js.2 17.01.08, 12:30 Jest tutaj który ? Mile widziany ktoś z dobrymi wieściami dla byczków. Ale niedźwiedzie też mogą dać upust swej radości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stockciarz Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 12:50 Jutro ostatni dzień tego tygodnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 12:54 To wiadomość neutralna, a miałeś się wypowiedzieć po którejś ze stron tego nierównego boju Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 14:12 Dzień bez -2% na W20 to dzień stracony ? W20 najsłabszym z indeksów, nic tylko amerykanie pogniewali się na nas za tarczę i zabierają swoje piterki. Odpowiedz Link Zgłoś
stockciarz Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 14:25 Jestem po stronie byków, kupiłem już 4 L po 2940 i dzielnie trzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 14:30 Radzę trzymać rozsądnie. Dzielność na giełdzie to cecha niewiele warta. Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 14:50 Dzisiaj bedzie remis. Ale jeśli Bernake będzie znionął optymizmem, to może warto kupić L-ki na chwilkę. Bo przecież świat będzie dyskontował hosse w USA :). Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 14:52 "to może warto kupić L-ki na chwilkę" Powiem Ci jutro o 11.00 Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 14:55 lol :) Przeciez to ruletka . Ja nie kupie NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 15:06 Jestem. Obserwuję to widowisko. TFI, które miały sie okazać gwarantem stabilności okazały się kompletmym destabilizatorem. Mogą się dziać dziwne rzeczy typu wzrost na swiecie i spadki u nas. Ale z drugiej strony jest też i popyt - wczorajsze gigantyczne obroty. Mimo, że skala i tempo spadków mnie zdziwiły stawiam na obronę obecnego poziomu przez byki. Super krotkoterminowcy (dierżący L tyle, że nie musi to być dzielne ale raczej rozsądne trzymanie) mogą się pokopać z koniem, czemu nie. A dla tych patrzących dalej polecam obserwację rsi na wykresie tygodniowym. Jesteśmy obecnie w strefie wyprzedania (i brak tu sygnałów kupna) ale ewentualny sygnał kupna to szansa na wzrost w skali 18 - 40%. Brzmi jak bajka ? Może i tak ale giełda jest bajecznie zwariowana. Odpowiedz Link Zgłoś
frolama Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 15:25 Pamietaj ze zarzadzający musza utrzymac płynnosc finansowa dla wpłat/wyplat z funduszy która obecnie sie zmniejsza (płynność). Trzeba to zabrać z rynku. Z drugiej strony popyt musi zrównowazyć zapotrzebowanie funduszy na gotówkę w dłuższym okresie czasu niż kilka sesji. Może łatwiej jest spaść i stac się atrakcyjnym dla inwestorów z zagranicy, niż się kisić we własnym sosie. Tak sobie tłumaczę wczorajsze spadki przeciez zarządzajacy wiedzą, że my maluchy im tej gotówki na tacy nie dostarczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 17:15 Zarządzający ? Nie rozśmieszaj mnie. To jest inwestowanie ? To jest zarządzanie ? Pusty śmiech ogarnia. Nie ma lepszej i głupiej roboty niz pracować w TFI. Jest kasa to kupujesz jak leci sugerując sie np. artykułami kolegów albo rzucając monetą. Potem odbierasz premię za tą "ciężką pracę". Jak spada to co masz robić ? Sprzedajesz bo są umorzenia. Byle kto może to robić bo to nie ma nic wspólnego z inwestowaniem. To tylko marketing. Fundusze otwarte to zakała rynku. Natomiast fundusze zamknięte - o tak, tu dopiero wychodzi co kto potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
stockciarz Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 15:46 dzielnie to nie musi znaczyć głupio, może być zgodnie z planem. Stopy zadziałały i wyszegłem z 20 punktami zysku od sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
js.2 Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 16:28 Drugą sesję udało się bykom podciągnąć indeksy o 2 %. Siła byków ? Moim zdaniem nie. Po porannej wyprzedaży podaż się cofnęła i stąd sukces byków. Bez dobrych wskazówek zza oceanu może uda się powstrzymać dalszą przecenę, bo o wzrostach można raczej zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: ======= Który ? ====== 17.01.08, 23:16 technicznie na mniejszych interwałach zaczynało sie jako tako stabilizowac no ale w swietle dzisiejszego rajdu w dół trudno jakos sie byczo nastawiac choc z drugiej strony zostawac teraz na noc z eskami branymi dzisiaj czy wczoraj to jest tez duze ryzyko Odpowiedz Link Zgłoś