Dodaj do ulubionych

Bristol po remoncie: Kryzys? Luksus powraca naj...

18.01.13, 10:27
Hmmm... dziennikarska rzetelność...: hotel na ul. Kościelnej w Warszawie nazywa się "Le Regina" - a nie, jak to w artykule, dwukrotnie "La Regina". Niby drobiazg, ale diabeł tkwi w szczegółach...
Obserwuj wątek
    • Gość: mic Re: Bristol po remoncie: Kryzys? Luksus powraca n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 11:36
      Dodam coś jeszcze o dziennikarskiej rzetelności:
      "W Warszawie oprócz Bristolu jest już osiem pięciogwiazdkowych hoteli - Sofitel Victoria, Marriott, Sheraton, Hyatt, Radisson Blu, Westin oraz butikowe Le Regina i Rialto."

A gdzie jest Intercontinental oraz Sheraton?
    • Gość: żetelny Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 11:44
      Hyatt nie jest hotelem 5 gwiazdkowym. Wg polskich przepisów został skategoryzowany na 3 gwiazdki. Tylko, że żadnemu dziennikarzynie nie przychodzi do głowy, żeby to sprawdzić.
      Inna sprawa, że polskie przepisy kategoryzacyjne są trochę nie z tej epoki.
      • asperamanka Re: Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz 18.01.13, 13:14
        Tu nie chodzi o polskie przepisy kategoryzacyjne, tylko o podatkowe.

Do 3 gwiazdek włącznie VAT na usługę hotelarską wynosi 8%, a dla "luksusowych" 4 i 5 gwiazdek - 23%. Hyatt leży na kompletnym uboczu i musi czymś skusić klientów, więc wolał "stracić na prestiżu" obniżając kategorię do 3 gwiazdek. Stracił na polskim podatkowym "prestiżu", bo w swoich materiałach promocyjnych pokazuje, że ma 5*. Teraz hotel bierze tyle samo netto co konkurencja, klient płaci brutto mniej, i interes się kręci ;-)
    • owianka Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... 18.01.13, 11:55
      Przykro mi, ale restauracja (czy kawiarnia?) na ostatnim zdjęciu przypomina jadalnię w domu wczasowym.
      • owianka Re: Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz 18.01.13, 11:57
        Mam na myśli ostatnie zdjęcie w artykule, nie ostatni slajd.
    • Gość: ja Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... IP: *.home.aster.pl 18.01.13, 11:59
      Kute intarsje ze złota???
    • perculator troche kiczowato 18.01.13, 12:20
      w porownaniu do sprzed remontu. Apartamenty byly z klasa, teraz jakies tandetne w porownaniu. Restauracyjne i bistro krzesla w pokrowcach...brak wyobrazni i klasy. Mimowszystko to jedyny hotel w ktorym w Warszawie nocuje.
    • gauv-ain Re: Bristol po remoncie: Kryzys? Luksus powraca n 18.01.13, 12:27
      gauv-ain napisał(a):

> Hmmm... dziennikarska rzetelność...: hotel na ul. Kościelnej w Warszawie nazywa
      > się "Le Regina" - a nie, jak to w artykule, dwukrotnie "La Regina". Niby drobi
      > azg, ale diabeł tkwi w szczegółach...

Dzięki za poprawienie - przynajmniej nie piszemy w próżnię :)
    • Gość: kalskam73 Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... IP: *.axa-polska.pl 18.01.13, 12:35
      Dyrektor Generalny sieci Starwood na Polskę nazywa się Thomas Schoen. Pisząc artykuł warto sprawdzić wszystkie dane.
      • Gość: Judyta Re: Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.13, 21:40
        Należy sprawdzić i zrobić up date danych Mr Tomas już nie jest tam gdzie był w 2012
    • aw34 Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... 18.01.13, 14:37
      Tandeta goni tandetę. Ani to nie ma klimatu ani elegancji a już o historycznych inspiracjach nie wspomnę. Hotel jak wiele innych luksusowych hoteli urządzonych pod jeden gust a raczej bezguście.Ogólnie panująca czerń i szarość - pogrzebowa żałoba. W pokojach nowoczesne meble.Piękna klepka w restauracji zamiast być wycyklinowana została pomalowana na czarno aż żal patrzeć na te rysy pozostawione przez krzesła. Generalnie remont spaprano. Może warto posłuchać opinii stałych gości - nie są najlepsze.
      • emigrantka1950 Re: Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz 19.01.13, 05:31
        A mnie sie podoba.
      • malami000 Re: Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz 01.08.13, 00:15
        Wg mnie jednym z najbardziej luksusowych hoteli w Polsce jest Sofitel Grand w Sopocie . Już z zewnątrz robi ogromne wrażenie :) Poza tym znajduje się w pięknej okolicy i jest utrzymany w naprawdę wysokim standardzie
    • Gość: Znawca Le Regina? IP: 85.222.82.* 18.01.13, 17:34
      Koń by się umiał! Oni na 4 gwiazdki ledwo wyrabiaja
    • Gość: Tomek Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 19:18
      Bardzo dobrze. Najlepszą obroną przed kryzysem jest atak. Oby tylko nowy dyrektor okazał się fachowcem w 100% bo najpiękniejsze miejsce można spieprzyć niekompetencją i słabym zarządzaniem.
    • marcin_95 Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... 18.01.13, 21:28
      Komuś pomyliła się intarsja z inkrustacją… A remont super, przynajmniej dla mnie, bo pamiętam Bristol z lat 80., gdy był zamknięty i niby remontowany.
    • Gość: Redakcjo! Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... IP: 74.8.175.* 18.01.13, 22:59
      klamstwo !!! - John Kennedy nigdy nie byl w Polsce
    • Gość: eeeee Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... IP: 149.171.48.* 18.01.13, 23:51
      od kiedy to tapety sa "eksluzywne"? eksluzywny to moze byc marmur a tapeta zawsze bedzie tylko papierem
      • Gość: Judyta Re: Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.13, 21:54
        Drogi eeeeee,
        Czy nazwa Hermes coś Tobie mówi??????????????????????????????????????
    • Gość: sarabacki Bardzo ładne lata dwudzieste! IP: *.ip.netia.com.pl 19.01.13, 13:26
      Dobry wybór - urocze lata dwudzieste.
      Ale taki prawdziwy luksus to byłby gdyby jeszcze hotel miał swoj, choćby nieduży park. I dorożkarnię...
    • Gość: Felicja Najbardziej luksusowy hotel w Polsce. Zobacz wn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.13, 09:16
      Ja za to z bardziej luksusowych hoteli, ale bardziej w rejonach górzystych mogę polecić hotel Czarny Potok w Krynicy Zdrój - fantastyczne warunki, robi wrażenie - pełen relaks nawet nie chciało mi się z niego wychodzić na zwiedzanie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka