Dodaj do ulubionych

Przygodo, ahoj!

IP: *.bmts.com 16.08.04, 05:45
Dzien dobry piaskownico, zwana rowniez plaza.
Po dlugiej niezbyt-obecnosci powracam w jedynie slusznym celu: zapowiadam
swoje kolejne wakacje. Tym razem ruszam w kierunku bratnich mi misiow
czarnych i brazowych (jedne z nich miejscowa ludnosc nazywa po
slowiansku "grizzli"). Gory sa tam baaardzo skaliste, ale nic to.
Do zobaczenia z poczatkiem wrzesnia.
Z gory dziekuje za chusteczki wymachiwalne i inne wzruszajace elmenty odjazdu
w nieznane.
Hej ho.
...
Obserwuj wątek
    • ignatz Re: Przygodo, ahoj! 16.08.04, 07:54
      A misie wydaje że Ty po prostu tam mieszkasz i tylko szpan siejesz że niby na
      wakacje non-stop w jakieś kolorado czy inne denwery jeździsz :-)
      • basia Re: Przygodo, ahoj! 16.08.04, 08:14
        Misio na plaży jest obecny podczas pożegnań i powitań na swoją cześć. Wypada
        więc życzyć jak najczęściej ale jak najkrótszyszch.

Macham chusteczką dyżurną pożegnaniową:)
        • Gość: v2l Re: Przygodo, ahoj! IP: 82.112.197.* 16.08.04, 08:25
          pal licho, zolc mnie zalala, i choc podzielam zdanie Ignatza to machne rozowa
          chusteczka razy kilka
          • Gość: kanuk Re: Przygodo, ahoj! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.08.04, 13:25
            Misio odbywa podroz liczaca kilka tysiecy kilometrow w jedna strone. w jego
            misiowej okolicy gizlly bracia nie wystepuja zza drzew i krzewow, bo ich tam
            niaama. Misio jedzie na niespotkanie z Wielkim Bratem misiem :) ahoj !
    • aniela Re: Przygodo, ahoj! 16.08.04, 09:33
      aha ja Ci w twarz moge odpowiedziec ahoj!. kiedy Ty sie bedziesz w pocie i
      mozole wspinal, obserwowany przez tambylcze ludziozerne niedzwiedzie, ja bede w
      slizgu na pelnych zaglach zostawiac dziewczyny w kazdym porcie. (aha chusteczka
      na chusteczke odpowiadam)
      • brezly Re: Przygodo, ahoj! 16.08.04, 10:07
        A one w porcie beda ci kartki wyrywac w paszporcie.

Mam kawe, z checia mysle o torcie
        Z niechecia zas o retorcie
        To skutek pracy w resorcie
        Co puls bada w zycia aorcie
        Nie myslac wcale o sporcie

Noco, moje dziecko czyta o wuju Tarabuku i tylko jakos ten Bagdad mu sie nie tak
        kojarzy. Bo Sindabad to z autobusem co wujki nim przyjezdzaja.
        • Gość: v2l Re: Przygodo, ahoj! IP: 82.112.197.* 16.08.04, 11:23
          uwazaj zeby ci dywany nie zaczely latac, B-y
    • h.lecter Re: Przygodo, ahoj! 16.08.04, 18:20
      No to macham.
      Przywieź coś na ząb. Albo dwa.
      • kwiat_paproci Re: Przygodo, ahoj! 16.08.04, 20:41
        Misiek dobrze wie, że na Plaży to najfajniejsze są pożegnania i dlatego wpada
        zawsze tylko, żeby się pochwalić gdzie jedzie. Cwaniak i tyle :P
        • pieranka Re: Przygodo, ahoj! 17.08.04, 09:33
          też to zauważyłaś?
          • nioszka Re: Przygodo, ahoj! 17.08.04, 09:37
            yhy nowa świecka tradycja taka :-)
    • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj - polmetek IP: *.3web.net 23.08.04, 19:55
      Hej-ho,
      Jako optymista mowie, ze jeszcze cala druga polowka przede mna.

Z przykroscia donosze, ze przodkowie Jurka Krzaka wykonczyli ostatniego grizzla
      w Kalafonii w ubieglym wieku, ale bezczelnie uznaja go nadal jako symbol
      swojego stanu ponad stan.

Tym razem jednak jestem tam, gdzie grizzly jest pod opieka panstwa i prawa, a
      nie szanuja go tylko klusownicy, galopnicy i inna swolocz.

Tyle na razie. Wzruszony jak zawsze smutna chwila pozegnania oddalam sie na
      druga polowe w kierunku skal gorzystych i vice versa.

Do nastepnego.
      • oxycort Re: Przygodo, ahoj - polmetek 23.08.04, 20:01
        Zupełnie jak Pampalini ten Misio. Zupełnie.
        ~~
        ox
        • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj - polmetek IP: *.3web.net 23.08.04, 20:19
          Pampalini?
          Jeszcze nie znam, wiec nie wiem, czy sie obsmiac, czy zapalac slusznym gniewem.
          mmm
          • oxycort Re: Przygodo, ahoj - polmetek 23.08.04, 20:29
            Spokospoko
            www.minimax.com.pl/cgi-bin/minimini/program/full/00000B&pampalini%252C%2520%25B3owca%2520zwierz%25B1t

~~
            ox
            • oxycort Re: Przygodo, ahoj - polmetek 23.08.04, 20:31
              Chociaż podobieństwa do Kangurka Hip Hop też nie sposób zlekceważyć...
              www.minimax.com.pl/cgi-bin/minimini/program/full/00000B&kangurek%20hip%20hop

~~
              ox
              • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj - polmetek IP: *.3web.net 23.08.04, 20:45
                OK, juz dobrze, choc w pierwszej chwili chcialem wyrazic zdecydowany protest.
                Zrobilem szybkiego Gugla i wyszlo mi, ze niejaki Tomaso Pampalini zajmuje sie
                dzialalnoscia filmowa spod znaku XXX + jeszcze kilka X. To nie Gory Skaliste,
                to raczej towarzystwo panienek obdarzonych Silicone Hills.
                Przygodo, ahoj.
                ...
                • kwiat_paproci Re: Przygodo, ahoj - polmetek 23.08.04, 21:25
                  tylko nie ściemnaj, że ci się podobają Silicone Hills, bo i tak ci nikt nie
                  uwierzy ;-)
                  • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj - polmetek IP: *.3web.net 23.08.04, 21:58
                    Nie sciemniam, tylko rozjasniam: Silicone Hills nie podobaja mi sie, o jejku,
                    jak mi sie nie podobaja. Fuj! Brrr!
                    Ale to jest temat na osobne forum, a nie na ten skromny watek przyrodniczo-
                    turystyczno-krajoznawczy.
                    Tyle a propos przygodo-ahoj na poniedzialek.
                    Do roboty, czyli w droge. Misie, z drogi!
                    ===
    • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.brucepower.com 09.09.04, 22:20
      Wrocilem, niestety. I po co?
      Tym gorzej dla mnie, bo TAM bylo dobrze i beztrosko a TU jest tez dobrze, ale
      obowiazki jakies sie pojawily i wymagania. Gdy doczlapie w koncu do siebie,
      wysle sprawozdanie, a w nim bedzie nawet spotkanie z misiem.
      Hej-ho.
      • pieranka Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie 10.09.04, 09:14
        O! o!
        • Gość: v2l Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: 82.112.197.* 10.09.04, 10:59
          taka ja to nie wiem czy chce relacje, gdyl albowiem posiadam juz wystarczajaca
          ilosc wrzodow na zoladku spowodowanych zawiszczaniem;)))))
          • pierans Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie 10.09.04, 11:07
            Życie sobie skracasz!
            • viki2lav Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie 10.09.04, 11:13
              przyczynia sie dotego pomaranczowy dorozkarz, oy baudzo!
              • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.09.04, 12:09
                Ahoj !! ahoj !!
                Macham chusteczką powitalną i mam nadzieję , że misio do tego sprawozdanka
                przyczepi załącznik jaki z kuferka podróżnego wyciągniony :)
                • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.brucepower.com 10.09.04, 18:57
                  Jezeli dotrwam do week-endu, zaczne porzadkowac zdobycze, pamiatki, zbiory i
                  przy okazji zobacze, czy w kuferku jest cos oprocz pustosci nieopisanej. Ej!
                • aniela Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie 10.09.04, 18:59
                  elblag? mroczne miasto

ps. nie odpowiadam za literowki
                  • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.brucepower.com 10.09.04, 19:08
                    Gorze mi. Ciemnota wszedzie.
                    Dlaczego Elblag???
                    Pytam?

• Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.09.04, 20:14
                      Ciemnota , znaczy się w kuferku owym.Oj ,nie wierzę misiom . zawsze tam jakie
                      małe CONIECO wynajdą.
                      ____
                      >Dlaczego Elbląg???

i tu widziano pomarańczowego dorożkarza z pyłem księżycowym na butach i
                      papierosem w ustach , a może był to rowerzysta jakiś zaczarowany ?
                      • aniela Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie 10.09.04, 22:06
                        natalia, o Ty?
                        • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.09.04, 23:31
                          ahoj !
                          o nie ! nie natalia ,i nie pomroczność jakaś nad Elblągiem.
                          A czy on gorszy od jakiegoś bruce power czy cable rogers lub 3 web ?
                          I nad czym tu biadolić : gorze !! gorze !!
                          a z piaskownicy wszystkie wiaderka zabrali do lasu , na grzyby
                          • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.bmts.com 11.09.04, 05:40
                            Zaraz skrzykne wszystkie misie i odbijemy wiaderka. I juz.
                            Hop.
                            P.S. Elblag zacne miasto. Odwiedzilem razy kilka bez urazow i obicia.
                            !
                            • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.09.04, 15:07
                              Uuaa!co ja tam wiaderkami głowę zawracam , grabki jeszcze zotały
                              Zafascynowany światem i przyczłapany ( ? )opowiadaj o tych górach skalistych i
                              kozicach szybkobieżnych niedoścignionych ( bo wiadomo borsuki już śpią )
                              no i coś na ząb , musztardę mamy
                              bum!
                              a kolega w Chile był , kawałek guano stamtąd przywiózł , choć kłopoty na
                              lotnisku miał okrutne : chcieli mu misia zrobić , czy przybić ? nie pamiętam
                              bo opowiadał o tym dziwnie rozemocjonowany
                              ahoj !
                              • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.bmts.com 11.09.04, 23:43
                                Hej-ho,
                                O przygodach opowiadam zawsze pismem obrazkowym, czyli fotograficznym w postaci
                                zalacznikow. Nie majac adresu mrowy, nic nie powiem mrowie.
                                Nic!
                        • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! juz po przygodzie IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.09.04, 11:05
                          >natalia,oTy?
                          __

Natalia srebrna przecie :-()i przy wieczerzy ( dzbanuszek z konwalią )
                          a skrzacik z brodą splamioną musztardą
                          a może Natalia ...zielona ???
    • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie IP: *.brucepower.com 14.09.04, 17:26
      Hej-ho,
      Wlasnie wypuscilem w Waszym kierunku stado golebi pocztowo-telekomunikacyjnych
      obciazonych zalacznikami. Moze doleca?
      Frr!
      • kanuk Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie 14.09.04, 18:06
        dolecialy, dziekuje . British California prezentuje sie okazale , jak widac
        faldy nie sa takie znowu zle.
        • kwiat_paproci Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie 14.09.04, 21:12
          do mnie też doleciały. Całkiem ładnie w tej ameryce macie, kto by się tego
          spodziewał...
      • h.lecter Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie 15.09.04, 12:06
        A do mnie nic nie doleciało. A przecież gołębi, zwłaszcza pocztowych nie jadam.
        • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie IP: *.bmts.com 16.09.04, 00:30
          Sir, moze masz golebnik przyciasny? Moj ptaszek wazyl prawie 2MB. Duuuza ptica.
          Wysylam jeszcze raz. Smacznego.
          Frrr!
          • oxycort Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie 16.09.04, 02:42
            Poważna sprawa ta Ameryka, kurde!
            ~~
            ox
          • h.lecter Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie 16.09.04, 13:43
            Ten drugi wysłany chyba spotkał się po drodze z tym pierwszym, bo doleciały
            oba - tłuste i smakowite.
      • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.09.04, 15:38
        O, kurka !!
        U mnie jakieś piórka na parapecie ?
      • piotr_c Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie 17.09.04, 17:38
        Chyba jakas sowa na wlocie do mego golebnika przysiadla. Ino jakies reklamowe
        piorka dolatuja do mnie ostatnio :(
        Tylko od Jagody ladna paczuszke dostalem.
        • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie IP: *.bmts.com 18.09.04, 06:22
          Moje ptale pocztowe spia w czasie week-endu. Aktywacja lotow nastapi w
          poniedzialek.
          Mrowie wysle przesylke na mrowisko, dokladnego adresu (logowego) niestety nie
          znam.
          Hej-ho.
          misio przed-zimowy
          • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.09.04, 09:56
            adresik poleciał
            być może plujka moja użyła znów ten nazbytsympatyczny atrament
            należy wówczas kilka razy chuchnąć ciepłym chuchem i ukaże się
            wyżej wspomniany
            ___
            Mrowisko zalogowane legalnie : raz i dwa , raz i dwa !!
          • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.09.04, 17:42
            Dzięki serdeczne Misiak!
            całe stadko gołąbków odpoczywa teraz przy mrowisku , rozczochrane nieco po
            przygodzie z przolotnym kondorem , a trzy przycupnęły na zabytkowym parkanie
            zziajane
            www.polska.pl/fotogramy/show.htm?photo_id=572-4k
            zapraszam na ucztę niejakiego h.lectera gdyż we dwóch łatwiej rozbierzemy te
            megabajty
            Macham więc widelcem zapraszalnym i biegnę po kapustę , ryż i
            co tam jeszczeee ???
            • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie IP: *.brucepower.com 28.09.04, 22:00
              Chcialem zobaczyc obrazek i tyle mi pokazalao:
              Przepraszamy, ale nie można wyświetlić podanej strony.
              Prowokacja?
              Pytam wstrzasniety, unikajac wymachow widelcowych.
              ???
              • h.lecter Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie 29.09.04, 12:28
                Też mną wstrząsnęło, bo ujrzałem to samo - przeprosiny zamiast stada
                apetycznych gołąbków.
              • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.09.04, 16:28

misio drogi i niepowtarzalny
                jaka tam prowokacja ??
                odwłok mój popadł w drżenie emocjonalne widokiem sprowokowane owym ,nieco
                zaczepił o linki jakoweś i tyle

uda albo i nie:

www.polska.pl/fotogramy/show.htm?photo_id=572-4k-
                • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.09.04, 16:59
                  teraz i mną potrząsa:
                  a obrazek niewinny był ( google
                  • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie ? IP: *.brucepower.com 30.09.04, 17:29
                    Nic nie dziala.
                    Wciaz przepraszaja, ale nie moga. Totalna niemoc.
                    Czas wyjechac na weekend w krzaki albo cos gdzies.
                    Hop.
                    • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.10.04, 12:32
                      Gość portalu misio napisał(a):
                      >Czas wyjechać na weekend w krzaki albo cos gdzies.
                      ---
                      kolczaste i cierniste proponuję , gdyż jesiennym owocem obsypane obficie
                      obecnie oko nacieszyć mogące są ,a i przy skwapliwym staraniu ręc(paluszki na
                      myśli mam ) onych pracopwitych , i dla podniebienia ulgę tudzież rozkosz
                      przynieść
                      niebawem mogą :
                      www.multimex.cc.pl/przepisy.html//polak_potrafi
                      www.bulgaricus.com/kuc_nap_04.php

Spinosa nie imię to dziewczyny...
                      • Gość: misio Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie ? IP: *.bmts.com 03.10.04, 23:47
                        Trafila Pani z dokladnoscia do rodzaju napitku.
                        Wlasnie zakonczylem wstepna obrobke zbioru winogron domowych wysokopiennych
                        bialo-czerwonych. Za kilka dni zaczna robic bul-bul.
                        Jablka i dziki bez czarny juz bul-bulkaja.
                        Hej, zima nie jest zla, jak sie piwniczke wina ma.
                        Bul.
                        • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.10.04, 15:04
                          się oficjalnie zrobiło
                          czyli rysuje się szansa na małego bruderszafta
                          - po zakończeniu bull - bulenia ?
                          -----
                          Polecam nadal z owoców dzikiej róży + garść jeżyn
                          (chowa się wysokopienne biało-czerwone)
                          • Gość: v2l Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie ? IP: 82.112.197.* 11.10.04, 08:42
                            El blonk, to w Chiszpagni?
                            • Gość: mrowka Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie ? IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.10.04, 11:57
                              v21
                              to blisko całkiem (rzut beretem od Dzierżąrzna ) , tam Port u Gali, nie mylić
                              z El brook, bo to prawie na granicy z Hinami
                              • Gość: v2l Re: Przygodo, ahoj! - sprawozdanie ? IP: 82.112.197.* 12.10.04, 12:24
                                vudwael a nie vudwadziesciaijeden, bajdeuej. Fayjnie, tylko troche dalekko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka