Dodaj do ulubionych

Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w cen...

IP: *.chello.pl 07.03.07, 22:26
CO TAM WARSZAWKA!!

WROCŁAW - TO JEST POTĘGA!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tomcat Piękne miasto wam Niemcy zbudowali a wy półgłówki IP: *.aster.pl 07.03.07, 23:01
      tylko potrafiliście postawić domy na polderach o których od wieków było
      wiadomo, że są zalewane przez wody wylewającej Odry. Do tego wiadomo , że po II
      wojnie tylko 10% wrocławian pochodziło ze Lwowa a reszta z okolicznych wiosek.
      To na postawie pracy wydanej we Wrocławiu. Kultura niższa tylko w Łodzi. Ale w
      Łodzi przed II wojną nie było nawet wyższej uczelni - jedynie filia
      warszawskiej wyższej prywatnej szkoły.
      • Gość: Biznesmen kilka słów prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:34
        'Przecież wydałem pozwolenie na hotel Hilton.' - proszę Pana, jak na kilka lat
        Pana rządów to strasznie mało. Pana urząd Panie Borowski działał ślamazarnie i
        nieporadnie, decyzje zapadały miesiącami. I to jest jedyna przyczyna dlaczego w
        Warszawie nie powstało 100 biurowców a tylko 13. Przyczyną nie jest ANI to,
        że 'inwestorzy nie chcieli walczyć o najemców z Rondo 1 i Złotymi Tarasami.
        Woleli poczekać, aż konkurencja zrobi się mniejsza.' bo to jest bzdura. To tak
        jakby Carrefour czekał aż Tesco przestanie stawiać sklepy, bo mu to zmniejszy
        konkurencję. Zgodnie z zasadami logiki jeśli chodzi o budowę biurowców to
        inwestorzy generalnie biorą udział w wyścigu - kto pierwszy ten lepszy, w
        biznesie nie ma mowy o 'przeczekiwaniu'. 'Inny powód może być taki, że dziś na
        budowie biurowców nie zarobi się tyle co dwa-trzy lata temu (do wyboru jest
        więcej nowoczesnych budynków), a ponadstumetrowe biurowce budują zagraniczne
        firmy nastawione na zysk' - To również żaden powód. Warszawa według powszechnie
        panującej opinii w środowisku inwestorów takich jak ja (a chociażby według
        badań PriceWaterHouseCoopers) Warszawa jako miejsce jest najmniej wykorzystane
        w Europie. Owszem, w miarę powiększania się powierzchni biurowej wynek się
        nasyca. Ale spokojnie. Gdybym miał oszacować to nasycony jest na mniej więcej
        10-15 procent. Warszawa ma przed sobą OGROMNĄ PERSPEKTYWĘ ROZWOJU, ROZBUDOWY.
        Wielka ilość metrów kwadratowych tego miasta nie ma (szczególnie bliżej
        centrum) planów zagospodarowania przestrzennego. W dalszych planach jest
        wyburzenie osiedla Za Żelazną Bramą - da to miejsce pod około 30 biurowców - to
        wielka ilość pieniędzy. OGROMNE PERPEKTYWY ROZWOJU, chyba że we władzach
        warszawskich jakiś półgłówek albo wredny pacan tego nie zablokuje na lata i
        odstraszy pozostałych kilkudziesięciu inwestorów.

• Gość: bbb52 Re: kilka słów prawdy IP: 81.210.22.* 08.03.07, 10:00
          pracuje na tym rynku pare lat i wystarczy to, by stwierdzić, że nie masz pojęcia o czym piszesz.

Jest _bardzo wiele_ projektów, na które sa wszelkie kompletne zezwolenia ale bydowa nie toczy się ze względów strategicznych. Owszem, jest kilkunastu deweloperów, którzy budują w ciemno; ale tych, co czekają na pierwszego najemcę przed początkiem budowy jest znacznie więcej. Te firmy, tak jak ludzie różnie postrzegają ryzyko i mają różny horyzont planowania. I tych "odważnych" deweloperów budujących spekulacyjnie mamy i tak wielokrotnie wiecej niz jest w Pradze czy Budapeszcie.
        • Gość: pele a nie wpadles na to ze miasto to nie tylko biura? IP: *.80-203-89.nextgentel.com 08.03.07, 11:47
    • Gość: gosc Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.03.07, 23:44
      I czym tu się zachwycać. Dzięki tej wszechobecnej betonowej pustyni udusicie
      się spalinami stojąc w kilometrowych korkach. Warszawa była piękna, ale przed
      wojną..., szkoda,że urok tamtej Stolicy można podziwiać jedynie na archiwalnych
      zdjęciach.
      • Gość: Rob Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: 83.168.111.* 08.03.07, 01:21
        Jako, że nie jestem mieszkańcem żadnego z tych miast moge obiektywnie
        powiedzieć. Wrocław już na głowę upadł. Sodówka jak u Citki w szczytowym
        okresie kariery. Może się również tak samo skończyć. Mieszkańcy innych regionów
        kraju powinni zaapelować do władz, żeby już więcej pieniędzy z budzetu państwa
        nie 'pakowali" w ten region bo to grozi chorobą. Wystarczy 'wsadzić" tyle samo
        co we Wrocław w Lublin i już wielkich różnic nie zobaczymy.
      • Gość: mikiel Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.emitel.pl 08.03.07, 03:33
        Warszawy pdzedwojennej już nie odzyskamy a terza należy patrzeć na to miasto
        pprzez pryzmat metropolii, w której normalną rzeczą jest zabudowa centrum przez
        wysokościowce
        • z-ww Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c 08.03.07, 07:19
          A ja zawsze myślałem, że nie długość ale technika....
          • hrabia_piotr Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c 08.03.07, 10:00
            z-ww napisał:

> A ja zawsze myślałem, że nie długość ale technika....

To samo pomyślałem. Ale taki wyścig na długość biurowców starają się nakręcić
            przede wszystkim dziennikarze. Zwykłych ludzi wysokość ( 94 czy 101 m ) średnio
            interesuje, a raczej to, czy budynek się komponuje z okolicą i czy na parterze
            jest jakiś fajny lokalik. W biurowcach raczej nie będzie lokalików...
            • Gość: bbb52 Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: 81.210.22.* 08.03.07, 10:05
              W Ghelamco przy Daszyńskiego pewnie nie będzie, bo i po co; a przy ONZ pewnie będzie - Skanska nie jest głupia; a lokaliki sa w ich starszych biurowcach wzdłuż Al. JP2, a chyba nieco gorzej "lokalikowo" położonych od tych planowanych przy rondzie ONZ.
              • Gość: źle myślałeś Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:23
                "A ja zawsze myślałem, że nie długość ale technika." źle myślałeś, size does matter, zarówno w seksie jak i urbanistyce:), twierdzenia przeciwne rozpuszczają pokrzywdzeni przez naturę:)
    • Gość: Deejay Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w cen.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 04:19
      Dobrze że wreszcie znów zaczną budować wysokościowce, oby jak najwięcej. Niech
      nasze miasto zacznie wreszcie przypominać metropolię, a nie zaściankowy skansen
      w pipidówie. Szkoda tylko że tak mało (a w zasadzie w ogóle) powstaje
      mieszkalnych wieżowców w centrum...
      • Gość: wsw Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.chello.pl 08.03.07, 09:59
        zapomnij
    • Gość: RoboComp Przewietrzanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:02
      A co z przewietrzaniem centrum Warszawy? Kiedyś mówiło się o 2 klinach od
      strony zachodniej. A teraz? I tak ruch powietrza w centrum jest utrudniony....
      • Gość: wawiak Re: Przewietrzanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:13
        Kliny nadal pozstały
        Jeden gówny ciąg to Aleje Jerozolimskie , a drugi top koryto Wisły.
        Poza tym w przeciwieństwie do innych miast centrum wawy prawie wcale nie jest
        zabudowane ( plac defilad, zachodnia strona centralnego, plac piłsudzkiego,
        pola mokotowskie) Centrum to jedna wielka pusta przestrzeń
        • Gość: sceptyk Re: Przewietrzanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:51
          jeszcze troche przewietrzenia istnieje, wiedząc jednak, że niebawem i te pasy
          zabudują ( vide tereny wokół dawnego Dworca Głównego ), potem pewnie przyjdzie
          kolej i na następne biurowce stawiane na terenach tzw napowietrzających i tak
          dołączymy szybciutko do stolic nękanych smogiem.
          Niezależnie od problemu napoiewtrzenia Warszawy znowu zapomina się o braku
          infrastruktury drogowej,braku parkingów czy podstawowym bezpieczeństwie.
          Wolę nie myśleć co się będzie stało, jeżeli zdarzy się pożarlub inne
          nieszczęście.
          Nasze służby nie są przygotowane do akcji ratunkowych prowadzonych dla tego
          typu budowli.
          Ale jak powiedział chyba K. Kutz: Polacy zaczynają myśleć, gdy następuje
          totalna zapaść i wówczas się budzą. Że miał rację wystarczy popatrzeć na korki
          na ulicach. Niestety jestem świadomy, że deweloperzy i ci którzy czerpią ztego
          zyski znajdą sobie i dla innych jakieś pseudo wytłumaczenie.
          • Gość: wawiak Re: Przewietrzanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:23
            Jesli chodzi o infrastrukture drogowa w centrum to jest ona bardzo dobrze
            rozbudowana i lepiej rozbudować się jej juz praktycznie nie da.
            Warszawie brakuje obwodnicy kótra wyssałaby dużą częśc samochodów z centrum
            które chca przez wawę tylko przejechać.
            A jesli chodzi o zabudowę korytarzy powietrznych to nie wiem czy ja i ty tego
            dożyjemy :)
            Zresztą tak jak ci napisałem że gdy powstanie obwodnica to mocno spadnie
            tranzyt przez centrum a więc i zniknie problem dopływu świeżego powietrza.
            • Gość: a ja tez sie dusze od ilosci wiezowcow w warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:43
              cale pole zaslonily i nic powietzra nie dolatuje a spaliny nad chodnikami lataja
              i te wiezowce zaslaniaja wszytko
              w wiezach koscielnych to przynajmniej byla dzwonnica na przestrzal i troche sie
              wietrzylo a tak to duchota z tymi biurami i apartamentami dla burzujstwa
      • Gość: w zasadzie Re: Przewietrzanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:27
        No tak. Przewietrzanie to bardzo ważna sprawa. Miasto musi oddychać i powinno
        mieć do tego jak najlepsze możliwości. W zasadzie nie jestem ekspertem w tej
        dziedzinie, ale tak na zdrowy rozsądek, nawet jakby powiększyć drugie tyle
        liczbę wysokościowców w mieście, to nadal nam będzie dalego do tak
        rozbudowanych aglomeracji jak Nowy York, Chicago, Shanghai, Honk Kong. Te
        misata jakoś żyją, funkcjonują a ludzie nie padaja pokotem z braku powietrza.
        Owszem, zgadaz się, że nie mają tam zapewne takiego fajnego powietrza jak mamy
        tu w Warszawie. To zapewne tak jakby porównać powietrze z Warszawy z powietrzem
        jakie jest w lesie, na mazurach lub w górach. No cóż, jak ktoś chce żyć,
        mieszkać pracować w środowisku mocno zurbanizowanym, to trzeba się zgodzić na
        pewne niedogodności związane np. z trochę gorszej jakości powietrzem do
        oddychania. Jednak nikt nikogo na siłę nie trzyma i jak widać dużo ludzi z
        miast ucieka na przedmieścia.
        • Gość: w kwasie Re: Przewietrzanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:37
          jak widać dużo ludzi z
          > miast ucieka na przedmieścia.

I jeszcze więcej na odwrót :D
        • Gość: sceptyk Re: Przewietrzanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:40
          polecam artykuł z ostatniej POlityki pt "Jak tam dojechać"

przewietrzanie Warszawy to jedno, a komunikacja i przygotowanie ( raczej
          nieprzygotowanie) stolicy na akcję ratunkową dla takich molochów to już
          zupełnie inna sprawa. To nie jeden czy nawet kilka wieżowców będzie swiadczyło
          o naszej nowoczesności. A zrównoważony rozwój, ochrona środowiska w tym
          człowieka( też w końcu jesteśmy żywymi stworami) nie mają znaczenia?
          Nie zawsze ślepe małpowanie dodaje nam splendoru.
          Ostatecznie jeżeli nie da się jeździć, to będziemy chodzili pieszo i .. powróci
          nam może zdrowy rozsądek, którego brak nam coraz bardziej, zwłaszcza tym z ul.
          Wiejskiej. Tam wieje wiochą i to w tym negatywnym znaczeniu.
    • Gość: LOLIZ Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:12
      niech jeszcze postawią skocznie to se Małysz na biurowce powskakuje :P

xD
      xD
      xD
    • Gość: autor i nareszcie bedzie jak w amerykanskich filmach !!! IP: *.chello.pl 08.03.07, 08:41
      albo w Chinach! Warszawo ..gdzie jestes ?
    • Gość: san Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.bellona.pl 08.03.07, 08:52
      a gdzie macie metro?
      • Gość: paszczur Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: 217.153.97.* 08.03.07, 09:47
        pod ziemią z zasady ;o))
    • Gość: b Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.etelko.pl 08.03.07, 09:49
      Do kopania wegla.
    • Gość: grze kolejne prowizorki głównie ze szkła i aluminium, IP: *.stat.gov.pl 08.03.07, 09:50
      bez ładu i składu
    • Gość: A Paris New York Tokio Wrocław IP: *.imperiumpw.pl 08.03.07, 10:04
      Ostatnio Wrocław wychodzi na niby-super-miasto. Byłem tam niedawno. Ten
      nachalny lans mnie śmieszy... szczególnie kiedy jadę kocimi łbami z okresu
      sprzed II wojny przez całe miasto. Dajcie już spokój z tym Wrocławiem bo to
      śmieszne. Trochę pokory - myślicie, że ludzie nie wiedzą, że to ściema i że za
      chwilę nic nowego, żadnej blaszanej puszki pod miastem nie wybudują, bo nie
      będzie komu pracować - jak jest np. z LG. No Wrocławiacy - opowiedzcie
      Państwu... jesteście tam jeszcze czy już wszyscy piszecie z Holandii albo z NRD?
    • janfranciszek A obsługa komunikacyjna do d.... 08.03.07, 10:23
      Na Manhattanie w Nowym Jorku jest wiele wysokościowców ale pod ziemią przebiega
      kilka tras metra obsługiwanych przez kilkanaście linii. Mało kto pcha się
      samochodem z przedmieść do samego centrum.
      A Warszawa i aglomeracja - też dzięki straconym czterem latom rzadów PiS -
      komunikacyjnie przypomina czwarty świat (to w końcu IV RP).
      • Gość: Michał Za to za PO się porawiło. IP: *.aster.pl 08.03.07, 14:17
        Jak oni otworzyli stację metra to szybciej do niej można dojść niż dojechać
        metrem.
        • robert_zoliborz Re: Za to za PO się porawiło. 08.03.07, 14:33
          A za kogo została ta stacja wybudowana i z czyjej winy tak sie stało. Przez
          niekompetencje urzedników z PISu opóźniona została budowa nastepnej stacji z
          torem odstawczym.
          • Gość: Katon Wiadomo, że najlepiej wam było za SLD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:56
            A tak w ogóle to za PZPR, prawda, lewaczki-robaczki?
            • Gość: Katon Re: Wiadomo, że najlepiej wam było za SLD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:27
              piszę tak, gdyż jestem nałogowym onanistą i nienawidzę ludzi
            • robert_zoliborz Re: Wiadomo, że najlepiej wam było za SLD. 08.03.07, 16:49
              Nie jestem zadnym lewaki dla mnie PIS to komuna 2. Centralne streowana
              gomułkowczyzna w wydaniu bliźniaków.
    • Gość: yes yes yes Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.pl 08.03.07, 11:28
      Brawo!!! Nareszcie!!!
    • Gość: Q Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.pl 08.03.07, 11:30
      Gość portalu: WARSZAWA =WIOCHA napisał(a):

> CO TAM WARSZAWKA!!
      >
      > WROCŁAW - TO JEST POTĘGA!!

BUEHEHEHEHE!!!! MASZ GOSCIU POCZUCIE HUMORU :))))

PROPONUJE CO INNEGO: "STARACHOWICE TO JEST POTEGA!!!!!!!"
    • Gość: piekna wawa budujmy miasto, nie koniecznie 100metrowce IP: *.80-203-89.nextgentel.com 08.03.07, 11:44
      w usa tez jest pikielnie duzo 100metrowcow, i co?, wcale niekoniecznie oznacza
      to ze miasta wygladaja ok, jak budynek 100metrowy ma sie przysluzyc ulicy,
      okolicy, miastu niech bedzie, jednak nic na sile, sny o potedze lepiej
      realizowac budujac place, ulice, ciagi piesze, domy, kamienice, od paru drapaczy
      chmur warszawa wcakle niekoniecznie stanie sie piekniejsza, ( no moze panorama w
      jakims stopniu skorzysta),
    • Gość: peace We Wroclawiu nie ma chello - marna prowokacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 13:53
      ech...
    • Gość: ala Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w cen.. IP: *.aster.pl 08.03.07, 14:24
      Wieśniaki, przestańcie szpanować, bądźcie sobą bo do Ameryki do Wam daleko.
      Najwyższa pora pomyśleć o mieszkaniach dla młodych, (na ich kieszeń). Czy nam
      już w kraju nic się nie należy. A gdzie mieszkania socjalne, gdzie zieleń.
      Wieśmaki z Warszawki niech wezmą przykład z innych miast (Wrocław, Kraków..)
      • Gość: jooki Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:35
        Bardzo smiesza mnie takie posty jak ten 1 z cyklu Warszawa to wiocha a wroclaw
        jest super. Ciekawe tylko gdzie sa najwyzsze zarobki, gdzie najwiecej ludzi
        migruje z calej Polski?? Gdzie jest najwyzszy poziom zycia w Polsce?? Dajcie juz
        spokoj z tymi probami dokopania Warszawie bo nic to nie zmieni a poprostu sie
        osmieszacie. Zreszta to jest forum stoleczne, wiec musicie byc super desperatami
        skoro specjalnei wchodzi na nie,zeby leczyc sie ze swoich kompleksow nizszosci.
        Proponuje jednak porade u psychiatry, beda lepsze skutki niz wyzywanie sie ze
        swoich frustracji na forum.
      • Gość: spieprzaj młody! Należy ci się tyle, ile potrafisz sobie zarobić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:00
        Czy nam
        > już w kraju nic się nie należy

Ode mnie (z moich podatków) NIC CI SIĘ NIE NALEŻY.

>A gdzie mieszkania socjalne

W NRD

>gdzie zieleń

W Afryce
    • Gość: Zx Borowski i Borowski IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 17:15
      > Michał Borowski, były naczelny architekt miasta zapewnia, że nie hamował tego
      typu inwestycji.

Hehehehe ROPTFL buchachacha.

Tyle lat forsowana była koncepcja niskiej zabudowy wokół pkinu - czy to może ma
      przez przypadek jakiś związek z Borowskim? Aha, zebry chciał przy rondzie
      Dmowskiego malować. Pewnie lubi zwierzęta.

Teraz wiemy jak jak zainteresować ludzi sztuką nowoczesną: ponieważ generalnie
      ludzie lubią chodzić do supermarketów, to sztukę trzeba wystawiać w budynku
      wyglądającym jak supermarket. Czy przypadkiem Borowski nie miał z tym coś
      wspólnego? Chyba tylko robił ksero jakichś papierów dla komisji, czy coś, bo nie
      jestem pewien?
      • Gość: antefiks brzydki ten wieżowiec;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 19:40
        za to muzeum sztuki nowoczesnej (współczesnej?) jest super:)
        • Gość: denzel Polacy = dziwne gusta IP: *.2a.pl 08.03.07, 20:29
          szkoda mi ludzi o takich pogladach, ten wiezowiec jest spoko, muzeum wyglada
          jak supermarket, tradycjonalisto hahah
    • Gość: DD Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w cen.. IP: *.2a.pl 08.03.07, 20:34
      Mieszkam przy Pereca, widziałem jak sie rodzily wszystkie wysokościowce, jetem
      dumny, że mieszkam w tym mieście, daje wielkie możliwości, Rondo ONZ bedzie na
      miarę XXI wieku, Rondo 1 - genialny budynek, muzeum sztuki nowoczesnej - pudło,
      Polacy maja gust do bani i wyobrażenie o Warszawie z czasów komunistycznych,
      zapraszam, mogę pokazać moj widok z okna na nocną panoramę Ronda ONZ, robi
      wrażenie a bedzie jeszcze lepiej!!!!
      • Gość: an Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 13:06
      • Gość: antykaczy Re: DD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 13:07
        Pereca 2 czy 13/19 ?
    • Gość: Wrocławianin w Waw Jestem z Wroclawia coz moge powiedziec... IP: 80.51.132.* 09.03.07, 00:38
      w kazdym wiekszym skupisku ludzi znajda sie buraki, za ktorych trzeba sie
      wstydzic. Z tego co wiem, to we Wroclawiu nie ma chello (adres IP wskazuje na
      chello) - zastanawiam sie czy nie jest to jakas marna prowokacja.

Jestem z Wroc. a pracuje w Wawie i musze przyznac,ze wcale tak zle tu nie jest
      ;) chociaz mieszkac tu nie zamierzam dluzej. Najgorsza opinie Warszawie czy
      Wroclawiowi robia zwykle ludzie zakomplexieni na punkcie pochodzenia.
      • Gość: spokój Re: Jestem z Wroclawia coz moge powiedziec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:30
        hm
    • Gość: aaa Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w cen.. IP: *.chello.pl 09.03.07, 20:02
      Super, mam nadzieję, że wkrótce kilka takich ponadstumetrowców powstanie.
    • Gość: DZIK Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w cen.. IP: *.wsa.gov.pl 12.03.07, 09:24
    • Gość: TOWERBLOCK Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w cen.. IP: *.wsa.gov.pl 12.03.07, 09:42
      Witam
      Powiem krótko. Warszawą rządzi banda amatorów często pochodzenia wiejskiego i
      dlatego jest im obce myślenie kategoriami Warszawy jako metropolii bo ta banda
      prymitywów która nawet nie wie co oznacza to słowo. Mój pomysł na Warszawę
      przyszłości jest następujący. Najpierw pociągnąć do odpowiedzialnośći durnia
      który wpisał PKiN na listę zabytków. Następnie wyburzyć to gó.. i wypierniczyć
      kupców z pod pałacu. Pociągnać do odpowiedzialnosci debili którzy sankcjonują
      nielegalne zajmowanie terenu przez hale zarówno ze strony władz jak i samych
      kupców. Następnie wyburzyć PKiN i hale. Potem odtworzyć mniej więcej
      przedwojenny sietkowy układ ulic na tym kwartale terenu i zabudować gęsto
      wieżowcami o średniej wysokości około 200-300 m do dachu, oprzy czym conajmiej
      jeden wieżowiec lub ich zespół powiniej być nową ikoną warszawy i mieć około
      400-500 m. Oczywiście zostawiłbym park świętokrzyski ale już dałbym sobie luzu
      z placem na 70 tys. ludzi. Nie mam pojęcia co za osioł wymyślił że koniecznie
      musi być Plac Defilad aby ludzie mogli raz do roku spotkać się na Wielkiej
      Orkiestrze świątecznej Pomocy. Jest Plac Piłsudzkiego i dajmy sobie spokój z
      Placem Defilad. Szkoda terenu. Muzeum Sztuki Nowoczesnej????? Poroniony pomysł.
      A kto będzie tam chodził oglądać to gó... tak właśnie sztuka współczesna to
      wielkie gó.. i moim zdaniem to głupota marnować teren na coś takiego. Ogromne
      sale budynku są marnowane na to że co 20 metrów wisi jakiś obrzydliwy obraz lub
      rzeźba jakiegoś snoba którym się zachwycają inne snoby, a tylko dlatego to tam
      jest bo bo podpisał się ktoś znany w świecie snobów. Dajcie sobie luzu.Moim
      zdaniem takie pomysły to efekt zakompleksienia naszych głąbów z władz miejskich
      w odniesieniu do takich miast jak Paryż. Moim zdaniem takie coś jak to muzem to
      można wybudować gdzieś z boku ścisłego centrum. I tak przeciętny człowiek tam
      nie będzie chodził bo ma to gdzieś. Moim marzeniem jest centrum Warszawy
      złożone z wysokich wieżowców przeznaczonych na cele biznesowe i mieszkalne. To
      jest motorem rozwoju. Takie mam marzenie.
      • zegrz Re: Dwa ponadstumetrowe biurowce mogą powstać w c 12.03.07, 12:11
        A co się będziemy szczypać. Walnijmy jeden wielki budynek na południe od
        pałacu. Przy odpowiedniej podstawie, sięgającej od E. Plater do
        Marszałkowskiej, można go będzie wyciagnąć na początek 300 pięter w górę i
        jeszcze zostanie rezerwa na następne 300 pięter w przyszłości.
        Bedzie to największy i najwyższy na Ziemi parking samochodowy.
        Amen.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka