Gość: Martin Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 20:40 Właśnie przypomniał mi się He-Man. I nie wiem jak go właściwie sklasyfikować, o ile pamiętam to mi się podobał. Pamiętacie ten tekst: "Na potęgę Posępnego Czerepu! Mam władzę!" - kultowa wrzuta na podwórku. Podobnie Żółwie Ninja i obrzydliwy Schroeder... Teraz chyba bym wymiękł, ale wtedy czekałem na każdy odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: case Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 10.44.0.* / 157.25.95.* 16.08.01, 18:56 He man był jak na owe czasy powiewem nowoczesności- czyms więcej niż umoralniające bajeczki o colargolu itp. wymysłami. To była gratka: walka z kosmicznym złem, zamiast kolejnej nudy o tym jak zajączek miś i inne popaprane kukiełki lepiły przez 20 minut bałwana, czy budowały szałas pod okiem nadopiekuńczej mamy. Nawiasem mówiąc Koralgol to był koszmarek- nienawidziłem tych jego niebieskich ocząt- zbierało mnie na wymioty, kiedy widziałem t e bajkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Szpieg z Krainy Deszczowców! IP: 195.94.201.* 17.08.01, 10:18 Muminki to jest czadowa bajka, ma swój klimat - postacie są bardzo charakterystyczne (nie wszystkie muszą się podobać). Sąsiedzi też są cool. Natomiast bajki z debilem Pik - Pokiem, homosiem Colargolem czy wróblem Ćwirkiem (- świrkiem) są osłabiające. Z nowszych to listonosz Sam (koszmar). Pamięta ktoś bajkę o Smoku Wawelskim i szpiegu z Krainy Deszczowców - to był czad - powinien ktoś nakręcić remake. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Szpieg z Krainy Deszczowców! IP: *.pressmedia.com.pl 17.08.01, 17:15 Gość portalu: max napisał(a): > Pamięta ktoś bajkę o Smoku Wawelskim i szpiegu z Krainy Deszczowców - to był > czad - powinien ktoś nakręcić remake. Pewnie że pamięta, jej prawdziwy tytuł to Porwanie Baltazara Gąbki ( a może profesora?), pojawiło się kilkakrotnie w rankingu. Do dziś czytam sobie książkę w wolnych chwilach - trochę lepsza i ze smaczkami, które w bajce by nie wyszły, np. opis rewolucji w Krainie Deszczowców, hasła wolność i sprawiedliwość, w tamtych czasach to było ekscytujące, autor: Pagaczewski, ale jego inne dziełka są sporo słabsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.08.01, 13:54 Zdecydowanie "O czym szumią wierzby" - nie znajduję słów, które opisałyby mój stan ducha i ciała na widok tej dobranocki Do czarnej rozpaczy doprowadziła mnie też wieczorynka którejś Wigilii - przez pół godziny pojawiały się plansze z rysunkami i jakiś głos o czymś opowiadał - nie pamiętam dokładnie bo chciało mi się wyć i obmyślałam różne rodzaje zemsty na kimś, kto zrobił taki prezent i zmarnował dzieciakom świąteczne pół godziny (kiedyś tylko w niedziele i święta dobranocka była półgodzinna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesstka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 14:28 Pragne przylaczyc sie do partii pro-Sasiedzi i Krecik. Sasiedzi sa niesamowici, totalny absurd w stylu Monthy Pythona, ale bylam juz starsza, gdy to ogladalam. Krecik byl uroczy, pamietam jeden odcinek, w ktorym zniszczono jego las i wybudowano miasto. Krecik kompletmie nie wiedzial co sie dzieje, nie mial gdzie sie podziac, wchodzil do biur, z ktorych go wyrzucano, wszedzie tylko samochody, spaliny, a wczesniej byl piekny las. To bylo tak smutne, ze az sie poplakalam! jezeli chodzi jednak o anty-ranking, to dziwne, ze jeszcze nikt nie wspomnial o takej bajce, nie pamietam jaki miala tutul, ale byly to przygody kasztanow w lesie, grafika w stylu Koralgola - nuda i koszmar. Uwielbiam Zaczarowany Olowek! No i bajke o smoku wawelskim tez, a zwlaszcza samochod na korbke i kwestie "mamma mia, herbu zielona pietruszka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.201.* 17.08.01, 15:00 Zgadza się kasztanowe ludziki to była straszna kaszana. Ale jaki tytuł miał ten gniot to chyba najstarsi górale nie wiedzą. A przechodząc do bajek dzisiejszych, to fanom Monty Pythona polecam Krowę i Kurczaka oraz Jam Łasica na Cartoon Network - totalna schiza. pzdr, max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Dodaj jeszcze psa Chojraka :)))) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 16:38 Odpowiedz Link Zgłoś
slav_ Re: A moze dobranockowy antyranking? 18.08.01, 13:42 "Kasztaniaki". Co do krowy - masz rację. Obrzydliwa kreska. Treść obleśna i antypedagogiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 15:08 Nie wydaje wam sie ze mozna zaryzykowac taką generalizację: im nowsze tym,przepraszam, ch...owsze? Juz Smurfy byly czyms potwornym, potem te skrzeczace Gumisie-tez nie lepsze, a teraz nadeszly czasy pokemonow i teletubisi...przyznam ze nie ogladalam tego swinstwa ale wystarczy spojrzec na obrazki zeby zdac sobie sprawe co to za szit. Jasne ze na pewno cos fajnego teraz tez robia, a i kiedys zdarzaly sie gnioty, chociazby oslawiony Colargol. Ale jak bym miala do wyboru Colargola i Pokemony to bym sie nie zastanawiala. A co do Misia Kuleczki to ktos mial racje ze przypomonal senne koszmary i wlasnie dlatego chetnie bym teraz sobie obejrzala. Mysle ze bylby calkiem kul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 18:54 moze sie naraaze wielu osobo ale NIENAWIDZE POKEMONOW i innym podobnych japonskich gowien!!! te bajki robia dzieciakom wode z mozgow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barszcz Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.08.01, 14:28 wojtas ma racje pokemony to najgorsze DNO!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 10.8.2.* / *.waw.cdp.pl 21.08.01, 11:04 qqq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.radio-merkury.poznan.pl 19.08.01, 16:14 1. Załoga "G" - ale to była szmira 1. Jana z Dżungli - j.w. 1. Barbapapa i Gluś i ktośtamjeszcze - oglądałem to niedawno w Polonii - schiza taka, że zabroniłem dzieciom na to patrzeć - obrzydliwe kolory, niejasny szpiegowski scenariusz, fe .... skoro władze socjalistycznej Polski mogły karmić tym pokolenie obecnych 30 i 40-latków, to trudno się dziwić, że komuna upadła. 1. Kolargol - fabuła się kupy nie trzymała. Nienawidzę Kolargola do dzisiaj. Wszystkie te bajki otrzymują pierwsze miejsce w moim prywatnym antyrankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ch@os Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 162.84.139.* 19.08.01, 17:21 Zgadzam się co Pokemonów, Digimonów i całej japońskiej szmiry, to chyba najbardziej szmirowate kreskówki pod słońcem ale... mają one głęboką tradycje, pamiętacie taką szmirowatą baję o dwóch misiach ? Jakie i Nuka (nie jestem pewien co do pisowni, sorry), jeden był biały, drugi czarny. Potem wszyscy nazywali swoje psy Jackie. To była chała. A pamiętacie myślywego Pampalini ? To też była niezła ściema... no i hardcorowy Koziołek Matołek w wersji animowanej ? No ale na czele antyrankingu to oczywiście Zaczarowany Ołówek ! Koleś wpadał w tarapaty a wtedy pojawiał mu się krasnal z ołówkiem który materializował co się nim narysowało. Ale wykręt. Swoją drogą co ten koleś palił skoro taki krasnal mu wyskakiwał. A na sam koniec bajka pozytywna. Animowana wersja przygód o Jacku i Placku z muzą Lady Punk !!! Najbardziej kwasowa baja pod słońcem. POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larry Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 08:44 najgłupsza kreskówka jaką znam to pokemony nie nawidze ich chińskie bajki sa do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omen Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.206.* 22.08.01, 14:17 tak pamiętam dwa miśki z opóźnionym refleksem !!! Cała "postawówka" przeżywała ich (bodajże) niedzielne przygody... Aż się wzruszyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.sosnowiec.pik-net.pl 21.08.01, 09:03 Dla mnie numerem jeden antyrankingu jest i bedzie Mis Kolargol. Do dzisiaj szlag mnie trafia jak pomysle o tej malej cholerze. I do tego te przeslodzone pioseneczki spiewane glosem kastrata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablos Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 194.139.172.* 21.08.01, 11:44 Podpisuje sie obiema rekami pod cholernym misiem Kolargolem. Przeciez to byl jakis schiz. Totalne nudziarstwo. Poza tym zgadzam sie z tymi ktorzy glosuja za (przeciw?) Makowej Panience. Pamietam, że kiedy bylem stalym widzem dobranocek (straszne lata temu) to emisja "bajki" z ta lafirynda i tym cholernym transwestyta Emanuelem doprowadzala mnie do szefskiej pasji. Jak mozna bylo katowac dzieci tym dziadostwem? Przeciez to powinno byc karalne. A pamietacie bajke pod tytulem bodajze "Chlopiec z plakatu"? Tez czeski gniot. Na sam widok zygac sie chcialo. A w dodatku glowny bohater mial minke zlosliwego debila. Horror. Poza tym glosuje jeszcze za dobranocka, tytulu nie pamietam, z dwoma psami w roli glownej. Czarnym i bialym. W parade wiecznie wchodzil im slosliwy kruk. Do tej pory te ptaszyska kojarza mi sie nie najlepiej. O Teletubisiach nawet nie wspominam. Mam poważny zgryz jak uchronic swoje dziecko od tego horroru. To juz wole puszczac mu "Teksanska masakre pila mechaniczna". A poza tym rece precz od Krecika i Zwirka i Muchomorka!!! To sie przynajmniej dalo ogladac!! Poza tym przypominam, ze zadna z tych postaci niegdy nikogo nie zajechala w mazak, nie skopala ani nie pocwiartowala. Slownictwo uzywane przez bahaterow tez bylo godne polecenia dla mlodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.201.* 21.08.01, 15:41 Widzę, że zestaw kaszanarskich bajek się wyczerpał - od tygodnia nikt nie podał nowego tytułu. Czy ktoś pamięta drętwą bajkę (a''la kukiełki) z papierowym gostkiem w roli głównej. W każdym odcinku ten gość sobie coś wymyślał a jego "znajomi" typu klej, papier, nożyczki tworzyły mu różne przedmioty, a nawet postacie. Akja tego gniotu odbywała się na jakimś biurku, albo w dziecięcym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 212.160.236.* 28.08.01, 12:51 W takim razie ja dodaję nowe tytuły: pamiętacie "Poduszeczkę i kołderkę" (ja pamiętam nawet piosenkę i ostatnio śpiewałam ją swemu mężowi-teraz wiem, że nieopatrznie...) i "Tobiasza" (z plasteliny w ogrooooomnym kapeluszu (kolory szaro-czarno-bure)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.softlab.com.pl 21.08.01, 17:01 Mysle ze mozna sie pokusic o male podsumowanie : 1. Mis colargol - chyba nie ma watpliwosci :)))))) 2. O czym szumia wierzby 3. Makowa panienka - glownie moze miec pretensje do motyla Emanuela bo do samej panienki nikt chyba specjalnie nic nie mial; co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.201.* 22.08.01, 09:17 Ustalmy "gównianą dziesiątkę": 4. Pingwin Pik-Pok 5. .............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszza Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 11:59 KIWACZEK KIWACZEK :)))))) pamiętacie KIWACZKA???? i był też Krokodyl Gienia i szczur Ogryzek - to była dopiero tragiczna bajka :)))) acha, i "O Iwanie co na jeździł na piecu" też :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omen Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.206.* 22.08.01, 14:19 a "wersję komiksową" wspomnianej "kaszany" można było czytać w powszechnie dostę pnych dla polskich dzieci "Wiesiołych Kartinkach"... Fuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 22.08.01, 12:09 Coś mi się wydaje, że była jeszcze brzydka polska bajka o Plastusiu. A z ładnych pamiętam bajkę o D''Artagnanie i trzech muszkieterach w "psiej" wersji gdzie kardynał Richelieu był złośliwym kocurem. Bajka była w każdą niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.201.* 22.08.01, 13:56 Gość portalu: iwona napisał(a): > Coś mi się wydaje, że była jeszcze brzydka polska bajka o Plastusiu. > A z ładnych pamiętam bajkę o D''''Artagnanie i trzech muszkieterach w "psiej" > wersji gdzie kardynał Richelieu był złośliwym kocurem. Bajka była w każdą > niedzielę. fakt, była dobra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.ipartners.pl 22.08.01, 14:59 "D''artagnan" był niesamowity. Pamiętam, że jak byłem mały strasznie podobała mi się bajka o niedźwiadkach (było ich dwa: jasny i żółty). Bajka zaczynała się jak były małe skończyła się jak były dorosłe. A Pszczółki Mai" nikt już nie chwali? A "Tajemnice zielonego lasu"? Niedawno oglądałem z moją siostrzenicą "Sąsiadów". Myślałem, że odlecę ze śmiechu. No i "Rumcajs". Najgorsze były: "tajemnice wiklinowej zatoki" z fabuła stojącą w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 213.77.49.* 22.08.01, 15:33 Sindbad - gość ze sztuczną szczenką i zmarszczkami w wieku 10 lat (może nawet miał mniej lub był karłem). I dubbing - chyba była to ta sama osoba co w pszczólce Mai a obecnie wrzeszczy też w Muminkach i innych bajkach (z powodu nerwicy nie śledzę na bieżąco:)- po prostu słysząc te wrzaski mógłbym zabić !). Te krzyki (ktoś o tym wspominał) są najgorsze - toż mleko się zsiada od tego cholerstwa, a co dopiero dzieje się z psychiką dzieci ! Niech no ktoś mi powie jak się ta franca od wrzeszcenia w bajkach nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 22.08.01, 16:19 Nikt jakoś nie wspomina węgierskiej bajki o ludziku idącym po kresce ( obecnie wykorzytany do reklamy simplusa). Zawsze coś mu się przytrafiało. Najczęściej spadał. Nikt nie napisał też o Wodniku Szuwarku ani o pająku Topiku z bajki "Pająk chwat wszystkich brat". W ogóle z wszystkich czechosłowackich bajek utkwił mi jeden szczegół - nieważne jaka bajka - zawsze na końcu był napis reżie (reżyseria) Zdenek Smetana. Pamiętacie? Może tam był tylko jeden reżyser od bajek? A z lepszych bajek było jeszcze "Było sobie życie" co sobotę po 5-10- 15. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 24.08.01, 14:40 A "Strachy na lachy"? Odpowiedz Link Zgłoś
michalmly Re: A moze dobranockowy antyranking? 24.08.01, 17:16 Ja nie mogłem wytrzymać przy Kangurze Hip-Hopku. Debilni byli też Jetsonowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcelik W obronie Żwirka.... IP: 10.1.4.* / *.pf.com.pl 24.08.01, 17:28 A choćby przypomnijcie sobie tę muzyczkę, choć pomysły i owszem głupawe mieli... Z negatywów wszystkiego rodzaju azjatyckie śmiecie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 17:21 Koralgol - zgoda nudny. Ale Ćwirek był w porządku ze względu na dubbing kobuszewskiego: Ty wróbel, czo ty mówić? ( tak mówiła sójka z zagranicy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 24.08.01, 17:29 "Koziołek Matołek" tez był do niczego. Z polskich bajek fajny był "Baltazar Gąbka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john doe Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.*.*.* 27.08.01, 15:09 dlaczego nikt nie napisal o misiu paddingtonie. to byl koszmar!!!!!!!!!!! potem muminy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdi Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 12.44.230.* 27.08.01, 16:18 Po stokroć Koralgol!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Oto Szadoki! IP: *.*.*.* 27.08.01, 18:36 Czy ktos pamieta taka bajke. Szadoki zyly na swojej planecie i byla jeszcze druga rasa - Żybisy (ich planeta wygladala jak placek) i te obie rasy przylecialy na Ziemie. Bajka totalnie odjechana. Odcinki mialy po 5 minut i byly chyba przed Telerankiem. Ogladalem z ojcem - ja uwielbialem, on zupelnie nie kleil. A co do anty-bajek to oczywiscie nr 1 to pedal Colargol oraz cale barachlo Hanna-Barbera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Oto Szadoki! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 21:23 Szadoki sa super,a ktos moze pamieta pieciominutowe odcinki z tym ludzikiem ktory teraz dorabia w reklamie simplusa.To tez bylo cos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturio Zaloga "G" rulez!!! IP: *.man.axelspringer.com.pl 31.08.01, 11:31 No to kontra zlym bajkom! Kto urodzil sie przed 1975 rokiem bedzie pamietal przeboj "Wakacji z feriami" czyli Zaloge G. Przed blokiem bawilismy sie w tych kosmicznych herosow i byla walka o to, kto zostanie Markiem lub Zoltarem. I to haslo TRANSFORMACJA! A jeszcze wczesniej byla "Wspaniala Piatka" (na "dwojce", po serialu "Planeta Malp") z moim ulubionym Benem. Ech, to byle czasy. pozniej pojawil sie taki dupek Hi-man. Bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dina Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.116.167.* 27.08.01, 20:21 1. Krecik- wydawał upośledzone odgłosy. Niejasny jest też jego stosunek do Myszki. 2.gumisie- jakieś takie zbyt sensacyjne 3.o czym szumią wierzby- obleśne 4. ruskie dobranocki w poniedziałki- nienawidziłam ich do tego stopnia, że jak Siostra Katechetka kazała wyrzec się telewizji raz w tygodniu w ramach poświęcenia dla PanaBoga to wybrałam właśnie poniedziałlek. Natomiast nie dam skrzywdzić Kota Filemona , Muminków i Sąsiadów a także Wodnika Szuwarka. I oczywiście Rumcajsa ( " sakreble- zaklął szpetnie po francusku Książe PAn"- co za fraza!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.softlab.com.pl 28.08.01, 19:30 Gość portalu: dina napisał(a): > 2.gumisie- jakieś takie zbyt sensacyjne czy moze mi ktos przypomniec kto byl szefem gumisiow bo zapomnialem - chodzi o gumisiowego pape smerfa (przemadrzalego nudziarza notabene) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdi Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 12.44.230.* 28.08.01, 12:58 Słuchajcie, tu chyba nikt źle nie napisał o Bolku i Lolku i słusznie, bo byli w porządku, oczywiście ci bez dubingu, tylko raz ktos napisał, że nie lubił Reksia, ale w Reksiu najlepsza była czołówka jak chlipał z miski i przystawiał pieczątki na tasmie filmowej. Zawsze czekałam jak pokażą budę Reksia od środka, w końcu chyba pokazali - jak miał świerszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 212.160.236.* 28.08.01, 13:06 Ja też! Ja też czekałam na tę budę od środka i rzeczywiście pokazali przy świerszczu i świerszcz miał łóżko w pudełku od zapałek wymoszczonym przez Reksia sianem. P.S. A pamiętacie "Delfina Uma"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 212.160.236.* 28.08.01, 13:10 Ja też! Ja też czekałam na tę budę od środka i rzeczywiście pokazali przy świerszczu i świerszcz miał łóżko w pudełku od zapałek wymoszczonym przez Reksia sianem. P.S. A pamiętacie "Delfina Uma"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 28.08.01, 14:49 "Delfina Uma" nie pamiętam, ale był jeszcze "Pingwin Pik-Pok". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.softlab.com.pl 28.08.01, 19:31 Gość portalu: dina napisał(a): > 2.gumisie- jakieś takie zbyt sensacyjne czy moze mi ktos przypomniec kto byl szefem gumisiow bo zapomnialem - chodzi o gumisiowego pape smerfa (przemadrzalego nudziarza notabene) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 10.10.100.* / 195.94.197.* 28.08.01, 21:24 Anty numer jeden to oczywiście "Miś uszatek" - smrodek dydaktyczny wręcz wylewał się z ekranu. Choć podobno były i nadal są dzieci, którym się ta bajka podoba. Zgroza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgan Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 22:24 1.Kolargol - błeeee... 2.He-Man i Jana z dżungli - dno 3.Uszatek (z możliwością resocjalizacji) Krecika, La lineę(ten człowieczek Simplusa),Reksia ,Wilka i zająca mogę oglądać nawet zaraz. Czy pamiętacie DOBRANOC DLA DOROSŁYCH? Kobuszewski i spółka byli nie do wyjęcia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo watek sie ukazal w papierowej GW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 11:14 wlasnie sie dowiedzialem ze watek ukazal sie w papierowej gw w zeszly piatek ;) moze ktos w koncu zauwazy ze dzieciom nie mozna wcisnac byle gowna bo przyjdzie dzien kiedy one powiedza co o tym mysla ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ten Koralgol IP: *.gkss.de 11.09.01, 14:19 ja sie normalnie balam tej bajki! Ta baba ci porwala koralgola do cyrku, on sam w kajdanach... przerazajace! Zwirek i muchomorek - fajskie. Te najnowsze bajki to porazka! Odpowiedz Link Zgłoś
dawnrazor Re: A moze dobranockowy antyranking? 30.08.01, 10:33 ...taki cholernie długi serial o jakichs wiewiórkach,były tam dwa pedalskie szczury tańczące tango...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturio Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.man.axelspringer.com.pl 31.08.01, 11:22 A pamietacie "Opowiesci z mchu i paproci"? Te mgly jak mleko geste, opary (chyba marihuany), hipnotyczna muzyka i snujacy sie bez celu Zwirek i Muchomorek (sic!) - tak, nasi bracia z (jeszcze wtedy Czechoslowacaji), gdy ti wymyslali, musieli byc pod wplywem haszu i grzybkow. Podobnie w NRD - "Piaskowy dziadek" (melodia przewodnia: "dziadku, drogi dziadku, my nie chcemy jeszcze spac"). Pacholeciem bedac za Chiny nie moglem pokumac o co im chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 15:38 Gość portalu: Arturio napisał(a): > No to kontra zlym bajkom! Kto urodzil sie przed 1975 rokiem bedzie pamietal > przeboj "Wakacji z feriami" czyli Zaloge G. Przed blokiem bawilismy sie w tych > kosmicznych herosow i byla walka o to, kto zostanie Markiem lub Zoltarem. I to > haslo TRANSFORMACJA! > A jeszcze wczesniej byla "Wspaniala Piatka" (na "dwojce", po serialu "Planeta > Malp") z moim ulubionym Benem. Ech, to byle czasy. pozniej pojawil sie taki > dupek Hi-man. Bleee... ach zaloga G - faktycznie. TRANSFORMACJA to bylo cos - i pamietam ze transformacje zawsze zostawiali na deser - czesto sie zastanawialem czemu jej tak rzadko uzywali - dzis wydaje mi sie ze ich statek nie mial dosc energii zeby uruchamiac TRANSFORMACJE raz za razem. Posepny czerep przy TRANSFORMACJI moze sobie spokojnie pojsc na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Zaloga G - szczegoly IP: *.*.*.* 31.08.01, 17:47 Gość portalu: pablo napisał(a): > Gość portalu: Arturio napisał(a): > > > No to kontra zlym bajkom! Kto urodzil sie przed 1975 rokiem bedzie pamieta > l przeboj "Wakacji z feriami" czyli Zaloge G. Przed blokiem bawilismy sie w > tych kosmicznych herosow i byla walka o to, kto zostanie Markiem lub Zoltarem. > I to haslo TRANSFORMACJA! > > A jeszcze wczesniej byla "Wspaniala Piatka" (na "dwojce", po serialu "Plan > eta Malp") z moim ulubionym Benem. Ech, to byle czasy. pozniej pojawil sie tak > i dupek Hi-man. Bleee... > > ach zaloga G - faktycznie. TRANSFORMACJA to bylo cos - i pamietam ze > transformacje zawsze zostawiali na deser - czesto sie zastanawialem czemu jej > tak rzadko uzywali - dzis wydaje mi sie ze ich statek nie mial dosc energii > zeby uruchamiac TRANSFORMACJE raz za razem. Posepny czerep przy TRANSFORMACJI > moze sobie spokojnie pojsc na drzewo. Sluchajcie, kto pamieta wszystkich bohaterow, byli: -Mark (ubrany na bialo) -Ksiezniczka -gruby -dzieciak -i taki podobny do Marka tylko ubrany na czarno No i jeszcze byl robot seven-zark-seven, ktory siedzial w bazie na dnie oceanu i im pomagal. Statek nazywal sie Fenix i budowali go chyba z 5 innych pojazdow. Przeciwnikiem byl Zoltar, ktory na koniec kazdego odcinka darl sie: -Ale przyjdzie taki dzien!!! Czy transformacja byla wtedy gdy: -stawali sobie wszyscy na ramionach i robili trabe powietrzna -czy jak Fenix zmienial sie w ognistego ptaka? Boze, jak ja sobie to wszystko przypomnialem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Zaloga G - szczegoly IP: *.softlab.com.pl 03.09.01, 17:30 wydaje mi sie na 99% ze jak feniks zamienial sie w ognistego ptaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przem Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 22:51 moze ktos pamięta (albo lepiej zeby nie pamiętał) największy bajkowy horror wszech czasów pt Mis Kuleczka chyba był tam taki jeden typol nazywał sie Wasyl i polował na misia a jego mama chodziła i wołała misiuuuuuuuu kuleeeczko! ale to był straszny film, trauma na całe życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.*.*.* 03.09.01, 17:25 Gość portalu: przem napisał(a): > moze ktos pamięta (albo lepiej zeby nie pamiętał) największy bajkowy horror > wszech czasów pt Mis Kuleczka chyba > był tam taki jeden typol nazywał sie Wasyl i polował na misia a jego mama > chodziła i wołała misiuuuuuuuu kuleeeczko! > ale to był straszny film, trauma na całe życie! Najbardziej przerazajace bylo jak Wasyl przycial lapy matki Kuleczki takim rozszczepionym pniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeziu Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.osi.gda.pl 31.08.01, 23:18 Ohydztwa 1.Pimpa 2.Strazak Sam (czy cos takiego, nudne jak zgnile flaki) 3.Plastusiowy Pamietnik Super: 1.Delfin Um 2.Plastelinki 3.Bolek i Lolek Odpowiedz Link Zgłoś