Dodaj do ulubionych

Wysokie apartamentowce, które mają powstać w Wa...

• Gość: willy Daniel Libeskind,Yossi Sivan, Epstein, Shalom IP: *.pools.arcor-ip.net 21.02.07, 14:48
      nasze kamienice, a wasze ulice...
      • Gość: wuetend Re: Daniel Libeskind,Yossi Sivan, Epstein, Shalom IP: *.ATRADIUS.com 21.02.07, 15:09
        Liebeskindowi zlecila projekt spolka luksemburska, nie wiem skad ta bulwersacja
        • ylemai Re: Daniel Libeskind,Yossi Sivan, Epstein, Shalom 21.02.07, 17:47
          a jest taka narodowość "luksemburczyk"? tam się po "luksembursku" mówi? :D
          • Gość: ja Re: Daniel Libeskind,Yossi Sivan, Epstein, Shalom IP: *.chello.pl 21.02.07, 17:54
            a jakie znaczenie ma narodowosc ? i co do tego ma jezyk ? w/g twojego
            rozumowania narod australijski mowi po australijsku, a austryjacy po
            austyjacku, wiekszej glupoty dawno nie slyszalem,pewnie spod beretu caly rozum
            wywialo
    • Gość: ox a co na to spadkobiercy Mieszka 1? IP: *.timplus.net 21.02.07, 14:51
      to by dopiero bylo! Trzbaby oddac im wiekszosc Polski
    • tersta Umiescic w nich PIS i zamurować 21.02.07, 15:10
    • Gość: Marcin Przykro mi, ale niektóre z tych budowli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 15:15
      przypominają budownictwo komunistyczne. Dla mnie jeśli chodzi o architekturę to
      Komuna nie tyle dalej trwa ile wywiera dominujący wpływ. Niestety...
    • Gość: HighAlt Wysokie apartamentowce, które mają powstać w Wa.. IP: *.bos.east.verizon.net 21.02.07, 15:15
      Ten czwarty budynek to mozna przyznac ze jest na czym oko zawiesic.. ale No. 3 +
      4 to OCHYDA!!! Zal mi cie Warszawo... Moze kiedys bedziesz piekna.... ale chyba
      dlugo bedziemy na to jeszcze czekac... Plakac sie chce..
    • Gość: Jacus Wysokie apartamentowce, które mają powstać w Wa.. IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.07, 15:17
      Te wszystkie wiezowce i tak nie zmienia
      najwiekszej wioski w Europie Wschodniej na maiasto !!!
    • bergman1 wysokie stodoły sobie tam wybudujcie ! i kunie 21.02.07, 15:26
      i nie drażnijcie reszty kraju.
      • Gość: ja Re: wysokie stodoły sobie tam wybudujcie ! i kuni IP: *.chello.pl 21.02.07, 17:56
        czlowieku wyluzuj o co tobie tak naprawde chodzi
    • to_ti A niech budują i tak miasto wygląda tragicznie 21.02.07, 15:29
      ani stylu ani pomysłu na jakąś sensowną zabudowę, taki Hongkong wschodniej
      jewropy , jeśliby dodali obowiązek zrobienia kawałka jezdni do tych klocków
      tobyśmy mieli już porządną infrastrukturę

foto-tel.pl/
      • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: A komunikacja nadal jest tragiczna... IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 21.02.07, 16:08
        Czy kiedys (pewnie nie doczekam...) powstanie, np.
        cos takiego jak obwodnica Warszawy?
    • Gość: simon mol Wysokie apartamentowce, które mają powstać w Wa.. IP: *.tktelekom.pl 21.02.07, 16:05
      Nic nie odmieni tego syfiastego miasta.
      • Gość: ja Re: Wysokie apartamentowce, które mają powstać w IP: *.chello.pl 21.02.07, 17:52
        skoro jest syfiaste to co tu robisz ?
    • Gość: FreakyMisfit Jesteście pewni, że to w ogóle w Polsce jest? IP: *.dialog.net.pl 21.02.07, 16:17
      City Center, Platinum Towers, Lucka City - mi to wygląda na Londyn, może Dublin... nie wiem...
      Acha, czym się różni penthałs od zwykłego hałsa?
    • Gość: jahos Wysokie apartamentowce, które mają powstać w Wa.. IP: 156.17.236.* 21.02.07, 17:00
      co za obrzydliwy projekt ale w sumie to kwestia gustu...jak dla mnie
      beznadziejny wyglada jak poranny haft po calonoscnej imprezie
      • Gość: ja Re: Wysokie apartamentowce, które mają powstać w IP: *.chello.pl 21.02.07, 17:46
        widzisz stary, nikt z normalnych ludzi nie imprezuje po to by rano haftowac.
        A te budynki sa wlasnie dla normalnych ludzi.
    • Gość: blok to blok Wysokie apartamentowce- slums of the future IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 17:08
      Jaki to jest luksus? Blok to blok. Ci z 30-ch pieter i tak muszą śmieci
      wyrzucić, żarówki w klatce mogą nie dzialac. sąsiedzi muzyka i remonty słychać.
      I pewnie jakość konstrukcji tych budynków w cale nie różni się od slumsów na
      Bielanach czy gszieś indziej. W przyszłości to też będą slumsami!!!
      Mając tyle pieniędzy, ile kosztuję te "luksusy" wolałbym w jednorodzinnym
      mieszkać.
      • Gość: ja Re: Wysokie apartamentowce- slums of the future IP: *.chello.pl 21.02.07, 17:50
        to jest kwestia wyboru, ty wolisz w jednorodzinnym (rozumiem ze tam smieci sie
        same wynosza, zarowki dzialaja co najmniej 100 lat, a sasiadow nie ma w
        promieniu 10 km, a konstrukcja budynkow jednorodzinnych jest tak zaprojektowana
        ze przetrwa wybuch bomby jadrowej) a ktos inny w bloku.
        jezeli nie widzisz roznicy w blokach z lat 70tych a tymi na zdjeciach to chyba
        najwyzszy czas isc do lekarza
        • Gość: borek Re: Wysokie apartamentowce- slums of the future IP: *.trzebinia.msk.pl 21.02.07, 17:57
          Moim zdaniem to dobrze ,że warszawa się rozbuduje. Może za pare lat warszawskie
          śródmieście będzie przypominało choć trochę Nowojorski manhatan.
          Pozdro
    • Gość: gg Re: Wysokie apartamentowce, które mają powstać w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 17:59
      Ciekawe jak się bedźie mieszkać w polu od anten pkin-u
    • Gość: user Wysokie apartamentowce, które mają powstać w Wa.. IP: *.karlik.ds.polsl.pl 21.02.07, 18:11
      co to za klocki lego ?
    • Gość: Tom Wysokie apartamentowce, które mają powstać w Wa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:06
      Oglądam te zdjęcie przypomina mi duze miasto w USA tj NEW YORK tj manchattan
      tka bedzie wygladac WARSZAWA
    • Gość: eurofanatik Re: Wysokie apartamentowce, które mają powstać w IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.12.07, 18:32
      Gość portalu: Zenobiusz H. napisał(a):

> Chcą budować, ale wciąż na cudzych działkach !!!
      > A miasto niestety dalej kupczy cudzą własnością, wykorzystując do tego
      > komunistyczne dekrety - utrzymywane zresztą dzisiaj w mocy przez polityków.
      > Dno, dno, dno !!!

Przestan mieszac czlowieczku. Jezeli jestes za komuna gdzie wszystko jest
      "wspolne" to sobie jedz do Korei Polnocnej. Jezeli ludzie z odpowiednim
      kapitalem nabyli dzialke pod budowe to maja pelne prawo tam budowac. To, ze
      tobie sni sie pewnie nacjonalizacja wszystkiego to twoj problem.
      • Gość: hjhujk Re:ale pełno tu prymitywów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 19:59
        wieżowce robi sie w USA i azji gdzie jest przyszłość. bardzo dobrze
        że za kilkaset lat warszawa pochwali się wielością architektury
        postindustrialnej. co niektórzy zapewne protestowaliby przeciw
        powiedzmy gotykowi, bo przecież wyparł styl romański he he he
    • Gość: Ktorross Ktory... IP: 212.76.37.* 09.12.07, 21:13
      Ktory wam sie najbardziej podoba? :)
      • Gość: Turczyn83 Re: Ktory... IP: 82.177.194.* 09.12.07, 21:51
        ten najwyższy!
        • Gość: Zosienka:) Re: Ktory... IP: *.aof.su 09.12.07, 22:25
          Widzę że niektórym facetom długość przysłania jakość ;)
          Dla mnie pod względem architektury najfajniejsza jest chyba prosta tower :)
          Złota 44 jest fajna ale jakaś taka szara - wolę jednak budynki w których jest
          więcej życia :)
          • Gość: Ktorross Re: Ktory... IP: 212.76.37.* 09.12.07, 22:42
            A ten kurylowicza u zbiegu E.Plater i Twardej? :)
            • zosienkadwukropeknawias Re: Ktory... 09.12.07, 22:46
              Projekt już nieaktualny. A szkoda, bo całkiem fajny.
              • Gość: ktorross Re: Ktory... IP: 212.76.37.* 09.12.07, 22:50
                Heh szkoda :/ Ostatnio chyba w ogole konczy sie dobra passa dla kurylowicza. Najbardziej zaluje ze do projektowania stadionu narodowego go nie wybrali. Jego koncepcja byla naprawde ciekawa :/
                • zosienkadwukropeknawias Re: Ktory... 09.12.07, 22:52
                  Bez przesady, projektuje całkiem sporo :) Jeden stadion wiele tutaj nie zmieni ;)
                  Zresztą tą Prostą Tower też zaprojektował :)
                • Gość: gh67 Re: Ktory... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.07, 22:30
                  ^ A nie uważasz, że lepiej jeśli sprawą i tak opóźnionego stadionu zajmie się firma z doświadczeniem w tej sprawie? Co do wieży przy Grzybowskiej zamiast tej projektu Kuryłowicza & spółki - poszukaj w sieci Hines, Murphy & Jahn - też będzie fajna ;)
    • Gość: kar Czas znikać z kopii IP: *.crowley.pl 10.12.07, 15:39
      Czas znikać z kopii do oryginału - NY.
    • nemesis77 Wysokie apartamentowce, które mają powstać w Wa.. 17.12.07, 23:43
      Czytając wypowiedzi niektórych Warszawiaków zastanawiam sie dlaczego
      wsród nich jest taka niechęc wobec wysokich nowoczesnych budynków,
      że to niby malpowanie Ameryki Hongkongu itp. Mieszkalem w Warszawie
      kilka lat zanim wyjechałem za granicę i to co mi się podobało w tym
      mieście to własnie wieżowce.Bo tak pozatym to nie bardzo ma się to
      miasto czym pochwalić.Ot, zwykły postkomunistyczny moloch typu Mińsk
      czy Kijów z blokami z wielkiej płyty w ścisłym centrum. Zabytki?
      Jakie zabytki? Warszawa nigdy nie będzie Rzymem, Pragą czy Krakowem
      bo zabytków nie da się wybudować, trzeba je już mieć. A to co ma to
      żadne rewelacje na skalę ogólnoświatową. Nic dziwnego że turyści
      omijają Warszawę, wybierając Kraków czy coraz bardziej popularny
      Wrocław, a sama Warszawa znana jest ze swojej brzydoty. Nasza
      stolica nie ma wyboru. Albo stanie się centrum biznesu z prawdziwego
      zdarzenia, z nowoczesną architekturą albo nadal będzie skansenem
      myśli architektonicznej rodem z PRL-u, najdalej wysuniętym na zachód
      postkomunistycznym zwierciadlanym odbiciem takich miast jak Mińsk,
      Irkuck czy Nowosybirsk a dla mieszkanców prowincji największą
      wiochą.
Inne wątki na temat: