Dodaj do ulubionych

WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT

IP: *.chello.pl 25.09.03, 22:35
Nie wiem jak Was ale mnie naprawdę dobija nasze obsrane przez psy miasto, co
szczególnie widać zimą. Powinna wejść ustawa 500 PLN kary za niesprzątnięte
psie gówienko i powinna być ostro egzekwowana, budżet miasta szybko by się
wzbogacił. Wkurza mnie to że idzie sobie pan z pieskiem piesek wali na środek
chodnika a pan nawet nie raczy go odciągnąć na bok. A zwróć takiemu uwagę to
zagryzie bo jest bardziej agresywny od swojego psa.
Obserwuj wątek
    • Gość: wojownikII Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.acn.waw.pl 26.09.03, 12:50
      POPIERAM!!!! Dosyć smrodu gówien w parkach, na trawnikach, wszędzie. Wiosną jak
      topnieje śnieg Warszawa śmierdzi jak jedno wielkie szambo, gdy na słońcu
      zaczynają się rozmrażać nagromadzone przez zimę psie gówna. Ja nie mam psa,
      więc dlaczego zmusza się mnie do wąchania smrodu gówien cudzych psów! A te
      srają nawet na chodniki. Wystarczy przez chwilę nie patrzeć pod nogi i już się
      wdepnie w to obrzydlistwo!
    • Gość: Grodek Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.studiokwadrat.com.pl 29.09.03, 11:51
      Mam psa i popieram. Mam tylko jedno ale: niech miasto pobierające podatki za
      posiadanie psa ustawi pojemniki na zwierzęce odchody tak jak jest to we
      wszystkich cywilizowanych krajach. Żeby wymagać trzeba też dać coś od siebie.
      A pozwalanie zwierzakowi by załatwiał się na chodniku czy placu zabaw
      rzeczywiście jest szczytem chamstwa i buractwa.
      • Gość: Grzesio Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.chello.pl 30.09.03, 19:58
        Bezwzględna walka z psią plagą na osiedlach to wielka dziejowa misja !
        Zwyciężymy !
    • kasiazk Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT 28.10.03, 12:07
      Dolaczam sie do tego ruchu. Mieszkam w Srodmiesciu, gdzie psie odchody sa
      wszedzie-na trawnikach, na chodnikach. Spacer z moim malym dzieckiem to nielada
      wyczyn!!!
      • Gość: przeciwnik Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.03, 09:35
        Jako podatnik i wlascieciel psa protestuje!Place podatki po to zeby odpowiednie
        sluzby sprzataly-w Paryzu widzialem kolesia ktory jechal na malym ciagniku i
        odkurzaczem wciagal psie odchody:)Poza tym uwazam ze miasto nie zapewnia
        psiakom godnych warunkow do zalatwiania sie!I poki nie zapewni to z
        przeproszeniem w dupie mam gdzie robi moj pies-staram sie aby nie bylo to na
        srodku chodnika tylko pod jakims drzewkiem...
        • Gość: Eliza Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.acn.waw.pl 02.11.03, 15:47
          Gość portalu: przeciwnik napisał(a):

> Jako podatnik i wlascieciel psa protestuje!Place podatki po to zeby
          odpowiednie
          >
          > sluzby sprzataly

No, faktycznie dużo płacicie - 20 zł na rok, czyli 1,66 zł miesięcznie.
        • Gość: Tamtejszy Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.proxy.aol.com 28.11.03, 00:23
          W Nowym Jorku od lat obowiązuje nakaz sprzątania po swoich ulubieńcach. Choć to
          bogat kraj i wielka metropolia, żdnych specjalnych pojemników nie ma.
          Wlaściciele psów szybko dostosowali się do tego prawa i nie psioczą, że god
          shit muszą sprzątać. Ty też możesz, królewiczu na smyczy.
          • Gość: Psiarz Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 14:35
            POPIERAM!!!

MAM PSA I ZAWSZE PO NIM SPRZĄTAM!
    • Gość: LATARNIK WŁAŚCICIELE PSÓW NA LATARNIE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.11.03, 21:01
      NIECH WISZĄ
    • Gość: Varsovia Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.acn.pl 14.12.03, 09:23
      Popieram! Trzeba wreszcie zmienić przepisy - właściciele winni sprzątać po
      pupilkach albo wprowadzić wysokie opłaty za posiadanie psa (przeznaczone na
      utrzymanie służb do sprzątania) i egzekwować je bezwzględnie. To straszne, że
      nie można puścić nawet na chwilę dziecka na trawnik, bo jest pełen nieczystości.
    • Gość: komagane Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.03, 00:22
      Popieram w 100 procentach! czas skończyc z tym syfem w mieście.

Proponuje jednak zacząć od nakazu, informacji i dostarczenia np. plastikowych
      torebek np. przez dozorców, a także postawioenia odpowiedniej ilości koszy na
      smieci. Posiadanie psa nie musi sie wiązać z koniecznościa spacerowania z psim
      gównem w torebce przez pół miasta. A jak sie już wszystko przygotuje - to wtedy
      karać flejtuchów. Z chłosta włącznie!
      • Gość: Varsovia Re: WŁŚCICIELE PSÓW DO SZUFLI I SZCZOT IP: *.acn.pl 15.12.03, 07:34
        Komagane na niektórych skwerkach są już specjalne kosze z narysowanym pieskiem
        :-) (widziałam taki na pl. Dąbrowskiego i w parku przy Hali Mirowskiej) nie
        widziałam jednak nigdy aby ktoś z nich korzystał.
        Akcja informacyjna na pewno by się przydała mam jednak pewne wątpliwości czy coś
        by dała. Dopóki przepisy nie zostaną zmienione chyba mało kto będzie sprzątał po
        piesku. Z góry przepraszam wszystkich kulturalnych właścicieli, którzy już to
        czynią z własnej i nieprzymuszonej woli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka