our_vision 25.07.02, 10:23 ...zamiast meblować, wolałbym sie zastanowić kogo wziac do zastępu ;)) wyposażenie zawsze mozna wymienić... Kto sie pisze na harcerzy?? I do jakich zastępów?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ugugunana Dyscyplina musi być! 25.07.02, 10:28 our_vision napisał(a): > ...zamiast meblować, wolałbym sie zastanowić kogo wziac do zastępu ;)) > wyposażenie zawsze mozna wymienić... > > Kto sie pisze na harcerzy?? > I do jakich zastępów?? Nasz zastęp ma charakter otwarty, a selekcja dokona się sama... Nie słyszał druch Wizjoner o naturalnej selekcji - przetrwają najsilniejsi... To nie polityka! To ZHP!!! Baaaaaaaaczność! I do szeeeeeereeeeeguuuuu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
our_vision Re: Dyscyplina musi być! 25.07.02, 10:39 dyscyplina owszem byc musi, aaale nie dyktatura, to tylko sie zaczyna na tę samą litere o oznacza zupełnie cos innego...:) w harcerstwie liczy sie zabawa, zaufanie i szacunek, a nie metoda kija i marchewki. Kazdy ma prawo do wyboru zastepu, i wybiera ten w ktorym sie dobrze czuje, a nie ten w ktorym jest wieksza dyscyplina.... Odpowiedz Link Zgłoś
priorytet Re: Dyscyplina musi być! 25.07.02, 10:42 dobra dyktatura nie jest zla, wreszcie na Kubie nikt nie gloduje, hehe! viva casto! Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Dyscyplina musi być! 25.07.02, 10:39 ugugunana napisał: To nie polityka! To ZHP!!! Baaaaaaaaczność! I do szeeeeeereeeeeguuuuu!!! Przypomnial mi sie moj WueF-men z podstawowki, ktory wrzeszczal na nas : "Tu nie jest matematyka ! Tu trzeba myslec !" Z harcerskim pozdrowieniem Szalom Odpowiedz Link Zgłoś
priorytet Re: Zamiast meblować.... 25.07.02, 10:35 druh priorytet wpisuje sie na liste kolektywu; mysle, vision, ze rozbijemy tu obóz na dłuzej, ha?! Odpowiedz Link Zgłoś
our_vision Re: Zamiast meblować.... 25.07.02, 10:41 obóz rozbijam tylko tam gdzie klimat jest ku zdrowotnosci... mam nadzieje ze tubylcy są tolerancyjni dla innych schorzeń (stworzeń?) tego swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Zamiast meblować.... 25.07.02, 11:27 jedźmy do Jarosławca, tam kiedyś z jedną druhną ... postawoiłem na tym miejscu mały obelisk (jakieś 2 km w lewo od głównej plaży na wydmie.... zdobyłem wtedy sprawność 'starszy deflorator':)))) Odpowiedz Link Zgłoś
our_vision Re: Zamiast meblować.... 25.07.02, 11:48 tiresias napisał: > zdobyłem wtedy sprawność 'starszy deflorator':)))) obeliks na pamiątke wspanialego "deflorowania" czy to mierny efekt defloracji ze wzgledu na to ze "starszy"?? Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Zamiast meblować.... 25.07.02, 11:51 to była już moja czwarta belka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
our_vision Re: Zamiast meblować.... 25.07.02, 11:54 gratulacje!! gdzie sa rozrzucone pozostale trzy obeliksy? moze stworzymy liste miejsc przychylnym obozowiskom?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
priorytet Re: Zamiast meblować.... 25.07.02, 12:01 our_vision napisał: > gratulacje!! > gdzie sa rozrzucone pozostale trzy obeliksy? > > moze stworzymy liste miejsc przychylnym obozowiskom?? > :)) albo zloty szlak na wieczorne wędrówki!!! Odpowiedz Link Zgłoś