam
          • Gość: kowal śmiech na sali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 10:48
            Nikt nie jest nieomylny. Wszyscy profesjonalni inwestorzy wchodząc na rynek
            zakładają możliwość straty i jej akceptowaną wielkość. Aby tę stratę
            zminimalizować stosuje się stop lossy. Jeżeli ktoś sądzi że jest dobry i się
            nigdy nie myli nie może być dobrym inwestorem.
            • Gość: doradca Re: śmiech na sali IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 19:23
              Gość portalu: kowal napisał(a):

> Nikt nie jest nieomylny. Wszyscy profesjonalni inwestorzy wchodząc na rynek
              > zakładają możliwość straty i jej akceptowaną wielkość. Aby tę stratę
              > zminimalizować stosuje się stop lossy. Jeżeli ktoś sądzi że jest dobry i się
              > nigdy nie myli nie może być dobrym inwestorem.
              Ja nie powiedzialem, ze jestem nieomylny. Jezeli twierdze, ze rynek jest
              wzrostowy to nie stosuje stop-loss a jezeli twierdze cos przeciwnego to yak i
              owszem. Niestety nie stosuje zasady miec ciastko i zjesc ciastko.
          • Gość: Oozie Re: ???? IP: *.*.*.* 19.08.03, 11:48
            Gość portalu: doradca napisał(a):

> Jezeli jestes dobry i twierdzisz, ze rynek bedzie wzrostowy to nie
            > potrzebujesz sie zabezpieczac stop-loss`em.

Potrzebuje, jak każdy normalny. Stop loss służy też przy korektach.
            Nic nie ma do rzeczy czy jest dobry czy nie, na pewno jest lepszy od handlarzy
            działających bez stop lossa
    • Gość: the the Re: Ostatni dzwonek na zakup akcji IP: *.msz.com.pl 12.08.03, 09:12
      bigbrada napisał:

> Rozsądnie ustawiony stop-loss i ładować akcje wiadrami.
      > Hossa się rozkręca.
      Skoro tak naganiają tzn. że najwyższy czas sprzedawać. Ja już części się
      pozbyłem, WIG jeszcze troche porośnie i będzie solidna korekta.
    • Gość: Hetero Sapiens Ostatni dzwonek to buy = pierwszy dzwonek to sell IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.08.03, 13:31
      Jesli to ostatni dzwonek do zakupu, to znaczy, ze czas zaczac sprzedawac.
      • bigbrada Re: Ostatni dzwonek to buy = pierwszy dzwonek to 24.08.03, 12:50
        Witam,
        WIG 20 następnego ranka po moim poście otworzył się na poziomie 1426 punktów.
        W piątek zamknął się na poziomie 1565.Zatem przeciętny inwestor bez trudu
        zarobił 10 % w 10 dni.
        Przesuwamy Stop-loss w górę i już nic nam nie zabierze zysków.
        Kto posłuchał, to zarobił.
        Jak zauważyłem na tym forum jak w całej Polsce większość tylko biadoli lub
        szuka dziury w całym-stąd niewielu Polaków ma jakiś majątek.
        Pozdrowienia
        • valdek.usa Brada-Nawijacz, 25.08.03, 23:43
          Spozniles sie bo ludzie w Polsce duzo zmadrzeli. Jestes tylko nedznym
          naganiaczem do stolika w trzy karty.
          • bigbrada O czym Ty piszesz? 26.08.03, 09:51
            Chłopie co za kocopały wypisujesz?
            Przecież kto kupił po moim poście- zarobił.
            Chcesz powiedzieć, ze jesteś mądry, bo nie kupiłeś i nie zarobiłeś?
            Hmm, ciekawe czym się zajmujesz z taką mądrością życiową.

• bigbrada Re: O czym Ty piszesz? 26.08.03, 09:55
              I jeszcze jedno- kupienie akcji przez kilka osób z tego forum nie ma żadnego
              znaczenia dla rynku jako całości.
              A moim celem było podanie na tacy okazji do zarobku bez wielkiego ryzyka.
              Sam na tym zarobiłem nieco więcej korzystając ze dźwigni na kontraktach
              futures FW20U3, a ile to już moja słodka tajemnica.
              Dla wtajemniczonych- mam prowizję 9 zł.
              Pozdrawiam
            • Gość: gg Re: O czym Ty piszesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:07
              co ci mam napisac
        • franzmaurer Re: Ostatni dzwonek to buy = pierwszy dzwonek to 26.08.03, 02:46
          bigbrada napisał:

> WIG 20 następnego ranka po moim poście otworzył się na poziomie 1426 punktów.
          > W piątek zamknął się na poziomie 1565.Zatem przeciętny inwestor bez trudu
          > zarobił 10 % w 10 dni.

Hihihi :))) to ja tyle wyciągnąłem przez ostanią noc... i to z małą "obsuwą"
          wynikającą z pomylenia wykresów o 5-tej rano...
    • Gość: Hetero Sapiens Ostatnia faza krachu nadchodzi IP: *.nsw.bigpond.net.au 12.09.03, 02:25
      www.ess.ucla.edu/faculty/sornette/prediction/index.asp#prediction
      • Gość: Kazimierz Re: Ostatnia faza krachu nadchodzi IP: 195.117.130.* 14.09.03, 13:14
        Ratować resztę kasy i wiać z polskiej giełdy, tak jak robią to fundusze
        inwestycyjne polskie i zachodnie
        • Gość: malecki_klecki Re: Ostatnia faza krachu nadchodzi IP: *.laczpol.net.pl 14.09.03, 14:19
          Nie wiem skad masz informacje, ze polskie fundusze uciekaja z polskiej gieldy?
          Po pierwsze - gdyby rzeczywiscie uciekaly, to gielda spadalaby o wiele szybciej
          i przy wiekszych obrotach. Po drugie nie moga uciekac, a wrecz przeciwnie -
          musza kupowac coraz wiecej, bo coraz wiecej ludzie wplacaja im kasy. A fundusze
          polskich akcji musza inwestowac w polskie akcje. Chcesz to wycofuj sie z
          gieldy - im akcje w mocniejszych rekach tym szybciej powroca wzrosty. pozdrawiam

chcesz podyskutowac to zapraszam na forum o gieldzie:
          www1.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=14587
          • Gość: Wojtek Re: Ostatnia faza krachu nadchodzi IP: 195.117.130.* 15.09.03, 21:31
            nikt nie chce już kupować akcji, ale do krachu jeszcze trochę brakuje. Moim
            zdaniem należy sprzedawać aż do momentu, gdy informacja o spadkach pojawi się w
            gazetach i programach informacyjnych, wtedy będziemy kupować. Taka jest
            prawidłowość, niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka