Gość: corgan IP: *.chello.pl 28.09.04, 03:49 URSYNÓW TO NIE JEST ŚRODEK MIASTA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mick To obrzeżna dzielnica najdalej od centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 04:20 A p. wszoła to chyba nigdy poza Polskę nie wyjeżdżał a w Montrealu wozili go samochodem z czarnymi szybami, jak nie widział tras ekspresowych przez miasta, w szczególności stolice - patrz Wiedeń, Berlin, Paryż Madryt itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekus Peryferie Warszawy to nie srodek miasta 28.09.04, 04:27 Peryferie Warszawy to nie srodek miasta. Tak jak powyzej ktos napisal "Ursynow nie jest srodkiem miasta". W kazdej dzielnicy sa trasy i drogi ekspresowe z wyjatkiem........URSYNOWA. Dlaczego banda ignorantow z Ursynowa terroryzuje cale miasto. Ja tez jestem pod wrazeniem Montrealu. Tam maja ladne Autostrady ktore po prostu ocieraja sie o same centrum miasta i sa nie samowicie wygodne oraz dobrze utrzymane. Pan oszolom Wszola widocznie tego nie zauwazyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek w ten sposob nie mozna zjesc jablka IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 09:01 w srodku sa tylko pestki a tak powaznie - ile jeszcze znasz roznic pomiedzy WArszaw i MOntrealem - moze francuski ma byc obowiazkowy ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxie Ursynow to wielkie skupisko ludzi IP: *.putnamlovellnbf.com 28.09.04, 18:16 Ci ktorzy nie byli niech nie gadaja. Dlaczego ekspresowke akurat przez najwieksza sypialnie Warszawy? I dotego jeszcze bogata w porownaniu z innymi? Pewnie dlatego, ze najkrocej - ale to swiadczy o krotkowzrocznosci decydentow. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Ursynow to wielkie skupisko ludzi 28.09.04, 19:38 Gość portalu: Roxie napisał(a): > Ci ktorzy nie byli niech nie gadaja. Dlaczego ekspresowke akurat przez > najwieksza sypialnie Warszawy? I dotego jeszcze bogata w porownaniu z innymi? A co ma jej zamoznosc wspolnego z ta sytuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Ursynow to wielkie skupisko ludzi IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 15:27 dlatego trzeba ich chronic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _konik_ oj, zazdrośniku!!! IP: *.chello.pl 28.09.04, 09:20 "niesamowicie" piszemy łącznie. Bardzo się zagalopowałeś w dodawaniu tych swoich komentarzy. Dziwię się, że o 4 w nocy chciało Ci się aż 3 napisać. A co do cywilizowanych miast: w Bazylei na protest mieszkańców PRZERWANO budowę autostrady przez miasto. Widać, my jesteśmy cywilizacyjnie na poziomie lat 70. Odpowiedz Link Zgłoś
nel11 Re: Peryferie Warszawy to nie srodek miasta 28.09.04, 11:56 wojtekus napisał: > Peryferie Warszawy to nie srodek miasta. Tak jak powyzej ktos napisal "Ursynow > nie jest srodkiem miasta". W kazdej dzielnicy sa trasy i drogi ekspresowe z > wyjatkiem........URSYNOWA. Dlaczego banda ignorantow z Ursynowa terroryzuje > cale miasto. Sprawa autostrady nie dotyczy tylko Ursynowa. Jestem z Żoliborza, który nie będzie miał tunelu i protestuję przeciw ograniczonej lokalizacji konfliktu. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursusianka Re: Peryferie Warszawy to nie srodek miasta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.04, 22:03 Dołączam się do wypowiedzi nel11 - A-2 to nie tylko problem jedynie Ursynowa. Jak podała ostatnia Gazeta Mazowiecka, autostrada przez Ursus będzie szła na estakadach. Super pomysł: z jednej strony linia kolejowa, z drugiej autostrada, a nad głową samoloty całą dobę. Nawet na cmentarzu nie ma spokoju - też latają samoloty.My ursusiacy powinniśmy zażądać, żeby A-2 u nas była pod ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Może mi ktoś powiedzieć dlaczego p.Wszoła IP: *.energis.pl 28.09.04, 06:01 jest przytaczany jako autorytet? Mieszkam na Ursynowie, 400m od Płaskowickiej i chcę autostrady w tunelu w tym miejscu. Miasto ma swoje prawa, jeśli ktoś tego nie rozumie, niech się wyprowadzi na wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Re: Może mi ktoś powiedzieć dlaczego p.Wszoła IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.04, 11:03 A dlaczego sportowiec Wszoła ma być gorszym autorytetem jak piosenkarka Igras? Twój głos to głos za ponownym referendum na temat przebiegu tej trasy. Masz prawo chcieć autostrady, ale inni maja prawo jej nie chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Może mi ktoś powiedzieć dlaczego p.Wszoła IP: 62.233.175.* 29.09.04, 12:42 > A dlaczego sportowiec Wszoła ma być gorszym autorytetem jak piosenkarka Igras? Dlatego, że opowiada bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.09.04, 08:07 Skąd "dziennikarz" Bartosz Raj wie ile procent ruchu będzie stanowił tranzyt na nieistniejącej jeszcze autostradzie, która ma być właśnie korytarzem tranzytowym przez nasz kraj? Trasa tranzytowa, przeznaczona dla ruchu lokalnego. Ten "dziennikarz" zrobiłby kiedyś furorę w Trybunie Ludu, ale za późno się urodził, teraz musi sobie robić z gęby cholewę na garnuszku u Adasia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek brawo Jacek - wszystkie Jackie to porzadne chlopak IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 08:36 !!!! Warszawa musi sie rozwijac - a autostrady nalezy budowac poza miastem - zeby nie dusily miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Dobrze napisali... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:49 On jest BIZNESMENEM: Dlaczego biznesmeni chca zwyklej ulicy? Tu jest odpowiedz. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=15940085 Pamietajcie! Wielki W tej sprawie "Wielki Biznes" dziala na szkode Ursynowian!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursynowiak Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 08:56 To jak caly ruch z bezkolizyjnej wielopasmowki w tunelu zwali mu sie pod okno na jednopasmowke i jeszcze samochody beda smrodzic stojac co 200m na swiatlach to wtedy bedzie dla Pana Wszoly OK? Bedzie mu milo pachnac? Bedzie szczesliwy i zadowolony? W koncu poczuje sie "jak w miescie"? Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek tranzyt poza miastem - znikaja korki z Warszawy IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 08:58 > To jak caly ruch z bezkolizyjnej wielopasmowki w tunelu zwali mu sie pod okno n > a > jednopasmowke i jeszcze samochody beda smrodzic stojac co 200m na swiatlach to > wtedy bedzie dla Pana Wszoly OK dlatego trzeba zbudowac A2 poza miastem - a nie zwalac tranzytu na Ursnow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursyn misiaczku, z Pragi jesteś? IP: *.chello.pl 28.09.04, 09:16 i zazdrościsz nam, że Ursynów jest teraz najpopularniejszą, najładniejszą, najprzytulniejszą i najbezpieczniejszą dzielnicą Warszawy? Oj, kompleksiki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick Nic nie zazdroszcze tylko stwierdzam fakt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:32 bo od jakiegoś czasu wydaje mi się że ludziom z Ursynowa pomyliło się coś z lokalizacją. Ursynów to peryferia Warszawy, osiedla wybudowane z założenia jako sypialnie, a od niedawna próbujące stworzyć wrażenie że to pępek i najważniejsza dzielnica miasta. Może większość nie pamięta, ale ja pamiętam jak ludzie przeklinali jak dostawali przydział na Ursynów bo koniec świata i niemożliwe do życia blokowisko. Udało się zmienić oblicze dzielnicy bo wybudowano metro, bez tego nikt przy zdrowych zmysłach nie chciałby tam mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nic nie zazdroszcze tylko stwierdzam fakt IP: *.chello.pl 29.09.04, 08:23 Dość często bywam w Śródmieściu - i cóż tam widzę? Starzy ludzie, w większości dość ubodzy oraz.......menele, drobni pijaczkowie, złodziejaszki. I biura, sklepy, firmy. Śródmieście pustoszeje w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komagane Re: Nic nie zazdroszcze tylko stwierdzam fakt IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.04, 11:38 No właśnie. Śródmieście pustoszeje i coraz bardziej przypomina dzielnicę ubogich. W tej szarzyźnie, jako enklawy luksusu, wyrastaja różne Sheratony i Mariotty oraz centra biznesowe. że tez posłowie z Wiejskiej tego nie widzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Nic nie zazdroszcze tylko stwierdzam fakt IP: 62.233.175.* 29.09.04, 12:41 No i co z tego, że Śródmieście pustoszeje? Jest zjawiskiem całkiem normalnym w zyciu miast, że jedne dzielnice rozkwitają, a inne podupadają. To zwykła kolej rzeczy i próby zapobieżenia temu są jak próby zawracania Wisły kijem. I nie mają żadnego racjonalnego uzasadnienia, lecz uzasadnienie li tylko ideologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek dobre - hahaha IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 15:26 podupadaje te - ktore sa zle zarzadzane - czyli zezwala sie na uciazliwe inwestycje (autostrady, lotniska) i nie inwestuje w media i infrastrukture (teatry, szkoly, baseny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: misiaczku, z Pragi jesteś? IP: 62.233.175.* 29.09.04, 08:14 > i zazdrościsz nam, że Ursynów jest teraz najpopularniejszą, A czasem nie na Białołece buduje się obecnie więcej mieszkań? > najładniejszą, W jakiej kategorii? Chyba betonowych pustyń :D Ot takie Kabaty - blok na bloku i praktycznie zero zieleni. Reszta dizelnicy niewiele lepiej. > najprzytulniejszą Buahahahaha, dobre :D > i najbezpieczniejszą dzielnicą Warszawy? Może jakies źródło tych danych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Re: misiaczku, z Pragi jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 23:37 Ursynów to taka warszawska Nowa Huta - blokowiska pobudowane dla spauperyzowanej inteligencji (w tym byłych utrwalaczy). Teraz próbuje się dobudować "genealogię" do niedawnych ugorów. Powiedzmy sobie szczerze- gdy Wiech opisywał Pragę na Ursynowie psy dupami szczekały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bene Re: uczyć się autochton, uczyć historii!!!! IP: *.chello.pl 06.11.04, 09:37 autochtonowi wydaje się że Ursyn-Niemcewicz był z Nowej Huty bo jego kryteria są proste: _płyta jest płyta_ ( z całym szacunkiem dla Nowej Huty i Ursynowa). To są dwie kompletnie różne sytuacje historyczne, urbanistyczne i społeczne.Mieszkałem dwa lata na Hucie, mieszkałem na Pradze, wychowywałem się na Mokotowie, mieszkam na Ursynowie i jestem pewny że takich mędrców jak ty _autochłyst_wszędzie lubią. Jak masz krosty na mózgu, to nie wychodz na miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Jacek to jabcus IP: *.acn.waw.pl 28.09.04, 12:02 te same argumenty,ta sama gadka z Gora Kalwarii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx to ty biedaku sam ze soba rozmawiasz:(( IP: *.acn.waw.pl 28.09.04, 12:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek lepiej ze soba niz z kixx IP: *.u.mcnet.pl 28.09.04, 13:24 pogadaj se kixx z jabcusiem - bez niego zyc nie mozesz a jacek - to jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Jacek to jabcus IP: *.chello.pl 29.09.04, 08:28 A co będzie jeśli w okolicy Góry Kalwarii zbierze się grupa ludzi pod przewodnictwem sołtysa Józefa, który używając kłonicy jako argumentu oświadczy, że jest przeciwny autostradzie, drodze szybkiego ruchu, drodze tranzytowej i wszystkiemu po czym porusza się samochód, bo znikną pastwiska dla Krasuli i Kwiatuli, a Łaciata z oddalonego pastwiska będzie jeść zatrutą spalinami trawę. Dlaczego głos sołtysa Jóżefa i reszty ma być mniej ważny niż głos Jacka? Zastanówmy sie, bo za chwilę każdy będzie przeciwstawiał się wszystkiemu. Nie- bo pod moim domem, koło mojego pola, a wogóle to ja jestem przeciw- dla zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ewa to jabcus IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 08:34 jednym slowem gddkia szanuje tylko soltysow z klonicami dzieki za podpowiedz nie szanujecie ani prawa ani demokracji i tyle ps: czemu udajesz wielka naiwna - skoro jestes z gddkia ???? wylazi szydlo z worka Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_z_klanu jacuś - znów śnił ci się Tempelhoff ??? 29.09.04, 08:40 Gość portalu: jacek napisał(a): > nie szanujecie ani prawa ani demokracji i tyle > words, words, words ... nie odrózniasz demokracji od anarchi chłoptasiu ale za to jestes coraz śmieszniejszy . chłe chłe ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek demokracja to nie rzady urzednikow IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 10:10 i stojacych za nimi .... czykow Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_z_klanu to kup se brise 28.09.04, 12:08 ... albo jeszcze lepiej brise electric (tylko uważaj ze prondem, nie ma zartuf) Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk 28.09.04, 19:37 Gość portalu: corgan napisał(a): > URSYNÓW TO NIE JEST ŚRODEK MIASTA!!!! Rzeczywiscie chyba cos sie Wszole pomylilo... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekus Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk 28.09.04, 19:50 W USA w takich blokowiskach co stoja na Ursynowie mieszka sama biedota kolorowa na garnuszku panstwa. Prawda jest taka iz Ursynow jest brzydki i nie ma charakteru prawdziwego miasta takiego jak maja wszystkie inne dzielnice. Autostrada jest poto aby mozna bylo dojechac do miasta a nie pozamiasto bo wtedy my sie mijamy z koniecznoscia budowy. Drodzy mieszkancy Ursynowa, bedziecie miec teraz dzieki swojemu sprzeciwu szeroka glosna ulice, a nie trase w tunelu. Bardzo ladnie moze teraz ludzie wyciagna wnioski odnosnie stanowczego uporu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.09.04, 01:23 Jacusiu Drogi Jak zdobywales swoj zlociutki medal, to ja ci kibicowalem. Nie przed telewizorem, ale na stadionie. Na stadion dojechalem wlasnym samochoddem i autostrada idaca prez srodek, doslownie przez sam srodek, miasta. Moze pamietasz jeszcze nieco Montreal, jesli nie, tez ok, w tylu miejscach byles, a i pamiec juz nie ta. Tam sa same autostrady, wszystkie w miescie. Inna sprawa, ze i tak w godzinach szczytu sa niejakie korki, ale gdyby ich (autostrad) nie bylo, ludzie nie mieliby czym oddychac. Te autostrady ratuja i ludzi, i srodowisko przed calkowita degradacja. Tak na dobra sprawe Polacy w ogromnej wiekszosci nie wiedza, czy sa autostrady, ani jaka role spelniaja, ani jak sie przyczynaja do ochrony srodowiska. Nie wiedza tez, jaka ogromna budowla jest autostrada. Teraz mieszkam w miescie 700-tysiecznym. Sa w nim trzy autostrady. Powtarzam trzy. Kazda przynajmniej szesciopasowa (jedna 14-pasowa). Kazda przenosi przynajmniej kilkadziesiat tysiecy samochodow dziennie. Pusc te rzeki, wielkie, i szerokie jak Amazonka, w zwykle ulice!! No pusc! Powietrze dookola autostrad jest czyste, bo po pierwsze normy spalin sa odpowiednio zaciesnione, a samochody regularnie kontrolowane (nie mozna przedluzyc rejestracji bez badan spalin, proste, nie?), a po drugie te sachody jada. A jak jada, to niewiele, bardzo niewiele smrodza. Bez namyslu poszedlym ze swoim dzieckiem, nawet w wozku, na spacer wzdluz takiej autostrady nie bojac sie zatrucia spalinammi, ani nawet podtrucia. Do Polski jezdze regularnie co kilka lat, ale czynie to nie bardzo chetnie. Jednym, z powodow jest transport. Lotniczy, bezsensownie drogi, zreszta, co po lotnisku, chamscy taksowkarze, na ktorych nie moge patrzec? Pociag? Sam wiesz, co ci bede tlumaczyl, jak dac sie okrasc (okradzionio niemal wszystkich moich polskich przyjaciol) i zabic. I znow znienawidzona taksowka? Pozostaje samochod. Tez niebezpiecznie, ale po kalkulacji za i przeciw wydaje sie byc najlepszym rozwiazaniem. Przynajmniej moge dojechac w dogodnym terminie. Nie czasie, o nie. Pareset kilometrow przez kraj, to prawdziwa droga przez meke, nawet nie wspominajac wszechobecnych przestepcow drogowych. Obwodnice niektrych miast to wiecej niz ironia losu, np polnocna Poznania, na ktora nie mozna z zadnej strony wjechac, w ogole w zadnym czasie bez lamania przepisow i przekroczenia granic zdrowego rozsadku. Od tego trendu, budowy autostrad, czasu az nie zastapimy samochodu, np malym, samoczynnym samolotem, i nie rozwiazemy problemu transportu jakos inaczej, nie ma absolutnie odwrotu. Nawet w tej dyslusji pomijam straty gospodarcze. Wiec: PRZESTAN WASC PITOLIC i przyloz teke do budowy kraju. I przyloz tez rozum, co? Bo inaczej to taka opinia bardzo smierdzi. Bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
olecky Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk 29.09.04, 10:05 Gość portalu: mimi napisał(a): > Bez namyslu poszedlym ze swoim dzieckiem, nawet w wozku, > na spacer wzdluz takiej autostrady Ciebie chyba faktycznie wozono w wozku wzdluz autostrady. I to jeszcze zanim upowszechnila sie bezolowiowa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.ite.waw.pl 19.11.04, 14:02 Czemu z Jacka Wszoły robisz jakiś wielki autorytet od komunikacji ? Przecież to tylko specjalista od podskoków, być może nawet "magister od fikołków". Jest takim samym obywatelem tego kraju, jak każdy inny. Jego zdanie, to zaledwie jeden głos. Medale zdobywał DLA SIEBIE. Ja się z jego sukcesami nie identyfikuję, tak samo jak on nie identyfikuje się z moimi. Referenda jednoznacznie pokazały, że Warszawiacy życzą sobie tej arterii przez Urynów (to samo dotyczy rozbudowy lotniska Okęcie). Poza tym, Polska to teraz wolny kraj. Jak się komuś nie podoba mieszkać w miejscu X, to droga wolna ... może przeprowadzić się do Y, a nawet Z. Nie ma przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek i po co gadasz takie bzdury ??? IP: *.u.mcnet.pl 19.11.04, 14:07 sluchaj madrzejszych i szoruj te kafelki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: 62.233.175.* 29.09.04, 08:07 Jak widać choroba powszechnego zidiocenia atakuje coraz bardziej znane nazwiska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek uczciwi znajduja odwage by mowic glosno IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 10:11 o przekretach brawo Panie Jacku !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: uczciwi znajduja odwage by mowic glosno IP: 62.233.175.* 29.09.04, 10:17 Dwa jacusie - zróbcie sobie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek uczciwi znajduja odwage by mowic glosno IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 10:20 zrob sobie dobrze ze sciana i nie zasmiecaj swiata swoimi teoriami Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: uczciwi znajduja odwage by mowic glosno 29.09.04, 11:28 Juz niedlugo samochody beda na prad albo na wodor, a wtedy autostrada przestanie byc "smierdzaca". A wtedy obecne spaliny pozostana wspomnieniem tak jak dym z parowozu dla ludzi mieszkajacych przy linii kolejowej. Jedynym problemem pozostanie halas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek uczciwi znajduja odwage by mowic glosno IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 11:29 zawsze mialem podziw dla marzycieli na razie mamy coraz wiecej 15 letnich zlomow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reversus Za gapowe się płaci IP: *.man.polbox.pl 29.09.04, 12:06 Tam miała być i musi być ważna arteria komunikacyjna. Jak ktoś nie wiedział kupując tam mieszkanie to jego sprawa. Jeśli tylko mieszkańcy Ursynowa i osoby ich odwiedzające przestaną jeździć przez inne dzielnice to zgoda. Wtedy nie będziemy u nich smrodzić. Mają metro i jeszcze mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Za gapowe się płaci IP: *.chello.pl 29.09.04, 12:11 Protestuję! Jestem mieszkanką Kabat, jestem zwolenniczką autostrady w tunelu ( czy jakkolwiek inaczej by się to nazywało), jestem za zmniejszeniem korków i niewygody mieszkańców- wszystkich dzielnic. Dlaczego mam ponosić konsekwencje za parę osób przeciwnych inwestycjom dla zasady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek zowlenniczka spalin prostestuje ??? IP: *.u.mcnet.pl 29.09.04, 12:12 chyba tylko dla zasady Odpowiedz Link Zgłoś
nel11 Re: Za gapowe się płaci - co to jest "gapowe"? 29.09.04, 12:24 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Protestuję! Jestem mieszkanką Kabat, jestem zwolenniczką autostrady w tunelu ( > czy jakkolwiek inaczej by się to nazywało), jestem za zmniejszeniem korków i > niewygody mieszkańców- wszystkich dzielnic. > Dlaczego mam ponosić konsekwencje za parę osób przeciwnych inwestycjom dla > zasady? Dlaczego ja - mieszkanka Bielan mam ponosić konsekwencje autostrady nie w tunelu? A tak na marginesie - coraz więcej osób zaczyna dostrzegać problem hałasu, który raczej do tej pory był traktowany marginalnie w stosunku do zanieczyszczenia spalinami. Hałas jest jednym z najbardziej niszczycielskich czynników wpływających negatywnie na człowieka i środowisko. I w Polsce robi się żenująco mało aby ta uciążliwość była niwelowana. Przy tak poważnej inwestycji, gdzie ścierają się przeciwstawne interesy i każdy patrzy na ręce i kasę, wątpię, że będzie inaczej. I protestuję przeciwko życiu w ciągłym hałasie. Nie w szumie miasta, co jest nie do uniknięcia, ale uciążliwym hałasie sąsiedztwa wielu ciężkich samochodów. To jest kolosalna różnica, a odsyłanie ludzi w takich okolicznościach na wieś jest przykładem zaściankowego i właśnie niepostępowego myslenia. Czasy ślepego zachłystywania się możliwościami i ekspansją człowieka juz minęły. Więcej pokory dla przyrody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Koleś nie przynudzaj IP: *.acn.waw.pl 29.09.04, 18:02 >>Tam miała być i musi być ważna arteria komunikacyjna. Nic nie musi i nie będzie. >> Jak ktoś nie wiedział kupując tam mieszkanie to jego sprawa. Jakiś Ty oświecony europejczyk. Mieszkanka się kupuje. Kiedyś mieszkań się nie kupowało tak jak teraz. Dostawalo sie przydzial i każdy z pocalowaniem ręki bral jak dawali. Teraz to sobie możesz wybierać, wiec nie nudz. >>Mają metro i jeszcze mało. Wlaśnie już wystarczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jak to dobrze ze sa jeszcze uczciwe xxx IP: *.u.mcnet.pl 30.09.04, 08:57 na forum ursynowa szaleje xxx szczekaczka gddkia razem z v przebijaja dine w chamstwie i wulgarnosci straszne typki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reversus Naucz się rozumieć miasto, koleś IP: *.man.polbox.pl 30.09.04, 11:53 Obejrzyj sobie mapy Warszawy i porównaj z mapami innych stolic. I nie wmawiaj, że mieszkania z przydziału gwarantowały automatycznie brak autostrady. To nie ma związku. Była wtedy w planach i jak ktoś myslał że może nie będzie to był naiwny albo nie nadaje się do miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek twoje miasto - to Wolomin i Pruszkow IP: *.u.mcnet.pl 30.09.04, 13:03 nasze to centrum kultury i nauki, pracy i wypoczynku nie narzucaj nam swoich mafijnych standardow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Ty sie naucz rozumieć kilo gwoździ. IP: *.acn.waw.pl 30.09.04, 21:53 Nie bądź koleś taki wybiórczy. Oprócz zapowiadanej autostrady to już w 1980 dawno mieliśmy dogonić USA i obiecywano jeszcze kilka podobnych bzdur jak autostrada, których nie znasz, bo o tobie jeszcze mowy wtedy nie było. Teraz cu sie autostrady zachciało. Puść sobie autostrade przez Centrum - będziesz miał bliżej. Europejczyk sie znalazł, powieś se te mapy na ścianie, podziwiaj i nie przynudzaj!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micksnow Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: 212.160.172.* 30.09.04, 11:55 Panie Jacku, a park-waye w NY to Pan widzial? Moze zrobimy konkurs - od Gimnazjonu do Rosola wszyscy jezdza 20 km na godzina na 20ce - i jak, bedzie git? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ma racje Wszola IP: *.u.mcnet.pl 30.09.04, 13:04 zacznijmy przenoszenie od Central Parku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona Wszoła, daj głos nt. budowy atomu! IP: *.itpp.pl 01.10.04, 22:11 Co ma tutaj opinia Wszoły do rzeczy?! Facet skakał kiedyś wzwyż i dlatego jest ekspertem od planowania przestrzennego i autostrad? Równie dobrze można zapytać bezdomnego z Dworca Centralnego, też pewnie ma opinię na każdy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja3 Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk 03.10.04, 09:15 Ciekaw jestem, ile spółdzielnie, deweloperzy i osoby prywatne dały "w łapę" miejskim (dzielnicowym, gminnym) urzędnikom za uzyskanie zgody na budowę w pasie zarezerwowanym pod przyszłą autostradę? I dlaczego te osoby teraz najbardziej krzyczą? Chcieli, to mają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek budowe mieszana przy Plaskowickie forsowala igras IP: *.u.mcnet.pl 04.10.04, 09:24 teraz jest za autostrada deweloperzy dawali lapowki radnym i urzednikow - ci teraz popieraja autostrade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SISKOM - nie!!!! Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.aster.pl 06.11.04, 09:53 Nie jest środkiem miasta??? A jak pan profesor powiedział w studiu, że nie można mieszkać w centrum miasta i mieć pod oknami zieleni i ptaków to klaskaliście bardzo głośno... Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk 06.11.04, 14:16 Gość portalu: SISKOM - nie!!!! napisał(a): > A jak pan profesor powiedział w studiu, że nie można mieszkać w centrum miasta > i > mieć pod oknami zieleni i ptaków to klaskaliście bardzo głośno... Przecież w tym zdaniu nie ma nic o Ursynowie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SISKOM - nie!!!! Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.aster.pl 06.11.04, 14:51 Było to powiedziane w kontekście Ursynowa - inaczej przeciez siskomowcy nie byliby tak zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk 06.11.04, 15:00 Gość portalu: SISKOM - nie!!!! napisał(a): > Było to powiedziane w kontekście Ursynowa - inaczej przeciez siskomowcy nie > byliby tak zachwyceni. Nie, to było powiedziane w szerszym kontekście, ale widać niektórzy wszystko sprowadzają do swojego poletka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SISKOM - nie!!!! Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.aster.pl 06.11.04, 15:14 Słabo trafiłaś, bo akurat moje poletko to nie jest. Na tym forum często pojawiały się takie argumenty, że nie można żyć w mieście i jednoczesnie mieć ciszy i świeżego powietrza. Badały także w studiu - matka 3 miesięcznej córeczki. Tak więc wypowiedz pana "profesora", a przede wszystkim reakcje zwolenników autostrady można rozumieć jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.ite.waw.pl 16.11.04, 12:32 A ja nie chcę Jacka Wszoły (i jemu podobnych) na Marszałkowskiej, gdzie mieszkam. Wprowadzam dla niego zakaz przejazdu pojazdem prywatnym, autobusem i tramwajem pod moimi oknami. Nie chcę wąchać smrodu spalin, nie chcę cierpieć od hałasu. Chcę żyć w czystym środowisku, chcę trawniczka dla jamniczka i ogródka dla moich dzieci. Niech cały ruch pojazdów z Marszałkowskiej skierują w ulicą Kruczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.u.mcnet.pl 16.11.04, 13:45 jakos nie slyszalem protestow przeciwko autobusom z Otwocka na Marszalkowskiej te zlomy tobie nie przeszkadzaja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresów IP: *.ite.waw.pl 16.11.04, 14:32 Kolejny raz proszę, żebyś nie komentował moich wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresów IP: *.u.mcnet.pl 16.11.04, 15:09 nie komentuje madrych i sensownych wypowiedzi twoja byla wyjatkowo prywmitywna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: Jacek Wszoła: Nie chcę śmierdzącej eskpresówk IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 16.11.04, 20:46 Srodek miasta to jest pewne porownanie. Zabudowa Ursynowa, Włoch i Wawra miejscami jest gęstsza niż w rejonie np. Ronda ONZ. Odpowiedz Link Zgłoś