ppo 13.04.07, 00:12 Bieda, panie, oj bieda w kraju. 95% Polaków (pardon, polaków) to biedacy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gh67 Re: City Center idzie pod młot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 01:08 No w końcu :) Raczej nikt nie będzie tęsknił, szkaradek to był niezły - oby budowa Z44 szła bez większych problemów, choć pewnie "ekolodzy" już zwierają szyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Ojej - w piątek ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:24 w piątek - zły początek. Co to za f-ma , która rozpoczyna w piątek ? Odpowiedz Link Zgłoś
wad11 Re: Ojej - w piątek ???????? 13.04.07, 10:08 Tej belgijskiej firmie, która buduje wieżowiec w Dubaju, to nie za bardzo idzie. W tej chwili jest to najwyższy szkielet - 808 m - budynku na świecie. Budowa miała być zakończona w 2005 roku, a będzie prawdopodobnie w 2009. Oby nie było tak w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kusi Re: Ojej - w piątek ???????? IP: *.chello.pl 13.04.07, 22:09 Dodatkowo to znalazłem na ich stronie chodzi mi o zdjęcie Poznan?? www.besix.com/en/markets/buildings/hotel/Detail.aspx?id=186 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr. J Re: Ojej - w piątek ???????? IP: *.betanet.pl 14.04.07, 00:29 pierwsze zdjęcie to Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Ojej - w piątek ???????? IP: *.eastwest.com.pl 02.04.08, 23:12 To jest hotel Sheraton w Poznaniu. W dzień nie wygląda tak ładnie jak na zdjęciu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Jeszcze tylko rozwalić Panoramę... IP: *.acn.waw.pl 14.04.07, 00:31 ... na Czerniakowskiej/Witosa, bo aż szkoda tego miejsca na pseudogalerię pseudohandlową, świecącą pustkami od rana do nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd co Ty chcesz od panoramy IP: *.2a.pl 15.04.07, 10:48 lepiej niech sie zajma blokami z epoki socrealizmu Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu Re: City Center idzie pod młot 13.04.07, 09:58 no to pieknie brzydkie zastapi zapewne brzydsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd brzydkie, chyba tylko ty tak sadzisz IP: *.2a.pl 13.04.07, 10:11 To bedzie budynek na skale swiatową. www.zlota44tower.com/HTML/pol/interiorgallery.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstryk Re: brzydkie, chyba tylko ty tak sadzisz IP: *.acn.waw.pl 13.04.07, 12:34 W skali świata, piękny to on nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Re: City Center idzie pod młot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:16 Skoro już wypiłeś, zastosuj się do dalszego ciągu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozon bardzo dobrze, to bedzie ikona warszawy IP: *.2a.pl 13.04.07, 10:15 www.zlota44tower.com/HTML/pol/buildinggallery.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szablista Re: bardzo dobrze, to bedzie ikona warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:18 i co z tego ze powstanie super budynek jak prawie nikogo nie bedzie stac na zamieszkanie w nim. podniecacie sie ze zamieszkaja tam jacys bogacze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh67 Re: bardzo dobrze, to bedzie ikona warszawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:48 Raczej tym, że zniknie kolejne syfne miejsce w centrum, a miasto zyska (subiektywnie) ładny i charakterystyczny budynek ;P Odpowiedz Link Zgłoś
andretti ikona warszawy-TAK, proj na skale światową-NIE 13.04.07, 22:30 w Polsce bedzie sie wyrózniać to pewne ! Bo i ma czym. ale w świecie przejdzie bez echa...a szkoda... liczę ciągle na coś ala... www.evolo-arch.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: bardzo dobrze, to bedzie ikona warszawy 13.04.07, 20:21 to moze byc faktycznie ikona Wawy. Bardzo ciekawy Zagiel/Skrzydlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak 28 tys. za metr kw. IP: 83.175.186.* 13.04.07, 11:31 Tak, to przystępna cena dla matek z dziećmi i rodzin wielodzietnych. Ot i masz - "solidarne państwo" Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: 28 tys. za metr kw. 13.04.07, 12:44 > Tak, to przystępna cena dla matek z dziećmi i rodzin wielodzietnych Owszem. Znam wielu bogatych ludzi, którzy mają kilkoro dzieci. Prawdę mówiąc, większość bogaczy otacza się licznym potomstwem. Choćby po to, aby mieć komu zostawić biznes. A "solidarne państwo" to był chwyt marketingowy dla takich jak ty, czyli lewaków (sam się tak podpisałeś, ja uważam to określenie za obelgę). Nikt przy zdrowych zmysłach nie wierzy w socjalistyczny dobrobyt. Dorośniesz, to sam też przestaniesz weń wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Już dorosłem 14.04.07, 11:21 i własnie przestałem wierzyć w dobrodziejstwa "wolnego rynku". Hahahaha!!! Dobre sobie: "wolny"!! Ale tylko dla tych, którzy mają pieniądze. Ciekawe jak je zdobywają, skoro uczciwy obywatel, musi pracować rok na metr kwadratowy takiego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach Re: Już dorosłem IP: *.welnowiec.net 14.04.07, 11:33 a ja nie wierze ani w solidarne panstwo ani w wolny rynek - bo ani rynek wolny a panstwo tez niesolidarne. Swoja droga mam pieniadze ale takie wielkie majatki nie powstaja legalnie i nie badz idealista - bo naginanie prawa to jest watpliwa sprawa - spytaj kulczyka, solowowa, paru innych kolegow i jeszcze wokol siebie ludzi z kasa - czy nigdy nie oszukiwali na podatkach, czy wszystko co zarobili to wypracowali ciezka praca badz zajebistym pomyslem - takie akcje jak "google" czy "you tube" nie zdarzaja sie kazdemu hehehe wiec przestan sie madrzyc pajacu...nikomu nie zadroszcze bo wystarczy mi to co mam i nie potrzebuje apartmantu z zaglowcu do szczescia ale wku..a mnie jak ktos klamie w zywe oczy i udaje greka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: City Center idzie pod młot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 12:53 zastanawia mnie skad polacy maja tyle kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytst Re: City Center idzie pod młot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 13:53 pewnie z tego, ze o tej porze pracują a nie siedzą w Internecie, tak jak Ty czy ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm City Center idzie pod młot IP: *.jmdi.pl 13.04.07, 18:25 >95% nabywców to Polacy taa - pierwsi dwaj to Aaron Blumensztajn i Zweig Apfelbaum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: City Center idzie pod młot IP: 193.0.116.* 14.04.07, 15:09 W końcu to Libeskind projektował, to co się dziwisz narodowości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archicon City Center idzie pod młot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:54 Tak właśnie jest i być powinno. Nikt tego nie wpisuje do Rejestru Zabytków, nie rozdziera szat bo z kiepską architekturą użytkową jak z kiepskimi butami- uwierają również w sensie wizualnym. PAŁAC KULTURY POD MŁOTEK I DO WYBURZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Wawel to też kiepska architektura IP: *.aster.pl 13.04.07, 21:51 Proponujesz wyburzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: City Center idzie pod młot 13.04.07, 20:18 Super to będzie wyglądało. Ale ten 2010 . cZemu trzeba czekać tak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
andretti dobrze i fajnie..ale nie b.dobrze i nie najfajniej 13.04.07, 22:27 ciesze sie ze powstanie nowy wieżowiec. Fajnie ze w koncu dobry, znany architekt cos u nas zrobił....ale przyznac musze ze bryła tego wiezowca niczym spacjalnie sie nie wyróżnia (mam na mysli skale światową), w Wawie pewnie bedzie to punkt rozpoznawczy....ale Libeskind mógł troche bardziej poszalec...raczej nie przyniesie mu światowej glorii/publikacji ta realizacja... ...moze kiedys bedzie u nas cos futurystycznego ala: www.evolo-arch.com/... Odpowiedz Link Zgłoś
borowik1 City Center idzie pod młot 13.04.07, 22:19 u nas też wyburzaja, patrz niżej: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolegas Lodz goni- nowy wiezowiec w centrum -Cross Point IP: *.toya.net.pl 14.04.07, 01:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: City Center idzie pod młot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 10:46 Oto wynik polityki Balcerowicza vel Bucholtza, jedni przymierają głodem a drudzy kupują mieszkania za 30.000 zł. za metr kwadratowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak 28 tysięcy za metr??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:09 To jest juz chora sytuacja...żeby 50 metrowe mieszkanie było warte 1.400.000... Nabywcy na pewno sie znajdą,niemniej jednak to jest juz przegięcie...choćby nie wiem jaki tam standard był... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yacek Durna zazdrość IP: *.acn.waw.pl 14.04.07, 11:39 Tak, Balcerowicz winny całego zła. Lepsza była ukochana komuna i dawanie pieniędzy za darmochę. Jakoś nigdzie na świecie nikogo nie dziwi podział na bogatych i biednych, tylko u nas ciągłe skomlenie. Oczywiście, Państwo powinno w pewnych kwestiach interweniować i ograniczać poziom ubóstwa dostępnymi środkami. Nie zmienia to faktu, że skoro kogoś stać na zapłacenie 28 tyś. zł za metr kwadratowy mieszkania, to zaraz jest złodziejem, bandytą czy innym kombinatorem, i że przez to, że jego stać, to iluś osób nie stać wcale. Powiedzmy sobie wprost - duża część Polaków oczekuje, że kasa będzie im sama leciała do kieszeni, bo po prostu "się im należy". A to niestety nie tak, mimo że układ PiS - LPR - Samoobrona próbuje wmawiać, że jak już zapanuje ichnia wizja Polski, to nagle wszystkim będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Bo Polacy w 50 % to skończeni idioci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:48 W Polsce zazwyczaj bieda jest ewidentnie zawiniona.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos Boży Re: Bo Polacy w 50 % to skończeni idioci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:19 Masz racię, bieda jest zawsze zawiniona, tylko sęk w tym, że nie przez tych, którzy są biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Re: Durna zazdrość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 18:17 Pomyliłeś się pisząc Yacek zamiast Icek. Kpisz sobie z najbiedniejszych. Spotka cię za to zasłużona kara jak nie na ziemi to napewno w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał City Center idzie pod młot IP: *.aster.pl 14.04.07, 20:58 Przynajnmniej był to o wiele ładniejszy budynek od tego pudła Kereza, które stanie w Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
margala kiedy okoliczne bloki pod młot ?? 14.04.07, 22:51 Skoro opłaca się wyburzyć City Centre, to zastanawiam się, kiedy zaczną być wyburzane okoliczne bloki. Czy oprócz rachunku ekonomicznego są jeszcze jakieś przeszkody? PozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaC Re: kiedy okoliczne bloki pod młot ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 21:50 Tak: ludzie ;-) > Czy oprócz rachunku ekonomicznego są jeszcze jakieś przeszkody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Bieda jest w Polsce... tylko ze... IP: *.nwrk.east.verizon.net 15.04.07, 00:10 ... kupuja i inwestuja tylko bogaci,za ktorych faktycznie robote wykonuja mlodzi ambitni pracujacy po 12-16 godzin pracujac za grosze. Zapraszam na Zachod. Z New Jersey, pocalujta_wujta (nformatyk-konsultant firmy inwestycyjnej przy Wall Street) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary City Center idzie pod młot IP: *.chello.pl 15.04.07, 16:36 To ja chyba jestem jakaś nienormalna, bo mając taką kupę szmalu wolałabym kupić jakiś zrujnowany dwór i w nim zamieszkać, a nie w wieżowcu-molochu, nawet projektu samego Liebeskinda! Odpowiedz Link Zgłoś
angel-waw Re: City Center idzie pod młot 15.04.07, 19:30 Wielu z was twierdzi, ze cena za wysoka. Jako sprzedajacy dalabym pewnie jeszcze wyzsza, skoro wszystkie mieszkania juz sprzedane choc budowa jeszcze nie ruszyla. Czemu tu sie dziwic? A Ci co sie dziwia ciekawe czy jak beda sprzedawac swoj samochod/mieszkanie tez beda twierdzic ze cena jaka chce zaplacic kupujacy jest za wysoka i beda ja obnizac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biziek City Center idzie pod młot IP: *.toya.net.pl 17.04.07, 12:32 u nas w łodzi takie budowle dopiero się buduję a w warszawie już się zburza! Odpowiedz Link Zgłoś