Dodaj do ulubionych

A moze dobranockowy antyranking?

• Gość: Martin Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.01, 20:40
      Właśnie przypomniał mi się He-Man. I nie wiem jak go właściwie sklasyfikować, o
      ile pamiętam to mi się podobał. Pamiętacie ten tekst: "Na potęgę Posępnego
      Czerepu! Mam władzę!" - kultowa wrzuta na podwórku. Podobnie Żółwie Ninja i
      obrzydliwy Schroeder... Teraz chyba bym wymiękł, ale wtedy czekałem na każdy
      odcinek.
      • Gość: case Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 10.44.0.* / 157.25.95.* 16.08.01, 18:56
        He man był jak na owe czasy powiewem nowoczesności- czyms więcej niż umoralniające bajeczki o
        colargolu itp. wymysłami. To była gratka: walka z kosmicznym złem, zamiast kolejnej nudy o tym jak
        zajączek miś i inne popaprane kukiełki lepiły przez 20 minut bałwana, czy budowały szałas pod okiem
        nadopiekuńczej mamy.
        Nawiasem mówiąc Koralgol to był koszmarek- nienawidziłem tych jego niebieskich ocząt- zbierało
        mnie na wymioty, kiedy widziałem t e bajkę
        • Gość: max Szpieg z Krainy Deszczowców! IP: 195.94.201.* 17.08.01, 10:18
          Muminki to jest czadowa bajka, ma swój klimat - postacie są bardzo
          charakterystyczne (nie wszystkie muszą się podobać). Sąsiedzi też są cool.
          Natomiast bajki z debilem Pik - Pokiem, homosiem Colargolem czy wróblem
          Ćwirkiem (- świrkiem) są osłabiające. Z nowszych to listonosz Sam (koszmar).

Pamięta ktoś bajkę o Smoku Wawelskim i szpiegu z Krainy Deszczowców - to był
          czad - powinien ktoś nakręcić remake.
          • Gość: mm Re: Szpieg z Krainy Deszczowców! IP: *.pressmedia.com.pl 17.08.01, 17:15
            Gość portalu: max napisał(a):

&#62 Pamięta ktoś bajkę o Smoku Wawelskim i szpiegu z Krainy Deszczowców - to był
            &#62 czad - powinien ktoś nakręcić remake.

Pewnie że pamięta, jej prawdziwy tytuł to Porwanie Baltazara Gąbki ( a może
            profesora?), pojawiło się kilkakrotnie w rankingu. Do dziś czytam sobie książkę w
            wolnych chwilach - trochę lepsza i ze smaczkami, które w bajce by nie wyszły, np.
            opis rewolucji w Krainie Deszczowców, hasła wolność i sprawiedliwość, w tamtych
            czasach to było ekscytujące, autor: Pagaczewski, ale jego inne dziełka są sporo
            słabsze.
    • Gość: aga Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.08.01, 13:54
      Zdecydowanie "O czym szumią wierzby" - nie znajduję słów, które opisałyby mój
      stan ducha i ciała na widok tej dobranocki
      Do czarnej rozpaczy doprowadziła mnie też wieczorynka którejś Wigilii - przez
      pół godziny pojawiały się plansze z rysunkami i jakiś głos o czymś opowiadał -
      nie pamiętam dokładnie bo chciało mi się wyć i obmyślałam różne rodzaje zemsty
      na kimś, kto zrobił taki prezent i zmarnował dzieciakom świąteczne pół godziny
      (kiedyś tylko w niedziele i święta dobranocka była półgodzinna)
      • Gość: Pesstka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 14:28
        Pragne przylaczyc sie do partii pro-Sasiedzi i Krecik. Sasiedzi sa niesamowici,
        totalny absurd w stylu Monthy Pythona, ale bylam juz starsza, gdy to ogladalam.
        Krecik byl uroczy, pamietam jeden odcinek, w ktorym zniszczono jego las i
        wybudowano miasto. Krecik kompletmie nie wiedzial co sie dzieje, nie mial gdzie
        sie podziac, wchodzil do biur, z ktorych go wyrzucano, wszedzie tylko
        samochody, spaliny, a wczesniej byl piekny las. To bylo tak smutne, ze az sie
        poplakalam!

jezeli chodzi jednak o anty-ranking, to dziwne, ze jeszcze nikt nie wspomnial o
        takej bajce, nie pamietam jaki miala tutul, ale byly to przygody kasztanow w
        lesie, grafika w stylu Koralgola - nuda i koszmar.

Uwielbiam Zaczarowany Olowek! No i bajke o smoku wawelskim tez, a zwlaszcza
        samochod na korbke i kwestie "mamma mia, herbu zielona pietruszka".
        • Gość: max Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.201.* 17.08.01, 15:00
          Zgadza się kasztanowe ludziki to była straszna kaszana. Ale jaki tytuł miał ten
          gniot to chyba najstarsi górale nie wiedzą.

A przechodząc do bajek dzisiejszych, to fanom Monty Pythona polecam Krowę i
          Kurczaka oraz Jam Łasica na Cartoon Network - totalna schiza.

pzdr,

max
          • Gość: zonk Re: Dodaj jeszcze psa Chojraka :)))) IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 17.08.01, 16:38
          • slav_ Re: A moze dobranockowy antyranking? 18.08.01, 13:42
            "Kasztaniaki".
            Co do krowy - masz rację. Obrzydliwa kreska. Treść obleśna i antypedagogiczna.
            • Gość: natka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 15:08
              Nie wydaje wam sie ze mozna zaryzykowac taką generalizację:

im nowsze tym,przepraszam, ch...owsze?
              Juz Smurfy byly czyms potwornym, potem te skrzeczace Gumisie-tez nie lepsze, a
              teraz nadeszly czasy pokemonow i teletubisi...przyznam ze nie ogladalam tego
              swinstwa ale wystarczy spojrzec na obrazki zeby zdac sobie sprawe co to za szit.

Jasne ze na pewno cos fajnego teraz tez robia, a i kiedys zdarzaly sie gnioty,
              chociazby oslawiony Colargol.
              Ale jak bym miala do wyboru Colargola i Pokemony to bym sie nie zastanawiala.

A co do Misia Kuleczki to ktos mial racje ze przypomonal senne koszmary i
              wlasnie dlatego chetnie bym teraz sobie obejrzala. Mysle ze bylby calkiem kul
              • Gość: wojtas Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 18:54
                moze sie naraaze wielu osobo ale NIENAWIDZE POKEMONOW i innym podobnych
                japonskich gowien!!! te bajki robia dzieciakom wode z mozgow
                • Gość: Barszcz Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.08.01, 14:28
                  wojtas ma racje pokemony to najgorsze DNO!!!!!!!!!
                  • Gość: qqq Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 10.8.2.* / *.waw.cdp.pl 21.08.01, 11:04
                    qqq
    • Gość: wesoly Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.radio-merkury.poznan.pl 19.08.01, 16:14
      1. Załoga "G" - ale to była szmira
      1. Jana z Dżungli - j.w.
      1. Barbapapa i Gluś i ktośtamjeszcze - oglądałem to niedawno w Polonii - schiza
      taka, że zabroniłem dzieciom na to patrzeć - obrzydliwe kolory, niejasny
      szpiegowski scenariusz, fe .... skoro władze socjalistycznej Polski mogły karmić
      tym pokolenie obecnych 30 i 40-latków, to trudno się dziwić, że komuna upadła.
      1. Kolargol - fabuła się kupy nie trzymała. Nienawidzę Kolargola do dzisiaj.
      Wszystkie te bajki otrzymują pierwsze miejsce w moim prywatnym antyrankingu.
    • Gość: ch@os Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 162.84.139.* 19.08.01, 17:21
      Zgadzam się co Pokemonów, Digimonów i całej japońskiej szmiry, to chyba
      najbardziej szmirowate kreskówki pod słońcem ale... mają one głęboką tradycje,
      pamiętacie taką szmirowatą baję o dwóch misiach ? Jakie i Nuka (nie jestem
      pewien co do pisowni, sorry), jeden był biały, drugi czarny. Potem wszyscy
      nazywali swoje psy Jackie. To była chała. A pamiętacie myślywego Pampalini ? To
      też była niezła ściema... no i hardcorowy Koziołek Matołek w wersji
      animowanej ? No ale na czele antyrankingu to oczywiście Zaczarowany Ołówek !
      Koleś wpadał w tarapaty a wtedy pojawiał mu się krasnal z ołówkiem który
      materializował co się nim narysowało. Ale wykręt. Swoją drogą co ten koleś
      palił skoro taki krasnal mu wyskakiwał. A na sam koniec bajka pozytywna.
      Animowana wersja przygód o Jacku i Placku z muzą Lady Punk !!! Najbardziej
      kwasowa baja pod słońcem. POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Larry Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 08:44
        najgłupsza kreskówka jaką znam to pokemony nie nawidze ich chińskie bajki sa do
        d...
      • Gość: omen Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.206.* 22.08.01, 14:17
        tak pamiętam dwa miśki z opóźnionym refleksem !!! Cała "postawówka" przeżywała
        ich (bodajże) niedzielne przygody... Aż się wzruszyłam...
    • Gość: Rob Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.sosnowiec.pik-net.pl 21.08.01, 09:03
      Dla mnie numerem jeden antyrankingu jest i bedzie Mis Kolargol. Do dzisiaj
      szlag mnie trafia jak pomysle o tej malej cholerze. I do tego te przeslodzone
      pioseneczki spiewane glosem kastrata.
    • Gość: pablos Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 194.139.172.* 21.08.01, 11:44
      Podpisuje sie obiema rekami pod cholernym misiem Kolargolem. Przeciez to byl
      jakis schiz. Totalne nudziarstwo. Poza tym zgadzam sie z tymi ktorzy glosuja za
      (przeciw?) Makowej Panience. Pamietam, że kiedy bylem stalym widzem dobranocek
      (straszne lata temu) to emisja "bajki" z ta lafirynda i tym cholernym
      transwestyta Emanuelem doprowadzala mnie do szefskiej pasji. Jak mozna bylo
      katowac dzieci tym dziadostwem? Przeciez to powinno byc karalne. A pamietacie
      bajke pod tytulem bodajze "Chlopiec z plakatu"? Tez czeski gniot. Na sam widok
      zygac sie chcialo. A w dodatku glowny bohater mial minke zlosliwego debila.
      Horror. Poza tym glosuje jeszcze za dobranocka, tytulu nie pamietam, z dwoma
      psami w roli glownej. Czarnym i bialym. W parade wiecznie wchodzil im slosliwy
      kruk. Do tej pory te ptaszyska kojarza mi sie nie najlepiej. O Teletubisiach
      nawet nie wspominam. Mam poważny zgryz jak uchronic swoje dziecko od tego
      horroru. To juz wole puszczac mu "Teksanska masakre pila mechaniczna".
      A poza tym rece precz od Krecika i Zwirka i Muchomorka!!! To sie przynajmniej
      dalo ogladac!! Poza tym przypominam, ze zadna z tych postaci niegdy nikogo nie
      zajechala w mazak, nie skopala ani nie pocwiartowala. Slownictwo uzywane przez
      bahaterow tez bylo godne polecenia dla mlodych ludzi.
      • Gość: max Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.201.* 21.08.01, 15:41
        Widzę, że zestaw kaszanarskich bajek się wyczerpał - od tygodnia nikt nie podał
        nowego tytułu.
        Czy ktoś pamięta drętwą bajkę (a''la kukiełki) z papierowym gostkiem w roli
        głównej. W każdym odcinku ten gość sobie coś wymyślał a jego "znajomi" typu
        klej, papier, nożyczki tworzyły mu różne przedmioty, a nawet postacie. Akja
        tego gniotu odbywała się na jakimś biurku, albo w dziecięcym pokoju.

• Gość: Justka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 212.160.236.* 28.08.01, 12:51
          W takim razie ja dodaję nowe tytuły: pamiętacie "Poduszeczkę i kołderkę" (ja
          pamiętam nawet piosenkę i ostatnio śpiewałam ją swemu mężowi-teraz wiem, że
          nieopatrznie...) i "Tobiasza" (z plasteliny w ogrooooomnym kapeluszu (kolory
          szaro-czarno-bure)).
    • Gość: pablo Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.softlab.com.pl 21.08.01, 17:01
      Mysle ze mozna sie pokusic o male podsumowanie :

1. Mis colargol - chyba nie ma watpliwosci :))))))
      2. O czym szumia wierzby
      3. Makowa panienka - glownie moze miec pretensje do motyla Emanuela bo do samej
      panienki nikt chyba specjalnie nic nie mial;

co wy na to ?
      • Gość: max Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.201.* 22.08.01, 09:17
        Ustalmy "gównianą dziesiątkę":

4. Pingwin Pik-Pok
        5. ..............
        • Gość: Myszza Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 11:59
          KIWACZEK KIWACZEK :)))))) pamiętacie KIWACZKA????
          i był też Krokodyl Gienia i szczur Ogryzek - to była dopiero tragiczna
          bajka :))))
          acha, i "O Iwanie co na jeździł na piecu" też :)))
          • Gość: omen Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.206.* 22.08.01, 14:19
            a "wersję komiksową" wspomnianej "kaszany" można było czytać w powszechnie
            dostę pnych dla polskich dzieci "Wiesiołych Kartinkach"... Fuj !
    • Gość: iwona Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 22.08.01, 12:09
      Coś mi się wydaje, że była jeszcze brzydka polska bajka o Plastusiu.
      A z ładnych pamiętam bajkę o D''Artagnanie i trzech muszkieterach w "psiej"
      wersji gdzie kardynał Richelieu był złośliwym kocurem. Bajka była w każdą
      niedzielę.
      • Gość: max Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.94.201.* 22.08.01, 13:56
        Gość portalu: iwona napisał(a):

&#62 Coś mi się wydaje, że była jeszcze brzydka polska bajka o Plastusiu.
        &#62 A z ładnych pamiętam bajkę o D''''Artagnanie i trzech muszkieterach w "psiej"
        &#62 wersji gdzie kardynał Richelieu był złośliwym kocurem. Bajka była w każdą
        &#62 niedzielę.

fakt, była dobra
        • Gość: Janek Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.ipartners.pl 22.08.01, 14:59
          "D''artagnan" był niesamowity.
          Pamiętam, że jak byłem mały strasznie podobała mi się bajka o niedźwiadkach
          (było ich dwa: jasny i żółty). Bajka zaczynała się jak były małe skończyła się
          jak były dorosłe. A Pszczółki Mai" nikt już nie chwali? A "Tajemnice zielonego
          lasu"?
          Niedawno oglądałem z moją siostrzenicą "Sąsiadów". Myślałem, że odlecę ze
          śmiechu. No i "Rumcajs".
          Najgorsze były: "tajemnice wiklinowej zatoki" z fabuła stojącą w miejscu.
    • Gość: Pete Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 213.77.49.* 22.08.01, 15:33
      Sindbad - gość ze sztuczną szczenką i zmarszczkami w wieku 10 lat (może nawet
      miał mniej lub był karłem). I dubbing - chyba była to ta sama osoba co w
      pszczólce Mai a obecnie wrzeszczy też w Muminkach i innych bajkach (z powodu
      nerwicy nie śledzę na bieżąco:)- po prostu słysząc te wrzaski mógłbym zabić !).
      Te krzyki (ktoś o tym wspominał) są najgorsze - toż mleko się zsiada od tego
      cholerstwa, a co dopiero dzieje się z psychiką dzieci !
      Niech no ktoś mi powie jak się ta franca od wrzeszcenia w bajkach nazywa.
      • Gość: iwona Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 22.08.01, 16:19
        Nikt jakoś nie wspomina węgierskiej bajki o ludziku idącym po kresce ( obecnie
        wykorzytany do reklamy simplusa). Zawsze coś mu się przytrafiało. Najczęściej
        spadał. Nikt nie napisał też o Wodniku Szuwarku ani o pająku Topiku z bajki
        "Pająk chwat wszystkich brat". W ogóle z wszystkich czechosłowackich bajek
        utkwił mi jeden szczegół - nieważne jaka bajka - zawsze na końcu był napis
        reżie (reżyseria) Zdenek Smetana. Pamiętacie? Może tam był tylko jeden reżyser
        od bajek? A z lepszych bajek było jeszcze "Było sobie życie" co sobotę po 5-10-
        15.
        • Gość: Królik Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 24.08.01, 14:40
          A "Strachy na lachy"?
          • michalmly Re: A moze dobranockowy antyranking? 24.08.01, 17:16
            Ja nie mogłem wytrzymać przy Kangurze Hip-Hopku.
            Debilni byli też Jetsonowie.
            • Gość: Marcelik W obronie Żwirka.... IP: 10.1.4.* / *.pf.com.pl 24.08.01, 17:28
              A choćby przypomnijcie sobie tę muzyczkę, choć pomysły i owszem głupawe mieli...
              Z negatywów wszystkiego rodzaju azjatyckie śmiecie .
    • Gość: kolos Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.08.01, 17:21
      Koralgol - zgoda nudny. Ale Ćwirek był w porządku ze względu na dubbing
      kobuszewskiego: Ty wróbel, czo ty mówić? ( tak mówiła sójka z zagranicy)
    • Gość: Królik Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 24.08.01, 17:29
      "Koziołek Matołek" tez był do niczego. Z polskich bajek fajny był "Baltazar
      Gąbka".
    • Gość: john doe Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.*.*.* 27.08.01, 15:09
      dlaczego nikt nie napisal o misiu paddingtonie.
      to byl koszmar!!!!!!!!!!!
      potem muminy
    • Gość: magdi Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 12.44.230.* 27.08.01, 16:18
      Po stokroć Koralgol!!!!!!
    • Gość: Mike Oto Szadoki! IP: *.*.*.* 27.08.01, 18:36
      Czy ktos pamieta taka bajke. Szadoki zyly na swojej planecie i byla jeszcze
      druga rasa - Żybisy (ich planeta wygladala jak placek) i te obie rasy
      przylecialy na Ziemie.
      Bajka totalnie odjechana. Odcinki mialy po 5 minut i byly chyba przed
      Telerankiem. Ogladalem z ojcem - ja uwielbialem, on zupelnie nie kleil.

A co do anty-bajek to oczywiscie nr 1 to pedal Colargol oraz cale barachlo
      Hanna-Barbera.
      • Gość: anonim Re: Oto Szadoki! IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.01, 21:23
        Szadoki sa super,a ktos moze pamieta pieciominutowe odcinki z tym ludzikiem
        ktory teraz dorabia w reklamie simplusa.To tez bylo cos.
      • Gość: Arturio Zaloga "G" rulez!!! IP: *.man.axelspringer.com.pl 31.08.01, 11:31
        No to kontra zlym bajkom! Kto urodzil sie przed 1975 rokiem bedzie pamietal
        przeboj "Wakacji z feriami" czyli Zaloge G. Przed blokiem bawilismy sie w tych
        kosmicznych herosow i byla walka o to, kto zostanie Markiem lub Zoltarem. I to
        haslo TRANSFORMACJA!
        A jeszcze wczesniej byla "Wspaniala Piatka" (na "dwojce", po serialu "Planeta
        Malp") z moim ulubionym Benem. Ech, to byle czasy. pozniej pojawil sie taki
        dupek Hi-man. Bleee...
    • Gość: dina Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 195.116.167.* 27.08.01, 20:21
      1. Krecik- wydawał upośledzone odgłosy. Niejasny jest też jego stosunek do
      Myszki.
      2.gumisie- jakieś takie zbyt sensacyjne
      3.o czym szumią wierzby- obleśne
      4. ruskie dobranocki w poniedziałki- nienawidziłam ich do tego stopnia, że jak
      Siostra Katechetka kazała wyrzec się telewizji raz w tygodniu w ramach
      poświęcenia dla PanaBoga to wybrałam właśnie poniedziałlek.

Natomiast nie dam skrzywdzić Kota Filemona , Muminków i Sąsiadów a także
      Wodnika Szuwarka. I oczywiście Rumcajsa ( " sakreble- zaklął szpetnie po
      francusku Książe PAn"- co za fraza!!!!)
      • Gość: pablo Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.softlab.com.pl 28.08.01, 19:30
        Gość portalu: dina napisał(a):

&#62 2.gumisie- jakieś takie zbyt sensacyjne
        czy moze mi ktos przypomniec kto byl szefem gumisiow bo zapomnialem - chodzi o
        gumisiowego pape smerfa (przemadrzalego nudziarza notabene)
    • Gość: magdi Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 12.44.230.* 28.08.01, 12:58
      Słuchajcie, tu chyba nikt źle nie napisał o Bolku i Lolku i słusznie, bo byli w
      porządku, oczywiście ci bez dubingu, tylko raz ktos napisał, że nie lubił
      Reksia, ale w Reksiu najlepsza była czołówka jak chlipał z miski i przystawiał
      pieczątki na tasmie filmowej. Zawsze czekałam jak pokażą budę Reksia od środka,
      w końcu chyba pokazali - jak miał świerszcza.
      • Gość: Justka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 212.160.236.* 28.08.01, 13:06
        Ja też! Ja też czekałam na tę budę od środka i rzeczywiście pokazali przy
        świerszczu i świerszcz miał łóżko w pudełku od zapałek wymoszczonym przez
        Reksia sianem.
        P.S. A pamiętacie "Delfina Uma"?
      • Gość: Justka Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 212.160.236.* 28.08.01, 13:10
        Ja też! Ja też czekałam na tę budę od środka i rzeczywiście pokazali przy
        świerszczu i świerszcz miał łóżko w pudełku od zapałek wymoszczonym przez
        Reksia sianem.
        P.S. A pamiętacie "Delfina Uma"?
        • Gość: Królik Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.kalisz.multinet.pl 28.08.01, 14:49
          "Delfina Uma" nie pamiętam, ale był jeszcze "Pingwin Pik-Pok".
    • Gość: pablo Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.softlab.com.pl 28.08.01, 19:31
      Gość portalu: dina napisał(a):

&#62 2.gumisie- jakieś takie zbyt sensacyjne
      czy moze mi ktos przypomniec kto byl szefem gumisiow bo zapomnialem - chodzi o
      gumisiowego pape smerfa (przemadrzalego nudziarza notabene)
      • Gość: dana Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: 10.10.100.* / 195.94.197.* 28.08.01, 21:24
        Anty numer jeden to oczywiście "Miś uszatek" - smrodek dydaktyczny wręcz
        wylewał się z ekranu. Choć podobno były i nadal są dzieci, którym się ta bajka
        podoba. Zgroza !!!
    • Gość: morgan Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 22:24
      1.Kolargol - błeeee...
      2.He-Man i Jana z dżungli - dno
      3.Uszatek (z możliwością resocjalizacji)

Krecika, La lineę(ten człowieczek Simplusa),Reksia ,Wilka i zająca mogę oglądać
      nawet zaraz.

Czy pamiętacie DOBRANOC DLA DOROSŁYCH? Kobuszewski i spółka byli nie do wyjęcia!
      • Gość: pablo watek sie ukazal w papierowej GW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 11:14
        wlasnie sie dowiedzialem ze watek ukazal sie w papierowej gw w zeszly piatek ;)
        moze ktos w koncu zauwazy ze dzieciom nie mozna wcisnac byle gowna bo przyjdzie
        dzien kiedy one powiedza co o tym mysla ...
        • Gość: ja Re: ten Koralgol IP: *.gkss.de 11.09.01, 14:19
          ja sie normalnie balam tej bajki!
          Ta baba ci porwala koralgola do cyrku, on sam w
          kajdanach... przerazajace!
          Zwirek i muchomorek - fajskie.
          Te najnowsze bajki to porazka!
    • dawnrazor Re: A moze dobranockowy antyranking? 30.08.01, 10:33
      ...taki cholernie długi serial o jakichs wiewiórkach,były tam dwa pedalskie
      szczury tańczące tango......
    • Gość: Arturio Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.man.axelspringer.com.pl 31.08.01, 11:22
      A pamietacie "Opowiesci z mchu i paproci"? Te mgly jak mleko geste, opary
      (chyba marihuany), hipnotyczna muzyka i snujacy sie bez celu Zwirek i
      Muchomorek (sic!) - tak, nasi bracia z (jeszcze wtedy Czechoslowacaji), gdy ti
      wymyslali, musieli byc pod wplywem haszu i grzybkow. Podobnie w NRD - "Piaskowy
      dziadek" (melodia przewodnia: "dziadku, drogi dziadku, my nie chcemy jeszcze
      spac"). Pacholeciem bedac za Chiny nie moglem pokumac o co im chodzi?
    • Gość: pablo Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 15:38
      Gość portalu: Arturio napisał(a):

&#62 No to kontra zlym bajkom! Kto urodzil sie przed 1975 rokiem bedzie pamietal
      &#62 przeboj "Wakacji z feriami" czyli Zaloge G. Przed blokiem bawilismy sie w
      tych
      &#62 kosmicznych herosow i byla walka o to, kto zostanie Markiem lub Zoltarem. I
      to
      &#62 haslo TRANSFORMACJA!
      &#62 A jeszcze wczesniej byla "Wspaniala Piatka" (na "dwojce", po serialu "Planeta
      &#62 Malp") z moim ulubionym Benem. Ech, to byle czasy. pozniej pojawil sie taki
      &#62 dupek Hi-man. Bleee...

ach zaloga G - faktycznie. TRANSFORMACJA to bylo cos - i pamietam ze
      transformacje zawsze zostawiali na deser - czesto sie zastanawialem czemu jej
      tak rzadko uzywali - dzis wydaje mi sie ze ich statek nie mial dosc energii
      zeby uruchamiac TRANSFORMACJE raz za razem. Posepny czerep przy TRANSFORMACJI
      moze sobie spokojnie pojsc na drzewo.
      • Gość: Mike Zaloga G - szczegoly IP: *.*.*.* 31.08.01, 17:47
        Gość portalu: pablo napisał(a):

&#62 Gość portalu: Arturio napisał(a):
        &#62
        &#62 &#62 No to kontra zlym bajkom! Kto urodzil sie przed 1975 rokiem bedzie pamieta
        &#62 l przeboj "Wakacji z feriami" czyli Zaloge G. Przed blokiem bawilismy sie w
        &#62 tych kosmicznych herosow i byla walka o to, kto zostanie Markiem lub Zoltarem.
        &#62 I to haslo TRANSFORMACJA!
        &#62 &#62 A jeszcze wczesniej byla "Wspaniala Piatka" (na "dwojce", po serialu "Plan
        &#62 eta Malp") z moim ulubionym Benem. Ech, to byle czasy. pozniej pojawil sie tak
        &#62 i dupek Hi-man. Bleee...
        &#62
        &#62 ach zaloga G - faktycznie. TRANSFORMACJA to bylo cos - i pamietam ze
        &#62 transformacje zawsze zostawiali na deser - czesto sie zastanawialem czemu jej
        &#62 tak rzadko uzywali - dzis wydaje mi sie ze ich statek nie mial dosc energii
        &#62 zeby uruchamiac TRANSFORMACJE raz za razem. Posepny czerep przy TRANSFORMACJI
        &#62 moze sobie spokojnie pojsc na drzewo.

Sluchajcie, kto pamieta wszystkich bohaterow, byli:
        -Mark (ubrany na bialo)
        -Ksiezniczka
        -gruby
        -dzieciak
        -i taki podobny do Marka tylko ubrany na czarno

No i jeszcze byl robot seven-zark-seven, ktory siedzial w bazie na dnie oceanu i
        im pomagal. Statek nazywal sie Fenix i budowali go chyba z 5 innych pojazdow.
        Przeciwnikiem byl Zoltar, ktory na koniec kazdego odcinka darl sie:
        -Ale przyjdzie taki dzien!!!

Czy transformacja byla wtedy gdy:
        -stawali sobie wszyscy na ramionach i robili trabe powietrzna
        -czy jak Fenix zmienial sie w ognistego ptaka?

Boze, jak ja sobie to wszystko przypomnialem???
        • Gość: pablo Re: Zaloga G - szczegoly IP: *.softlab.com.pl 03.09.01, 17:30
          wydaje mi sie na 99% ze jak feniks zamienial sie w ognistego ptaka
    • Gość: przem Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 22:51
      moze ktos pamięta (albo lepiej zeby nie pamiętał) największy bajkowy horror
      wszech czasów pt Mis Kuleczka chyba
      był tam taki jeden typol nazywał sie Wasyl i polował na misia a jego mama
      chodziła i wołała misiuuuuuuuu kuleeeczko!
      ale to był straszny film, trauma na całe życie!
      • Gość: Mike Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.*.*.* 03.09.01, 17:25
        Gość portalu: przem napisał(a):

&#62 moze ktos pamięta (albo lepiej zeby nie pamiętał) największy bajkowy horror
        &#62 wszech czasów pt Mis Kuleczka chyba
        &#62 był tam taki jeden typol nazywał sie Wasyl i polował na misia a jego mama
        &#62 chodziła i wołała misiuuuuuuuu kuleeeczko!
        &#62 ale to był straszny film, trauma na całe życie!

Najbardziej przerazajace bylo jak Wasyl przycial lapy matki Kuleczki takim
        rozszczepionym pniem...

• Gość: Jeziu Re: A moze dobranockowy antyranking? IP: *.osi.gda.pl 31.08.01, 23:18
      Ohydztwa
      1.Pimpa
      2.Strazak Sam (czy cos takiego, nudne jak zgnile flaki)
      3.Plastusiowy Pamietnik
      Super:
      1.Delfin Um
      2.Plastelinki
      3.Bolek i Lolek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka