12.11.08, 23:23
takiego fixa jakim stary nie widział....

ja sie pytam gdzie jest knf, starca co 2 akcje interii kupowal sądzili a to
sie pytam co jest ??

niektorym widze bessa słuzy i niska kapitalizacja gpw
Obserwuj wątek
    • misty_zwany_krawcem Re: sobol-fix 13.11.08, 00:11
      był taki fix w czerwcu 2006 roku po czym wig20 wzrósł w ciągu kilku miesiecy o 1000 pkt. Też wszyscy snuli jakies teorie zamiast zrozumieć prosty fakt. Przyszedł kupiec z kasą i kupił.
      Z dotychczasowych dochodzeń KNF wynika że zlecenie wyszło z jednego DM-u. Myślisz że jakis DM ma kilkaset milionów ( bo chyba z tyle trzeba było) żeby się bawić w jakieś ryzykowne machlojki?
      Za kilka dni się sprawa wyjaśni. Ja bym jednak krótkie omijał szerokim łukiem.
      • fular1 Re: sobol-fix 13.11.08, 00:56
        nie no luz. nie kwestionuje tego.

1. ofe czy tfi tak nie zbieraja. po co sie pytam. ustawia sie koszyki na
        poziomie i niech sypia. kosze sie nazbieraja - wporzo.
        2. lepiej jak se chłopina kupil orlen po 25 czy 28 niz po 60 :)

3. watpie jednak ze to chlopina majętny. mysle ze to przepychanka miedzy hedge...

4. co wiecej - mysle ze to co na np orlenie zostalo pozbierane, bedzie naszym
        zmartwierniem na przyszle sesje... mysle bardziej ze to bardziej arbi... wiec ma
        sie rozumiec ten orlen skarmi rynek

oby nie. jeden chlopina nie dzwignie bessy :)
        • fular1 Re: sobol-fix 13.11.08, 00:58
          poza tym, ja, majac 150 mln do kupienia ot tak... mowie moim doradca tak: macie
          150 mln, maja to byc zakupy dobre, najlepsze, wyważone...

zadne fixingi wyciagajace polsce z -9 na zielone łąki.... no ale ten pan moze ma
          fantazje
          • fular1 Re: sobol-fix 13.11.08, 01:02
            jeszcze jedna mysl, czemu puscili orlen a nie puscili tvn czy agory ?

kieszen prezesow gieldy jest zasobna i gleboka... nie wszystkim progi sa dostepne
      • maniek_ok Re: sobol-fix 13.11.08, 09:19
        Ciekawe tez rzeczy dzieja sie na kursach - moim zdaniem, wbrew teoriom
        niektorych analitykow hedge albo inne fundusze nadal mocno sprzedaja nasze akcje
        (wg teorii to wyprzedawanie mialo sie juz zakonczyc) - we wtorek kurs eur-pln
        poszybowal nie wiadomo czemu znowu wysoko w gore - wiec od razu wiedzialem ze
        sroda bedzie ciekawa bo troche sie oba "instrumenty" wirtualnie rozjechaly. no i
        sie zadzialo ;), choc na razie dalej siedzimy wszyscy jak we mgle i swiecimy se
        kazdy swoja latareczka :)
        • misty_zwany_krawcem Re: sobol-fix 13.11.08, 09:44
          na parach ze złotówka to według mnie był ostatni podryg.
          W grudniu dolar bedzie po 2,50 a euro po 3,40.
          • provocateur Re: sobol-fix 13.11.08, 17:34
            misty_zwany_krawcem napisał:

> na parach ze złotówka to według mnie był ostatni podryg.
            > W grudniu dolar bedzie po 2,50 a euro po 3,40.

prędzej będzie dolar po 3,50 niż po 2,50.
            • misty_zwany_krawcem Re: sobol-fix 13.11.08, 20:24
              chłe, chłe.....po 3,50 może być ale na pewno nie prędzej i na pewno nie w grudniu.
              Kilka powodów.
              Poprawa atmosfery na rynkach światowych spowoduje wzrost euro wobec dolara co pomoże złotówce.
              Poprawa atmosfery na giełdach spowoduje ponowne zainteresowanie sie rynkami wschodzącymi i ich walutami.
              Przygotowania do przystąpienia do strefy Euro spowodują umocnienie się złotówki.
              Na gruncie analizy technicznej szanse na 2,50 w grudniu są jak 50/50 więc są też możliwe. Zobaczymy w grudniu.
    • paseo To podobno pomylkowy,duzy pakiet na Orlen 13.11.08, 12:08
      wyjasniaja sprawe,a poniewaz to KNF,nigdy sie nie dowiemy jak
      bylo...albo kiedys

tfiocredittsuisse.blox.pl
      • misty_zwany_krawcem Re: To podobno pomylkowy,duzy pakiet na Orlen 13.11.08, 13:31
        coś mi się wydaje że JP Morgan maczał w tym palce.
        pulsbiznesu.pl/Default2.aspx?ArticleID=c6dc1b83-ab8e-4eba-9ba2-550ff0e6adab
    • futurek1 Re: sobol-fix 13.11.08, 22:08
      no i chyba wyjasnil sie fakt wczorajszego fix-a patrzac na USA dzis :-)
      • misty_zwany_krawcem Re: sobol-fix 13.11.08, 22:24
        koleś pomylił się tylko o jeden dzień :))
        No ale i tak dobrze trafił. Przy 2400 zrealizuje zysk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka