Dodaj do ulubionych

Baaaaaaaaaaaczność!!!!!

04.09.02, 11:58
Witam!

Proszę, wytłumaczcie mi co oznacza komenda "Biegiem marsz"? Znacie inne
frazeologiczne kwiatki mające zastosowanie w instytucji Wojska Polskiego?...

Spocznij!

-------
uGu.....
"Nie jestem przeciw tradycji
To tradycja jest przeciwko mnie"
Obserwuj wątek
    • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 12:02
      Czołem telu tanie!
      Tego typu kodyfikacja to dopiero jest kwiaciarnia
      • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 12:38
        No i słynna rubryka w urzędowych formularzach "stosunek do służby wojskowej" -
        przecież, w której to wpisać można "obbyty" lub "nieodbyty" zgodnie ze stanem
        faktycznym i koniecznie zgodnie z prawdą (pod rygorem).
      • cortez1 Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 13:43
        o ile wiem, to takie powitanie stosuje się tylko do oficerów....
        jak odbywałem zaszcytny obowiązek, moim d-cą był st. chor. sztab. i na apelach,
        zbiórkach itp. rozkazał, żebyśmy jego też witali w ten sposób...
        wyszły z tego powitania takie kwaitki: czołem... telu... rąży... co oczywiście
        natychmiast przerobilismy na "... drąży" ale tak fajnie było tylko do czasy,
        gdy nasze "powitanie" usłyszał dowódca jednostki i sprowadził naszego
        st.chor.sztab. na ziemię...

c. kpr.rezerwy
    • basia! Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 13:22
      Rozkaz!!! samo w sobie głupie ,nie ma co tłumaczyć
      • cortez1 Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 13:44
        Basiu, byłaś w wojsku?
      • cortez1 Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 13:45
        Basiu, byłaś w wojsku?
        • cortez1 Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 13:46
          noooo, trzeci raz nie zapytam :)
          • basia! Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:23
            cortez1 napisał:

> noooo, trzeci raz nie zapytam :)

tylko w Zuchach :) ale to też jakby tak jednostka militarna trochę ,conie?
        • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 13:48
          albo na przysiędze, powiedz czy byłaś?
          Ja to w wojsku nie byłem i bardzo długo sądziłem, że capstrzyk to coś
          nieprzyzwoitego.
          • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 13:49
            No bo co to właściwie znaczy ten capstrzyk? <fuuuuuuj>
            • piotr_c Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:00
              Już myślałem Oxy , że i tu przekierujesz wątek w strone gimnazjalistek. Emusia
              do spólki z Normą zrobiły na tobie imponujace wrażenie :))
              • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:05
                To krzywdząca opinia Piotrze...
                A wracając do tematyki militarnej - w wojsku najbardziej podoba mi się
                pastowanie oficerek...
                • ignatz Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:10
                  ja do oficerek używam oliwy albo wazeliny... sąteż specjalne kremy pielęgnacyjne, którymi nacieram każdy cal kwadratowy takiej oficerki, dzięki czemu jej skóra jest gładka...
                  • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:12
                    Ja to lubię jak piszczą na sniegu?
                    :D
                    • ignatz Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:15
                      A mi sie podobają te dziurki, do których można włożyć sznurowadło.
                      • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:18
                        Aha, dziurki są ql.
                        A nie lubisz jak dobrze napastowane popiskują choćby i na twardej posadzce w
                        hollu?
                        • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:20
                          ...Albo jak calutką noc posłusznie siedzą przy łóżku. Jedna oficerka obok
                          drugiej.
                          Podczas pastowania lubię włożyć je na ręce. Najpierw jedną... Potem drugą...
                          • _tequila_ Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:22
                            chlopaki - dobre dobre :))))))

• cortez1 Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:22
                            i dobrze jest, gdy oficerka za bardzo nie rozkazuje, prawda?
                            ja jeszcze lubię jak słoniki biegają... ;)))
                          • ignatz Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:24
                            ...i sprawdzać, czy dziurki nie sa uszkodzone i naderwane...
                        • ignatz Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:21
                          Piskanie jest spox, szczególnie jak nie mam dla nich litości i ćwicze je, bo są nowe.
                          • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:25
                            Fakt. Nowe są nieco sztywne jeszcze, ale wyrabiają się szybko... Ehhhhh... nie
                            ma to jak gibka i elastyczna para oficerek....
                            • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:27
                              A te ich języczki...
                          • ignatz Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:26
                            A ogólnie lubię zapach dopiero co wyczyszczonej oficerki.
                            • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:29
                              Słusznie, warto taką pielęgnować.
                              A te ich wymyślne numerki... I to obydwie. Dasz wiarę!?
                          • tiresias Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:28
                            w nowiutkich oficerkach (czarnych) należy pochodzić w wannie pełnej wody
                            wtedy przylegają do stopy jak druga skóra..
                            co to znaczy ignatz w sygnaturce? gdzie kamień nieruchomy? pokicał?
                            • ignatz Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:32
                              No przyznam CI się, że jak czasami zaszaleję, to nie wiem która dziurka do której należy i kurde weź wkładaj sznurowadło, jak Ty chcesz najpierw prawą, a potem lewą, a one się nie dają i musisz raz jedną raz drugą albo co gorsza obie naraz i bądź tu mądry i sznuruj, aż CI się guzeł na sznurowadle zrobi.
                            • ignatz Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:34
                              tiresias - jak Ci się pdoba ta sygnaturka?
                              • tiresias Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:39
                                widziałem jąjuż wczoraj i zadziałało bo pomyślałem, że cenzor redakcyjny
                                chlasnął jakieś obscena...
                                to co z tą jullą
                                julla w domu? <licealistka?>:)
                                • ignatz Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 14:42
                                  Taaa, Julia to sweet sixteen co się zowie. Przesliczna gimnazjalistka, tra-la-la-la
                                  • oxycort Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 15:03
                                    a po raz kolejny wracając do clue wątku, to do takich oficerek, nie zniechęcą
                                    nawet bolesne obtarcia podczas długich plenerowych wypadów. Wszak własnie ostre
                                    poligonowe przygody figle i psoty wspomina się się później najmilej, czyż nie
                                    mam racji?
                                    • ignatz Re: Baaaaaaaaaaaczność!!!!! 04.09.02, 15:06
                                      Święte słowa, nie ma to jak małe, niewinne manewry z oficerkami. nawet jak sobie człek obtrze coś wrażliwego (ucho od hełmu na ten przykład, czy też jakąś kostkę od zbyt moznego uścisku owej oficerki), to i tak ma potem samemiłe wspomnienia. Nie ma to jak się spocić szaleństwami w oficerkach!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka