Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle JW.Construction

21.11.05, 22:24
Ma sie nazywać Ogrody Wislane - ciekawe gdzie na Białołęce ten twór powstanie?
Obserwuj wątek
    • parr Re: Nowe osiedle JW.Construction 22.11.05, 12:52
      Przy ulicy Marcina z Wrocinowic.
      • Gość: prayboy Re: Nowe osiedle JW.Construction IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 22.11.05, 12:58
        przyjdzie powodz i zatopi
        • parr Re: Nowe osiedle JW.Construction 22.11.05, 13:05
          Gość portalu: prayboy napisał(a):

> przyjdzie powodz i zatopi

Módl się chłopcze by tak się nie stało...
          • Gość: prayboy Re: Nowe osiedle JW.Construction IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 23.11.05, 15:05
            eee, chodzi mi o to ze myslicie dlaczego tarchomin stal sie tak popularny i tani? to proste! to dawne
            tereny zalewowe wisly i jak kiedys przyjdzie taka powodz jak w 1997 roku to poleca waly i bedzie
            powodz. Ale chyba ci co tam kupuja mieszkania sie z tym licza... Podczas ostatniej powodzi wal zaczal
            juz przeciekac. A w ostatnich latach aura w Polsce i na swiecie stala sie dosyc nieprzewidywalna. Ja bym
            tam nigdy nie zamieszkal. A juz takie osiedla tuz przy wale wislanym to dla mnie igranie z woda :)
            obym sie mylil
            • tarantula01 Re: Nowe osiedle JW.Construction 23.11.05, 15:29
              parr napisał:

> Przy ulicy Marcina z Wrocinowic.

Czyli wkrótce można się będzie doczekac kolejnego artukułu w prasie
              warszawskiej, że do osiedla JWC można dojechać nieoświetloną uliczką, brnąc po
              osie w błocie.

Gość portalu: prayboy napisał(a):

> eee, chodzi mi o to ze myslicie dlaczego tarchomin stal sie tak popularny i
              > tani? to proste!

Kiepska komunikacja, ale jak już doczekamy się mostu Północnego (może za mojej
              kadencji), to będzie cud, miód i och, ach!

> to dawne tereny zalewowe wisly i jak kiedys przyjdzie taka powodz jak w 1997
              > roku to poleca waly i bedzie powodz.

Wały polecą po "łomiankowskiej stronie" - tam są niższe niż w Tarchominie -
              Nowodworach.

> Ale chyba ci co tam kupuja mieszkania sie z tym licza... Podczas ostatniej
              > powodzi wal zaczal juz przeciekac. A w ostatnich latach aura w Polsce i na
              > swiecie stala sie dosyć nieprzewidywalna.

Co w Polsce zaczyna się objawiać suchszymi latami i przesunięciem pór roku o
              dwa miesiące. Ale może być i zaraz nagle śnieżna (np. taka jak ostatnia) i
              mroźna (oj dawno nie było) zima, a potem szybka odwilż i woda 1000-letnia
              nastanie.

> Ja bym tam nigdy nie zamieszkal. A juz takie osiedla tuz przy wale wislanym
              > to dla mnie igranie z woda :)
              > obym sie mylil

Wały tarchomińskie są sukcesywnie wzmacniane i podwyższane, m. in. ziemią z
              dołów pod fundamenty bloków wielorodzinnych JWC. Ja też bym nie chciał, abyś
              miał rację.
              • parr Re: Nowe osiedle JW.Construction 23.11.05, 16:20
                tarantula01 napisał:

> Czyli wkrótce można się będzie doczekac kolejnego artukułu w prasie
                > warszawskiej, że do osiedla JWC można dojechać nieoświetloną uliczką, brnąc
                po osie w błocie.

Na jesień 2007 r. mają byc oddane pierwsze 3 bloki (5 piętrowe).Jak na JWC to
                architektura zaskakuje na plus.W inwestycji docelowo ma znalezć się 10 takich
                bloków.

Jesli tak developerzy bedą intensywmie budowaći dzielnica będzie sie rozrastać
                to okaże sie ,ze wybudowanie Mostu Północnego tylko częściowo rozwiąże
                problem.Pytanie co będzie w latach 2008-2009 gdy wciąz nie bedzie Mostu,a
                ludności o iles tysiecy bedzie wiecej.Strach pomyslec...

>
                > Gość portalu: prayboy napisał(a):
                >
                > > eee, chodzi mi o to ze myslicie dlaczego tarchomin stal sie tak popularny
                > i
                > > tani? to proste!
                >
                > Kiepska komunikacja, ale jak już doczekamy się mostu Północnego (może za
                mojej
                > kadencji), to będzie cud, miód i och, ach!
                >
                > > to dawne tereny zalewowe wisly i jak kiedys przyjdzie taka powodz jak w 1
                > 997
                > > roku to poleca waly i bedzie powodz.
                >
                > Wały polecą po "łomiankowskiej stronie" - tam są niższe niż w Tarchominie -
                > Nowodworach.
                >
                > > Ale chyba ci co tam kupuja mieszkania sie z tym licza... Podczas ostatnie
                > j
                > > powodzi wal zaczal juz przeciekac. A w ostatnich latach aura w Polsce i n
                > a
                > > swiecie stala sie dosyć nieprzewidywalna.
                >
                > Co w Polsce zaczyna się objawiać suchszymi latami i przesunięciem pór roku o
                > dwa miesiące. Ale może być i zaraz nagle śnieżna (np. taka jak ostatnia) i
                > mroźna (oj dawno nie było) zima, a potem szybka odwilż i woda 1000-letnia
                > nastanie.
                >
                > > Ja bym tam nigdy nie zamieszkal. A juz takie osiedla tuz przy wale wislan
                > ym
                > > to dla mnie igranie z woda :)
                > > obym sie mylil
                >
                > Wały tarchomińskie są sukcesywnie wzmacniane i podwyższane, m. in. ziemią z
                > dołów pod fundamenty bloków wielorodzinnych JWC. Ja też bym nie chciał, abyś
                > miał rację.
    • herox Re: Nowe osiedle JW.Construction 28.11.05, 16:17
      Podobno to osiedle ma stanąć na terenach zarezerwowanych pod zieleń parkową i
      objętych ścisłą ochroną ze względu na walory przyrodnicze - jest to chyba Kępa
      Tarchomińska, która nigdy nie miałą być zabudowana.
      JW ma niezłe wtyki i układy.
      Taki dodatkowy tłum ludzi na tych terenach sprawi, że można zapomnieć wyjątkowo
      malowniczych nadwiślańskich terenach w okolicach Tarchomina.

Może ktoś by wybadał dokładniej tę sprawę - może jakiś skandal rozkręcić?
      • sloggi Re: Nowe osiedle JW.Construction 29.11.05, 00:46
        Ile tam docelowo ma być mieszkań?
        • herox Re: Nowe osiedle JW.Construction 29.11.05, 10:39
          Ma być kilka (może nawet 10) bloków 5-piętrowych.
          Więc trochę tych mieszkań się uzbiera.
          • parr Re: Nowe osiedle JW.Construction 29.11.05, 13:55
            Ma byc 13 bloków od 3 do 5 pięter.
      • norman.foster Od neosocrealizmu do postsocjalistow 29.11.05, 14:23
        herox napisał:

> JW ma niezłe wtyki i układy.

> Może ktoś by wybadał dokładniej tę sprawę - może jakiś skandal rozkręcić?

Komus kto buduje slumsy neosocrealistyczne temu zapewne sa bliskie i metody
        postsocjalistow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka