Dodaj do ulubionych

agata meble

23.09.09, 23:46
Ostrzegam przed sklepem Agata Meble. Właśnie zostałem oszukany na kwotę ponad
3000 PLN. Zdecydowałem się na kupno mebli z ekspozycji, po przywiezieniu do
mieszkania okazało się że brakuje podstawowych części konstrukcyjnych do
zmontowania szafy. Firma montująca podczas zbiorki stwierdziła, że jeśli szafa
zostanie złożona, to się zawali pod własnym ciężarem po kilku dniach.Przy
łóżku brakowało nogi i części konstrukcji stelaża.

Po zgłoszeniu do działu reklamacji tych "drobnych usterek" pani oznajmia, że
skoro towar był przeceniony, to nie mogę oczekiwać, że będzie idealny. Tym
czasem, po prostu nie mam szafy i nie mogę spać na łóżku. Podczas zakupu mebli
sprzedawcy tylko mówili o wadach kosmetycznych (zadrapaniach na mebelkach)
dlatego miało być taniej.

Serdecznie odradzam...
Obserwuj wątek
    • Gość: Antymobing Re: agata meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 15:42
      Nic dziwnego, jeśli mają takich kierowników...
      forum.gazeta.pl/forum/w,30623,103266073,103266073,Fajna_firma_a_kierownik_niszczy_ludzi_.html
    • Gość: kuna Re: agata meble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 08:53
      Ale mam nadzieję, że im nie odpuścisz? Takie braki stwarzają zagrożenie zdrowia,
      zwłaszcza szafa która może runąć. Zgłoś sprawę do inspekcji handlowej.
    • bal_on Re: agata meble 01.09.10, 20:14
      www.agatka.efora.pl/ nowe forum zapraszam
    • Gość: Grażyna Re: agata meble IP: *.147.73.127.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.10.10, 10:33
      Ostrzegam również przed sklepem Agata Meble. Wczoraj przywieziono mi zamówione meble, zapłacone w całości + transport i wniesienie. Otrzymałam kanapę i 2 fotele-tapicerka uszyta chyba w pijanym widzie-szwy sie prują, są rażąco krzywe, stebnówki dramatycznie krzywe wyglądają jak falbanki i do tego ni w pięć ni to w dziewięć kolorem nici, szwy rzadkie rozchodzą się, do tego stolarka zamiast buku w kolorze prawie białym i do tego perłowa. Materiał na szwach pomarszczony. Skłep wymaga zapłacenia całości przed dostarczeniem, kupowanie kota w worku. Dlaczego sklep nie odpowiada za jakość sprzedawanego towaru. Producent skasował swoje, sklep swoje a problem mam ja. Do tego graty zawalają mi mieszkanie, nie są zmontowane, bo zgłosiłam reklamacje. Kontroli jakości nie ma ani u producenta ani u sprzedawcy. Winny jest przede wszystkim sprzedawca- przyjmując towar dla swojego klienta winien od razu z magazynu odesłać do producenta.
      • Gość: sprzedawca Re: agata meble IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 21:21
        za takie rzeczy winny jest przede wszystkim producent i dlatego powinno się do niego zgłaszać takie problemy przez sklep.. Sprzedawca jest od tego żeby doradzić klientowi i wybrać nie widzi mebli które przyjeżdżają na magazyn.. zresztą ich nie widzi nikt bo są zapakowane!! Każdy klient ma prawo do obejrzenia mebla przed jego odbiorem tylko szkoda że mało kto z tego prawa korzysta ... z czystego lenistwa! Wszyscy myślą że pracownicy sklepów są strasznie źli popatrzcie na siebie i swoją pracę jak traktujecie ludzi każdego dnia wszędzie... ja jestem sprzedawcą i nigdy nie oszukałam żadnego klienta.. jeśli ktokolwiek był niezadowolony to pomagałam mu rozwiązać problem natomiast nie wiem czego ludzie wymagają jeśli się kupuje kanapę za 500 zł to nie ma o czym mówić i kto kupuje meble z ekspozycji??!! miliony ludzi przewala się dziennie po tych meblach..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka