Dodaj do ulubionych

Lofty - rewloucja u Róży Luksemburg

13.06.07, 01:19
Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: DARKKRZYS Lofty - rewloucja u Róży Luksemburg IP: *.acn.waw.pl 13.06.07, 10:16
      TAK, zbudujcie kolejne bloki, zabierzcie boiska, za baseny niedługo się
      weźmiecie, później mówcie że młodzież rozrabia, teraz dołączą do rozrabiających
      miłośnicy "paintballu" oraz muzyków trenujących na parterze. Oczywiscie
      postawcie jeszcze parkometry do kompletu.

ZACNZIJCIE BUDOWAC WARSZAWE W SZERZ ZAMIAST STAWIAC JAK GRZYBY PO DESZCZU 1
      obok 2 NOWE BLOKI, SASIADĄ DO OKIEN MOŻNA ZAGALĄDAC, KORKI SIE ROBIĄ,
      KIEDY "WY" SIE OBUDZICIE?

Pozdrawiam architektów, władze miasta, inwestorów, pomysłodawców.

ps. oby wam inwestycja nie udała się.
      • Gość: chinique Nie histeryzuj IP: 217.116.98.* 13.06.07, 11:06
        pls
        • tetlian Re: Nie histeryzuj 13.06.07, 18:53
          Każde miejsce prędzej czy później będzie dobre pod zabudowę.
          • kretynofil Re: Nie histeryzuj 14.06.07, 11:16
            Heh, jak to mawia moj kolega - nic to, przyjdzie glupi i kupi :)

Ludzie, obudzcie sie, takie "apartamenty" w zachodnich Niemczech stoja po 1000-
            1500EUR/m2. Czy Wam naprawde wydaje sie, ze warto jescze cos kupowac w Polsce?
            Banda idiotow, ktorzy napedzaja dmuchanie balona na podstawie cen w
            Hiszpanii... Kiedy do Was dotrze ze w przeciwienstwie do Hiszpanii czy Wielkiej
            Brytanii, Polska ma negatywny wskaznik migracji?!
            • Gość: zdzich Re: Nie histeryzuj IP: *.chello.pl 16.06.07, 15:09
              Polska tak, Warszawa i inne duze miasta niezupelnie :)
            • Gość: M Re: Nie histeryzuj IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.07, 18:23
              Proponuję wybudować tam też od razu szkołę specjalną. Już za kilka lat będzie
              potrzebna.

• Gość: mico111 Re: Nie histeryzuj IP: 80.51.224.* 05.07.07, 12:32
              oj zaklinaczu spadku cen, nadzieje twoje płonne
      • ukos Czym jeszcze można zaglądać? 09.04.08, 12:02
        Gość portalu: DARKKRZYS napisał(a):

> (...) SASIADĄ DO OKIEN MOŻNA ZAGALĄDAC (...)

Czy do okien można zaglądać wyłącznie tą sasiadą, czy też może są
        jeszcze jakieś inne przyrządy do zaglądania?
        Gdzie można najkorzystniej kupić taką sasiadę, ile ona kosztuje? A
        wygodnie się nią chociaż zagląda?
    • Gość: goro Re: Lofty - rewloucja u Róży Luksemburg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:20
    • Gość: incomitatus Lofty - rewloucja u Róży Luksemburg IP: *.chello.pl 13.06.07, 10:22
      Swietnie , ze rudera budynku Rozy Luksemburg przestanie straszyc swoim
      wygladem , jednak mimo wszystko chociaz lofty sa kuszace , to ja jednak bym tam
      nie zamieszkal .
      Fabryka + poligon + apartamentowie = signum temporis

• Gość: gosc ...a za 20 lat jak ludzie zaczna chorowac na nerki IP: 83.238.11.* 13.06.07, 11:28
      ..okaze sie ze ekspertyzy byly lipne... ech.. czego to ludzie nie zrobia dla
      pieniedzy...
    • beejay02 Re: Lofty - rewloucja u Róży Luksemburg 13.06.07, 12:05
      Ja bym na tej rtęci nie zamieszkał, ale przyjezdnym kit wcisną. Podobnie niegroźne są "poazbestowe" tereny b. fabryki domów ob. zagospodarowane przez Pocztę Polską na CER (instytucję, która skutecznie wstrzymała dostawę przesyłek listowych do i z Warszawy (choć to już chyba nie wina azbestu). Jak czytam oferty deweloperów to tylko śmiać się chce jak np. oddają apartamentowiec w cichej okolicy niedaleko Płaskowickiej, albo kilkadziesiąt (kilkaset) metrów od linii kolejowej, którą niedługo pojadą pociągi z lotniska do centrum.
    • Gość: Chemik Mam propozycję nazwy IP: 83.233.168.* 13.06.07, 12:06
      Mercury Plaza albo ewentualnie Quicksilver Apartments ;)
      • Gość: Alchemik2 Re: Mam propozycję nazwy IP: *.warszawa.dialog.net.pl 13.06.07, 12:24
        Albo "Ogrody żywe srebro" lub swojsko "Rezydencja Merkuriusza" :-)
        • Gość: zapodajew Re: Mam propozycję nazwy IP: 193.24.24.* 13.06.07, 12:54
          obok jest Crown Point i jakiś drugi biurowiec, to może Cancer Point? albo
          Leukemia Tower?
          • Gość: krex Re: Mam propozycję nazwy IP: *.chello.pl 13.06.07, 14:48
            Lux Plaza !!! :)
          • kretynofil Re: Mam propozycję nazwy 14.06.07, 11:20
            Brawo! Leukemia Tower rzadzi!
            • kretynofil Re: Mam propozycję nazwy 14.06.07, 11:22
              I jeszcze jedno - ide o zaklad, ze ta banda chlopkow sila od pluga oderwanych i
              wbitych w za ciasne garnitury bylaby zachwycona nazwa budynku :) U rodzicow na
              wiosze by sie chwalili, ze ich "apartamentowiec" ma taka "hamerykanska" nazwe...

Boze, warszawka naprawde jest zabawna...
      • alik-w-plomieniach Re: Mam propozycję nazwy 09.09.09, 11:51
        Faktycznie, brzmi na tyle chwytnie, że co większy głup się złapie, nie pojmując
        aluzji. Tekst nieprzeciętny.
    • masada68 no lofty to raczej nie są ....... 13.06.07, 21:09
      ....."apartamenty AŻ 150 M2......WOW ....można się zgubić.....
      po polsku
      • Gość: robi Re: no lofty to raczej nie są ....... IP: *.ingbank.pl 14.06.07, 19:13
        :) dokładnie, chyba się komuś coś pomieszało.
        Jak mają wyglądać lofty polecam - uscheiblera.pl/pl/L-plan-osiedla.asp
    • Gość: antoni dhodak Róża Luksemburg IP: *.acn.waw.pl 14.06.07, 00:08
      Pracowałem tam na stanowisku zatapiacza jarznikow a potem pompiarza jarzników.
      prawie rok,miałem wtedy 18-19 lat(1968-69),zegarek złocony,który dostałem
      na komunię zrobił się stalowy,dostawałem 1 zł dodatku szkodliwego praca była
      akordowa,częste były przerwy w pracy ze wzgłędu na brudny azot,który
      przepłukiwał produkowany jarznik,a produkowały elektrody do tych jarzników
      kobiety w osobnym poieszczeniu oznakowanym symbolem promieniowania.Tak że
      nietylko
      sa tam opary rtęci ale promieniowanie też.Jakie nie wiem.
    • Gość: stop stop stop lofty bloki apartamentowce IP: 213.158.197.* 14.06.07, 07:58
      Brawo dla decydentow, Warszawa juz powoli staje sie miastem blokow,
      apartamentowcow, biurowcow, bankow - a gdzie boiska, nowe galerie, teatry.
      Teren po dawnych zakładach Roży Luksemburg - świetny na duże centrum kultury
      niezależnej - a może nawet świetny na centrum sztuki nowoczesnej... ale po co
      nam takie miejsca skoro kulturę wygnano na pragę - a tam juz jest naprawdę
      ciasno.
      • kretynofil Re: lofty bloki apartamentowce 14.06.07, 11:20
        Jaka kultura, Panie? Co Pan sobie wyobrazasz? Wszakze Warszawa miastem
        robotniczym jest i basta, nie beda nam tu pasozytowaly artysty na zdrowej
        chlopsko-robotniczej tkance spolecznej!

Straszne jest to miasto, straszni sa ci ludzie - przyjezdzaja z wioch i jedyne
        o czym marza to samochod, parking i betonowe osiedle zaorane do golej ziemi.
        Zeby, bron Boze, zaden krzaczek nie zaslanial ultranowoczesnej elewacji
        apartamentowca :)
        • Gość: gh67 Re: lofty bloki apartamentowce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 15:19
          Straszny to jest poziom debilizmu bijący od 90% komentarzy w tym temacie...
          • Gość: Tie Re: lofty bloki apartamentowce IP: 193.24.24.* 14.06.07, 15:46
            Trudno się nie zgodzić ... Kompleksy wychodzą na potęgę ..
            A, że buduje się betonowe bloczki i handlowe molochy zamiast centrów kulturalno
            rozrywkowych to prentensje do decydentów już należy mieć, jak sami zeznają
            podobno większość "rodowici" warszawiacy ..
            • Gość: flp Re: lofty bloki apartamentowce IP: *.236.spine.pl 16.06.07, 21:48
              jakie kompleksy? jacy decydenci? szkoda słów, musicie pseudowarszawicay
              zrozumiec, ze sa po prostu ludzie, którzy maja własny pomysł na życie, a nie
              ten wciskany do umysłu kanałami komunikacji społecznej, tylko tyle, a jak
              chcecie to kupcie sobie ten pseudoloft i sobie tam mieszkajcie, nikt Wam nie
              zabrania
              • Gość: Tie Re: lofty bloki apartamentowce IP: 193.24.24.* 06.07.07, 13:08
                Gość portalu: flp napisał(a):

> jakie kompleksy? jacy decydenci?

czytanie z zrozumieniem nie boli .. więc przeczytaj jeszcze raz co napisałem ..
                Ale popatrz komu odpisałeś ;-))

> musicie pseudowarszawicay

to są właśnie kompleksy :-) Nie zauważyłem żeby ktoś tu pisał o sobie per
                "warszawiak"

> zrozumiec, ze sa po prostu ludzie, którzy maja własny pomysł na życie, a nie
                > ten wciskany do umysłu kanałami komunikacji społecznej, tylko tyle, a jak
                > chcecie to kupcie sobie ten pseudoloft i sobie tam mieszkajcie, nikt Wam nie
                > zabrania

Z całego wątku chyba jedna osoba napisała że kupiła (a i to jak sądzę troll
                netowy), większość raczej albo wyśmiewa ten pomysł, albo powątpiewa w
                "rzetelność" ekspertyz. Zrzuć trochę pary skąd Ci się tyle agresji nagromadziło
                ;-PP Weź pobiegaj trochę idź z żoną/dziewczyną na spacer orsmlt ..

A co do tematy to wątpliwości odnośnie są słuszne IMHO .. jakiś czas temu z tego
                co sie orientuje po awanturze z biurami bodajże dla agencji celnej, był pomysł
                żeby budynek zburzyć. Problemem była utylizacja takiej ilości gruzu bo nie można
                było go po prostu wywieść na hałdę. A nagle po kilku latach wietrzenia jest
                super żadanych metali ciężkich, podwyższonego promieniowania tła ...
                Hie hie cud normalnie ;-)))
        • Gość: mico111 Re: lofty bloki apartamentowce IP: 80.51.224.* 05.07.07, 12:43
          straszne to sa twoje posty.

wez zaloz sobie bloga i tam wyladuj swoje frustracje.

gdzie ludzie maja mieszkac? wszyscy w bloku z lat 70-80? jak Ci sie nie podoba
          to sie wyprowadz. jak nie jestes z Warszawy to buzia wiesz w co.
    • Gość: dada071 czy jeszcze jedni oszusci szukaja naiwnych ? IP: 210.9.49.* 17.06.07, 10:03
      Powodzenia jesli ufacie jeszcze jednej po komunistychnej malkersujacej spolce.
      Jak pierwsze osoby zaczna miec problemy zrdowotne to czy developer podpisze
      oswiadzenie przed wzieciem 1 zaliczki ze zaswiadcza to na pismie i bierze pelno
      odpowiedzialnosc zdrowotna za lokatorow ktorzy sie tam wprowadza?
      Moge wam dac odpowiedz ze nie. Jeszcze jedna lewa inwestycja jakiegos mafiozy
      ktory nagrabile sie rozkradajac majatek panstwa ktory naezy do wszystki
      c]polakow. I co co oni chca teraz sprzedawas wasz ludzie wlasnosc???
      bo jakis zlodzij dygnitaz doprowadzil do upadku dobrze prosperujacego zakladu a
      teraz jego wspolnicy chca na tym zrobic kase - i za jaki koszt ludzkiego zdrowia

Prosze bardzo jak macie takie zaufanie do tych bandytow to placcie im nawet
      po 5000 zlotych za raki i zaniki tkanek choroby watroby , mozgu i inne
      powqiklania ukladu krwionosnego, nerwowego i genetyczne zmiany wplywajace na
      zycie jeszcze nie urodzonych waszych uposledzonych dzieci - moi przyszli
      lokatorzy. No to ci cwaniaczki ktorzy teraz buduja dla was tego wam nie mowia
      co wasz czeka na polu waszego zdrowia. Mowia ze nie ma rteci??? A czy wy w to
      wierzycie???
      Ludzie naiwni???? Wierzyliscie i wierzyc bedziecie jak 10 lat temu 30 lat temu
      i 50 lat temu ze wszytko bedzie fajnie i cacy....

Za sama taka propozycje budowy ci ludzie powinni isc pod mlotek prokuratora i
      zabor mienia ktorego sie penwie dorobili nielegalnie a taraz wam chca zabrac wam
      to co macie najwartosciowsze wasze zdrowie zycie i przyszlosc waszych dzieci.
      Ja bym nawet nie chcial tego smiercionosnego placu nawet za darmo jak by mi to
      nawet wolami na tacy przywiezli.
      A czy wy chcecie no to wspomniecie moje slowa jak sie wam problemiki wyleja
      w przyszlosci ze zdrowiem i to w imie jeszcze jedengo cwanieka ktory teraz
      pragnie was obskubac jeszcze z waszego zdrowka

no to na zdrowie ty naiwny polaczku kupuj i baw sie dobrze
      do czasu...
      • Gość: ppp Re: czy jeszcze jedni oszusci szukaja naiwnych IP: *.centertel.pl 23.06.07, 02:39
        A może by tak sprzedać te lofty Niemcom ? .
    • Gość: Dan Szukam sasiadow w tej inwestycji!!! IP: 213.77.56.* 17.06.07, 15:32
      Kupilem tam kawalerke 15 m2 na drugim pietrze kolo zsypu nieopodal toalety na pietrze. Szukam
      sasiadow.
      • raisin_chocolate Podoba mi sie! 18.06.07, 05:59
        To ja tak z innej, strony, kulturalnie i w ogole...

Bardzo mi sie ten pomysl podoba. Cena faktycznie zawyzona, ale o juz oddzielna
        kwestia.
        Moim zdaniem odrestaurowywanie starych, bezuzytecznych i zniszczonych budynkow
        jest cenniejsze, niz budowanie nowych - oszczedza sie miejsce, poprawia
        panorame miasta. A dodatkowo ma to te zalete, ze czesc Warszawy kolo Muzeum
        P.W. jest jak poszatkowana - nowoczesny budynek, obok buda z chinczykiem i
        zniszczona fabryka.

Pozdrawiam i trzymam kciuki.
        • Gość: paintballmaniak A mi sie nie podoba IP: *.acn.waw.pl 25.06.07, 17:18
          bo dla mnie ten budynek jest bardzo użyteczny gra się tam w paintball, bardzo
          fajny sport - polecam!
    • Gość: Bartek Szkoda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 18:04
      szkoda tego niszczyć....niektórych może zaciekawić tak jak mnie...
    • sibeliuss Temat uschł? 07.04.08, 20:17
      Jeśli tak to naprawdę szkoda.
    • ukos A co tam z rtęcią po świetlówkach? 09.04.08, 11:52
      Całą wchłonął jakiś urząd (kupił kiedyś zatruty budynek od zmyślnych
      poróżanoluksemburczanych biznesmenów)?
    • Gość: robsy mieszkania rtęc itp IP: *.pl 05.03.09, 13:06
      Piszę do Warszawiaków tak zwanych właściwie - co macie do tych którzy przeprowadzają się do Warszawy? Może zapomnieliscie kiedy Wy znaleźliście się tutaj - polecam serial Dom - bo takich Talarów jest pośród Was mnóstwo jeżeli nie 90% - zapomnieliscie skąd pochodzicie, skąd są Wasi rodzice? Czy w weekend jedziecie do dziadzia na wieś po marchewki? Nie? jakoś wierzyc sienie chce - bo w piatek są straszne korki przy wyjeździe a w niedzielę przy wjeździe do Wawy - to chyba dużo mówi - w weekend a jeszcze lepiej w święta miasto jest jak wyludnione? Czyżby przez rodowitych "Warszawiaków" rodem z lat 40 i 50? Zastanówcie się - przyjezdni to w większości studenci, którzy tu zostają a Wy i Wasze rodziny kim byliście? Większość tzw. chłoporobotnicy co doskonale widać po slownictwie na osiedlach np. k. Huty Warszawa.
      Dodam jeszcze, ze mieszkacie w mieście (cokolwiek kto myśli Warszawa raczej jest miastem a nie wsią) i pewien stopień urbanizacji miejskiej ze szkodą dla roślinności (której również mnie brakuje) jest normalny. Może zamist złorzeczyć, że nie zamieniamy Warszawy w rejon parkowo-stawowy, warto zadbać np. o lokalne drzewka, nie wyrzucać petów na ulicę, zbierać kupki po pieskach, ograncizać ruch samochodowy (na zakupy czy do kościoła na piechotkę 500 m a nie samochodzikiem) itp. Pozdrawiam - czasem lepiej zacząć krytykę od siebie.
    • Gość: Moko Cancer Point / Mercury Plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 00:14
      Niezłe pomysły z Cancer Point lub np. Mercury Plaza. Ale niestety - nawet jakby
      powstał powiedzmy Radium Point z promieniowaniem przekraczającym dawkę
      śmiertelną to i tak napływ kupi. Dla nich NIE ma barier a już na pewno nie
      cenowych. Niestety...
      • Gość: robsy Re: Cancer Point / Mercury Plaza IP: *.pl 06.03.09, 11:39
        Wkurza mnie już ten Twój tekst o "napływie"; a czy Ty przypadkiem nie jesteś trochę starszym napływem, któremu PRL dał mieszkanko po prawdziwych Warszawiakach albo na ich gruntach? Interesowało to Ciebie kiedykolwiek?
        • Gość: Moko Re: Cancer Point / Mercury Plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 02:21
          Gość portalu: robsy napisał(a):

(...) treść w sumie można pominąć

Widzę, że przysłowie "uderz w stół a nożyce sie odezwą" jak zawsze się sprawdza.
          Nie jestem napływem. PRL nie miał mi co dawać, bo w tych czasach to dopiero
          chodziłem do przedszkola. Ale mój pradziadek walczył w PW a moja rodzina mieszka
          cały czas w tej samej kamienicy od 1938 roku. Więc niczego nikomu nie zabraliśmy.

Oczywiście nie chcę generalizować - wielu moich - podkreślam BARDZO DOBRYCH
          znajomych jest nietutejszych. Ale wkurzają mnie nowowarszawiacy, którym starzy
          dają kasę na "apartamenty" aby się szybciej zasymilowali. Tacy ludzie - na
          szczęście nie wszyscy - napędzają wyścig szczurów - są bezwzględni,rozpychają
          się łokciami i uważają, że wszystko im się należy.
          Mierzi mnie, gdy niektórzy ludzie uważający się za Warszawiaków (de facto z
          jakimś 3 - 5 letnim stażem) nie wiedzą o co chodzi z 1 sierpnia 44 i za każdym
          razem opluwają nasze miasto: że jest brudne, nieprzyjazne itp. Ale może właśnie
          dzięki nim jest takie...
          • Gość: robsy Re: Cancer Point / Mercury Plaza IP: *.pl 09.03.09, 11:20
            Te nożyce to sobie na własnym stole zostaw. Mnie najbardziej wkurzają Ci, którzy na Warszawę narzekają - i niech Ci będzie, że większość to napływ - jeżeli tak im źle, mało zielono i za duży ruch to niech wracają do siebie - świetnie można to obserwować rozrostem przedmieść;( ale pozostawię to bez komentarza.
            Moja rodzina też ma na kartach PW, pomimo iż przez kilka lat nie mieszkałem w Wawie, więc nie rzucaj nożycami, bo a nóż widelec nie trafisz.
            • Gość: Moko Re: Cancer Point / Mercury Plaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 00:24
              Więc widzisz - osiągnęliśmy konsensus. Przepraszam - mea culpa :)
    • qnegunda Biznes jest biznes. Rtęć nieważna. 16.09.09, 12:21
      Najważniejsze jest sprzedać mieszkania.

Rtęć nie wyparowała - nadal tam jest. I nadal łatwo w budynku pofabrycznym ją
      wykryć. A że inwestor zadbał o badania wykonane w budynku w którym produkcji
      nie było, to nieważne.:)

Zdrowia nowym mieszkańcom Rtęciowego Osiedla życzę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka