Gość: Czas walki IP: *.chello.pl 28.11.08, 22:35 I CO MOZE JUTRO BEDZIECIE PISAC O RASIZMIE W GDANSKU?? CHINYAMA ZACZOL ROBIC MALPE TO DOSTAL PARE UUUU :)! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SuniM Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 28.11.08, 22:51 Powiem jedno: dziękujemy. Jakoś Legia upodobała sobie jechanie po tej trójce. 3 mecze, 3 zwycięstwa, 9 punktów (9:3 w bramkach). Smutno musi być ty napinaczom sfrustrowanym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cewukaes i Lechia też i Lechia też przyjacielem CWKS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 23:05 musze przyznać że super atmosferką, ziomy z Lechii powiedziały że jebią skisła także mają naszą przyjaźń!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfff aha... IP: 193.192.62.* 28.11.08, 23:13 No tak, zgodnie z kibolskim kodeksem: wspólnie kogoś yebiemy tośmy przyjaciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: European Union Re: i Lechia też i Lechia też przyjacielem CWKS IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.11.08, 01:50 Z tym niecenzuralnym slowem to przesada. Niemniej jako kibic Legii musze przyznac, ze do Lechii zawsze czulem i czuje sympatie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechista Re: Legia wygrała z Lechią IP: *.chello.pl 29.11.08, 00:12 buhahahahah 7000... co wy tam bierzecie w tej wybiórczej :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal czym ty się przejmujesz? IP: *.gprs.plus.pl 29.11.08, 01:49 Popatrz na nazwisko autora, i wszystko jasne. Tego kolesia przecież nie można brać na poważnie, jego artykuły to na ogół kpina z dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: czym ty się przejmujesz? IP: 67.60.67.* 29.11.08, 02:25 a trener mowil o wygraniu wszystkiego do konca.a tu bedzie chyba do konca wszystko przegrane.i Lechia bedzie we wlasciwym czasie na wlasciwym miejscu,tak Lechio trzymaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogień Zaporowy Legia była lepsza... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 29.11.08, 02:38 Ale mecz w sumie dobry. Lechia próbowała walką i szczęściem nadrobić inne braki. Prawie się udało. Duży plus dla obu drużyn. W Legii niestety brak jest napastnika. Kontuzja Grzelaka skazuje nas na oglądanie nieporadnego Hiszpana (Arru), który normalnie (gdyby nie był Hiszpanem) nie tylko w Legii by się nie mieścił w składzie, ale i w żadnym innym zespole ekstraklasy (no, może w Górniku albo Cracovii). Legia ma obecnie naprawdę silny środek (Iwański, Roger, Vukovic, Radovic) który decyduje o wynikach. Skuteczny Chinyama i Mucha dopełniają reszty. Szybko potrzeba sprowadzić Gargułę i dobrego napastnika. Szkoda R. Lewandowskiego bo porównywalnego gracza nie ma. Marzy się jeszcze naprawdę klasowy defensywny pomocnik. Nie wiem czy nie powinno się rozważyć wypożyczenia M. Lewandowskiego na wiosnę (jeżeli tylko byłoby to realne). Na krajowe warunki byłby prawdziwym wzmocnieniem. W meczu z Lechią było to bardzo widoczne, gdy kilka razy obrona się pogubiła... W takich sytuacjach dobra tzw. "6" sprawę często załatwia. Dla mnie Legia wyrasta na kandydata nr 1 do tytułu. Zwłaszcza że ma największy potencjał. Za 2 lata dojdzie piękny stadion. Mam nadzieje że do tego czasu drużyna będzie godna tych nakładów... Odpowiedz Link Zgłoś
bad_moherfvcker Re: Legia była lepsza... 29.11.08, 09:09 "Legia ma największy potencjał"... Ciekawe... Potrafią wymęczyć wygrane z zespołami z dołu tabeli i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Legia była lepsza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 09:27 tak se tłumacz, wisełka to dół tabeli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyra Re: Legia była lepsza... IP: *.icpnet.pl 29.11.08, 20:56 jeszcze napisz,że macie najlepszy doping w Polsce! a o R.Lewandowskim wasz urbanek wypowiadał się,że grałby w młodej ekstraklasie. najlepszy potencjał ma legia? a jakieś argumenty,żeby tak sądzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogień Zaporowy Re: Legia była lepsza... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 29.11.08, 22:26 Po co się Pyra napinasz? Przeczytaj uważnie i spokojnie potem głosuj. Czy Legia ma największy potencjał w Polsce? Uważam że tak. Lech gra cała jesień naprawdę na wysokich obrotach, w przypadku Legii cały czas można domyślać się sporych rezerw. Do tego Legia jest liderem (na dzisiaj) mimo ewidentnej klęski transferowej, mimo braku wsparcia ze strony kibiców. Łatwo się domyślić, że Lech dużo większego dopingu mieć nie będzie, formy też nie. Finansowo też do Legii nie jest w stanie podskoczyć. A Legia? Stadion właśnie zaczął się budować, kasa na transfery jest (w domyśle lepsze niż ostatnio). Kto ma więc rezerwy? Potencjał w domyśle to nie to jak gra się obecnie, ale jak grać się może w najbliższym czasie. Zastanów się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyra Re: Legia była lepsza... IP: *.icpnet.pl 30.11.08, 10:20 porównaj sobie współprace zarządów naszych klubów z kibicami. uważasz,że tylko Twoja Legia się wzmocni na rundę rewanżową? to jesteś w błędzie! zobacz na skautów jakich ma Lech,a jakich Legia? skończyły się czasy kradzieży piłkarzy do wojska! jaki ma budżet Legia? uważasz,że Lech Wam nie podskoczy? Masz racje,że dużo większego dopingu Lech nie będzie miał,ponieważ Nasz stadion też jest w przebudowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogień Zaporowy Re: Legia była lepsza... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 30.11.08, 13:49 Oj z tym kradzieżami przestań pieprzyć... wystarczy przeanalizować historię Legii by zobaczyć, że z tych odbywających służbę wojskową zaledwie co 20 naprawdę się przydał zespołowi. Co do Lecha... oczywiście, ostatnie transfery udane, oczywiście duże wsparcie w kibicach, oczywiście dobra forma jesienią. Bezdyskusyjnie. Tylko ja tutaj w najbliższym czasie wielu rezerw nie widzę. Jeżeli Legia mimo ewidentnych trudności w tej rundzie kończy ją w ścisłej czołówce (niewykluczone że nawet jako lider), to dla mnie jest to kandydat nr 1 do tytułu. Co do transferów... zakładanie że Lech będzie miał same świetne transfery to nie optymizm, to naiwność. Zdecydowanie uważam, że Legia ma dużo większe rezerwy i jeżeli wszystko będzie się odpowiednio rozwijało to od przyszłego sezonu ma szanse zacząć odjeżdżać krajowej konkurencji. Wisła blednie i słabnie, a jeżeli prawdą jest, że Telefonika zaczyna mieć poważne problemy finansowe, to nie tylko megawzmocnień nie będzie ale i Brożek chyba odejdzie. I jedynie Lech może w perspektywie nie tylko tego sezonu, ale kilku najbliższych, dotrzymywać Legii kroku, choć nie będzie to łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyra Re: Legia była lepsza... IP: *.icpnet.pl 30.11.08, 17:58 jak na razie jedynym argumentem dla Ciebie jest ławka rezerwowych! i to wystarczy,żeby zdobyć mistrza? podaj jeszcze dwa lub trzy argumenty,żebym mógł ja ,oraz większość czytelników uwierzyć w to co napisałeś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogień Zaporowy Re: Legia była lepsza... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 30.11.08, 20:34 Proszę bardzo: 1. Legia jest finansowo najmocniejszym zespołem w Polsce i jeżeli kogoś będzie stać na transfery w ziemie to właśnie Legię 2. Legia w na tyle silny skład, że poradziła sobie w ekstraklasie mimo naprawdę słabej formy, bardzo słabego początku i zawalenia transferów 3. Legia ma najlepszą obronę w lidze i najlepszego z całej 4 bramkarza. Właśnie obrona zdobywa mistrzostwa - jak mówi stare porzekadło (Gdyby to Lech miał Muchę, to by w Moskwie nie tylko nie przegrał, ale nawet wygrał...) 4. Legia z prawdopodobnie najgroźniejszym rywalem (Lechem) gra u siebie. 5. Forma Lecha na wiosnę jest dużą zagadką. Zwłaszcza, że decydujące znaczenie ma gra młodych zawodników (Stilic, Lewandowski). Może się okazać że: (a) nie utrzymają tak wysokiej dyspozycji (b) zostaną sprzedani jeżeli zdarzą się Lechowi naprawdę dobre występy w PUEFA (paradoksalnie taka sytuacja może więc nawet kosztować Mistrzostwo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyra Re: Legia była lepsza... IP: *.icpnet.pl 30.11.08, 21:56 1 Lech przeznaczy pieniądze zarobione w Uefa na transfery, Rutkowski zapowiedział wzmocnienie Kolejorza dwoma-trzema piłkarzami. 2Lech grał więcej meczy od pozostałych klubów ekstraklasy (uefa). 3Lech ma najlepszy atak w lidze. 4 jeszcze jest Polonia, Wisła i Gks. 5 foprma Lecha jest zagadką,tzn Legia ma zagwarantowaną wysoką forme? w moskwie Mucha wybroniłby obydwie bramki które wpuścił Turina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogień Zaporowy Re: Legia była lepsza... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 30.11.08, 23:43 Nie, Legia nie ma zagwarantowanej formy. Ale na jesieni poradziła sobie bez formy i wypadła nie gorzej niż Lech "z formą". Co będzie więc jeżeli tym razem to Legia będzie ją miała? Albo Lech nie będzie? Właśnie mecz w Warszawie z Lechem może być decydujący. W Warszawie. Jestem przekonany że Mucha nie wpuściłby bramek w Moskwie. Turina jest w sytuacjach 1 na 1 bardzo słaby. Piszę to bez satysfakcji, bo bardzo chciałem by Lech przynajmniej zremisował w Moskwie. Czy Lech ma najlepszy atak? Może i tak (choć to raptem 1 gol strzelony więcej niż Legia). Ale jak wiadomo "atakiem wygrywa się mecze, obroną - mistrzostwa". Jeżeli chodzi o wzmocnienia... to wszystko przemawia jednak za Legią. Warszawa właśnie przekazała blisko 0,5 mld. zł na budowę stadionu. ITI od dawna zapowiadało że dopiero wówczas będzie chciało w drużynę naprawdę zainwestować. Jeżeli to prawda, to ciężko będzie komukolwiek dotrzymać kroku Walterowi, który dzięki wsparciu PO w wyborach ma teraz naprawdę kasę na transfery. Mam tyko nadziej że nie uszczęśliwią nas kolejnym Hiszpanem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: {yra Re: Legia była lepsza... IP: *.icpnet.pl 01.12.08, 09:37 kolego Turina broni dopiero od kilku meczy w ekstraklasie,większość bramek w Lechu wpuścił Kotorowski. uważam Muche za dobrego bramkarza,ale nie przesadzaj,że wybroniłby obydwie bramki w Moskwie. gdyby był taki świetny to już dawno bylibyście liderem z przewagą 10pkt. co do transferów Legii to jak na razie słyszałem tylko o odejściu Edsona i Vuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznan Re: Legia była lepsza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 23:01 "3. Legia ma najlepszą obronę w lidze i najlepszego z całej 4 bramkarza. Właśnie obrona zdobywa mistrzostwa - jak mówi stare porzekadło (Gdyby to Lech miał Muchę, to by w Moskwie nie tylko nie przegrał, ale nawet wygrał...)" ??? liczb uczy się dzieci już w przedszkolu w całej Polsce, no chyba, że w Wa-wie jest inaczej bo 9<10, a nie odwrotnie, a z tego wynika, że Polonia ma lepszą obronę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogień Zaporowy Re: Legia była lepsza... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 30.11.08, 23:31 Nie. Napisałem najlepszą obronę, a nie najmniej straconych bramek. I to się zgadza. Dlaczego tak sądzę? Bo Polnia strasznie dużo goli traci z czołówką (3 mecze, 6 straconych bramek). Nie napinaj się więc. Jeżeli oglądałeś mecz z CSKA (wierzę że tak jest) i widziałeś wcześniej jak bronią dobrzy bramkarze (np. Mucha) sytuacje które Turina ewidentnie zawalił, wiesz że mam racje. Ta kłoda która stoi w bramce Lecha nic dobrego wam nie wróży. Mam duże uznanie dla tego co, się ostatnio stało w Lechu, ale gdybym miał (zupełnie obiektywnie) pieniądze stawiać na to, kto będzie mistrzem... postawiłbym mimo wszystko na Legie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Legia wygrała z Lechią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.08, 10:44 Ja mam prosbe wszedzie pisza ze na Lechi było 11 tys i bylo! (bylem na tym meczu)byla fajan atmosfera, padło 5 bramek moze wiec troche zyczliwości. Dlaczego Wyborcza tak nie lubi Lechi? Panowie troche propfesjonalizmu. PS wiem ze kibicujecie Arce Złodziejce ale troche zetelności pismaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nep Legia wygrywa 3:2 w Gdańsku IP: 193.189.116.* 29.11.08, 12:32 Weber gdzie ty mecz ogladałeś? 7000? Jaka ta gazeta zakłamana!!! Dno!!! Odpowiedz Link Zgłoś