Dodaj do ulubionych

proste i pocieszne...

22.11.02, 10:56
1. chodza faceci po chodnikach (było ich dużo przed cmentarzami 1.11.) i
prowadzą' na druciku takie pieski, trzęsące się..
2. znowu inni goście oferują takie dziwne kule z plastiku, które można złożyć
i rozłożyć, rewelacja...
3. a kiedys była kosta rubikona:)
4..
Obserwuj wątek
    • misiania Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 11:19
      yyyy, a czy ktoś zaopiekował się Leonem? zniknął spod kreski...

M. zaniepokojona
      • tiresias Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 11:25
        albo takie pudełko, jakby od zapałek. otwierasz w jedną stronę - wychodzi jedna
        biała myszka' otwierasz w drugą stronę - znowu myszka. zabawa na sto dwa:)
        • aniela_ Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 12:27
          mi sie podobaja te pieski kiwajace glowkami w kabinach tirów. wystepujace
          zamiennie z plytami cd na sznurku
          • iw1 Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 12:32
            są też całe ołtarzyki różnych proporczyków
            chciałam być kierowcą tira i operatorem kamery w dzieciństwie
            • tiresias Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 12:40
              noo..
              nieczęsto bywam w kabinach tirów
              ale pieski są piękne
              z tej samej parafii są gumowe maskotki umieszczane przez kierowców autobusów.
              mają wypalone oczka i w nich żaróweczki - prawy kierunkowaskaz - prawe oczko -
              lewy - lewe. a stop - czerwona lampa w buzi!!!:)
              • aniela_ Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 12:54
                ja z kolei sporadycznie zupelnie w kabinach kierowcow autobusow przesiaduję ale
                i tak nie wierzę w te migające oczkami zwierzątka. :)
                aha a slodkie maskotki w kobiecych malych autkach prowadzonych przez male
                kobiety czyz nie sa slodkie? czyz nie?
                • iw1 Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 13:01
                  apropos małych kobiet
                  oświadczam wszem i wobec, ze nieproporcjonalnie do rzeczywistości boję sie
                  karłów (płci zarówno damskiej jak i męskiej)
                  • westin Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 13:03
                    obejrzyj "Willow", może Ci przejdzie:)))
                    • tiresias Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 13:11
                      albo takie cóś:
                      na plastikowym podeście figurka dwóch bokserów (albo w wersji dla dziweczynek -
                      myszka miki) - kawałków drewienek na gumce. naciskasz denko podstawy - figurki
                      dezintegrują się, rozpadają w stosik patyczków - puszczasz denko - znowu stoją -
                      ubaw po pachy!
                      • misiania Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 15:23
                        i taki diabełek jeszcze jest, jak mu się ściska czarną główkę, to czerwony
                        jęzor pokazuje.
                        • Gość: aniela Re: proste i pocieszne... IP: *.mst.gov.pl 22.11.02, 15:25
                          hyhy to zupelnie jak roro ;))
                          • misiania Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 15:29
                            a takiego pieska z oczopląsem i czerwoną lampką w pysku to osobiście widziałam
                            w samochodzie dostawczym marki Żuk. migały oczka temu pieskowi, migały naprawdę!
                            • Gość: aniela Re: proste i pocieszne... IP: *.mst.gov.pl 22.11.02, 15:33
                              hyhy nieno, wezcie nie robcie mnie w bambuko
                            • tiresias Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 15:35
                              a jeszcze zmyślna figurka górala z drewna, który po naciśnięciu na głowę
                              demonstruje imponującą, góralską erekcję - gustowna pamiątka z zakochanego....
                              • frene Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 15:38
                                tiresias napisał:

> a jeszcze zmyślna figurka górala z drewna, który po naciśnięciu na głowę
                                > demonstruje imponującą, góralską erekcję - gustowna pamiątka z
                                zakochanego....

Już tylko pamiątka, co?

:)))
                          • frene Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 15:32
                            i jeszcze taka piłeczka plasikowa na gumce...

ech......odpusty:)))

i pierścionek z pszczółką Mają...
                            • Gość: aniela Re: proste i pocieszne... IP: *.mst.gov.pl 22.11.02, 15:34
                              to byl protoplasta jo-jo
                              • misiania Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 15:39
                                a z gustownych drobiazgów samochodowych widziałam jeszcze wajchę skrzyni biegów
                                zakończoną śliczną gałką z żółtawego pleksi z cudną muszelką w środku :)
                              • Gość: Frene Re: proste i pocieszne... IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 15:43
                                Gość portalu: aniela napisał:

> to byl protoplasta jo-jo

Tak, a prekursorem takiego jo jo, był niejaki Faucoult, tyle,że nie miał gumki
                                i wykorzystał sznurek...
                                • tiresias Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 15:48
                                  a długopis co to w nim pływało coś..
                                  miałem taki w którym pływał statek na tle panoramy budapesztu
                                  a kolega miał z panią co jej strój kąpielowy opadał ku uciesze naszej w szóstej
                                  klasie...
                                  • frene Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 15:55
                                    tiresias napisał:

> a długopis co to w nim pływało coś..
                                    > miałem taki w którym pływał statek na tle panoramy budapesztu
                                    > a kolega miał z panią co jej strój kąpielowy opadał ku uciesze naszej w
                                    szóstej
                                    >
                                    > klasie...

A jak się mój zegarek, ze mną wykąpał, to się wodą zachłysnął i potem miałam
                                    taki zegarek...i wszyskim dzieciom wmawiałam,że to tak specjalnie, jak w tych
                                    długopisach i wszystkie dzieci mi zazdrościły:)))
                                • aniela_ Re: proste i pocieszne... 22.11.02, 15:48
                                  aha ale efekt jojo uzyskal. dzis to niemile widziany efekt jets, zwlaszcza w
                                  srodowiskach kobiecych
                                  • Gość: Frene Yo IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 15:50
                                    A ja słyszałam ,że w środowiskach raperów:))
                                    • misiania Re: Yo 22.11.02, 15:51
                                      Yo man ;))))
                                      • aniela_ Re: Yo 22.11.02, 15:53
                                        w tlumaczeniu: joumadafaka
                                        • tiresias Re: Yo-Yo 22.11.02, 15:55
                                          albo takie szklanki co to jak się wlało browar i posmarowało po zewnętrznej
                                          stronie to te dziewuchy były bez ubrań?
                                          wprost hiphopowe
                                        • Gość: Frene Re: Yo IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 15:56
                                          jou tokin tu mi?
                                        • baloo1 do adremu 22.11.02, 15:57
                                          Wracajac do adremu : koniecznie szklane kule ze sniegiem i trojwymiarowe,
                                          naprzemienniedwuobrazkowe pocztowki z panienkami.

tu klade tradycyjny dywanik dla Pan ;oD
                                          • misiania Re: do adremu 22.11.02, 15:59
                                            stąpając po dywaniku wspominam pocztówki z pieskami i kotkami, które piszczały
                                            po naciśnięciu, takie zmyślne były!
                                          • Gość: Frene Re: do adremu IP: ASK:* / 192.168.1.* 22.11.02, 16:01
                                            baloo1 napisał:

> Wracajac do adremu :

Widzę,że już mamy po baloo...
                                            • aniela_ Re: do adremu 22.11.02, 16:04
                                              aha ja tylko stąpnę po dywaniuku nic od siebie nie dodawszy (jakos z dala od
                                              gadzetow trzymana bylam, zubozona sie czuje poniekad)
                                              • frene Re: do adremu 22.11.02, 16:09
                                                aniela_ napisała:

> aha ja tylko stąpnę po dywaniuku nic od siebie nie dodawszy (jakos z dala od
                                                > gadzetow trzymana bylam, zubozona sie czuje poniekad)

I ja Wam się przyznam,że nie miałam takiego pierścionka z pszczółką Mają, o
                                                którym tu wyżej wspominałam...całe dzieciństwo koleżankom zazdrościłam...
                                                • aniela_ Re: do adremu 22.11.02, 16:11
                                                  ja raz zamienilam swoj srebrny na tombakowy z nibyrubinem
                                                  aha i jeszcze raz swoja skorzana torebke na biala plastykową.

zazdroscia powodowana dzialalam nie zwazajac na nic
                                                  • the_ladybird Re: do adremu 22.11.02, 16:13
                                                    a ja miałam znaczek w limala! a co!
                                                • tiresias Re: do adremu 22.11.02, 16:14
                                                  z dzieciństwa pełnego gadżetów wspominam:
                                                  flaszki po wódce miały tedy takie śliczniusie pokrowce z bąblem z włóczki czy
                                                  jakiegoś plastiku, ładne
                                                  pamiętam taka z białym pudlem - odkręcało się łeb żeby rozlać...
                                                  • misiania Re: do adremu 22.11.02, 16:16
                                                    Uuuuuuuaaaaaaa!!!! Osobiście wykonałam taki pokrowiec! w sensie - pudla
                                                    wykonałam! w podstawówce!
                                                  • tiresias Re: do adremu 22.11.02, 16:21
                                                    misianiu,czy to możliwe, że Twój pokrowiec był na flaszcze u mnie?
                                                    pudel był biały i miał czarne oczki (i chyba, jak przez mgłę pamiętam) czerwona
                                                    kokardkę. brawo, misianiu, tałantliwa diewoczka:))
                                                  • misiania Re: do adremu 22.11.02, 16:23
                                                    a to nie, niestety... mój był (tfu!) różowy (brrrr). oczka mu z guzików
                                                    zrobiłam...

M. wzruszona wspomnieniami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka