Dodaj do ulubionych

"TROJKA"-jaka powinna byc.

IP: 193.0.74.* 21.08.01, 17:58
Redaktor naczelny radiowej "Trojki" podal sie do dymisji.Znow szykuja sie
zapewne zmiany w ramowce.Jak zatem powinna wygladac wedlug Was "Trojka"?Czy
jest jeszcze na jej lamach miejsce dla ambitnych pomyslow,ktore nie sa
kierowane pod gust masowej publicznosci,a co za tym idzie-reklamodawcow?
Obserwuj wątek
    • rigel Re: trojka 21.08.01, 18:04
      jako staly sluchacz "trojki" dlugo nie moglem przestawic sie na nowa ramowke.
      zmiany we wladzach programu moga doprowadzic do odejscia kolejnych
      dziennikarzy, ktorych glos zawsze bedzie kojarzyl mi sie z "3". Obawiam sie
      rowniez zmiany programu na bardziej komercyjny, a tego juz "3" nie daruje
      • Gość: Behemod Re: trojka IP: 193.0.74.* 21.08.01, 18:14
        rigel napisał(a):

> zmiany we wladzach programu moga doprowadzic do odejscia kolejnych
        > dziennikarzy, ktorych glos zawsze bedzie kojarzyl mi sie z "3". Obawiam sie
        > rowniez zmiany programu na bardziej komercyjny, a tego juz "3" nie daruje

Szkopul w tym,ze wedlug Olszanskiego(wciaz jeszcze urzedujacy redaktor naczelny)
        to wlasnie"starzy" dziennikarze sa (poprzez swa konserwatywnosc) swoistym
        problemem dla tej rozglosni.Olszanski wspomina tazke,ze priorytetem jest
        zwiekszenie sluchalnosci radia.Niemal pewne jest wiec,ze to oznacza
        skomercjalizowanie charakteru radia.Bo jak mozna zwabic sluchaczy?M.in.poprzez
        kretynskie konkursy,rownie kretynskie programy typu "Sloneczna Trojka" i
        lansowanie tzw. muzyki srodka.Kwestia czasu jest tez znikanie kolejnych
        autorskich audycji.
    • Gość: drBurski PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 18:39
      Tylko Kostrzewa może uleczyc sytuacje. No chyba że stare barany przeproszą
      Kaczkowskiego i poproszą go o powrót na stanowisko. Ale w to nie wierze.
      Paweł choć młody ma predyspozycje. (na zastępce proponuję Strzyczkowskiego).
      • Gość: Piotr Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 18:45
        Gość portalu: drBurski napisał(a):

> Tylko Kostrzewa może uleczyc sytuacje. No chyba że stare barany przeproszą
        > Kaczkowskiego i poproszą go o powrót na stanowisko. Ale w to nie wierze.
        > Paweł choć młody ma predyspozycje. (na zastępce proponuję Strzyczkowskiego).

Każdy tylko nie Kostrzewa. W końcu był dyrektorem muzycznym. Ja zresztą w 3 w
        ogóle go nie widzę. Mam nadzieję również że dyrektorem nie zostanie sierota
        wyrzucona z rmf czyli Metz bo wtedy ...żegnaj Trójko!!!!

• Gość: rigel Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.gw.ip.pl 21.08.01, 20:44
          czy przez Twoja wypowiedz moge rozumiec, ze nie lubisz rmf-u?
          ja tez nie bardzo lubie, a wlaczam tylko rano - budzi mnie ich serwis info.
          reszte czasu spedzam przy "trojeczce"
          • Gość: carper Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 22:00
            Uwielbiam jego(Kostrzewy)audycje.On moglby przyciagnac mlodych,i nie odstraszyc
            starych sluchaczy(bo niestety niektore audycje zatrzymaly sie na poziomie lat
            80-tych).Oczywiscie chodzi mi o oprawe muzyczna(bo powtorka z rozrywki powinna
            pozostac na starych zasadach)
          • Gość: Piotr Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 00:31
            Gość portalu: rigel napisał(a):

> czy przez Twoja wypowiedz moge rozumiec, ze nie lubisz rmf-u?
            > ja tez nie bardzo lubie, a wlaczam tylko rano - budzi mnie ich serwis info.
            > reszte czasu spedzam przy "trojeczce"

nie lubię komercyjnych rozgłośni zetki i rmf. Uważam że zarówno Kozyra jak i
            Jagielski mają nierówno pod sufitem i robią szkodliwe społecznie radio.Podobnie
            Metz. Mimo iż są to rozgłośnie komercyjne, sądzę że nie mogą robić tylko tego co
            przynosi kasę, bo przecież nie każdy może założyć radio, koncesje są ograniczone.
            Dlatego za takie porozumienia jak to zetki z rmf i wawą kogo grać a kogo skazac
            na zmianę zawodu powinny byc karalne. Zwłaszcza że do tej pory żadne rozgłośnie
            praktycznie nie zagrały niczego innego niż to co te dwie gówniane i zarozumiałe
            stacje wylansowały.Dlatego z jednej strony cieszy mnie sukces ich3 bo pomimo że
            ich nie lubię to wylansowali się mimo blokady tych rozgłośni. Utarli im troche
            nosa, mam nadzieję.
            Uważam że RMF zyskał po odejściu Metza, muza jest troszeczkę mniej kaszaniarska.
            Wiem też że Metz przymierza sie do 3 i to będzie KONIEC Trójki.
            Kaczkowski, Kuba S. to byłoby pięknie , ale pewnie nie będzie, o kostrzewie
            napisano poniżej i dodam tylko że muza która kostrzewie nie pasuje zniknie z 3.
            Dlatego nie powinien byc jej dyrektorem. Niedźwiedzia pod uwagę nie biorę bo on
            nigdy żadnym dyrektorem nie będzie.
            Uważam że do 3 powinno napłynąć trochę "świeżej krwi", ale na pewno ta "krew" nie
            powinna pochodzić z rmf i zetki :-)
            pozdro

• Gość: XYZ Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 01:01
              Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Uważam że RMF zyskał po odejściu Metza, muza jest troszeczkę mniej kaszaniarska

Absolutnie sie nie zgadzam!
              Za Metza byla o wiele lepiej dobrana muzyka. Teraz w stacji tej pracuje niejaki
              Kulig, ktory formatowal stacja Agory i od razu widac pogorszenie muzycznej strony
              RMF. Dawniej siec ta nie bala lansowac sie nowych kawalkow, a teraz na playliscie
              jest tylko to, co sie juz sprawdzilo w MTV. Ponadto rotacja starszych kawalkow
              jest niezmienna. Wciaz ci samy wykonawcy i te same piosenki.

Czekam tylko, kiedy RMF zacznie grac Ich Troje (gggrrrrr). Zetka-bzdetka juz
              zaczyna lansowac ten najgorszy muzyczny twor obecnych czasow

• Gość: Bartek Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.nat.tsk.pl 22.08.01, 19:04
                Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Gość portalu: Piotr napisał(a):
                >
                > > Uważam że RMF zyskał po odejściu Metza, muza jest troszeczkę mniej kaszani
                > arska
                >
                > Absolutnie sie nie zgadzam!
                > Za Metza byla o wiele lepiej dobrana muzyka. Teraz w stacji tej pracuje niejaki
                >
                > Kulig, ktory formatowal stacja Agory i od razu widac pogorszenie muzycznej stro
                > ny
                > RMF. Dawniej siec ta nie bala lansowac sie nowych kawalkow, a teraz na playlisc
                > ie
                > jest tylko to, co sie juz sprawdzilo w MTV. Ponadto rotacja starszych kawalkow
                > jest niezmienna. Wciaz ci samy wykonawcy i te same piosenki.
                >
                > Czekam tylko, kiedy RMF zacznie grac Ich Troje (gggrrrrr). Zetka-bzdetka juz
                > zaczyna lansowac ten najgorszy muzyczny twor obecnych czasow

Metz okazał się być obłudnym skurwielem w stosunku do jednego, znanego polskiego
                zespołu.
                I jakich to nowych kawałków rmf dawniej nie bało się lansować? Chłamu w rodzaju
                bajmu, kowalskiej czy kukulskiej nic więcej. A tak poza tym żeby być tam
                lansowanym to trzeba dać odpowiednio wypchaną kopertę. Ci którzy nie poszli na
                taki układ zostali skreśleni.
                Co do staroci - fakt - grali, grają i zapewne grać będą. Jednak lepsze "stare ale
                jare" od takiego np. folku
                >

• Gość: Piotr Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.01, 23:09
                Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Gość portalu: Piotr napisał(a):
                >
                > > Uważam że RMF zyskał po odejściu Metza, muza jest troszeczkę mniej kaszani
                > arska
                >
                > Absolutnie sie nie zgadzam!
                > Za Metza byla o wiele lepiej dobrana muzyka. Teraz w stacji tej pracuje niejaki
                >
                > Kulig, ktory formatowal stacja Agory i od razu widac pogorszenie muzycznej stro
                > ny
                > RMF. Dawniej siec ta nie bala lansowac sie nowych kawalkow, a teraz na playlisc
                > ie
                > jest tylko to, co sie juz sprawdzilo w MTV. Ponadto rotacja starszych kawalkow
                > jest niezmienna. Wciaz ci samy wykonawcy i te same piosenki.
                >
                > Czekam tylko, kiedy RMF zacznie grac Ich Troje (gggrrrrr). Zetka-bzdetka juz
                > zaczyna lansowac ten najgorszy muzyczny twor obecnych czasow
                >Napisałem że jest mniej kaszany w rmf ponieważ nie słysze już (byc może tak
                trafiam) brathanków, golców, kukulskiej itp, czyli czegoś czego nie można było za
                metza nie usłyszeć jeżeli słuchało się rmf dłużej niż 15 min. Pojawiła się też
                muzyka rockowa, piosenki o które kiedyś prosiłem mailem metza, a które gra Kulig.
                A więc jakiś plusik jest.
                natomiast zetka jest kompletnym dnem, repertuarowym badziewiem prześcignęła
                polsat. No ale cóż wymagać od jagielskiego i kozyry.

• Gość: m-morek Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.azymut.pl 28.08.01, 08:59
              > Uważam że do 3 powinno napłynąć trochę "świeżej krwi", ale na pewno ta "krew" n
              > ie
              > powinna pochodzić z rmf i zetki :-)

No chyba, że Monika Olejnik (jako krew, nie dyrektor). Chociaż, może?

Marek
      • Gość: Bartek Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.nat.tsk.pl 21.08.01, 22:15
        Gość portalu: drBurski napisał(a):

> Tylko Kostrzewa może uleczyc sytuacje. No chyba że stare barany przeproszą
        > Kaczkowskiego i poproszą go o powrót na stanowisko. Ale w to nie wierze.
        > Paweł choć młody ma predyspozycje. (na zastępce proponuję Strzyczkowskiego).

Kostrzewa jako szef redakcji muzycznej już pokazał na co go stać - trójka zeszła
        na psy i pod względem doboru repertuaru "piosenkowego" prawie niczym nie różni
        się od rmfu i zetki.
        Poza tym kiedyś gdy zastępował Niedźwiedzia w LP3 publicznie wychwalał...bajm!!!!
        Tym samym wystawił sobie świadectwo.

• Gość: carper Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 22:29

>
          >
          > Kostrzewa jako szef redakcji muzycznej już pokazał na co go stać - trójka zeszł
          > a
          > na psy i pod względem doboru repertuaru "piosenkowego" prawie niczym nie różni
          > się od rmfu i zetki.
          > Poza tym kiedyś gdy zastępował Niedźwiedzia w LP3 publicznie wychwalał...bajm!!
          > !!
          > Tym samym wystawił sobie świadectwo.
          >Nie wierze ,ze lubi Bajm!!!!!
          >

• Gość: Bartek Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: *.nat.tsk.pl 21.08.01, 23:16
            Gość portalu: carper napisał(a):

>
            >
            >
            > >
            > >
            > > Kostrzewa jako szef redakcji muzycznej już pokazał na co go stać - trójka
            > zeszł
            > > a
            > > na psy i pod względem doboru repertuaru "piosenkowego" prawie niczym nie r
            > óżni
            > > się od rmfu i zetki.
            > > Poza tym kiedyś gdy zastępował Niedźwiedzia w LP3 publicznie wychwalał...b
            > ajm!!
            > > !!
            > > Tym samym wystawił sobie świadectwo.
            > >Nie wierze ,ze lubi Bajm!!!!!
            Pamiętam jak dziś - "...a teraz piękna piosenka zespołu bajm Modlitwa o złoty
            deszcz" Tak powiedział NAPRAWDĘ!!!! sam wysłałem po tym maila do niego i
            napisałem co o tym sądzę.
            Kostrzewa tylko zaszkodził trójce. Zobacz (posłuchaj :-) ) sam jak tam jest teraz
            traktowany np. taki Maanam (ulubiony zespół Niedźwiedzia o Kaczkowskim i Mannie
            nie wspomnę). Kiedyś były relacje z koncertów, Kora często gościła w trójkowym
            studiu, a teraz cisza :-(((
            > > Kostrzewa odpisał mi, że nie lubi Maanamu - za to britpop i bajm są fajne.
            Rzeczywiście tylko pogratulować gustu - oczywiście nie twierdzę, że każdy musi
            być od razu fanem Maanamu (żeby było jasne)

Pozdrawiam
            Bartek
            Bartek
            >

• Gość: o. Re: PAWEŁ KOSTRZEWA NA DYREKTORA!!!! IP: 195.205.213.* 22.08.01, 09:30
        o, jak dobrze że pan doktor tutaj. Pewno nie załapię się na masaż serca, ale
        baaaardzo proszę o jakieś witaminki.
    • Gość: packard Re: trojka IP: 217.99.9.* 21.08.01, 23:26
      Trojka powinna byc bardziej agresywnie "inteligencka". Po co te umizgi do
      masówki. Oni i tak niewiele rozumieją (sa dla nich rozgłoścnie, w których
      zaleca sie nie uzywanie "trudnych" słów). Nie ma sensu o nich zabiegać.
      proponuję więcej "kodu" inteligenckiego.
      • Gość: taktoto Re: trojka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 01:56
        nieuzywanie - razem sie pisze
    • Gość: fun_3 Re: Trójka IP: *.*.*.* 22.08.01, 09:24
      1. 3 to radio dla inteligentnych ludzi(bynajmniej tak sie okreslalo), a
      zwiekszajac sluchalnosc trzeba zwiekszyc liczbe ludzi myslacych, a to w Polsce
      narazie nie przejdzie.
      2. niech beda zmiany ale na lepsze, a nie na gorsze; niech wroci "Powtorka z
      rozrywki"'' "Muzyczna poczta UKF" i wiele innych.

miejmy nadzieje ze sie poprawi nasza 3-ka :))
      pozdro
      • Gość: roro Re: Trójka wychowala muzycznie Polakow IP: 217.8.191.* 22.08.01, 11:09
        To tylo dzieki Trojce i Kaczkowskiemu w mrocznych czasach lat 70 i 80
        wiedzielismy, co dzieje sie na rynku muzycznym swiata. Tylko tam mozna bylo i
        mozna nadal uslyszec wiele ambitnych kawalkow, ktorych stacje komercyjne sie
        brzydza. Nie wyobrazam sobie, by Trojka miala stac sie kolejna zetka, czy rmfem.
        Ktorakolwiek ze stacji komercyjnych by sie nie wlaczylo, to poki nie powiedza
        jaka to stacja, nikt ich nie rozrozni. I nie ma znaczenia czy siedzi tam Metz,
        czy Kulig, czy inna Kostrzewa. Muzyczna papka, ktora nudzi sie po kilku
        godzinach.

Na stanowisku naczelnego Trojki najchetniej widzialbym Kaczora. Ten czlowiek,
        to dla mnie zywa legenda pr.3 i radia wogole. Tylko dzieki niemu poznalem Pink
        Floyd, Genesis, Yes, ELP, King Crimson, Purpli, Zeppelinow oraz muzyke z kregu
        4AD w latach 80 -tych (oraz wiele innych inteligentnych kawalkow). Do dzis
        pamietam, jak jako 7 latek z wypiekami na twarzy wsluchiwalem sie w latach 70 w
        "Obrazki z wystawy" ELP, czy "Epitafium" oraz w cieply glos Kaczora
        opowiadajacy o tym wszystkim.
        Tak, tak, gdyby nie Trojka a zwlaszcza Kaczor, dzis bylibysmy rockowymi
        kalekami, dla ktorych nie istnieje nic poza Enrique I.

I niech taka Trojka pozostanie na zawsze!!!
    • 3imek Re: 22.08.01, 12:22
      Witam wszystkich Trojkoholikow, ktorym zalezy na tym aby Trojka pozostala
      Trojka a nie stala sie kalka RyMyFy czy innej bZdETki. Chodzi mi zwlaszcza o
      strone muzyczna radia, bo uwazam ze programy tzw. mowione trzymaja poziom, choc
      jak np. Puls Trojki sa skracane. Klub Trojki czy Trojka pod ksiezycem to nadal
      dobre audycje nastawione na sluchaczy myslacych. Oczywiscie Powtorka z rozrywki
      powinna powrocic do dawnego ksztaltu, Trzymaj z nami na wczesniejsza pore.
      Mam nadzieje, ze mimo wszystko Metz nie pojawi sie na Mysliwieckiej, bo pomimo
      ze deklaruje iz jest fanem rocka to z poprzedniej stacji, w ktorej szefowal
      uczynil popowa papke. Uwazam ze dwie wiodace stacje komercyjne zabijaja muzyke,
      ktora przedstawia soba jakas wartosc i stawiaja tylko na sprawdzone nazwiska i
      ich najwieksze przeboje. Oby Trojka nigdy im w tym nie dorownala. Trzymam z
      Trojka, choc jest mi coraz trudniej, niestety. Pozdrawiam w nadziei na zmiany
      ku lepszemu.
    • Gość: Behemod Re: "Trojka"-jaka powinna byc IP: 193.0.117.* 22.08.01, 14:38
      Tak sobie mysle,ze kluczem do powrotu swietnosci 3 sa audycje autorskie,a te
      badz sa systematyczanie skracane badz w ogole zdejmowane z anteny.
      Wielu wypowiadajacych sie o 3 wspomina o rocku.Dobrzeby bylo,gdyby 3 nie
      zamykala sie na tym gatunku.Wiadomo,ze w latach 70 i 80 to ona byla
      propagatorem tego nurtu muzycznego.Ale od tamtego czasu w muzyce wiele sie
      zmienilo.Rozwinela sie elektronika,ambient,alternatywa i wszelako rozumiana
      awangarda muzyczna.Dzis 3 NIE MOZE powrocic do czasow,kiedy lansowala tylko rock
      bo czasy sie zmienily.Zreszta rock rowniez.Napisze brutalnie,ale dzis scena
      muzyczna nie kreci sie tylko wokol rocka.i cale szczescie-byloby bowiem bardzo
      nudno...
      Aby zaistniala"nowa muzyka"na antenie(co w cale nie rowna sie to z techno czy
      inna sieczka)musi doplynac swieza krew.Ale niestety-to nie jest takie proste.Sa
      tam bowiem ludzie,ktorzy nie bez powodzenia lansuja tylko pewne gusty jak
      chocby britpop,blokujac dostep tym ludziom,ktorych swiat nie konczy sie na
      Oasis czy Blur.Tacy blokujacy powinni zejsc z piedestalu(zwroccie uwage,ze oni
      w duzej mierze nie sa wcale lepsi od tych pseudodziennikarzy z Zetki czy RMF,po
      prostu wyrobili sobie poczatkowo marke i teraz juz tylko z niej
      korzystaja).Naleza do nich m.in.Kostrzewa czy Stelmach.Niedzwiedz juz dawno
      wybrzmial sie i niestety,ale coraz bardziej swoje lata swietnosci ma juz za
      soba.Bo jeszcze calkiem niedawno w "Markomani" goscmi byly dziewczyny
      z"Desu";nie wspomne juz o tym,ze zachwalana jest np.Gorniak.Niby kazdy ma do
      tego prawo,ale cos mi sie wydaje,ze gdyby slowa pochlebstwa padly dla Gorniak z
      ust kogos innego na pewno spotkalby sie ten ktos z potepieniem.
      Jedno jest pewne-Kaczkowski powinien powrocic na stanowisko dyrektora i
      zlikwidowac w pierwszej kolejnosci "3maj z nami"czy "Trzeci do pary".A poza tym
      duzo DOBREJ,swiezej krwi,swoistych muzycznych indywidualnosci...
      • Gość: nemo Re: Reklama w Trójce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 17:58
        Do wszystkich rad dodam jeszcze jedną Niby drobiazg, ale odrzuca mnie on od
        Trójki od 1985 roku, czyli od chwili wprowadzenia tych idiotycznych stuków w
        mikrofon (?) poprzedzających i kończacych reklamy.
        • Gość: gofia Re: Reklama w Trójce IP: 10.30.166.* 22.08.01, 19:37
          slucham trojki od dziecinstwa, czyli wiele lat...
          wlasciwie niewiele moge dodac do poprzednich postow,
          bo chyba wszystko juz zostalo powiedziane.
          ubolewam, ze kaczkowski nie jest dyrektorem i bardzo
          chcialabym, zeby wrocil. manna tez mi bardzo brakuje,
          czy on w ogole jeszcze sie pojawia w trojce (nie
          slucham codziennie)?
          dzisiaj obudzila mnie reklama: trojka i 1 pr. tvp
          zapraszaja na festiwal w sopocie.... no, niestety,
          zgroza... to chyba mowi samo za siebie...
          pozdrawiam
          • Gość: michal Re: Reklama w Trójce do gofia IP: 192.168.252.* 22.08.01, 21:33
            gofia
            Ty sie na promocji nie znasz ni w zab
            wystarczy jedno takie uderzenie, a juz wiesz, jakiego programu sluchasz
            i nikogo nie powinno obchodzic, czy to glupie, czy nie
            stukanie przed reklamami to nieodlaczny element tego radia
            gdyby sie zmienil, nie poznalbys swojej stacji
            amen
      • Gość: carper Do Behemoda IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 21:10
        Ja rowniez nie zamykam sie przed tym co nowe(jesli chodzi o muzyke).Ale
        uwazam,ze nie powinno zabraknac audycji typu"Niedzielny maniak"czy nawet
        K.Pacudy(ktorych to audycji osobiscie nie lubie-ale to zawsze podobalo mi sie w
        3-ce,ze kazdy mogl znalezc cos dla siebie).Przeciez kiedys jesli chodzi o
        nowosci w muzyce 3 przodowala w stosunku do innych stacji.I niech tak bedzie!
        Powinno sie wprowadzic nowe osoby,ale rownoczesnie niech weterani trojki maja
        swoje programy.
        A Kostrzewe lubie i uwazam,ze wcale nie jest tendencyjny.Moze zreszta sie
        myle,bo sluchalam go glownie jak expres byl o 14,teraz dla mnie ta nowa pora
        jest niestety nieodpowiednia.Ale uwazam ,ze on wlasnie wprowadzil duzo nowosci
        jesli chodzi o muzyke.Niedzwiedzia nie slucham wcale,a Kaczkowski jest
        tym ,ktory wiodl prym w mojej edukacji muzycznej(dlatego duzo rzeczy moge mu
        wybaczyc)
    • Gość: Alka Re: IP: 10.10.129.* 23.08.01, 08:58
      Trójki słucham praktycznie od zawsze, z przerwami doświadczalnymi gdy weszła RMFka i Zetka.
      Będąc w Warszawie najpierw podreptałam na Myśliwiecką - jak do Mekki:-))) - po trójkowy kubeczek.
      Pamietam arykuł w Polityce o zmianach. Nie mogłam uwierzyć - co za idiota zmienia to, co ludzie
      kochają. Niestety idiota wcielił swój pomysł w życie. Potem odeszła Olejnik - nie, żebym ją uwielbiała,
      ale kojarzyła mi się 3, wstawałam przy jej głosie. A zarzekała się, że 3 nie zostawi bo nigdzie indziej
      nie ma takiej atmosfery. Coż, 3 słucham nadal, bo nic innego przełknąć nie mogę i być może znowu
      przeczytam w Polityce artykuł o zmianach, tym razem na stare. Pozdrawiam
    • rigel Re: do Behemoda 23.08.01, 09:08
      Behemod, proponuje, zebys Ty jako pomyslodawca watku, zebral wszystkie posty w
      jakas konkretna calosc i wyslal do 3, moze wezma pod uwage nasze postulaty.
      RATUJMY TROJKE
      • Gość: Behemod Do Rigla IP: 193.0.117.* 23.08.01, 14:06
        A Ty myslales,ze niby po co rozpoczalem ten watek?Od samego poczatku nosze sie
        z zamiarem dostarczenia tych szacownych wypowedzi samemu kierownictwu 3.Tylko
        musi byc ich jeszcze troche wiecej.
        • Gość: Jerzol Re: Do Rigla IP: 157.25.119.* 23.08.01, 15:28
          W takim razie i ja coś napiszę.
          Apeluję o jak najmniejszą ilość wypowiedzi słuchaczy w audycjach autorskich
          takich jak Klub Trójki lub KLCW. Zwykle to goście w studiu mają coś ciekawego
          do powiedzenia a wiele razy wyłączałem radio gdy jakis pseudo-intelektualny
          bufon próbował sprzedać swoje wypociny na antenie. Zwykle audycje są i tak za
          krótkie, a tu jeszcze trzeba czekać aż słuchaczowi uda się zebrać myśli do kupy
          i powiedzieć jakiś banał.
          A Kostrzewa i Stelmach są w porządku, sygnał reklamy nie powinien się zmienić.
          • Gość: Behemod "TROJKA"-jaka powinna byc IP: 193.0.117.* 23.08.01, 15:40
            Jerzol napisal:
            >Apeluję o jak najmniejszą ilość wypowiedzi słuchaczy w audycjach autorskich
            takich jak Klub Trójki lub KLCW.

