mariusz69 14.04.08, 16:55 Mam wolne środki ,które chcę zainwestować na giełdzie. Który Dom Maklerski wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milko75 Re: Który Dom Maklerski wybrać? 14.04.08, 17:47 Podpowiem tylko, którego nie wybierać. IDM SA to masakra. Pomijając wysokie opłaty to ich system obsługi internetowej jest absolutnie nieużywalny. Odpowiedz Link Zgłoś
josner Re: Który Dom Maklerski wybrać? 15.04.08, 08:49 mariusz69 napisał: > Mam wolne środki ,które chcę zainwestować na giełdzie. Który Dom > Maklerski wybrać? Link do artykułu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=40530&w=76192728 Dla początkującego to chyba najlepszy jest Bank Ochrony Środowiska. Konto bez opłat za prowadzenie, minimalna wpłata 5000zł. Możesz sobie też zamówić płytę cd z przewodnikiem po programie Sidoma ING. Prezezentacja trwa chyba ponad godzinę i myślę, że nie widzialem lepiej przygotwanej prezentacji. ING naprawdę przyłożyło się do tego. Roczna opłata za prowadzenie konta w ING wynosi chyba 46zł. Natomiast w BZWBK możesz sobie dodatkowo otworzyć IKE na rachunku maklerskim. Odpowiedz Link Zgłoś
1bankowiec Re: Który Dom Maklerski wybrać? 21.01.09, 11:02 Polecam eMakler X-trade brokers Beskidzki Dom Maklerski ---------------------- Aktualna oferta banków i doradców finansowych - online.banki-kredyty.net/ Zestawienie kredytów mieszkaniowych z możliwością składania wniosków online - online.banki-kredyty.net/kredytymieszkaniowe/ Odpowiedz Link Zgłoś
wymiataczgpw Re: Który Dom Maklerski wybrać? 27.01.09, 12:55 Ja korzystam z DI BRE i jestem b. zadowolony. Niskie prowizje, niezła platforma, która działa w pracy i nie trzeba instalować dodatkowych notowań (ani prosić admina w pracy o pozwolenie). Inwestowanie można zacząć od złotówki bo nie ma wymogu wpłaty środków, jako student miałem specjalne prowizje. Odpowiedz Link Zgłoś
podroznik777 Re: Który Dom Maklerski wybrać? 27.01.09, 13:14 ja również korzystam z DI BRE i jestem zadowolony. wprawdzie system nie jest optymalny to jednak posiada dwie szczególnie ważne dla mnie cechy: - modyfikacje zleceń, - niskie depozyty równe 100% KDPW. pozdr Podróżnik Odpowiedz Link Zgłoś
n78_gdynia Re: Który Dom Maklerski wybrać? 28.01.09, 09:28 n78 Portal Parwdy i Biznesu z pelna odpowiedzialnosci poleca dom maklerski DIBRE , z uwagi na 1 rzetelnosc jak mi szybkosc dostarczanych informacji 2 natychmiastowa pomoc na telefon+komputer 3 cena np tranzakcja na kontraktach terminowych WIG20 = 6zl ty na wstepie otrzymasz 9zl, gdzie inne domy poprosza od ciebie 10zl 11 zl 4 gdy inni placza ze zawiesily sie im notowania tylko DIBRE chodza, maja najsprawnieszy system powyzsza opinia zostala sporzadzona na wlasnych doswiadczeniach na rynku kapitalowym jestesmy od 2003 roku Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: Który Dom Maklerski wybrać? 28.01.09, 22:39 DiBre-jesli idzie o obsluge klienta bez zarzutu,nawet jak jest awaria ,udostepniaja dostep do arkusz pieciu ofert-staraja sie dac alternatywne zrodlo danych rzeczywistych np.nie dziala arkusz ofer w systemie,przekierowuja cie na inny adres ofertami-oczywiscie dokonywac zlecenia mozesz,wiedzac co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
podroznik777 Re: Który Dom Maklerski wybrać? 10.02.09, 14:51 DI BRE ma jeszcze jedną zaletę, z której ostatnio skorzystałem. Chyba jako jedyne biuro oferuje w praktyce krótką sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiataczgpw Re: Który Dom Maklerski wybrać? 11.02.09, 13:51 A ja z tej krótkiej sprzedaży korzystam;) Szkoda tylko, że można sprzedawać papiery głównie z WIG20...ale jak dotąd żadne inne biuro nie ma oferuje krótkiej sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
plessok Re: Który Dom Maklerski wybrać? 11.02.09, 14:15 TMS tez oferuje krotka sprzedaz dla akcji z WIG20-tylko jeden mankament-zeby nie placic prowizji trzeba otworzyc pozycje pokrywajaca zakup akcji na kwote 40tys zlotych lepiej wybrac brokera zagranicznego na akcje amerykanskie,gdzie nie placi sie nawet swapow-wiec mozna rolowac dosc dlugo-zbytnio nie wiem jak z dywidendami(raczej nie placa) Odpowiedz Link Zgłoś
wymiataczgpw Re: Który Dom Maklerski wybrać? 11.02.09, 14:48 Ale w TMS to chyba tylko jest krotka sprzedaż w sensie instrumentów CFD, akcje na rynku regulowanym sprzedaje tylko BRE Odpowiedz Link Zgłoś
megastorm Re: Który Dom Maklerski wybrać? 21.05.13, 13:53 DIF BROKER on ma wszystko krótką sprzedaż, akcje, 0,2% prowizji giełdy z całego świata surowce, fundusze, co kto chce Odpowiedz Link Zgłoś
ashka89 dom maklerski pko bp 31.08.13, 00:05 Ja z kolei mam rachunek w pko bp (bezpłatny do końca roku :D). Jestem nowym klientem i mogę przyznać ze dbają o mnie :) Tym bardziej że korzystałem z domu makl. KBC... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.jawor Re: Który Dom Maklerski wybrać? 14.09.13, 14:48 Polecam BOS. Mają spoko aplikacje do tradowania oraz prowizje dostosowane do zrealizowanego obrotu. Polecam. Mój blog, gdzie dzielę się swoimi analizami rynkowymi: www.gieldowy-wizjer.pl Odpowiedz Link Zgłoś