Dodaj do ulubionych

piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!!

09.09.01, 23:45
Odnaleziony niedawno rękopis pewnego wieszcza starszego pokolenia, wzbudzał, aż
do dziś wiele kontrowersji:
Czy mreck to słynne „czterdzieści i cztery” z trzeciej części, „Dz...”?
Aniela zaś to brakujące ogniwo miedzy Marylą Putkamerową a cholerą stambulską?
Rigel, chris, i hansi to jakiś nieznany epizod filaretów, filomatów lub
filatelistów?
Słynny profesor literadury pan Kręcikłak Kolepicki udostepnił nam to jepokowe
dziełło.
Przeczuwając że stoimy u wrót wieczności, pomni na geniusz poety, wsłuchajmy
się w w harfy złotostrunnej ciche pobrzękiwanie:
Ps: wszelkie podobieństwo osób i wydarzeń jest oczywiście zamierzone ;)

Tytuł:
Pierwsze wierszem opisanie
Tragicznych losów mrecka i Anieli,
Tudzież rymem częstochowskim gęsto okraszone
Wtórne onego narodziny.

Inwokacja
Muzo sław męża wielce obrotnego...
itd. ble, ble, ble.

Xięga I: Mrecka narodzenie

W smrodliwym błotku, na skraju bagna,
Gdzie szemrze wietrzyk z wieczora,
coś strasznie jęczy pośród mokradła:
straszna się lęgnie potwora!

Chlupie coś! ...trwoga!
Człapie i ciamka
Struchlało serce Anieli,
Bajorne błoto zagulgotało
mreck się wynurza z kipieli!

Szpon jadowity, baniasty czerep,
Łypie ślipiami z jeziora,
Oślizgły ogon, język jaszczurki
potworna zaiste zmora.

Lecz dusza? Gdzie tam,
Bez serca przecie, a rozum także niewielki,
Nada się nada, zaiste nada,
Na trampolinę Anielki.

Xięga wtóra: rozterki Anieli

Nie wiek, uroda, nie przyrodzenie,
Lecz sława, rozgłos, pieniądze,
Budzą w roztropnej główce Anieli
Zachwyt, namiętność i żądzę.

Cóż sława mrecka, towar to lichy,
I kto go widział przy kasie?
Gdy się furmanką w stolycy zjawi,
Każdy się dowie: kto zasię,

A gdy się jeszcze do uczuć przyzna?
Rękę wyciągnie z pościeli,
Szkarada błotna, ale mężczyzna,
I kto Anielę wybieli?

NIENIE! dukaty, drachmy i ruble
Franki, korony, DOLARY!!!!
I osinowy kołek szykuje,
Nad kołkiem odprawia czary....

Xięga trzecia: Ohydny postępek i gorzkie tegoż owoce

Więc dalej trupa topić w bajorze,
W anielskie stroić się pierze,
Bo Chris i Rigel, a również może
Hansi się jakoś nabierze.

Chłopcy, przy forsie? Kto raczy wiedzieć,
Czyje są sejfy bankowe,
Tutaj trup mrecka, i pójdę siedzieć,
Pod topór złoże swa głowę!

Forsę pobiorę, potem się zmyję....
Przecież trup mrecka głęboko...
Lecz wodne tutaj rosną lilije...
Tak jak on leży głęboko...

Chlupie coś! ...trwoga!
Człapie i Ciamka
Struchlało serce Anieli,
Bajorne błoto zabulgotało
mreck się chichocze w topieli!

Z zielonej toni zęby swe szczerzy,
Pifko popija albo co?
Forum Anieli już nie uwierzy....
To hipokryzji owoce...

Rigel się marszczy, Chris się wyrzeka
A jakaś Celinka w gniewie....
Co będzie dalej? Co będzie dalej....
Co będzie dalej ja nie wiem!

Epilogus: o czym, że dumać....

W Anieli sercu rozpacz się skrada
Los jej nikogo nie wzruszy,
Biada ci biada za życia biada
I biada twojej złej duszy!

Ci/Tobie Anielo
Poświęcam. Adaś.

Obserwuj wątek
    • hansi Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 06:34
      mreck, jestem pełen uznania i dzisiejszego śniadania
    • rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:09
      Czesc Mreck! rzucilo mnie na ziemie jak to przeczytalem ;-))))
      Ty to sam czy przepisales od kogos? ;-)))))
      No, teraz zadna Anielica Ci sie nie oprze ;-))))))
      • hansi Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:13
        mreck idzie na całość
      • Gość: mreck Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 07:14
        a przewracał sie jakiś rękopis na strychu, Pana Amadeusz mu było czy jak tam,
        babcia używała na podpałkę, ty rigel jesteś ten no polonista, może ci sie
        przyda?
        A miażdżąca krytyka dopiero nadejdzie, bo teraz to chyba kręci papiloty?
        • rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:18
          juz sie tak nie kryguj ;-))) jak przeczyta to na pewno serce jej zmieknie ;-)))
          • hansi Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:19
            rigel napisał(a):

> juz sie tak nie kryguj ;-))) jak przeczyta to na pewno serce jej zmieknie ;-)))
            uważaj mreck, bo jak pampersy przeczytają, dopiero będziesz miał komentarze

• rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:21
              Mreck po prostu wystawil sie na pewny strzal pampersow.
              Dawni nie bylo ciekawie na forum, ale dzisiaj to zabawy bedzie po uszy.
              Hej Mreck, zalatwic Ci druk w GW?oprawisz sobie w rame i powiesisz nad
              bajorkiem ;-)))))
              • hansi Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:27
                mreck-szuwarek przerzucił się na poezję, nawet pewnie nie czuje, że mu się
                rymuje
                • rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:29
                  i co on jada, ze tak rymem gada ... ;-)))
              • Gość: mreck Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 07:28
                Ty agent jesteś, szukasz talentów? Niedrogo i tuzinami. :)))
                prawdziwa niecnota krytyk sie nie boi,
                Otej porze co sie zjawiaja pampersy ja bede walczył z bzdetami w pracy.
                • hansi Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:34
                  pampersy o tej porze jeszcze przy smoczkach, ale jasna anielcia już padnie na
                  kolanka
                  • Gość: mreck Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 07:38
                    Jasna anielcia, chyba juz mnkie rządową lncią przez centrum. Pozapamykali juz
                    ruch na marszałkowskiej?
                    Ej niech no który warszawiak wyjrzy za okno, u mnie mgła taka ze nic nie widać.
                    Cholerne oparzelisko.
                    • rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:39
                      ja tylko syreny słyszę, pewnie juz jest blisko ....
                      • hansi Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:42
                        rigel napisał(a):

> ja tylko syreny słyszę, pewnie juz jest blisko ....

i ten pisk hamulców na zakrętach (historii)
                        • Gość: mreck Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 07:47
                          a powiedzcie jej, ze jak juz przyleci to niech miotłe porzadnie ustawi.
                          • hansi Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:50
                            Gość portalu: mreck napisał(a):

> a powiedzcie jej, ze jak juz przyleci to niech miotłe porzadnie ustawi.
                            czyzby ostatnio rzuciła pod ścianą?

• rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 07:53
                              hansi napisał(a):

> czyzby ostatnio rzuciła pod ścianą?

nie zauwazyles, bo Cie nie bylo. caly dzien miotla platala sie pod nogami ;-))))

• Gość: mreck Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 07:55
                                podobno brudy na forum, rozumiecie! brudy na forum! sprzatała.
                              • Gość: nanta Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 19.150.112.* 10.09.01, 07:55
                                Jezu!!!
                                mreck, co to jest????
                                ps. pampersy juz nie spia, wiec uwazac na slowa!!!
                                bo dopiero wtedy bedzie ubaw..;))
                                • Gość: mreck Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 07:59

Nanta, Wymieniłaś mnie dopiro na drugiej pozycji?
                                  • hansi Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 08:00

>
                                    > Nanta, Wymieniłaś mnie dopiro na drugiej pozycji?
                                    o mnie nawet nie wspomniała, qrde :-(((

• rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 08:02
                                      hansi napisał(a):

> o mnie nawet nie wspomniała, qrde :-(((

o mnie tez nie, buuuuuu ;-((((((

• Gość: nanta Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 19.150.112.* 10.09.01, 08:01
                                    to i tak dobrze, nie?
                                    na niektorych listach byles dopiero 11?;))
                                  • rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 10.09.01, 08:02
                                    Mreck, bedziesz na pierwszej pozycji, jak zamienisz wode w ... piwo ;-))))
                                    • Gość: nanta Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 19.150.112.* 10.09.01, 08:06
                                      Witam Rigel (moj ulubiony pacjencie)
                                      witam Hansi,
                                      Witam Jmt
                                      i witam wszystkich pozostalych
                                      Wielkie CMOKI z samego rana ;))
                                    • Gość: mreck Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 08:06
                                      Ja wode w bajorze wymieniałen na wielkanoc. Jak nogi myłem. A wy alkoholiki to
                                      tylko o jednym. Byscie sie qrka wstydzili, przy mlodzieży. Ta jagodzianka pse
                                      pani to do smarowania nóg, jak bolą, bo reumatyzmu sie nabawiłem na tej plazy.
                                      • Gość: aniela Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 08:29
                                        mreck czuje ze moglabym Cie pokochac. powaznie tak czuje.
                                        • Gość: mreck aniela? to żart chyba jakiś? IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 08:41
                                          ? :)
                                          • rigel Re: aniela? to żart chyba jakiś? 10.09.01, 08:42

> ? :)

a Ty myslales, ze pampersy rzuca sie na ciebie z pazurkami i dostaniesz jeszcze
                                            miotla przez wodorosty? ;-))))
                                            • Gość: aniela Re: aniela? to żart chyba jakiś? IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 08:47
                                              nieno. twarz mam poważną.
                                              • rigel Re: aniela? to żart chyba jakiś? 10.09.01, 08:48
                                                Gość portalu: aniela napisał(a):

> nieno. twarz mam poważną.

nie wątpiłem ani przez chwile, ze pisalas powaznie. jak ja otrzymalbym taaaaki
                                                wiersz tez bylbym powazny ;-))))
                                                • Gość: aniela Re: aniela? to żart chyba jakiś? IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 08:49
                                                  wąs mi zadrżał ze wzruszenia.
                                                  • Gość: rigel Re: aniela? to żart chyba jakiś? IP: 213.77.14.* 10.09.01, 08:52

> wąs mi zadrżał ze wzruszenia.

a Mrecka zamurowalo .... zreszta on lubi takie rozne ... wodorosty ;-)))))
                                                  • rigel Re: aniela? to żart chyba jakiś? 10.09.01, 08:52

> wąs mi zadrżał ze wzruszenia.

• mreck och, och, och, chyba się rozpłaczę. 10.09.01, 08:54
                                                    Nareszcie, kakieś powazne uczucie ta tym forum, i od razu ze sfer niebiesich, i
                                                    rządowych. Czy ty aby nie reprezentujesz policji?
                                                    Ja jestem strasznie powazny w "tych" sprawach, i łatwo mnie yrazić.
                                                    Rigel, od kiedy aniela została pampersem? Jakoś to przeoczyłem. Aż taki
                                                    lifting> czy to mozliwe?
                                                  • rigel Re: Mreck nie rycz .... 10.09.01, 08:57
                                                    mreck napisał(a):

> Rigel, od kiedy aniela została pampersem? Jakoś to przeoczyłem. Aż taki
                                                    > lifting> czy to mozliwe?

ja nie sugerowalem, ze Aniela jest pampersem, skad takie przypuszczenie?
                                              • chris_45 chris do Anielicy 10.09.01, 08:51
                                                Anielico - przecież my byliśmy już prawie zakochani
                                                i do łóżka był już tylko krok,
                                                jak Ty możesz mnie tak ranić
                                                i do Mrecka zwracać wzrok ?
                                                • Gość: aniela Re: chris do Anielicy IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 08:54
                                                  nene chris. tamto to ni była miłość. chodziło tylko o sex. bez całowania.
                                                  • Gość: nanta do mrecka IP: 19.150.112.* 10.09.01, 08:59
                                                    od pampersow sio!!!
                                                    Aniela za czesto fronty zmienia
                                                    a my pampersy
                                                    kochamy i nienawidzimy do upadlego !!!!
                                                    bez zadnych zmian. ;))
                                                  • rigel Re: do mrecka 10.09.01, 09:03
                                                    Gość portalu: nanta napisał(a):

> a my pampersy
                                                    > kochamy i nienawidzimy do upadlego !!!!
                                                    > bez zadnych zmian. ;))

chcialbym wobec tego niesmailo zaznaczyc, ze ja do pampersow nigdy nic nie
                                                    mialem .... ;-)))))
                                                  • Gość: nanta Re: do mrecka IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:06
                                                    tak?????????
                                                    w sumie to fakt, fotel oddales bez wielkich oporow ;)
                                                    znaczy sie, juz wtedy przewidywales '' kochanie do
                                                    upadlego''??? bo chyba nie chodzi o ''nienawidzenie'', co??? ;)))
                                                  • rigel Re: do Nanty 10.09.01, 09:07
                                                    bo ja jestem taki troche przewidujacy .... ;-)))))))
                                                  • Gość: aniela Re: do rigiel-nanta IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 09:08
                                                    ciesząc się Waszym szczęsciem apeluję o nieobecność Waszego romansu na
                                                    niektórych chociaż wątkach :)
                                                  • mreck mreck do rigla 10.09.01, 09:07
                                                    No to cos mi sie przywidziało, ale ty z tymi pampersami uważaj, małe to, wredne
                                                    i jeszcze pod ochroną prockuratora. cudowne dzieci, qrka wodnq, cud będzie jak
                                                    coś z tego wyrośnie.
                                                  • rigel Re: mreck do rigla 10.09.01, 09:10
                                                    mreck napisał(a):

> i jeszcze pod ochroną prockuratora. cudowne dzieci, qrka wodnq, cud będzie jak
                                                    > coś z tego wyrośnie.

a Ty myslisz, ze ja jestem od nich starszy? po prostu wczesniej nauczylem sie
                                                    wlaczac kompa. jak dobrze ich przypilnuje to cos z nich wyrosnie ;-))))
                                                  • Gość: aniela Re: do nanta-rigel IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 09:11
                                                    proszę z czystej zawiści :)) bez żadnych podtekstów
                                                  • Gość: tequila Re: tequila do rigla IP: 195.205.13.* 10.09.01, 09:13
                                                    jakiz pan dzisiaj uprzejmy....... :)
                                                  • rigel Re: do tequili 10.09.01, 09:18
                                                    a czy ja bylem kiedys nieuprzejmy ... no, moze raz albo dwa ;-))))
                                                  • Gość: nanta Re: do tequili IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:19
                                                    ale nigdy wobec pampersow
                                                    my pamietamy
                                                    o tym romansie i szczesliwosci tez..;))
                                                  • rigel Re: do tequili 10.09.01, 09:21

> ale nigdy wobec pampersow
                                                    > my pamietamy
                                                    > o tym romansie i szczesliwosci tez..;))

jakim romansie???? to byla milosc od pierwszego ... klikniecia ;-)))))))
                                                  • Gość: nanta do Rigel IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:26
                                                    hmm, znaczy sie, nie walczymy juz o fotel???
                                                    bo w imie wielkiej...od pierwszego klikniecia
                                                    to trzeba bedzie zmienic strategie ;))
                                                  • rigel Re: do Nanty 10.09.01, 09:30

> hmm, znaczy sie, nie walczymy juz o fotel???
                                                    > bo w imie wielkiej...od pierwszego klikniecia
                                                    > to trzeba bedzie zmienic strategie ;))

blagam, nie zmieniaj strategii, skoro ta sie sprawdzila ;-)))))
                                                  • Gość: nanta do Rigel IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:32
                                                    rigel napisał(a):

> blagam, nie zmieniaj strategii, skoro ta sie sprawdzila ;-)))))

ale moze czas zastosowac jeszcze wymyslniejsza
                                                    zebys bardziej wpadl w moje sidla
                                                    i juz nie mial szans na wydostanie sie ;))
                                                    ps. fakt, stara strategia dziala, obiecywales kiedys
                                                    ze nie bedziesz blagal i prosze.. ;)
                                                  • rigel Re: do Nanty 10.09.01, 09:34
                                                    a nie pomyslalas czasem, ze ja nie bede chcial uniknac Twojej pulapki?
                                                    i bardzo zaluje, ze mi sie napisalo "blagam" ;-))))))
                                                  • Gość: nanta Re: do Nanty IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:40
                                                    rigel napisał(a):

> a nie pomyslalas czasem, ze ja nie bede chcial uniknac Twojej pulapki?
                                                    hmm, brzmi zachecajaco, chociaz wolalabym myslec,
                                                    ze to ja polowalam, a nie bylam ofiara... ;))

> i bardzo zaluje, ze mi sie napisalo "blagam" ;-))))))
                                                    nie zaluj, poblagaj jeszcze troche :)))
                                                  • rigel Re: do Nanty 10.09.01, 09:45

> chociaz wolalabym myslec, ze to ja polowalam, a nie bylam ofiara... ;))
                                                    myslec zawsze mozesz ... ;-)))

> nie zaluj, poblagaj jeszcze troche :)))
                                                    dla Ciebie moge jeszcze troche ... ;-))))
                                                  • Gość: nanta Re: do Nanty IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:50
                                                    rigel napisał(a):

> myslec zawsze mozesz ... ;-)))

nie szukam podtekstow i sie nie czepiam
                                                    ale czy tam mialo byc, ze ja NIE MYSLE !!!!?????

> dla Ciebie moge jeszcze troche ... ;-))))
                                                    no to juz, czekam...
                                                    za ladne blaganie ladnie sie odwdziecze ;))
                                                  • mreck anielo, wielka improwizacja. Tobie. 10.09.01, 09:20
                                                    choć uczuciem serce płonie,
                                                    ciark przechodzi po ogonie,
                                                    wracać muszę do roboty,
                                                    bo popadam juz w kłopoty,
                                                    zajrzę jeszcze, ani słowa,
                                                    coś przydługa ta przewowa,
                                                    dziś się czuję jak ten król,
                                                    serwus, żegnam, bul, bul, bul
                                                  • hansi Re: mreck do rigla 10.09.01, 09:16
                                                    rigel napisał(a):

> mreck napisał(a):
                                                    >
                                                    > > i jeszcze pod ochroną prockuratora. cudowne dzieci, qrka wodnq, cud będzie
                                                    > jak
                                                    > > coś z tego wyrośnie.
                                                    >
                                                    > a Ty myslisz, ze ja jestem od nich starszy? po prostu wczesniej nauczylem sie
                                                    > wlaczac kompa. jak dobrze ich przypilnuje to cos z nich wyrosnie ;-))))

ale bedzie wesoło, jak mreck powciąga wszystkich do bajorka, anielica już tam
                                                    wpadła, jakie będą dzieci z tego, wodołazy?
                                                  • Gość: nanta nanta do mreck IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:15
                                                    mreck napisał(a):

> i jeszcze pod ochroną prockuratora. cudowne dzieci, qrka wodnq, cud będzie jak
                                                    > coś z tego wyrośnie.
                                                    wyrosnie, wyrosnie, a Tobie oko zbieleje jak zobaczysz efekty
                                                    swoich wlasnych metod wychowawczych ;))

• Gość: aniela Re: aniela do aniela IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 09:18
                                                    :))
                                                  • rigel Re: aniela do aniela 10.09.01, 09:19

> :))

ten usmiech byl dla kogo????
                                                  • Gość: aniela Re: rigel do rigel IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 09:20
                                                    do lustra.
                                                  • Gość: nanta Re: aniela do aniela IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:21
                                                    odpwowiem w imieniu Anieli:
                                                    oczywscie ze dla Ciebie, podrywaczu!!!
                                                  • Gość: aniela Re: nanta do nanta IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 09:23
                                                    podrobiłaś mój podpis na pełnomocnictwie? :)
                                                  • Gość: nanta aniela do aniela IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:28
                                                    jasne ze tak, pampersy juz tak maja!!!
                                                    i sie nie zmienia,
                                                    piesn wojenna zawsze na naszych ustach..;)
                                                  • Gość: aniela ws pampersa IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 09:31
                                                    uważam że stał się przymały już :) gdyby liczyć staż ilością literek zostałabyś
                                                    nantą seniorem ;)
                                                  • Gość: nanta Re: ws pampersa IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:36

gdyby liczyć staż ilością literek zostałabyś nantą seniorem ;)

tez tak uwazam, ale co poniektorzy nadal tak mnie kojarza
                                                    (zupelnie nie pojmuje dlaczego tylko mnie, bo bylo wiecej
                                                    walczacych smarkow)..
                                                  • rigel Re: ws pampersa 10.09.01, 09:38

> ale co poniektorzy nadal tak mnie kojarza zupelnie nie pojmuje dlaczego tylko
                                                    mnie, bo bylo wiecej walczacych smarkow)..

tamci juz wygineli i albo ich nie ma, albo staly sie staruchami (na forum) ;-))))
                                                  • Gość: nanta Re: ws pampersa IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:44
                                                    tzm. ze powinnam zostac jakos uhonorowana
                                                    za wytrwalosc w prowadzeniu wojny podjazdowej
                                                    z ciastkami!!! i co???, zadnej nagrody,
                                                    milego komplementu i marnego buziaka
                                                    buuu ;((
                                                  • Gość: rigel Re: ws pampersa IP: 213.77.14.* 10.09.01, 09:47
                                                    mozesz przyjac mily komplement? To masz!
                                                    a buziaka dostaniesz nie takiego malego .... ;-)))))
                                                  • Gość: tequila Re: ws pampersa IP: 195.205.13.* 10.09.01, 09:47
                                                    od kogo ma byc ta nagroda?
                                                    Bo jezeli nie sprawi Ci to roznicy to ja przesylam cmoki :)
                                                  • Gość: nanta Re: ws pampersa IP: 19.150.112.* 10.09.01, 09:53
                                                    bardzo dziekuje za mile cmoki,
                                                    prawie sie wzruszylam ;))

Rigel,
                                                    spodziewalam sie wiekszej inwencji tworczej
                                                    mysle o tym ''milym komplemencie''!!!
                                                  • Gość: nanta Ale mnie, qurka, wywalilo... IP: 19.150.112.* 10.09.01, 11:07
                                                    wywalilo mnie rowno i dalej robi kuku,
                                                    cala jestem bludna, dziecko sie upaplalo
                                                    i zabaweczki sobie gdzies posli
                                                    o jaka smutna i sama...
                                                    buuuuuuuuuuuuuu
                                                  • rigel komplement dla Nanty - inni nie musza czytac 10.09.01, 11:09
                                                    specjalnie dla Ciebie:
                                                    Twój usmiech jest jak promienie słońca
                                                    Twoje oczy - jak gwiazdy na bezchmurnym niebie
                                                    Twój dotyk - jak dotknięcie skrzydłem motyla
                                                    Twoje posty - jak światło latarni morskiej
                                                  • Gość: nanta Rigel, jestem Twoja IP: 19.150.112.* 10.09.01, 11:23
                                                    powiedzialabym "ze jestem pod ogromnym wrazeniem"
                                                    ale ze jeszcze nie moge sie podniesc z podlogi z wrazenia
                                                    to powiem to co w tytule.. ;)))
                                                  • rigel Re: Rigel, jestem Twoja 10.09.01, 11:38
                                                    i wcale jakos nie jestem zdziwiony tym faktem ;-)))
                                                    chyba każda by tak zareagowała ;-))))))))
                                                  • Gość: aniela Re: wtrącę się IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 11:50
                                                    aha zanim mu się oddasz zapytaj czemu nie wspomniał o iq ani o eq Twoim? że są
                                                    jak promyk słońca albo muśnięcie motyla
                                                  • rigel Re: wtrącę się 10.09.01, 11:51

> aha zanim mu się oddasz zapytaj ....

co, zazdrosna? przeciez dla Ciebie Mreck stworzył cały poemat ;-)))))
                                                  • Gość: nanta ja tez sie wtrace IP: 19.150.112.* 10.09.01, 11:56
                                                    Rigel,
                                                    jak to kazda??? to ile juz w ten sposob
                                                    przetestowales???
                                                    Aniela,
                                                    ja sie nie dziwie ze nie mowil nic o iq albo eq
                                                    bo faceci z zalozenia wychodza, ze kobity tego nie maja
                                                    a jak mozna pytac o cos, co nie istnieje??
                                                    ps. przed ''jestem Twoja'' nie zdazylam napisac ''prawie'' ;)))
                                                    bo mnie znowu wywalilo...cholera ;)
                                                  • rigel Re: ja tez sie wtrace 10.09.01, 14:26

> Rigel, jak to kazda??? to ile juz w ten sposob przetestowales???
                                                    żadnej, miałem na mysli efekt, który powinien zrobić taki komplement ;-)))

> Aniela,ja sie nie dziwie ze nie mowil nic o iq albo eq
                                                    > bo faceci z zalozenia wychodza, ze kobity tego nie maja
                                                    > a jak mozna pytac o cos, co nie istnieje??
                                                    po prostu przyjalem, ze osoba, ktora umie obslugiwac komputer ma przy okazji
                                                    troche wyzsze iq ;-))))

• Gość: nanta DO RIGLA IP: 19.150.112.* 10.09.01, 14:33
                                                    cholercia, ze Ty zawsze wiesz co nalezy powiedziec ;))
                                                    jestem pod coraz wiekszym wrazeniem
                                                    tylko nie mysl, ze fotel oddam!!!

• rigel Re: DO NANTY 10.09.01, 14:34
                                                    moja droga, bo moim nadrzednym celem jest zawsze wiedziec co i do kogo
                                                    powiedziec ;-))))
                                                  • Gość: nanta Rigel IP: 19.150.112.* 10.09.01, 14:36
                                                    a skad wiesz, co mowic do mnie???
                                                    bo z ta "moja droga" to calkiem niezle Ci poszlo....:)
                                                  • rigel Re: Rigel 10.09.01, 14:37
                                                    niby nie powinienem wiedziec, ale jak zauwazylas, znowy trafilem ;-)))
                                                  • Gość: nanta Re: Rigel IP: 19.150.112.* 10.09.01, 14:40
                                                    to Ty trafiasz???? jak w tarcze rzutkami???
                                                    jakos cholernie dobrze Ci sie udaje
                                                    a moze ja jestem przezroczysta czy co??? ;)
                                                  • rigel Re: Rigel 10.09.01, 14:44

> to Ty trafiasz???? jak w tarcze rzutkami???
                                                    no, nie całkiem, mógłbym Ci jakas krzywde zrobic ;-))))

> jakos cholernie dobrze Ci sie udaje a moze ja jestem przezroczysta czy co??? ;)
                                                    a jestes? ;-))))
                                                  • Gość: nanta Re: Rigel IP: 19.150.112.* 10.09.01, 14:48
                                                    Ty krzywde mnie? to ja trzymam schowane pazurki coby
                                                    krew sie nie polala, a tu sie okazuje, ze jest wrecz odrotnie!!!:))
                                                    przezroczysta? nie jestem, ale cos za dobrze mnie znasz
                                                    wiec sie zastanawiam. ;)
                                                  • Gość: tequila Re: wtrącę się IP: 195.205.13.* 10.09.01, 11:53
                                                    czy to wasze amory nas ciagle wywalaja? Jestescie straszne samoluby - pewnie
                                                    sami chcecie tu siedziec i cukrowac, a innym nie dacie.... :(((
                                                  • rigel Re: wtrącę się 10.09.01, 11:55
                                                    Gość portalu: tequila napisał(a):

> pewnie sami chcecie tu siedziec i cukrowac, a innym nie dacie.... :(((

a czy to nie jest jasne od poczatku ? ;-)))))
                                                  • Gość: aniela Re: wtrącę się IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 11:57
                                                    aha zazdrosna jestem. mierzi mnie cudze szczęście :)
                                                  • Gość: dominika Re: wtrącę się IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 11:56
                                                    ja od rana nie mogłam tu wejść :(((
                                                  • Gość: aniela Re: koalicję antyrigenlo-nantowską IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 11:58
                                                    zwołuję :) mam doświadczenie w działalności koalizyjnej
                                                  • Gość: nanta Re: koalicję antyrigenlo-nantowską IP: 19.150.112.* 10.09.01, 12:00
                                                    ale dlaczego??? ja nic nie zrobilam!!!
                                                    ja sie nie ZGADZAM i juz. nigdzie sobie nie pojde
                                                    i prosze natychmiast to zakonczyc...
                                                    zazdrosnica :)))))
                                                  • Gość: aniela Re: koalicję antyrigenlo-nantowską IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 12:05
                                                    Twoj brak zgody jest mi nawet na rękę. mam gwarancję że sie nie przyłaczysz
                                                    przynajmniej ;)
                                                  • Gość: tequila Re: koalicję antyrigenlo-nantowską IP: 195.205.13.* 10.09.01, 12:54
                                                    Anielko daj jakis tajemny znak gdzie jest spotkanie bez tych samolubow?
                                                  • Gość: nanta Re: koalicję antyrigenlo-nantowską IP: 19.150.112.* 10.09.01, 13:44
                                                    ja sie nigdy nie zgadzam!!!!!
                                                    no prawie nigdy, chyba ze mnie Rigel o
                                                    cos blaga..;))
                                                    co sie dzisiaj dzieje z tym forum????
                                                    nie mozna WOGOLE wejsc
                                                    czy jest tu ktos oprocz mnie???
                                                    czuje sie taka osamotniona!!!!!
                                                  • Gość: aniela Re: koalicję antyrigenlo-nantowską IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 13:52
                                                    tekila: o godzinie W dam znak syreną fabryczną
                                                    nanta, wszyscy po kątach knują, stąd ta ogólna absencja
                                                  • Gość: nanta Re: koalicję antyrigenlo-nantowską IP: 19.150.112.* 10.09.01, 13:56
                                                    dzieki ze jestescie, juz bylam gotowa pojsc w cholere
                                                    mreck, ja nie wiem czy nam to wyjdzie na dobre,
                                                    lepiej Ty badz z Aniela, ja poczekam na Rigla ;)))
                                                    Aniela, wiem ze kombinujesz i chcesz sie mnie pozbyc
                                                    mam tylko jedno pytanie: dlaczego ????
                                                  • Gość: aniela Re: koalicję antyrigenlo-nantowską IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 14:06
                                                    działam pod wpływem najniższych instynktów:) myslalam ze to jasne jest. zapytaj
                                                    mrecka on Ci prawdę powie.
                                                  • Gość: nanta Aniela, jak sie ciesze IP: 19.150.112.* 10.09.01, 14:25
                                                    najnizsze instynkty???, to calkiem jak ja,
                                                    nie bede pytac mrecka bo on mi nigdy nie odpowiada
                                                    gdybym byla zarozumiala to bym powiedziala
                                                    ze obawia sie mnie albo i co???? ja nie wiem
                                                    a ze nie jestem to powiem ze mnie
                                                    TA BLOTNA CHOLERA OLEWA I JUZ!!!! ;))
                                                  • rigel Re: Nanta 10.09.01, 14:32
                                                    chwile mnie nie bylo, glownie z powodu strajku portalu alu juz wrocilem i
                                                    jestem do Twoich uslug ;-))))
                                                  • Gość: nanta Rigel IP: 19.150.112.* 10.09.01, 14:35
                                                    do moich uslug???
                                                    hm, i co ja moge z Toba zrobic??? ;))
                                                    albo inaczej, co Ty mozesz (chcesz) zrobic dla mnie???:))
                                                  • rigel Re: Rigel 10.09.01, 14:36

> albo inaczej, co Ty mozesz (chcesz) zrobic dla mnie???:))

prawie wszystko (według wczesniej uzgodnionej definicji "prawie wszystkiego") ;-))
                                                  • Gość: nanta Re: Rigel IP: 19.150.112.* 10.09.01, 14:38
                                                    cos mi sie wydaje ze w obecnej sytuacji
                                                    jestem cholernie stratna, jesli bedziemy sie
                                                    poslugiwac moja definicja "prawie wszystkiego".
                                                    chyba wole Twoja definicje ;)
                                                    da sie to jakos odkrecic???? :))
                                                  • rigel Re: Rigel 10.09.01, 14:41
                                                    jak juz wczesniej zapodalem, prawie wszystko jestem w stanie dla Ciebie zrobic,
                                                    wiec przyjac "moj" definicje tez moge ;-))))))
                                                  • Gość: nanta Re: Rigel IP: 19.150.112.* 10.09.01, 14:44
                                                    a staniesz dla mnie .....na wyskosci zadania ;))
                                                    albo na rzesach? Ty wybierasz...
                                                  • rigel Re: Rigel 10.09.01, 14:45

> a staniesz dla mnie .....na wyskosci zadania ;))
                                                    > albo na rzesach? Ty wybierasz...

wole to pierwsze, chociaz bedzie to rowniez zalezec od tego ... zadania ;-))))
                                                  • Gość: nanta Re: Rigel IP: 19.150.112.* 10.09.01, 14:49
                                                    zadanie bedzie warte....staniecia. :))
                                                  • Gość: rigel Re: Rigel IP: 213.77.14.* 10.09.01, 14:58
                                                    wobec tego bede musial sie powznie zastanowic i dam Ci odpowiedz.
                                                    ale to juz jutro, bo dzisiaj portal mnie wywala, i z przyczyn ode mnie
                                                    niezaleznych musze zakonczyc moje wystepy na forum.
                                                    dziekuje za juz i prosze o jeszcze
                                                    duza buzka, do jutra, pa
                                                  • Gość: rigel Re: Rigel IP: 213.77.14.* 10.09.01, 14:56

> a staniesz dla mnie .....na wyskosci zadania ;))
                                                    > albo na rzesach? Ty wybierasz...

wole to pierwsze, chociaz bedzie to rowniez zalezec od tego ... zadania ;-))))
                                                  • Gość: aniela Re: korzystając z nieobecności IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 15:35
                                                    rigla i nanty proponuję wynieść im te foteliki na zaplecze. robią tłok i
                                                    zgorszenie sieją. powietrze kradną.
                                                  • Gość: nanta Re: korzystając z nieobecności IP: 19.150.112.* 10.09.01, 15:38
                                                    o przepraszam, ja jeszcze nie umarlam,
                                                    prosze nie mowic o mnie w trzeciej osobie.
                                                    jakie zgorszenie???? to prawdziwe uczucie jest!!! ;))
                                                  • Gość: tequila Re: korzystając z nieobecności IP: 195.205.13.* 10.09.01, 16:03
                                                    no, nareszcie odciazycie troche forum i moze jakos jeszcze tu bedzie mozna
                                                    wytrzymac. Czy wy dzisiej tez macie problemy, zeby sie tu dostac? To trzeba
                                                    zglosic gdzie trzeba - Aniela ty chyba masz wejscie gdzies wyzej ?
                                                  • Gość: aniela Re: korzystając z nieobecności IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 16:04
                                                    aha na samej gorze mam wejscia. na samiutkiej. co Ci zalatwic tekila?
                                                  • Gość: Halon Re: korzystając z nieobecności IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 16:10
                                                    Od tej pory nie wypada już chyba zacząć wątku inaczej niż tylko
                                                    trzynastozgłoskowcem ? :)
                                                  • Gość: aniela Re: korzystając z nieobecności IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 16:12
                                                    aha nie wypada zacząc inaczej jak parszywą trzynastką właśnie:)
                                                  • Gość: tequila Re: korzystając z nieobecności IP: 195.205.13.* 10.09.01, 16:16
                                                    Aniele jezeli juz pytasz co potrzebuje - nic wyjatkowego MAM DOSC PROBLEMOW Z
                                                    WEJSCIEM NA FORUM !!!!!!!! Wyslij do gazety jakis paru agentow niech zrobia
                                                    porzadek bo w koncu szlag mnie trafi.... Za dwa dni ide na urlop i wkurza mnie,
                                                    ze nie moge sie nacieszyc.... pliz :)
                                                  • Gość: aniela Re: korzystając z nieobecności IP: *.mst.gov.pl 10.09.01, 16:20
                                                    nene. forum nie jest dobre dla ludzi. nie kiwne palcem w tej sprawie. uczciwi
                                                    ludzie pracuja (np rządzą krajem jak ja) o tej porze.
                                                  • Gość: tequila Re: korzystając z nieobecności IP: 195.205.13.* 10.09.01, 16:33
                                                    sugerujesz, ze nie jestem czlowiekiem?
                                                  • Gość: mreck Re: korzystając z nieobecności IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.01, 20:00
                                                    zmierzch już. Wyłaże i powacham co pili. Teqila, niźle, ma ambicje na
                                                    czlowieka, też nieźle. Anioł nieopierzony, wejście u SAMEJ GÓRY? u szefa szefów?
                                                    może odroczy melioracje forum, ta mała nanta, no. no kto by sie spodziewał,
                                                    pragnie tylko odpowiedzi. nie bedę robił tego riglowi, bo sie obrazi. Wyjdzie
                                                    jak z o. i okaże sie ze nanata to moja nieslubna córka?
                                                    Rigel, zacznijmy jutrzejszy dzień normalnie, od pifka?
                                                  • Gość: mreck Re: koalicję antyrigenlo-nantowską IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 10.09.01, 13:53
                                                    Bul, bul, bul to chodź w me usciski ośmiorne!
    • rigel Re: do Anieli 10.09.01, 09:11

> ciesząc się Waszym szczęsciem apeluję o nieobecność Waszego romansu na
      > niektórych chociaż wątkach :)

ale my jestesmy tak szczesliwi, ze chcemy o tym fakcie poiformowac caly swiat ;-
      ))))
    • aniela_ Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 03.02.02, 09:31
      zgodnie z instrukcją w kierunku piaskownicy podążyłam. to miejsce wiele
      wujaśnia, stąd odkurzam je ku przestrodze nowoprzybylym. żeby wiedzieli kto kim
      zacz i do kogo lepiej nie podchodzic na odleglosc pogrzebacza. zeby jasnosc
      bnyla w temacie marioli i kazdym innym. i zeby wiedzieli ze mrecki ni sa tym
      czym sie wydaja.
      pozdr. aniella bella.
      • rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 03.02.02, 19:08
        nie bardzo wiem, o co Ci chodzi tym razem, ale fajnie, ze wyciagnelas ten
        watek... sam musialbym dlugo szukac ;)))))
        jeszcze raz dzieki i glebokie uklony przesylam ;)))
        • aniela_ Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 04.02.02, 08:49
          nie wiem o co Ci chodzi rigel...
          • rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 04.02.02, 09:14
            jak to nie wiesz??? myslalem, ze wiesz... ;)
            • aniela_ Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 04.02.02, 09:15
              ja nie wiedzialam ze myslisz... ;)
              • rigel Re: piaskownica rigla absadzona krakami, bywajcie!!!! 04.02.02, 09:21
                to teraz juz wiesz nawet to... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka