Gość: kudlaty87 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 08:55 Jaki osiągacie średnio w transakcjach współczynnik R tzn. stosunek zysku do ryzyka np. 2 - 1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel.sliwa Re: Współczynnik R 21.01.08, 10:27 witam, masz 2 możliwości: - szukać transakcji w których impuls da ci taki stosunek - szukać transakcji w których zminimalizujesz strate czyli ryzyko. ja osobiście szukam miejsc gdzie ten stosunek to 3-1. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudlaty867 Re: Współczynnik R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 10:51 a kiedy kurs dochodzi do 3 - 1 zamyka Pan pozycje czy przesuwa s/l na np. 1 - 1 albo 2 - 1. Ja właśnie mam taki problem że niewiem czy trend będzie dalej kontynuowany albo czy będzie na tyle silna korekta że mnie wybije na podciągniętym s/l np. 1 - 1. W moim przypadku gdy kurs dochodzi do 3 - 1 to mam mętlik w głowie i niewiem czy zamykać pozycje czy mieć nadzieje że niedojdzie do podciągniętego s/l. Jeśli chodzi o ryzyko to wystawiam 2% kapitału ( na więcej mnie niestać[psychicznie]) co powoduje że niekiedy musze wchodzić na rynek 2 lub w ostaeczności 3 razy ). Którą koncepcje wybrać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yan Re: Współczynnik R IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.08, 12:01 Ja bym rozwazyl taka mozliwosc: Jak masz juz spory zysk to zamykasz np polowe pozycji (albo inna czesc), a na drugiej czesci przestawiasz sl powyzej wejscia, a ile to juz zalezy od wykresu. I masz ten komfort, ze zysk juz jest, a jak dobrze pojdzie to znacznie urosnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudlaty867 Re: Współczynnik R IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 12:18 pomysł dobry ( nawet gdzieś o tym czytałem) ale gram na małym rachunku. Moje zangażowanie wynosi 0,1 lota. Więc na razie nie moge skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś