Dodaj do ulubionych

Prosze bilety do controllingu!

17.01.03, 12:58
Ostatnio jestem pod wrazeniem tego "slicznego" slowa. Zgadza sie, to nie to
samo co "kontrola" ale wedlug mnie brzmi kretynsko... A Wam sie podoba?
Obserwuj wątek
    • aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:00
      po consultingu wyszło że sie nei podoba
      • tiresias Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:07
        nie obeszło sie bynajmniej bez monitoringu...
    • maga34 Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:11
      --
      leon zacierał ręce - pieniążki wydane na monitoring nie poszły na marne; miał
      teraz pełny controlling nad wszystkimi poczynaniami mariolki, a było ich
      niemało
      • kicior99 Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:22
        maga34 napisała:

> --
        > leon zacierał ręce - pieniążki wydane na monitoring nie poszły na marne; miał
        > teraz pełny controlling nad wszystkimi poczynaniami mariolki, a było ich
        > niemało. Bez piarowcow sie nie obejdzie - ponyslal nachylajac sie nad
        interfejsem.
        • aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:47
          kicior99 napisał:

> maga34 napisała:
          >
          > > --
          > > leon zacierał ręce - pieniążki wydane na monitoring nie poszły na marne; m
          > iał
          > > teraz pełny controlling nad wszystkimi poczynaniami mariolki, a było ich
          > > niemało. Bez piarowcow sie nie obejdzie - ponyslal nachylajac sie nad
          > interfejsem. Sam pracował w haerach.
          >
          >
    • basia! Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:54
      --
      mariolka wyjżała przez okno.przed spożywczakiem leoś z kumplami degustowali
      napoje niskoprocentowe.
      -poranny briefing - syknęła
      • baloo1 Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:07
        Mariola wlasnie wrocila z shoppingu. Mleko ze srebrnym kapslem, margarynka i
        pastetowa akurat zmiescily sie na parapecie miedzy szybami.
        - Trzeba bedzie tu wreszcie przeprowadzic jakis deburdelaz, westchnela, bo juz
        nie ma gdzie nogi postawic. Flaszki do recycklingu, a reszta won na smietnik"
        • aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:14
          leon poszzedł tymczasem zaputować gas do cara
          • piotr_c Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:40
            "Tatusiu, chodź podżampujemy." powiedziało dziecko *

* moje
            • tiresias Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:44
              chcesz bęcki?, zapytał leona dwumetrowy synek*
              *sąsiadki
            • aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:44
              etam to dżouk był pewnie tylko taki ;)
              • basia! Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:56
                wyskakuj z mamony-powiedziała siostra bliźniaczka*

*swojej siostry
            • Gość: Synod Re: Prosze bilety do controllingu! IP: *.uk.ihost.com 17.01.03, 15:06
              Brawo!
              Świetny tekst Piotrze. Supper!!!
              Bardzo mi się podoba.
              • aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 15:08
                yhyhy nino-halinka ppatrzy Ci na rece Piotrze
                • piotr_c Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 15:14
                  Ano!
                  Niewielu ma tu .uk. w adresie :) To ta jakby chodzić z transparantem
                  • Gość: Asia Re: Prosze bilety do controllingu! IP: *.uk.ihost.com 17.01.03, 16:03
                    piotr_c napisał:

> Ano!
                    > Niewielu ma tu .uk. w adresie :) To ta jakby chodzić z transparantem

A ja też mam uk w adresie ale nie znam Piotra_C i nazywam sie Joasia!
    • Gość: misio Re: Prosze bilety do controllingu! sorki, nie mam IP: BNPDCOM* / *.bmts.com 17.01.03, 14:59
      Temat na baaardzo dlugi watek.
      Od lat ogarnia mnie coraz wiekszy smutek pomieszany chwilami ze zgroza, ale
      obawiam sie, ze w tych zawodach Macdonald's i Disneyland beda winners.

Lenin zwiezle a rownoczesnie genialnie wykazal wyzszosc systemu
      socjalistycznego nad kapitalistycznym: "Nam nie jest potrzebny marketing,
      doping, shopping, face-lifting, leasing, gambling, banking ani nawet king. My
      po prostu mamy historycznie uzasadniona racje". Delegaci spontanicznie wykonali
      standing ovation. Delegatom wychodzacym przedwczesnie z sali CZEKA robila
      checking.
      • Gość: Andy Re: Prosze bilety do controllingu! sorki, nie mam IP: *.acn.pl 17.01.03, 18:17
        Juzujecie sobie na tym forum dla dzokingu, a ja nie nadazam z zgladaniem do
        dykcjonarza...
        • kicior99 Re: Prosze bilety do controllingu! sorki, nie mam 17.01.03, 18:36
          po prostu przeczytaj lead do kazdego topicu i sie decyduj, ktory newsgroup
          lurkujesz
    • Gość: misio Re: Prosze tickety do controllingu! IP: BNPDCOM* / *.bmts.com 17.01.03, 20:27
      Pare slow na serio (serio!):

Mysle, ze wspolczesny jezyk polski zmierza powoli ale nieuchronnie w kierunku
      belkotu pewnej czesci Polakow, ktorzy N lat temu wyjechali za Atlantyk i
      skutecznie zapominaja polska mowe a angielskiej jeszcze dobrze nie poznali. To
      wydaje sie czasami smieszne, ale w sumie jest zrealizowanym koszmarem nocnym
      wszystkich Rad Naukowych Wydzialow Polonistyki wszystkich polskich
      uniwersytetow.

Zadne forum ani decyzje rzadu czy tez ustawy sejmowe nie naprawia tego
      spontanicznego balaganu.

Tutaj na pewno padnie pare glosow, ze przeciez jezyk zyje, rozwija sie i
      czerpie ze swiatowych zasobow. Pewne slowa zostaly zapozyczone tam, gdzie nie
      bylo polskich odpowiednikow i to mozna zrozumiec. Ale wciskanie leasingu w
      miejsce wynajmu, czy tez shopow do sklepow jest beznadziejna tendencja, ktora
      nie ma zadnego uzasadnienia. Podobnie jak sorki czy inne drinki.

Ekstremisci wypieraja nawet niezawodne od wiekow polskie slowo na "p"
      angielskim wyrazeniem na "f". To sa chyba pierwsze objawy poczatkow smierci
      polszczyzny.

Szkoda, taki piekny jezyk, komu to przeszkadza?
      =======
      Kukulka wyskoczyla z zegara sciennego z wahadlem i bez wahania zawolala po
      trzykroc: "Lenin, Lenin, Lenin". Lenin podniosl wzrok znad "Dziel Lenina" i
      powiedzial do siebie: "Juz trzecia. Czas na zasluzony odpoczynek. Nastaje
      przeciez kolejny dzien rewolucji".
      • Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 18.01.03, 20:03
        -ja twierdze, ze najbardziej zangielszczeni to ci wracajacy po mniej wiecej
        rocznym pobycie i kiepsko znajacy jezyk angielski,- chca czyms rodakom
        zaimponowac...
        Znam wiele osob ktore przez kilkadziesiat lat nie byli w "starym kraju" i nadal
        potrafia piekna polszczyzna ciekawie opowiadac/np.J.N.Jezioranski, Kaczorowski,/

----
        A taki jeden z drugim cale lato na rufach pracowal, a na lykendy po bajzmentach
        na party przebywal, i jezykiem ze starego kraju spikac zapomnial.A gademowac
        umie jak malo kto.....
      • Gość: aniela Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.waw.pl 19.01.03, 10:04
        Gość portalu: misio napisał(a):

Ale wciskanie leasingu w
        > miejsce wynajmu, > nie ma zadnego uzasadnienia.

nie w miejsce ale OBOK. :) to dwie instytucje są nieistotnie się różniące :)
        • Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 19.01.03, 16:23
          widze ze aniela nie obchodzi tego swieta /jest kims "more than a secretary"/

----
          Leon odlozyl na bok podrecznik do nauki angielskiego, bo woda w czajniku wrzala
          a Marylka juz zasypiala.Zaimponuje jej swoja wiedza zdobyta, -pomyslal.
          Wszedl do sypialni i oznajmil: "water is kiping"!- po czym wrocil do
          samouczka....
          • ignatz Re: Prosze tickety do controllingu! 19.01.03, 16:33
            Oho, coś się kroi :-)
            • Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 19.01.03, 16:38
              eee tam, przeciez nie ublizam nikomu????
              • ignatz Re: Prosze tickety do controllingu! 19.01.03, 16:43
                no właśnie :-D
                • Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 19.01.03, 16:49
                  Co wlasnie????
                  Ile razy komus nie ublizam to "szykuje cos"???
                  • ignatz Re: Prosze tickety do controllingu! 19.01.03, 17:02
                    spox, czilałt (co to za język??)
                    • Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 19.01.03, 17:08
                      ?
                      • ignatz Re: Prosze tickety do controllingu! 19.01.03, 17:12
                        .
                        • Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 19.01.03, 17:16
                          • ignatz Re: Prosze tickety do controllingu! 19.01.03, 21:29
                            Dokładnie.
                            • Gość: aniela Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.waw.pl 20.01.03, 06:28
                              he? bo nie wiem dokad zmierzacie kim jestescie i skad przyhcodzicie
                              • kicior99 Re: Prosze tickety do controllingu! 20.01.03, 17:31
                                to juz totalny blackout...
                                • Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 20.01.03, 17:42
                                  Tez nie wiem o co jemu biega....pochlal, czy co?
                                  • ignatz Re: Prosze tickety do controllingu! 20.01.03, 18:07
                                    Hy hy. Jaaasne.
                              • Gość: viki2lav Re: Prosze tickety do controllingu! IP: proxy / 213.255.126.* 20.01.03, 17:46
                                jesli nie jestem w bledzie to musisz mi aniela przytoczyc tytul filmu do tego
                                cytatu
                                • aniela_ Re: Prosze tickety do controllingu! 20.01.03, 17:49
                                  znaczy jessli ja nie tkwie w pomylce jakiejs blednej to jest toraczej
                                  parafraza tytulu obrazu gogena pt" skad przychodzimy kim jestesmy dokad
                                  idziemy"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka