Gość: kontestator1900 IP: *.bulldogdsl.com 31.07.06, 02:55 o czym pan redaktor pisze ten artykul???o modlinskiej czy o robotnikach ktorzy wlewaja w siebie 6litrow wody?!co to kogo obchodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bfh Re: Piękna Modlińska po remoncie IP: 212.160.172.* 31.07.06, 08:01 Jeśli Cię to nie obchodzi to po co się wypowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bienkowski Re: Piękna Modlińska po remoncie 31.07.06, 08:23 niezwykle cieszy mnie ta inwestycja :)) jezdze modlinska dosc czesto i stad moja radość ;) W Warszawie jest wiele miejsc z nawierzchnia znacznie gorsza niz na modlińskiej a jednak wybór padł na modlinska - swietnie ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Piękna Modlińska po remoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 08:39 Przez ten weekend panowie naprawde pracowali w pocie czoła, koreczek rowniez sie tworzył, ale warto bylo, dzis rano jechałam i zupełnie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ygloo Re: Piękna Modlińska po remoncie 31.07.06, 08:57 Zgadzam się w 100%-ch! Jazda po "nowej" Modlińskiej rewelacyjna! Proponuje ZDM jeszcze wymienić pozostała część, w szczególności zjad z Grota na Modlińską! I a propos, kiedy wyrównanie części w stronę Legionowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitl Re: Piękna Modlińska po remoncie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 10:34 a kiedy będzie szersza w Jabłonnie?.Co z tego że jest równa jak zakorkowana co rano do centrum i w każdy piątek na wysokości Selgrosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telcor Re: Piękna Modlińska po remoncie IP: 194.4.130.* 31.07.06, 11:01 Ciekawe dlaczego nie zrobili tak pieknej ulicy na buspasie... Kto to wymyslil?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuzi Re: Piękna Modlińska po remoncie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.07.06, 11:47 A propos bus pass'a - to jego realizacja to jakieś kosmiczne nieporozumienie. Zamiast wytyczyć bus pass, zagrodzono po prostu połowę Modlińskiej i tyle. A było już dobrze, bez korków, po udrożnieniu wjazdu na Grota (po zrobieniu podwójnego wjazdu, korki prawie znikły). Generalnie jestem za bus passem, ale jestem przeciwny takiej jego realizacji jak ma to miejsce obecnie, gdzie bus pass zajmuje prawie połowę Modlińskiej. Zamiast poszerzyć Modlińską o maksymalnie metr, wytyczyć bus pass i zostawić 3 pasy, dla reszty ruchu to zrobiono co zrobiono idąc po najmniejszej linii oporu. Po dwóch miesiącach, gdy było już niźle, korki wróciły ze zdwojoną siłą. Czy w Warszawie "specjalisci" i decydenci od dróg pozbawieni są w ogóle zdrowego rozsądku (bo to, że pozbawieni są elemantarnej wiedzy na temat dróg i ruchu na nich jest oczywiste)? Dużą część korków w Warszawie dałoby się ograniczyć b. małymi kosztami, np. regulując swiatła (i nie myślę tutaj o jakimś zintegrowanym systemie, często wystarczy na dwóch sąsiadujących ze sobą skrzyżowaniach. np na Jagielloońskiej, pod Grotem), często zielona strzałka, często inne oznakowanie poziome mogłyby znacznie ograniczyć o ile nie wyeliminować niektóre korki. Często jeżdżąc po WArsawie, mam ochotę przykuć decydentów do kierniwnicy np. na miesiąc i kazać im jeździc po mieście. Szybko by się w mieście poprawiło, bo niektóre zmiany są oczywiste i można je zrobić praktycznie bezkosztowo. Trzeba wyjść tylko zza biurka i spojrzeć praktycznym okiem. Podobnie ma się sytuacja z przebudową ronda Starzyńskiego - robione są wiadukty na wprost, z mostu Gdańśkiego, kiedy gross ruchu skręca w prawo w Jagiellońską. Estakady owszem pomogą, ale problem pozostanie, bo zanim się do nich dojedzie, to nadal trzeba będzie stać w korku na moście. Wydano grube miliony złotych ,a problem pozostanie nierozwiązany (taka jak miało to miejsce z Rondem Sybiraków). Za tamtą głupotę nikt nie odpowoedział i za tą pewnie tez nikt nie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuzi Re: Piękna Modlińska po remoncie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.07.06, 11:53 Nie do końca taka piękna. Doły po remoncie kanalizacji między Mehofera a Światowida nadal pozostały (w nowej nawierzchni również, tyle, że są teraz nieco gładsze). W wyremontowanym w zeszłym roku odcinku Poetów - Mehofera już są koleiny (zwłaszczcza przed skrzyżowaniem z Mehofera, gdzie koleiny były już w 2 tyg. po zakończeniu remontu w zeszłym roku!!!) Na dodatek remont zrobiono tak nieudolnie, że na drogach dojazdowych do Modlińskiej, przy najmniejszych opadach deszczu gromadzą się olbrzymie kałuże wody, co zagraża bezpieczeństwu nie tylko wjeżdżających na Modlińśką, ale równiej już się nią poruszających. A wystarczyło tam jedynie wyprofilować asfaltowane dojazdy, żeby woda zamiast ściekać do ich środka, ściakałą na boki!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
dzien_doberek Re: Piękna Modlińska po remoncie 31.07.06, 19:30 Gość portalu: kontestator1900 napisał(a): > o czym pan redaktor pisze ten artykul???o modlinskiej czy o robotnikach > ktorzy wlewaja w siebie 6litrow wody?!co to kogo obchodzi!!! "Stanisław Januszkiewicz układa nowy asfalt na ul. Modlińskiej" - piekne zdjecie. :) Powracamy do epoki PRLu kiedy to na pierwszym planie byl pracownik, taki oto socjalistyczny realizm towarzysze. Niech zyje sojusz robotniczo- chlopski! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazam Re: Piękna Modlińska po remoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 23:58 nawierzchnia na której się nierobią koleiny, a to bardzo ciekawe takie samo cos położyli od dąbrówki do mehoffera jeszcze w starym roku i przed mehoffera były juz koleiny na środkowym pasie, teraz jeszcze powinni zrobić nawierzchnie od konwaliowej do jabłonny poszerzając przed jabłonną, w strone jabłonny sa o wiele gorsze koleiny niz jak był w strone wawy, ale to pewnie dlatego ja zobili ze ci co wjezdzaja do warszawy zeby mówile ze sa dobre nawierzchnie :) Odpowiedz Link Zgłoś