Wydaje mi sie,ze jest to pomysl malo realny do zrealizowania.Bowiem tego typu
            audycje z zalozenia sa realizowane przy wydatnym uczestnictwie sluchaczy.Zreszta
            udzial sluchaczy w programach to tez jest element wyrozniajacy 3.Pamietam,jak
            bardzo tym byl zdziwiony Skowronski(przyszedl z Zetki), ktory nie mogl
            przyzwyczaic sie do tego np.,ze pomiedzy
            dziennikarzami,a sluchaczami rozwiniete jest bardzo korespondowanie,zarowno te
            cyfrowe jak i "analogowe".
            • Gość: mreck heraklit z efezu IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 16:55
              powiedział, ze wszystko sie zmienia. trójka tez, (łezka) A pragnałbym włączając
              radio wiedzieć, że to trójka, chciałbym czekać na swoja audycję, jak kiedyś
              czekałem na sześćdziesiątkę, i na magazyn autorów. I żeby do diaska, 3 była pod
              prąd, jak kiedyś bywała. Komercja jest niestety z prądem.
              • rigel Re: heraklit z efezu 23.08.01, 18:11
                Mreck! Ty pamietasz "60-tke", nie wierze.
                Te wszystkie: "masz leb do insektow Inspek", Cewke, Kota Wojny, tez pamietasz?
                to moze dla trojkowiczow nastapi "nasz ulubiony ciag dalszy", co? wlasnie taki
                jaki pamietamy.
        • Gość: Woland Re: Do Rigla IP: *.expander.pl 24.08.01, 11:57
          Wszyscy mówią o muzycznej stronie trójki , wiec pozwolę sobie skomentować
          sytuację od drugiej strony - marketingu, kasy itp. - z racji swoej pracy
          umieszczam w rozgłośniach niemałę budzety i rece opadają z rozpaczy po tym co
          nowe kierwnictwo trójki zrobiło ze stacji po względem biznesowym.
          Oóż rok temu trójka miał ok. 13% słuchalnosci ale za todoskonale
          sprowfilowanego słuchacza - lpeij wyksztaconego, lepiej zaraiającego,w wieku
          30+.... i był to znakomity kana do reklamowania niektórych produktów (w moim
          przpadku produkt inernetowy, ale raczej dla bardziej wykształconego i
          bogatszego klienta). Jeżeli chciałosie trafić w "wyższą pólkę" - była to
          idealna stacja. Nowe kierownictwo pstanowiło gonić słuchalność zabierajac radiu
          ejgo charkter co natychmiast pogorszyło"biznesowe perspektywy 3. - odbierajac
          jej atut, aimiała nad Z i RMF., zmiast badzij go - rzez sensowną politykę
          marketingową wykorztywać.

To tak, jakby kirownictwo mercedesa uznało że skoro Toyota robi masowe i tanie
          samochody, to nie ma sensu już robić mercedesów...
          Gratulacje.........:((((((((

ps. a prywatnie tez trójkę lubię....
          • rigel Re: Do Rigla 24.08.01, 12:10
            a sluzbowo nie, wyglada to tak, ze masz do nich zal o "utopione" pieniadze.
            oczywiscie, wszyscy pisza o muzyce rozrywkowej, ale 3 miala fajne inne audycje.
            szeroki wachlarz muzyki, powazna, jazz (z trzech kwadransow, zrobili dwa -
            PTASZYN 3MAJ SIE), a czy KLWC lub reportaze sa takie zle?
        • Gość: kicajek Re: Do Rigla IP: 212.244.150.* 28.08.01, 12:14
          Gość portalu: Behemod napisał(a):

> A Ty myslales,ze niby po co rozpoczalem ten watek?Od samego poczatku nosze sie
          > z zamiarem dostarczenia tych szacownych wypowedzi samemu kierownictwu 3.Tylko
          > musi byc ich jeszcze troche wiecej.

Obawiam się, że po zebraniu wszystkich tych wypowiedzi wyjdzie jeden wielki
          bełkot. Każdy z słuchaczy ciągnie w swoją stronę. Ten nie lubi Niedźwiedzia,
          tamten Kaczkowskiego itd. Ludzie, w każdym odbiorniku jest wyłącznik oraz
          pokrętło zmiany częstotliwości (dla dociekliwych i nadmiernie inteligentnych
          przyciski), więc o co Wam chodzi. Zmieniajcie stacje, słuchajcie płyt a nie
          dreptajcie w jednym miejscu mówiąc jak fajnie było w Trójce 15 lat temu. Wiem jak
          było, ale od 11 lat słucham RMF-u i nie narzekam tak jak Wy. Może jestem mało
          inteligentny a moje gusta muzyczne są niewysublimowane - ale użyłem
          skomplikowanego słowa - aż dziwne u słuchacza RMF-u - co? Pozdrawiam.

• Gość: Roberto TOMASZ ZIÓŁKOWSKI DYREKTOREM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 22:14
      Najbardziej kompetentny, na antenie w (jeszcze)tle - ale jezeli słyszymy coś
      dobrego o Trójce to tylko i wyłącznie dzięki Ziółkowskiemu.Ma talent do pomysłów
      ( min/Panel Trójki,1000.wydanie listy Trójki),zarządzania. Do tego
      przystojniejszy od Kozyry i co z tego...skończy się tak,że ktoś Go kupi.
      Gość portalu: Behemod napisał(a):

> Redaktor naczelny radiowej "Trojki" podal sie do dymisji.Znow szykuja sie
      > zapewne zmiany w ramowce.Jak zatem powinna wygladac wedlug Was "Trojka"?Czy
      > jest jeszcze na jej lamach miejsce dla ambitnych pomyslow,ktore nie sa
      > kierowane pod gust masowej publicznosci,a co za tym idzie-reklamodawcow?

• Gość: go-go Re: "TROJKA"-jaka powinna byc IP: *.mm.com.pl 24.08.01, 21:13
        Czytam Wasze posty od dłuższego czsu i generalnie sie z nimi zgadzam- dobre
        audycje przenosi się na bardzo rano, albo bardzo późno, inne w ogole znikają z
        anteny. Rozkład jazdy zdominowala "słoneczna trójka",która nie różni się
        zbytnio od wakacyjnych propozycji RMF-u, albo ZET-ki. Na szczęście muzyka nie
        zeszła jeszcze zupełnie na psy (i nie słyszymy Britny Spirs-jak to się pisze?).
        Mimo wszystko pozostaję wierna "trójce", bo nic lepszego jeszcze nie wymyślono

Chciałabym jednak poruszyć jeszcze inny temat- nie rozumiem dlaczego upieracie
        się przy tym, że "3" ma być dla trzydziestolatków (i starszych)- tak jakby
        ludzie młodsi nie mogli, lub nie chcieli słuchac inteligentnego radia...Ja mam
        18 lat i nie znajduję dla siebie innej stacji!
        Pozdrawiam wszystkich trójkowiczów!!
        • Gość: carper Re: do go-go IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 07:39
          Gość portalu: go-go napisał(a):
          >
          > Chciałabym jednak poruszyć jeszcze inny temat- nie rozumiem dlaczego upieracie
          > się przy tym, że "3" ma być dla trzydziestolatków (i starszych)- tak jakby
          > ludzie młodsi nie mogli, lub nie chcieli słuchac inteligentnego radia...Ja mam
          > 18 lat i nie znajduję dla siebie innej stacji!
          >
          Nie wydaje mi sie,aby ktokolwiek tutaj upieral sie przy "3" dla 30-latkow.Chodzi
          o to ,ze wszyscy wspominamy czasy,kiedy trojka byla najlepsza.
          A pozatym nie chodzi o wiek,tylko o odpowiedniego sluchacza-a takich ponizej 20
          lat jest malo(niestety).

• rigel Re: to dla Klossa 28.08.01, 07:25
      Kloss, sluchasz Trojki, jestes rowny gosc, wyciagnalem ten watek dla Ciebie
      • Gość: Koziox 3 dze best! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 00:48
        Trojka jest najlepsza i poki co ciagle jest to troizm!
        Choc wiele sie zmienia (na gorsze, niestety)to 3 ma ta zalete i tym sie
        wyroznia, ze czesto mozna uslyszec na jej antenie sluchaczy.Moze wiec cos
        jednak od nas zalezy?Moze kilku odwaznych poruszy ten temat na antenie (np.w
        zd3 albo u Strzyczkowskiego)?
    • Gość: mlody TROJKA TO PARK JURAJSKI!!!!!!!! IP: 10.129.1.* 29.08.01, 01:29

• Gość: Behemod "TROJKA"-jaka powinna byc? IP: 193.0.74.* 29.08.01, 13:06
      Kicajek napisal:
      >>Obawiam się, że po zebraniu wszystkich tych wypowiedzi wyjdzie jeden wielki
      bełkot. Każdy z słuchaczy ciągnie w swoją stronę. Ten nie
      lubi Niedźwiedzia,
      tamten Kaczkowskiego itd. Ludzie, w każdym odbiorniku jest
      wyłącznik oraz
      pokrętło zmiany częstotliwości, więc o co Wam chodzi.
      Zmieniajcie stacje, słuchajcie płyt a nie
      dreptajcie w jednym miejscu mówiąc jak fajnie było w Trójce
      15 lat temu. Wiem jak
      było, ale od 11 lat słucham RMF-u i nie narzekam tak jak
      Wy.

Odwolywanie sie do tego,co bylo 15 lat temu nie jest dreptaniem w miejscu,tylko
      przywolywaniem tego okresu w historii 3,ktory najbardziej ja okreslal.Nikt z
      Nas nie probuje wskrzesic do zycia radio,ktore odeszlo juz bezpowrotnie wlasnie
      15 lat temu.Chcemy tylko,by na rynku rozglosni radiowych byla choc jedna stacja
      (a do takiej pretenduje wlasnie 3),ktora nie bedzie grala popeliny,w ktorej
      prezenterzy nie beda gadali bzdur w jak najwiekszej ilosci i w jak najkrotszym
      czasie.Chcemy,zeby 3 miala swoj wlasny,rozpoznawalny charakter.
      Zgodze sie z Toba,ze wystarczy zmienic potencjometrem stacje.Ale na jaka?Nie ma
      takiej,kotra moglaby zastapic 3 wiec dlatego rozpisujemy sie tutaj,by chociaz
      ona jedna jeszcze pozostala w zalewie masowej papki...
      • Gość: kicajek Re: Trójka IP: 212.244.150.* 30.08.01, 11:01
        Bardzo się cieszę, że jest grupa ludzi, która dba o to aby Trójka zachowywała
        poziom. Zastanawiam się tylko czy mamy prawo osądzać co jest chłamem a co nie.
        Picasso czy Norwid też nie byli docenieni w swoich czasach, może więc Britney
        za parę lat... To oczywiście żart, ale o gustach się nie dyskutuje, jeżeli ktoś
        chce słuchać Ich Troje ma do tego pełne prawo. Pozdrawiam
        • Gość: Behemod Re: Trójka-jaka powinna byc IP: 193.0.117.* 30.08.01, 15:31
          Kicajek napisal:
          >>Zastanawiam się tylko czy mamy prawo osądzać co jest chłamem a co nie.
          Picasso czy Norwid też nie byli docenieni w swoich czasach, może więc Britney
          za parę lat... To oczywiście żart, ale o gustach się nie dyskutuje, jeżeli ktoś
          chce słuchać Ich Troje ma do tego pełne prawo. Pozdrawiam

Wydaje mi sie,ze jak najbardziej mamy prawo,ba-nawet obowiazek oceniac.Gdyby
          nie nasze oceny wszystko i wszyscy byliby jednakowi.Byloby wtedy bardzo nudno:)
          I to,ze jest grupa ludzi,ktorzy chca powalczyc o utrzymanie poziomu swojej
          ukochanej stacji radiowej wcale nie oznacza,ze wszyscy powinni sluchac 3 i ze
          zabronione jest sluchanie innych rozglosni.Nikt nikomu tego nie zabrania.Chcemy
          tylko,by 3 nie upodobniala sie do tych wszystkich innych stacji.Chcemy tylko
          tyle i az tyle.
          • Gość: kloss Re: Trójka-jaka powinna byc IP: 213.77.32.* 02.09.01, 10:19
            Przede wszystkm : przywrócenie muzycznej poczty, zaprzestanie skracania audycji
            autorskich, np. puls trójki, rezygnacja z kretyńskich audycji w stylu "Trzeci
            do pary" gdzie dwie sławy siedzą i pieprzą o niczym przez dwie godziny. No a do
            tego potrzeba chyba rezygnacji Olszańskiego. Panu już dziękujemy.
            • Gość: olk@ Re: Trójka-jaka powinna byc IP: *.pl 02.09.01, 15:24
              Trudno powiedziec JAKA wlasciwie powinna byc Trojka.
              Ilu sluchaczy - tyle opinii. I tak np. kiedy w ubieglym
              roku Moj Tata wracal do domu z pracy ok. godziny 15.30,
              musial wylaczac radio bo nie byl w stanie sluchac
              Trojkowego Ekspresu prowadzonego m.in. przez Kostrzewe.
              Ja za to chetnie sluchalam tej audycji o tej porze. :)
              Mi z kolei nie bardzo pasuje Puls Trojki w okolicach 9,
              kiedy wlasnie w wakacje o tej porze wstaje i... na
              "Dzien dobry!" slysze politykow. De gustibus...
              Mysle,ze trudno bedzie ulozyc jakis "spojny program
              naprawczy". Moim skromnym zdaniem na pewno nie nalezy
              rezygnowac - ani okrajac czasowo - tak ciekawych
              audycji jak Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego czy Gitara
              i Piorem, nawet jesli adresowane sa do waskiego grona
              sluchaczy. Pozdrowionka! :)
    • Gość: stasiek Re: kostrzewa... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 11:46
      piszecie o kostrzewie jakby byl jakims strasznym kretynem
      britpopowym fajansiarzem
      a on gra nie tylko popowe gowno
      nie gra go zreszta prawie wcale
      posluchajcie ekspresu

air
      radiohead
      smashing pumpkins
      tool
      elbow
      agressiva 69

to nie jest pop
      jesli juz to jego alternatywna strona
      • Gość: Jerzol Re: kostrzewa... IP: 157.25.119.* 30.08.01, 12:01
        Gość portalu: stasiek napisał(a):

> piszecie o kostrzewie jakby byl jakims strasznym kretynem
        > britpopowym fajansiarzem
        > a on gra nie tylko popowe gowno
        > nie gra go zreszta prawie wcale
        > posluchajcie ekspresu
        >
        > air
        > radiohead
        > smashing pumpkins
        > tool
        > elbow
        > agressiva 69
        >
        > to nie jest pop
        > jesli juz to jego alternatywna strona

Masz rację
        I na pewno więcej można zarzucić np. nietyklanemu Markowi Niedźwieckiemu
    • socoow Re: 30.08.01, 13:56
      trójka powinna być taka jak jest. Bo to jest właśnie jej styl.
      Nie powinna się zmnieniać. Ludzie trojkiu są wspaniali i wiedzą co robią. TAK
      DALEJ!!!
    • Gość: kangoor Re: stracili słuchacza wiernego IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.08.01, 16:14
      Ja przestalem słchuchać Trójki kiedy pierwszy raz w tym radiu Robiego
      Williamsa. zawsze się szczyciłem tym, ze w tej rozgłośni nie usłuszę takiego
      czegoś. I sie przeliczyłem. Pan Olszański zniszcył TROJKE, nie boje sie tak
      napisać. Mnie zniechecil, jestem tylko słuchaczem ( byłym) ale jest mi smutno,
      ze juz nie moge posłuchac "inteligentnego" radia.
      • Gość: disturbed Re: stracili słuchacza wiernego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.02, 11:40
        A wy marudziliście! Teraz to dopiero jest gówno, a nie radio. Te jingle, ta
        muza, ta Wrona...!!! Ale napewno Trójka już zyskuje sobie byłych słuchaczy
        RMF'u którzy chcą czegoś "ambitniejszego" i mają coś podobnego, ale na nieco
        wyższym poziomie, oczywiście tylko do czasu. Ja też już nie słucham Trójki,
        opróćz Powtórki i Andrusa, bo to ciągle jest dobre. Hmmm.... Ciekawe kiedy
        wywalą Andrusa, bo jest zbyt fajny, trzeba na jego miejsce dać np. 3-dziestka
        gorących, letnich hitów i prowadzącego w odpowiednim stylu, koniecznie jakąś
        laskę i koniecznie głupią jak stary trampek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka