Dodaj do ulubionych

wątek nietypowy

04.11.02, 10:34
zapytać was chcę o kina, w których z różnych powodów bywacie
najczęściej/lubicie najbardziej.
iw ciekawa
Obserwuj wątek
    • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:36
      multikino regularnie raz w tygodniu z powodu dogodnego polozenia. (10 min jazdy
      samochodem lub jeden przystanek metrem). chociaz wole stare, srodmiejskie
      kina :)
      a. sentymentalna
      • maga34 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:38
        też multikino, z racji bliskości i dostępności parkingu oraz przez wzgląd na
        ruchome schody :)
        • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:45
          yy mialam na mysli multikino przy stacji Imielin (tam nie ma schodow ruchomych
          a parking jest najciasniejszy na swiecie)
          • maga34 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:45
            aha, ja miałam na myśli Silwer Screen w Łodzi
            • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:46
              hyhyhyhy :)
      • westin Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:41
        ostatnio najczęsciej w kinach bywam przy okazji urlopów (np. w tym roku byłem
        trzy razy w kinie w Zakopanem). W Warszawie najczęściej w multikinie Galerii
        Mokotów albo w starych kinach śródmiejskich (Atlantic, Bajka). Z sentymentem
        wspominam Ochotę i Iluzjon (kiedyś Polonia, potem śląsk), a najbardziej mi żal
        kina Delfin, którego od lat nie ma.
        • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:44
          o. Iluzjon wspominam z najwiekszym sentymentem. a kinoteatr Tecza? (za ochotą
          nie tesknie- twarde i niewogodne kino)
          • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:46
            i jeszcze Rejs przy Kulturze (konkretnie same poczatki rjsu kiedy faktycznie
            repertuar mial niezblizony do reszty kin)

a. wysnobowana
            • westin Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:50
              i jeszcze była Młoda Gwardia w Pekinie. Kilka razy byłem tam na "Wielkiej
              Podrózy Bolka i Lolka":)
              Tęczy nie pamiętam, za to raz kiedyś byłem w kinie Albatros na Pradze - zamiast
              foteli były krzesła...
              • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:52
                na foksal tez byly krzesla :)
          • iw1 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:50
            Tęcza jak najbardziej. i koncerty, i różne niegłupie wydarzenia tam bywały...
            z rozrzewnieniem wspominam.
            • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:51
              yhy zapoznalam tam autora bestsellerow dzisiejszych (wtedy jeszcze nei) i
              uslyszalam barda z krakowa ktory dotąd namietnosc we mnie wzbudza. (wzdech)
              • baloo1 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:56
                A ja "Czajke" na Czerniakowskiej z lezka wspominam. W ostatnim okresie
                wyziewania ducha przez rzeczone kino trzeba tam bylo kupowac po kilka biletow
                na twarz, zeby seans mogl sie rozpoczac... na szczescie tanie byly (polowa
                lat '80).
                • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:59
                  aha mi kiedy udalo sie przekonac biletera zeby poszedl przekonac kogo trzeba
                  zeby seans odbyl sie dla naszej tylko trojki (nogi na fotelach przed nami mozna
                  bylo trzymac i glosno komentowac). na pradze rzecz sie dziala, nazwy kina nie
                  pomnę :)
                  • baloo1 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 11:22
                    Niestety personel Czajki byl pryncypialny : mialo byc 15 biletow wykupionych i
                    juz !
    • iw1 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:56
      pytanie nr2 (takzwane pomocnicze): czy w kinach potrzebny jest popcorn?
      • _tequila_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:57
        fuj - nie znosze popcornu... :)
      • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 10:57
        popcorn nie, ale kola wskazana jest (zwlaszcza w sytuacji kiedy sie jest
        szoferem :)
        • baloo1 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 11:21
          popcorn nie,al ecukierki w szeleszczacych papierkach sa niezastapione, gdy sie
          wpadnie na film, ktory wszystkim siepodoba oprocz nas ;o)

Czy ktos pamieta zamierzchle czasy , kiedy w "pietrowych kinach" (Atlantic,
          Polonia) ,na seansach "wagarowych" czyli przed- i wokolpoludniowych po sali
          lataly kubeczki z jogurtami ? Popcorn przy tym to male pywo :o(

A moze tak dzieje sie nadal ?

B. nieswiadom niczego
          • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 11:28
            hyhy przyznam sie Wam w atmosgerze poufalosci ze swietnie w takich sytuacjach
            sprawdzaja sie draze czekoladowe (albo orzeszki) wrzucone do puszki (poiwiedzmy
            po koli) i wstrzasane od niechcenia.
            • iw1 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 11:42
              spróbuję przy najbliższej okazji:))
              • _tequila_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 11:50
                taktak a oprocz latajacych jogurtow - przypalane klisze filmowe, powodujace
                zaslone dymna ktos pamieta?
                • aniela_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 11:51
                  hyhy nie, ale wiem ze w teatrach (na wycieczkach szkolnych) sluchalo sie
                  transmisji z meczow i zuzlu z radyjka tranzystorowego (znaczy chlopcy sluchali,
                  ja sie odcinam)
                  • _tequila_ Re: wątek nietypowy 04.11.02, 12:05
                    rozkoszne... :)
                    przypomnialy mi sie niegrozne wywrotki spowodowane przez za duze kapcie
                    rozdawane w muzeum :) oczywiscie nalezalo komus przydeptac wystajaca czesc...
                  • maga34 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 12:09
                    a jak kiedyś byłam w teatrze, to ktoś otwierał drażetki, a połowa sali syknęła
                    na niego złowrogo, mrucząc, że jeść to on sobie może w kinie
                    • iw1 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 12:15
                      a macie jakieś doświadczenia, jeśli chodzi o nocne maratony filmowe? to dopiero
                      zabawa:)
                      • maga34 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 12:18
                        w Łodzi było kiedyś kino Gdynia non stop, ale byłam zbyt młoda na nocne
                        maratony :)
                      • iw1 Re: wątek nietypowy 04.11.02, 12:18
                        szczególnie, że z trzech filmów Lyncha trzecim w kolejności była "Głowa do
                        wycierania" razu pewnego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka