Gość: pablo IP: *.aster.pl 28.04.08, 09:13 dobrze tak głupkom, było już setki razy żeby sprawdzać plany w gminie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: WujekDR ależ nie było czasu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 09:48 > mogliśmy nie zdążyć mu o tym powiedzieć. Hehehehehehe dobre. Nie było czas na powiedzenie czterech słów: "A tutaj będzie droga". Typowo polskie realia biznesu i stosunków społecznych... Odpowiedz Link Zgłoś
arspen Zaufaliśmy słowom dewelopera - LOL 28.04.08, 10:17 Ale i tak nie przebijają umysłową impotencją tych od Domu na Górce, którzy tuż za oknami będą mieli trasę ekspresową S8, która do tego jest już w budowie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Tym to dobrze IP: 87.105.164.* 28.04.08, 10:58 Będą mieli dobry dojazd a z okna widok na pędzące samochody. Koło mnie mieli budować trasę NS... i jakoś nie budują Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: Tym to dobrze 28.04.08, 19:01 Co się odwlecze, to nie uciecze ;] W planach jest od lat i jeszcze kilka lat minie, ale trasa będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinique Niebawem będzie jak w USA - IP: *.acn.waw.pl 28.04.08, 23:28 na herbacie na wynos z fastfoodu będzie musiało być napisane, że gorąca, a na puszce z orzechami ziemnymi, że zawierają śladowe ilości orzechów laskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Zaufaliśmy słowom dewelopera - LOL IP: *.chello.pl 28.04.08, 23:23 Jasne, a tam będzie nie ścieżynka o szerokości 12m, lecz łącznik tranzytowy 2x3(albo i lepiej) o szerokości >34m :p Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Re: Płacili za park, dostaną ulicę 28.04.08, 10:32 Kupujący wykazali się wielką naiwnością i to im trzeba niestety przyznać. Ale. Jak ktoś się spieszy z zakupem mieszkania, bo inaczej dobra okazja przepadnie, a jest to już n-te podejście, to jeśli sprzedawca jest sympatyczny to dlaczego mu nie zaufać? Odp: Bo mieszkamy w Polsce, gdzie każdy jeśli tylko ma okazję, podłoży świnię drugiemu (nieznajomemu). Ważne żeby zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg naiwność nie ma granic IP: *.stat.gov.pl 28.04.08, 10:44 a drogę można sprzedać miastu i jeszcze zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Dziwni ludzie IP: 87.105.164.* 28.04.08, 10:56 I co oni chcieli mieć mieszkania, do których nie mozńa dojechac? Przy których nie ma gdzie zaparkować? Ja mam mieszkanie w Woronicza Park i tam nowe władze wspólnoty wprowadziły zakaz patrkowania na terenie osiedla... kto kupi mioeszkanie na osiedlu gdzie nie możńa parkować? Moje mieszkanie znacznie straciło na wartości. Dodam, że w takim parku jest pełno zielska, a takie zielsko generuje alergiczne pyłki, do zielska zlatująsię jadowito pszczoły. Miasto nie las i powinno byćzabetonowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirinti Re: Alergik czy prowokator? IP: 87.105.164.* 28.04.08, 15:08 Miłośnik motoryzacji, wróg ekologii. A ponieważekolodzy wszędzie wrzeszczą o swoje to ktoś musi prezentować inne popglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
220wolt Re: Dziwni ludzie 28.04.08, 16:50 Gość portalu: Tirinti napisał(a): > Miasto nie las i powinno byćzabetonowane. Nazywac Bialoleke miastem to naprawde spore naduzycie. Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: Dziwni ludzie 28.04.08, 19:00 > Ja mam mieszkanie w Woronicza Park i tam nowe władze wspólnoty > wprowadziły zakaz patrkowania na terenie osiedla... kto kupi > mioeszkanie na osiedlu gdzie nie możńa parkować? Moje mieszkanie > znacznie straciło na wartości. A moje (W76) zyskało na wartości. Bo jest spokój i porządek przed blokiem. Miejsca garażowe mam pod blokiem i w garażu wolnostojącym. Ale jeśli ktoś nie pomyślał wcześniej, to rzeczywiście musi się taplać w błocie na zewnątrz... Pszczół brak, alergii brak, ja tam nie narzekam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena B Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 11:32 Bezczelność tych pazernych deweloperów nie zna granic. Wszędzie obrzydliwe blokowiska, ludzie nie mają kawałka zieleni do pospacerowania. Kto do cholery na to im pozwala? Czy tu nie ma jakiegoś naczelnego architekta ktory czuwa nad tym żeby miasto nie zamieniło się w obrzydliwą betonową pustynię? widzę ,ze jestem naiwna i po prostu pogoń za zyskiem jest jedynym kryterium. nic dla ludzi, wszystko dla deweloperów żeby się nachapali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Płacili za park, dostaną ulicę IP: 195.42.249.* 28.04.08, 11:35 Eeeee, a plany planami. Jakiś mądry pomyśli, pokombinuje i plany zmieni. Zamiast parku, będzie droga a później zamieni drogę na kolejny blok. Taka nasza rzeczywistość :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urbanista Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.171.118.94.crowley.pl 28.04.08, 11:39 Nie należy ufać na słowo deweloperowi - im zależy wyłącznie na sprzedaży mieszkania za maksymalnie jak najwyższą cenę i gotowi są wmówić wszystko klientowi. Kupując nieruchomość należy pofatygować się do jednostki administracji architektoniczno budowlanej i sprawdzić wiarygodność zapewnień dewelopera. Analizując prasowe i internetowe reklamy deweloperów stwierdziłem że ponad 70% nie ma nic wspólnego z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyje na Targówku Dziękuje za informacje!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.08, 11:55 Z firmą Orco już wiem że interesów na przyszłość nie warto robić. Jako potencjalny nabywca m4 będe odradzał tę korporację znajomym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwagiluzne Re: Dziękuje za informacje!!! IP: *.acn.waw.pl 28.04.08, 16:31 no właśnie - ja się też zastanawiałam, czy nie kupić tam mieszkania - w tej szafirowej alei, pożal się Boże. Grupie Orco już dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt Za co zaplacili, to maja??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 13:21 Prawda jest taka, ze nie bylo zadnej mowy o PARKU!!! Jestem przyszla mieszkanka tego osiedla i nikt o zadnym parku mi nie wspominal, natomiast o planach gminy jak najbardzie tak! i o tym, ze w tym miejscu na dzien dzisiejszy ma byc pas zieleni (trawy) a nie zaden PARK!. Poza tym kupowalam mieszkanie w 2006r i dostalam wystarczajaco duzo czasu na sprawdzenie wszystkiego po dokonaniu rezerwacji mieszkania (prawie miesiac). Nie jest to idealny deweloper (zreszta takich na naszym rynku nie ma), ale to co przeczytalam w tym artykule, to lekka przesada. Jak mozna miec pretencje tylko i wylacznie do dewelopera za wlasne naiwniactwo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziony Re: Za co zaplacili, to maja??? IP: 217.153.242.* 28.04.08, 13:30 Przedstawicielu Orco nie próbuj bronić swojej firmy. A jeśli nim nie jesteś zrozum jedno. Nie kazdy miał tyle czasu co ty nie kazdemu powiedzieli to co tobie. Tam zależało z kim rozmawiałeś. Często klijentom na pytanie o droge wmawiano że to bardzo stare plany że droga nie powstanie zapewne i napewno nie bez naszej zgody. Bywają ludzie ufni pamiętaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziony ORCO nie polecam IP: 217.153.242.* 28.04.08, 13:24 Mam przyjemność z tą firma właśnie na szafirowej aleji i droga to nie jedyny kwiatek tej firmy. Np jak ktoś zrezygnował ze ściany w mieszkaniu co daje zysk deweloperowi mniej roboty itd to teraz jeszcze trzeba zapłacic za większe mieszkanie bo jak niema ściany to jest wiecej m2. I mozna tak długo wyliczać. Mozna odstapić od umowy ale jak ma sie kredyt na to mieszkanie? To jesli nawet mozna to są duże straty. Jestesmy ich zakładnikami i tyle Orco nie polecam nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
hayhay Re: ORCO nie polecam 28.04.08, 19:00 ciekawa sprawa, prosze o kontakt: nieruchomości@waw.tvp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsl Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 14:22 mam przed sobą mapę dodawaną kiedyś (myslę, że ze trzy lata temu) do gw. i na tej mapie są narysowane planowane drogi. i oczywiście jest też droga, która przetnie os. derby (droga będzie biegła od trasy mostu północnego, przez trasę toruńską aż do wylotu na lublin). jest też strona www.siskom.waw.pl, na której pokazywane są planowane inwestycje drogowe w warszawie i na mazowszu. trochę sie dziwię, że ludzie, którzy wyskakują z kilkuset tysięcy nie sprawdzają podstawowych rzeczy. deweloper to też sprzedawca. i tylko sprzedawca. trzeba mieć raczej ograniczone zaufanie do jego słów. gdy ludzie kupują samochody to czytają testy, zbierają opinie, oglądają itd. a samochód jest 10 razy tańszy od mieszkania. może więc kupujacy bedą mieli pretensje również do siebie. bo trochę mnie wk..wia, gdy potem takie matołki wychodzą na ulicę i krzyczą, że nie chcą drogi pod swoimi oknami itp... a ja na tę drogę czekam. od lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do matołka Re: Płacili za park, dostaną ulicę IP: 217.153.242.* 28.04.08, 14:33 Matołku to nie ta droga o której mowa w tym artukule na którą sie powołujesz że jest na jakimś tam planie. to droga KL20 a nie 'nowa olszynka grochowska' ta droga przebiega zdala od osiedla i zapewne na ta droge czekasz a nie na drogę łączacą głębocka z ostrudzką. Saobochów jest na rynku tylko że mozesz przebierac jak w ulęgałkach a mieszkania w 2006 roku to był spory deficyt dlatego nie było czasu na wnikliwe analizy bo by cie ktos podkupił ty dyplomatołku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Garden Plaza - Ząbki IP: 62.29.248.* 28.04.08, 14:32 "nowoczesne osiedle mieszkaniowe pełne zieleni" - ta się reklamuje deweloper, a jak się zobaczy plany zagospodarowania to wychodzi na to że już za kilka lat osiedle zamiast sąsiedztwa ogródków działkowych i lasu będzie miało pod oknami "trasę olszynki grochowskiej" oraz węzeł nowoziemowita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJECZKA SUper to badanie inteligencji IP: *.67.230.9.hk82.com 24.07.08, 12:40 szukasz pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzd Re: Zupłnie jak Geremek... IP: *.MAN.atcom.net.pl 28.04.08, 15:44 łożył na partię, a dostał kanapkę z trzema staruchami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek UWAGA na Samarytanki -Gilarska IP: 217.8.180.* 28.04.08, 16:04 osiedle Samarytanki buduje piękne domy a przed nimi planowana jest Aleja Nowo Trocka czyli główny dojazd do spa;arni śmieci na Targówku. Przyjemnych zapachów życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smrod_ze_spalarni Re: UWAGA na Samarytanki -Gilarska IP: *.ichtj.waw.pl 28.04.08, 16:09 To smrod ze szczelnej spalarni bedzie przemieszczal sie ulicami??? A jesli nie bedzie tam tej (Nowo Trockiej) ulicy, to smrodu tez nie bedzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.broadband.pl 28.04.08, 19:06 A gdzie była wasza gazeta jak ludzie kupowali te mieszkania? Wiadomo gdzie. W pokojach biur marketingu zawieraliście umowy na zamieszczanie ogłoszeń tych samych deweloperów, których dziś szkalujecie bo nie ma bumu i pewnie nie dają wam zarobić. Jesteście wredni nie tylko w polityce ale i biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Płacili za park, dostaną ulicę 28.04.08, 20:11 Dziki Zachód. Łatwo pogardliwie mówić "trzeba było". Tylko że nikt nie ma prawa oszukiwać drugiej osoby i celowo ukrywać przed nią faktów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joHN Re: Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.chello.pl 28.04.08, 21:14 Deweloper wiedział, że nie może zabudowywać tego pasa i nie zabudował. Gdyby mógł zabudować zrobiłby to. Raczej przy dzisiejszych metodach budowlanych zagospodarowywuje się wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie o co własciwie chodzi ? IP: *.aster.pl 28.04.08, 22:59 Przecież z okna widok na ulicę jest o wiele ciekawszy niż na jakiś zielony wygon, czasem skrótowo nazywany parkiem ! Na miejscu ORCO wymagałbym większej ceny za "podwyższony standard", a tym którzy by się na to nie zgodzili wypowiedziałbym umowę, po czym te same mieszkania sprzedałbym innym - to jest właśnie "standard deweloperski." A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec SzA Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.04.08, 10:16 Szanowni Państwo O tym, że jest w tym miejscu planowana droga wiadomo od czasu, jak istnieje miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. Odrobina wysiłku z Państwa strony i zajrzenie w tenże plan spowodowałyby, że wiedzielibyście Państwo o tym co jest tam planowane. Nie zrzucajcie więc teraz winy na developera za własne zaniedbanie i za to, że nie chciało się Państwu sprawdzić, czy to co tenże developer Państwu wciska to prawda czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczciwy Re: Płacili za park, dostaną ulicę IP: 217.153.242.* 29.04.08, 11:46 A co jeśli Orco zapewnia że ta droga jest wątpliwa co do powstania i może powstać tylko wtedy gdy sie na to mieszkańcy zgodzą?? To był nagminny tekst Orco nie kazdy musi być takie nieufny i znac sie na prawie że to bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Płacili za park, dostaną ulicę IP: 193.138.110.* 30.04.08, 12:57 Drogi Miszkańcu SzA, dopóki będą tacy ignoranci jak Ty to w Polsce będzie źle, w każdym normalnym społeczeństwie krytykuje się oszusta a nie oszukanego. Tylko w Polsce, winnym w oszustwie jest oszukany bo się dał, gwałtu zgwałcony/a bo po co lazł do parku wieczorem, itp. itd, oby Tobie podobni wyginęli i już się nie mnożyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Nie podpisujcie aneksu IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.04.08, 10:24 Developer nie ma możliwości zmuszenia nikogo do podpisania aneksu do umowy. Jeżeli orco wciska wam kit, że podpisanie aneksu jest warunkiem wydania mieszkania to kłamie. Warunkiem tym jest wywiązanie sie z obowiązków wynikających z umowy przedwstępnej. A niech ktoś mi znajdzie tam zapis mówiący o obowiązku podpisywania dodatkowych aneksów. A jeżeli dostalibyście aneks, w którym orco zmienia wam cenę mieszkania o 100% pisząc że jego podpisanie jest warunkiem wydania kluczy też byście podpisali? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniak2 Re: Nie podpisujcie aneksu 29.04.08, 11:55 Dodatkowa ulica w tym rejonie to konieczność. Przy okazji przypomniała mi się podobna wcześniejsza taka sprawa z budynkami JWC na Bukowińskiej, mieszkania z widokiem na skarpę sprzedawali po wyższej cenie. Nie muszę chyba dodawać że tego widoku już nie ma? Trzeba powtarzać do bólu - w przypadku developerki wszystko musi być na piśmie - najlepiej w umowie. Wiem z doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lach34 Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 13:49 Niektórzy uważają, że gojów można dowolnie oszukiwać i okradać - bynajmniej nie jest to grzechem, ani rzeczą nieetyczną. Wśród "polskich" deweloperów jest to, zdaje się, dominujący światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajolanta Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.eranet.pl 29.04.08, 15:33 A ja kupilam mieszkanie w KAMIENICY 6-cio rodzinnej /AKT. NOT/,w domu :w/g decyzji bud.trzech budynkow mieszkalnych w zabudowie szeregowej,na parterze,wszystkie trzy mieszkania parterowe zostaly sprzedane ale na gorne mieszkania dwupoziomowe /150m2/ brak chetnych ,tuz po podpisaniu umow kupna -sprzedazy DEWELOPER POLDO- KALENDA w Pruszczu Gdanskim ,przebudowal gorne mieszkania na 15-cie malutkich mieszkanek pod wynajem i juz od 20.04.2008 rozpoczal wynajmowac! i tak w/g reklamy POLDO-KALENDA Radnego Powiatu "przestronnosc i 6-ciorodzinna zabudowa zapewnia poczucie komfort i kameralnosci", obecnie mieszkam w HOTELIKU u DEWELOPERA POLDOM -KALENDA ,i co mamy robic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sancta Simplicatis Re: Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.hochtief.de 29.04.08, 15:53 A ja mam takie uwagi do tego tekstu: 1. Sprawdzenie na planie zagospodarowania przestrzennego (dostępny w internecie na stronie Białołęki) zajmuje minutę. Czy ORCO nie dało nawet minuty na namysł? 2. Geografii uczą w szkole podstawowej, a już na pewno w liceum i technikum, niekoniecznie geodezyjno-kartograficznym. Według mnie każdy dorosły człowiek powinien być w stanie zrozumieć mapę, a już na pewno plan w skali 1:10.000. 3. Jak jest osiedle, a za nim następne to i droga być musi. Oby powstała jak najszybiciej (w co watpię), bo lepiej mieć drogę koło osiedla niż stać w korkach. 4. Ile nowych parków otwarto w Warszawie po tzw. Transformacjio Ustrojowej? 20, 10, 5, 3, 2, 1, 0? Proszę zakreślić właściwą odpowiedź. A następnie zastanowić się, czy wiara, że obok osiedla na zpomnianej przez Boga i Magistrat Zielonej Białołęce może powstać jakiś PARK. Chyba Biznes Park, hi, hi... Odpowiedz Link Zgłoś
pam_pa_ram_pam Re: Płacili za park, dostaną ulicę 29.04.08, 18:58 Stawiam funty szterlingi, nawet złote gwinee przeciw gruszkom ulęgałkom, że "wpadli" ludzie, którzy w Warszawie nie mieszkają na stałe, od poniedziałkiu do piątku praca do upadłego, a na weekend do rodzinnego miasteczka lub wioski. W efekcie tego nie ma się pojęcia o mieście, w którym się pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
macki Re: Płacili za park, dostaną ulicę 01.05.08, 01:20 ok, ale NIE MUSZA MIEC POJECIA. To co, jak przyjezdny, to mozna oszukac? Nie masz cwaniaka nad warszawiaka? Problemem jest nieprawdziwa informacja od dewelopera, a nie ludzie ktorzy sie nabrali. Odpowiedz Link Zgłoś
graf_von_teufel Niech mi to ktoś wyjaśni... 01.05.08, 21:42 Jak to jest: Ma Facet kupić samochód. Wyda (powiedzmy) 50.000 zł. Będzie go eksploatował (jak mu go żona wcześniej nie skasuje) przez lat 8-10. Średnio dziennie będzie w nim spędzał 2-3 godziny. I przed taką inwestycją gość czyta 10 czasopism motoryzacyjnych, przekopuje trzy razy interent, lata po salonach na jazdy próbne, omaia wszystkie "pro" i "contra" przy piwie ze wszystkimi znajomymi, którzy mogą coś w sprawie wiedzieć... Natomiast ten sam Facet, mając wydać 500.000 zł na mieszkanie, w którum będzie mieszkał (obu pożył tak długo) lat 50, średnio dziennie przebywając w nim, włącznie ze spaniem, godziny 11 kupuje je u developera właściwie nie sprawdzając NICZEGO. O to pomimo faktu, że gazety (choćby Gazeta Wyborcza, że o Muratorze mnie wspomnę) co tydzień w swoich "dodatkach budowlanych" trąbią, co należy sprawdzać, jak i gdzie. Jakoś trudno mi żałować tych ludzi, bo sami się "wystawili". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Płacili za park, dostaną ulicę IP: *.stansat.pl 07.05.08, 23:40 Takie praktyki w kraju prawa byłyby karane. Kupujący nie jest w stanie wszystkiego sprawdzić i musi zaufać develoerowi. Wielu rzeczy się nie sprawdza np. tego, czy jak będzie ulewa, to teren utonie pod wodą. Developer ma obowiązek rzetelnie wykonać swoją pracę. Nieudzielenie informacji o planowanej ulicy (która ma być zrobiona nawet za 10 lat), to jest kłamstwo. Pobieranie dodatkowych pieniędzy za widok na park, którego nie będzie, to jest oszustwo. Odpowiedz Link Zgłoś