Gość: Kuba IP: 62.29.173.* 12.06.07, 16:25 Najlepsza gra piłkowa jaka wyszła. Dżojstik rządzi i żadne pady tego nie zastąpią. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bomberto Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.devs.futuro.pl 12.06.07, 16:29 Nadal gram w sensibla i nic tego nie zmieni. Tzw miodność 200% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszko89 Gram!!! IP: *.domaniow.ronus.pl 12.06.07, 16:42 Do tej pory gram w sensible...obecnie Sevillą w lidze hiszpańskiej<lol> Moi ulubieniz awodnicy w tej grze to: Suker, Litmanen i Tulio(chyba z Corintians) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinimod Zapraszamy wiec do gry multiplayer w swos 96/97 IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 18:38 www.sensiblesoccer.pl i tam jest juz wyjasnione jak grac online - to naprawde proste i prosze nie przerazac sie slowami " emulator" , "kaillera" czy "mirc". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.karolin.pl 12.06.07, 21:39 a ja gram w fife 99 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 21:50 Nom, FIFA 99 to chyba najlepsza FIFA dotychczas wydana. Odpowiedz Link Zgłoś
tabborett Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse 07.10.07, 20:32 Amen! FIFA 99 rzomdzi! :-)))) Gra ma jeden błąd. Strzelający karnego może dobijać swój strzał w słupek. Ale i tak żadna wcześniejsza ani późniejsza fifa nie pobije '99! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzem Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj piksela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:30 Sensible rzadzi! Niezapomniane chwile przed kompem to nie wszystko. Integracja off-line z pozostalymi maniakami uganiajacymi sie za 4-pikselowa pilka do 4 rano to cos czego nie da sie zrozumiec, dopoki nie odczuje sie tego na sobie (i nie chodzi tu tylko o fakt, ze nad ranem gra zmienia nazwe na Sensible World of Drinkers). Przyslowiowy 'szacun' dla autorow i ekipy z ss.pl/ss.de! Odpowiedz Link Zgłoś
strike5 Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj piksela 12.06.07, 16:31 a myślałem że wy tylko o koszu... fajny tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukka PPC Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: 217.153.207.* 12.06.07, 17:00 A dla mnie Sensible ssie. Najlepsza kopanina ever to był Kick Off 2. W porównaniu z nią SenSoc jest prostacki... Warto przypomnieć turnieje rozgrywane na amigowych cparty i działającą jakiś czas w Wawie ligę. Ta gra była na topie przez długie lata, a dodatek "Player Manager" do KO2 był dostępny dłuuugo przed SenSocem... Ile trzeba było godzin ćwiczeń, żeby trafić do bramki bezpośrednio z cornera. Ile było sposobów rozegrania rzutu wolnego z murem. Ile mniej lub bardziej fantastycznych sposobów na odczytanie intencji strzelca/bramkarza przy rzucie karnym... Ile jobów po trafieniu z tegoż w poprzeczkę, a nie pod. A radość po trafieniu przewrotką z dośrodkowania ze skrzydła... I do tego gra na ogromnym boisku, na którym naprawdę można było się rozpędzić. Kto nie grał, ten nawet nie wie, co stracił :-) Szkoda tylko, że Anco nie udało się zatrzymać Dino Diniego, autora całej serii, i KO3 to już był gniot w rodzaju współczesnych "FIF" z EA (które są bardziej pojedynkiem na karty graficzne, a nie na umiejętności graczy). Zresztą Diniemu poza Anco też się za bardzo nie powiodło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 18:20 hmmmmm, czy kick off to była ta gra w której robiło się wślizgi przez całe boisko, bo było to szybsze niż bieganie, a stuprocentowe okazje tworzyło się poprzez kręcenie kółek z piłką przyklejoną do nogi na polu karnym (bramkarz po jakim czasie sam sie rzucal i pozostawial pustą bramke)?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DominPrezes:) Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 18:34 > A dla mnie Sensible ssie. Najlepsza kopanina ever to był Kick Off 2. W porównan > iu z nią SenSoc jest > prostacki Widocznie nie umiesz w niego grac i nie znasz 3/4 sposobow. To Kick Off odstaje (gole z polowy boiska, wtf?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 19:26 Bo nie widzial jak gra smietanka SWOSa :) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse 12.06.07, 19:59 > (gole z polowy boiska, wtf?) Nie żebym się czepiał, ale w Sensible parę takich strzeliłem ;o) Fajna gra, ale pod XP mi nie działało bieganie po skosie ;( Wie może ktoś jak to obejść? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 21:00 > > (gole z polowy boiska, wtf?) > > Nie żebym się czepiał, ale w Sensible parę takich strzeliłem ;o) Ale tam to jest bardziej przegiete :) > Fajna gra, ale pod XP mi nie działało bieganie po skosie ;( Wie może ktoś jak t > o > obejść? ;) Musialbys ja uruchomic pod Dosboxem, taki emulator MS-DOS. Ew. grac w wersje amigowa na emulatorze (rozgrywki multiplayer wlasnie poprzez ten emulator toczymy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 21:05 > > A dla mnie Sensible ssie. Najlepsza kopanina ever to był Kick Off 2. W po > równan > > iu z nią SenSoc jest > > prostacki > Sensible Soccer jest prostacki Sensible World of Soccer o ktory mowa, zwlaszcza w wersji 96/97 na amidze zdecydowanie nie jest:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RedHiney Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.171.77.100.crowley.pl 13.06.07, 09:10 Lubię Sensibla ale jednak Kick Off to była gierką, w moim odczuciu, lepszą. Najlepsze w niej było to, że zrezygnowano z wku..ającego 'przyklejania' piłki do nogi zawodnika. Sporo czasu upływało zanim się człowiek przyzwyczaił do prowadzenia piłki. Litościwie pominę kwestie zachowania bramkarzy w SS/SWOS :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Intermario Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 09:22 W SEGA Expert piłka nie klei sie do nogi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brian2 Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse 13.06.07, 09:52 Nikt na scenie nie grał na Expercie. Próby wprowadzenia były ale jak się zakończyły - sam wiesz ;) W SWOSie z kolei masz taki stan 'półprzyklejenia' - niby się klei ale potrafi się odkleić w szczególnych przypadkach ;) Sprawdzę to ale wydaje mi się, że na expercie było tak samo. Kwestie bramkarzy - nadal litościwie będę milczał w 'tym temacie'. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o SWOSy to najlepszą wersją była ta na PC. Ale ja mam sklerozę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Intermario Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 10:34 Paru graczy nadal pyka w SEGA Expert, lecz tylko na offlajnowych cupach przy piwku, w zaciszu domowego ogródka ;-) Oczywiście zgadzam się, iż najlepszą wersja SWOS-a była ta na PC. A co do tego odklejania to na expercie właśnie tak było - możesz to sprawdzić i napisać opinię ;-) Co do GK musze się generalnie zgodzić sie są zbyt dobrzy. Lepsi a AMIDZE gorsi w przypadku SEGI =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 11:17 Najlepsza jest ta na ktorej gramy, amigowa 96/97, troche lepsza od pecetowej wersji, nieco lepiej dzialaja podania po ziemi... Choc ta na PC jest bardzo podobna , to ze pilka inaczej lata to chyba efekt innej rozdzielczosci - wyglada jak 'sprasowana' w pionie wersja amigowa :P GK zbyt dobrzy ? Bez przesady :) A pilka sie odkleja jak nie grasz teamami z najwyzszej pokli, wez np. taki Bayern Leverkusen. Nie mniej sega expert bylo jedynym sensownym rozwiazaniem jesli chodzi o to prostackie pierwsze sensible :P Odpowiedz Link Zgłoś
brian2 Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse 13.06.07, 11:35 Problem w tym, że ta pierwsza prostacka wersja Sensibla w wersji na Amige (a nie SEGĘ) była tak podobna do SWOSA (odklejanie piłki było z defaulta) a zaryzykowałbym twierdzenie, że gola strzelić było trudniej. Tak czy siak Kick Off ROX! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 17:21 www.netsoccer.biz Gra 'netsoccer' jest grą sieciową bardzo przypominająca Sensible. Jedyną rzeczą inną jest to, że sterujemy jednym graczem, a nie całym zespołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domin Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 18:35 To "bardzo przypominajaca" to jednak kwestia do dyskusji ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 19:22 Zapraszam na pixelowa potyczke pilkarzykami, swosholicy juz na Was czekaja. Jestesmy na IRC(taki chat) wystarczy zainstalowac i odpalic ewentulanie zmienic nick i polaczyc sie z serwerem link swos.ring23.com/stat/cgi-bin/download.pl?file=miRC.rar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foka Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj piksela IP: 82.160.248.* 12.06.07, 17:56 Zapraszam do grania online w imieniu polskiej społeczności sensible soccer. Możecie kontaktować się ze mną na gg 2861573 (macie na polskiej strobnie zresztą kontakt. Serdecznie raz jeszcze zapraszam ... jeśli graliście offline i Wam się podobało to powiem Wam, ze granie online sprawia nieporównywalnie większą zabawę !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: 83.15.80.* 12.06.07, 19:56 Padlem-LOL nie sadzilem ze tylu jest maniakow tej gry, przypomnialy mi sie czasy podstawowki,Amiga, wagary z kumplami zeby poprzycinac w "sensibla':) Zdecydowanie numero uno jesli idzie o gry sportowe:)I teraz w wieku 27 lat chyba zaczne na nowo grac, a najlepsze w tej grze to zawodnicy o czarnym kolorze skory cieszacy caly czas jape z bialymi zebami na wierzchu:) Sensible soccer i Captain Hawk czyli popularnie mowiac Tsubasa-to byly czasy, to se ne vrati... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romaneq Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.06.07, 21:54 Zapraszamy zapraszamy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virgo Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:06 The Best of Da Best. Zapraszamy do nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Intermario SensibleSoccer.de IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 21:14 the best game ever ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomplus Kochany SWOS IP: *.lagisza.pke.pl 12.06.07, 22:37 Grałem w mnóstwo gier komputerowych piłki nożnej, mnóstwo managerów na sieci ale tylko jedna z tych gier może zostać królową w tej dziedzinie. Sensible World of Soccer ! Nic więcej. Oczywiście wszystkich zachęcam do wstąpienia w szeregi Polskiej Sceny SWOSa jaka by to nie była, a jest bardzo okazała. Gracze chcący się spotkać online na boiskach Sensiblowych koniecznie muszą odwiedzić dwie strony. www.sensiblesoccer.de i www.sensiblesoccer.pl Gracze którzy chcą podyskutować na temat gry lub szukają pomocy znajdą również na polskim odbiciu www.forum.swos.pl, ew. znając język obcy to można odwiedzić stronę www.forum.sensiblesoccer.info. Oczywiście są jeszcze nieśmiertelne strony oparte na Sensible World of Soccer a mówię tutaj o Sensible Managerze czyli www.sensiman.pl Co do textu, prosiłbym autorów aby włożyli w taki text więcej serca bo teraz nie jest za dobrze. Komentując dalej. zdjęcie z piłkarzami - do bani. zdjęcie z Sensiblową parą - wyjatkowo trafne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Kochany SWOS IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 11:21 Zeby nie bylo - reszta towarzystwa tak nie mysli o txt ;) Ja mam malutka uwage co do leada , tam moglo byc bardziej wprost powiedziane ze chodzi o multiplayer, bo teraz lead wyglada troche jak poczatek tekstu czysto sentymentalnego :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wil Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.acn.waw.pl 13.06.07, 00:17 wszystkich fanów piłki nożnej zapraszam na stronę www.netsoccer.biz . W tej chwili najlepsza i chyba jedyna gra piłkarska multiplayer dla realnie dużej ilości osób ;). Oczywiście panów z bloga też zapraszam jeśli tęsknicie za czasami Sensible Soccera :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomplus Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.lagisza.pke.pl 13.06.07, 01:08 Przykro mi mówić, ale SWOS deklasuje nadal tą grę. Szczególnie teraz jak nadchodzi SWOS 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DPrezeseiro Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 02:51 Nie deklasuje, bo to dwie zupelnie inne bajki, i NS tez ma wiele uroku, bo granie indywidualne w teamie bardzo przypomina podworkowe spotkania :) Inna sprawa ze tworca chyba kaze sobie za to placic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierra_papa Re: Czarne kwiaty, biale korzenie: Pokochaj pikse IP: 62.233.184.* 13.06.07, 11:53 To jedna z kilku gier, dla ktorych zainstalowa*em E-UAE. Do tego Player Manager (na poprawionym enginie kickoff2) i F1 Grand Prix oraz Speedball 2 i mamy komplet najlepszych gier sportowych na Amig*. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domin W Speedball 2 tez mozna grac na 2 via net IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 12:34 i w inne gry takze, wlasciwie chyba wszystkie idzie tak ustawic, zeby dzialaly w kaillerze (Settlers, anyone ? :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laudrup Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:40 10 lat temu organizowaliśmy turnieje w Sensibla na Amidze:) to była najlepsza gra tamtych czasów! Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse 13.06.07, 13:57 Hehe, u mnie to samo - w określone dni jak kumplom pasowało po szkole, to wpadali do mnie i ciachaliśmy do nocy :) SWOS+amigowe joye to było to. Na PC niegram w fusbal, bo ani na klawiszach ani na padach jakoś nie potrafię, joysticki też jakieś inne. Ale "przyjaciółka" leży w kamerliku, więc jak dokupię joysticki (stare oczywiście poległy na SWOS) to znów zacznę :D Te wszystkie fify to już nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dior Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 14:38 dobra wiadomość dla wszystkich amigowców:) Mozna grać w wersję amigową swosa na pc, mozna w nią grać przez sieć i mozna uzywać joya od amigi. Pokochaj piksela, be senisble! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubersiu Re: Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj pikse IP: 195.117.230.* 13.06.07, 14:44 Taaaa. Pamiętam te czasy choć to już było ... trochę temu. Zarwane noce z kumplami i z moim bratem spędzone przed TV marki Helios z podłączona amisia 500 + dwa joye. Nawiasem mówiąc często wymieniane. Czas spędzony na turniejach, towarzyskich meczach był i będzie najlepiej spędzonym czasem w moim życiu. nie zapomnę nigdy wygranej LKS-Lodz (pisownia oryginalna) z Manchesterm Utd 11-1 czy wygranej Polski z Brazylią. Kiedyś na blaszaku odpaliłem SWOSA na emulatorze amisi ale to już nie to. Bez joya to nie to samo. Pamiętacie moze taki gry jak Civilization II, Setlersi, Dungeon Master, Lotus ? To były gierki. Prosta grafa ala jak grywalność. Aaa i zapomniałbym o kultowych tytulach gazet: Secret Services i Top Secret !! Z tego drugiego powieść "Piwem i Mieczem" stała się dla mnie przewodnikiem po życiu. Wpadne na na stronke SS i moze spróbuje pograć on-line. pozdro dla wszystkich SS i SWOS manikaów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foka SWOS online (multiplayer)Liga PL sensiblesoccer.pl IP: 82.160.248.* 13.06.07, 20:09 Zapraszam raz jeszcze na gg 2861573 (często niewidoczny) lub na strony www.sensiblesoccer.pl czy sesniblesoccer.de. Zmierzcie się z ludźmi z całego świata !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacik Re: SWOS online (multiplayer)Liga PL sensiblesocc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:09 swos na zawsze w naszych sercach... :) również zapraszam, warto! www.sensiblesoccer.de www.sensiblesoccer.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rookie Re: SWOS online (multiplayer)Liga PL sensiblesocc IP: *.promax.media.pl 22.06.07, 14:38 Czy mozna ustawic predkosc gry? dlaczego oni tak szybko biegaja? run and gun hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHR Czarne kwiaty, białe korzenie: Pokochaj piksela IP: *.renf.cable.ntl.com 07.10.07, 21:48 Tak pamiętam te bramki strzelone w Swosie poprzez wjazd do bramki. Było to jednak możliwe tylko za pomocą dżojstika. Amiga 500 u kolegi i niezapomniane pojedynki. SWOS to dla mnie gra kultowa, jednak posiadając C-64 to tylko i wyłącznie rządził Microprocesoccer. Odpowiedz Link Zgłoś