ygloo 13.09.06, 08:17 reklama, reklama, pranie mozgu juz od rana .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: janeczka Re: Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:28 Ciekawe, czy Marvipol wie (i czy jego ewentualni klienci wiedzą), że miejsce znajduje sie w pasie nalotów do lotniska Okęcie, na terenie obszaru ograniczonego uzytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart Re: Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie 13.09.06, 12:58 Ojjj... niedobrze... cóż, tego nie było w folderze reklamowym inwestora, z którego "dziennikarz" spisał chyba ten artykuł. A swoją drogą, co to za osiedle złożone z tzech bloków? W dodatku bez infrastruktury, poza oczkiem (i pewnie wieżyczkami strażniczymi, jak to na tych super "osiedlach"...) :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie IP: 217.153.97.* 13.09.06, 13:14 no i niefart z parkingiem bo najblizszy dopiero 0,5 km od domu przy Liroyu hehehe a przy tym nikt się nie zastanowił jak rozprowadzić ruch na zakorkowanych jerozolimskich i ryżowej - ech mołojcy Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Drobnostka...a ty sie czepiasz... potem mieszkancy 13.09.06, 15:40 beda zadac zmian w planach bo tu mieszkaja i nikt ich nie poinformowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 10:12 Ku przestrodze! Czytaj i zapamiętaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45760&w=56354552-mak- Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie 13.09.06, 14:45 Widziałem budowę Marvipolu przy Wiatracznej. Syf. Koparka stała na 2 metrowej górce uspyanej z gruzu, 1'5 m od przystanku autobusowego. Groziło to zwyczajnie wypadkiem osobom nie wchodzącym nawet na plac budowy. Nie wspominając, że Marvipol nie wie co to ochrona zabytków, bo do budowy przy Wiatracznej wyburzył niepotrzebnie kawałek dobrze trzymających się zabudowań starej fabryki. Niewiele kosztowałoby go rewitalizowanie "strózówki", a i byłoby coś ciekawego, tak powstaje kolejny klocek. A swoją drogą to nie uwierzę, że w Marvipolu po chyba ubiegłorocznych/wiosennych krytycznych artykułach w Wyborczej nie poszli po rozum do głowy i nie zapłacili dziennikarzom tym razem za atykuł nie odrózniający się do reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platan Re: Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie IP: *.de.ibm.com 13.09.06, 16:56 Same nieścisłości. Po pierwsze, garaż będzie jednopoziomowy. Po drugie, wizualizacja mija się z rzeczywistością. Tam nigdy nie będzie takiego skrzyżowania, jak na ilustracji. Zaś widniejące w tle budynki to osiedle, które wprawdzie istnieje, ale po drugiej stronie Platanów. Po trzecie, z parkowaniem będzie dramat. Nie przewidziano miejsc parkingowych dla gości, dla drugich samochodów mieszkańców, ani dla klientów lokali usługowych, zlokalizowanych na parterze Platanów. Chyba, że liczą na parking przy Centrum Handlowym Skorosze, którego budowa właśnie się rozpoczyna. Współczuję przyszłym mieszkańcom oraz sąsiadom tej lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizytator Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie IP: *.aster.pl 13.09.06, 21:48 Witam wszystkich, nie jestem ani klientem, ani osobą zainteresowaną Marvipolem, ale dziwi mnie kilka szczególów w napisanych komentarzach.... Artykul przeczytalem z ciekawosci i z ciekawosci zajrzalem na forum. Wpisali sie sami bywalcy. Chyba ? Jedni pamietaja wszystkie artykuly o Marvipolu (ciekawe, ze chca je pamietac i posrod kilkuset innych, akurat te wylapuja), inni tryskaja wiedza na temat obszaru ochronnego. Mieszkam na Ursynowie i mam to na codzień.... To kwestia wiatru, remontu pasa, wielkosci samolotu... Moge przeprowadzic sie na prowincje, to i bede mial spokoj, i miejsce do parkowania.... Swoja droga widzialem inwestycje Marvipolu i jesli kiedykolwiek bede mial chec zmienic locum, to akurat oni beda pierwszym deweloperem, do ktorego sie udam. A Panstwu tu krytykujacym polecam mizernych deweloperow, bo ten chyba Was przerosl..... moze cenowo.... A czepianie sie dziennikarza, to szukanie dziury w calym.... Poszukujcie dalej, bo idzie Wam to swietnie! Stefan W. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie 13.09.06, 22:57 > Artykul przeczytalem z ciekawosci i z ciekawosci zajrzalem na forum. Wpisali > sie sami bywalcy. Chyba ? Lepiej niż gdy są to dyletanci lub pracownicy Marvipolu, albo dziennikarze, którzy dostali w łapę... Jedni pamietaja wszystkie artykuly o Marvipolu > (ciekawe, ze chca je pamietac i posrod kilkuset innych, akurat te wylapuja), Przeciętnie rozgarnięty człowiek jest w stanie zapamiętać artykuł o budowie niedaleko swojego domu. Zwłaszcza jesli widział na budowie Marvipolu rzeczy uragające podsatwowym zasadom bezpieczeństwa. > Swoja droga widzialem inwestycje Marvipolu Które? Zapewne te co ja... > A Panstwu tu krytykujacym polecam mizernych deweloperow Dziękuję, Marvipol już jest rozreklamowany. > A czepianie sie dziennikarza Nie wiem, może dzienikarz jest w porządku, ale znam życie i kojarząc fakty widzi się sprawy w sposób najbardziej oczywisty. Poszukaj artykułów o Marvipolu z zimy/wiosny. Skąd nagle taka zmiana? Czemu nagle artykuł nawet słowem nie wspominający o tym co działo się wcześniej? Skąd nagle taka reklama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Re: Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie IP: *.crowley.pl 14.09.06, 10:45 > inni tryskaja wiedza na temat obszaru ochronnego. Mieszkam na Ursynowie i mam > to na codzień.... To kwestia wiatru, remontu pasa, wielkosci samolotu... Akurat nad Ursynowem przebiega tylko korytarz zapasowy, wykorzystywany - tak jak w chwili obecnej - np w czasie remontu głównego pasa. Natomiast nad Skoroszami przebiega główny korytarz i co chwila lądują tam samoloty. Dodajmy jeszcze, że całkiem niedalego przebiegać będzie też POW :) A z tymi brakiem miejsc parkingowych to po prostu szkoda słów... Więc nie wiem, czy ten artykuł to reklama :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrmand Obrzydliwości IP: 217.153.212.* 14.09.06, 14:43 Mam to nieszczęście mieszkać na Bielanach w sąsiedztwie budynków, które postawił Marvipol. Takiej ohydy jak budynek u zbiegu Przy Agorze i Kasprowicza ze świecą mozna szukać. Bryła budynku niepasująca do otoczenia, kolorystyka w stylu lat 70-tych (szaro i beżowo), bylejakość wykończenia, tandetne materiały. Jestem ciekawy co za baran wydał pozwolenia na budowę tego czegoś (chyba, że inwestor dał "argumenty" pod stołem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciinek Marvipol zbuduje osiedle w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 15:59 Posłuchajcie wasze opinie sa na poziomie przedszkolaka, który nie moze się zdecydować na lokalizacje mieszkania, mieszka w wynajętej ruderze i buli kupę sałaty. Ja mieszkam na ursusie od 7 lat. Samaoloty tam latają i wszyscy o tym wiedza, ale do centrum jest 7 km. To nie 30 km z kabat a mieszkania ogólnie tańsze. Jeżeli chodzi o platany to co do miejsc parkingowych to racja. Ale jeżeli chodzi o standard wykończenia to jest super, to osiedle buduje Stary MITEX teraz Eifagge Budownictwo międzynarodowy koncern a nie jakis burak ze wsi. Jest to najlepsza budowa jaka widziałem na skoroszach, 4 dzwigi wszystko oswietlone, i najnowszy sprzęt. Mam też znajomych wśród nadzorców budowlanych i polecaja tego developera jako firmę która nie oszczedza na materiałach. Tak że tym którym się nie podoba polecam JWConstruction. pozdrawiam, Marcin Odpowiedz Link Zgłoś