Dodaj do ulubionych

Nowy wieżowiec przy Grzybowskiej. Przyćmi Warsa...

23.05.13, 14:15
Jeśli okolice Grzybowskiej mają zostać dzielnicą drapaczy chmur, to ja jestem za. Zaplanowałem sobie ostatnio taką wycieczkę pt. nowoczesne wieżowce w Centrum i wygląda ona tak: rudera rudera rudera WIEŻOWIEC rudera zaorane pole rudera rudera WIEŻOWIEC zaorane pole rudera rudera zaorane pole WIEŻOWIEC WIEŻOWIEC rudera zaorane pole.
Obserwuj wątek
    • zalobanarodowa Nowy wieżowiec przy Grzybowskiej. Przyćmi Warsa... 23.05.13, 14:56
      Ulica Grzybowska? A cóż to za niedopatrzenie? Po jakiemu to? Dlaczego nie Mushroom Street?
      • alik-w-plomieniach Re: Nowy wieżowiec przy Grzybowskiej. Przyćmi War 23.05.13, 15:29
        Bo wtedy to jeszcze palanty proponujące CHAMERYKANSKIE nazwy po tej ziemi nie chodziły...
    • Gość: Buncol Warsaw Financial Center ma 145 metrów IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.05.13, 15:54
      A nie 166.
      Tak samo jak Warsaw Spire ma 180 a nie 220 metrów.
      Prosze podawać rzeczywistą wysokosć budynku a nie z anteną czy innym masztem.
      • Gość: Olaboga Re: Warsaw Financial Center ma 145 metrów IP: *.204.52.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.05.13, 20:58
        Czytam, czytam i nie rozumiem. Ale może źle czytam, albo coś z kumaniem u mnie nie najlepiej. No bo jakim cuden budynek niższy o sto metrów ma przyćmić budynek wyższy o sto metrów?
    • Gość: Kruk Nowy wieżowczyk przy Grzybowskiej. Przyćmi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 21:26
      Każda pliszka swój ogonek chwali. Jeśli na WFC można by patrzeć z dumą to raczej dopiero po ewentualnej zmianie elewacji, która, a szczególnie kolorystyka, jest nieciekawa. Jeśli chodzi o Spire i Prime to trudno mówić o konkurencyjności. Oba wieżowce różnią się skalą. Potencjalnie mogą się podobać, ale dowiemy się o tym po wybudowaniu. Śmieszy mnie taras widokowy na dziewiątym piętrze gdy dokoła (będzie) las wysokich budynków. Ale nic to, niezbyt wysoki, ale może ładny.
      Nie bardzo rozumiem co znaczy ta odwrócona perspektywa na wizualizacji, a może się mylę i w górze będzie szerszy niż na dole.
    • Gość: rafi Nowy wieżowiec przy Grzybowskiej. Powalczy z Wa... IP: *.play-internet.pl 25.05.13, 16:43
      Na Woli robi się ciekawie. Moim zdaniem tam w okolicy jednak będzie jeszcze jeden budynek, który zmieni tę przestrzeń i jak patrzę na projekty to wygra z jednym i drugim. Mam na myśli wieżę UBS przy ONZ, tam gdzie teraz stoi Ilmet. Budynek, który formą ma trochę przypominać bryłę kryształu, do tego ważne czego brakuje 90 proc. warszawskich biurowców, na dole otwarta przestrzeń usługowa, wokół zagospodarowane na plac - drzewa, ławki itp. i coraz więcej plotek na temat skybaru na górze:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka