kicior99 17.01.03, 12:58 Ostatnio jestem pod wrazeniem tego "slicznego" slowa. Zgadza sie, to nie to samo co "kontrola" ale wedlug mnie brzmi kretynsko... A Wam sie podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:00 po consultingu wyszło że sie nei podoba Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:07 nie obeszło sie bynajmniej bez monitoringu... Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:11 -- leon zacierał ręce - pieniążki wydane na monitoring nie poszły na marne; miał teraz pełny controlling nad wszystkimi poczynaniami mariolki, a było ich niemało Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:22 maga34 napisała: > -- > leon zacierał ręce - pieniążki wydane na monitoring nie poszły na marne; miał > teraz pełny controlling nad wszystkimi poczynaniami mariolki, a było ich > niemało. Bez piarowcow sie nie obejdzie - ponyslal nachylajac sie nad interfejsem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:47 kicior99 napisał: > maga34 napisała: > > > -- > > leon zacierał ręce - pieniążki wydane na monitoring nie poszły na marne; m > iał > > teraz pełny controlling nad wszystkimi poczynaniami mariolki, a było ich > > niemało. Bez piarowcow sie nie obejdzie - ponyslal nachylajac sie nad > interfejsem. Sam pracował w haerach. > > Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 13:54 -- mariolka wyjżała przez okno.przed spożywczakiem leoś z kumplami degustowali napoje niskoprocentowe. -poranny briefing - syknęła Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:07 Mariola wlasnie wrocila z shoppingu. Mleko ze srebrnym kapslem, margarynka i pastetowa akurat zmiescily sie na parapecie miedzy szybami. - Trzeba bedzie tu wreszcie przeprowadzic jakis deburdelaz, westchnela, bo juz nie ma gdzie nogi postawic. Flaszki do recycklingu, a reszta won na smietnik" Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:14 leon poszzedł tymczasem zaputować gas do cara Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:40 "Tatusiu, chodź podżampujemy." powiedziało dziecko * * moje Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:44 chcesz bęcki?, zapytał leona dwumetrowy synek* *sąsiadki Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:44 etam to dżouk był pewnie tylko taki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 14:56 wyskakuj z mamony-powiedziała siostra bliźniaczka* *swojej siostry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Synod Re: Prosze bilety do controllingu! IP: *.uk.ihost.com 17.01.03, 15:06 Brawo! Świetny tekst Piotrze. Supper!!! Bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 15:08 yhyhy nino-halinka ppatrzy Ci na rece Piotrze Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Prosze bilety do controllingu! 17.01.03, 15:14 Ano! Niewielu ma tu .uk. w adresie :) To ta jakby chodzić z transparantem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Prosze bilety do controllingu! IP: *.uk.ihost.com 17.01.03, 16:03 piotr_c napisał: > Ano! > Niewielu ma tu .uk. w adresie :) To ta jakby chodzić z transparantem A ja też mam uk w adresie ale nie znam Piotra_C i nazywam sie Joasia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Prosze bilety do controllingu! sorki, nie mam IP: BNPDCOM* / *.bmts.com 17.01.03, 14:59 Temat na baaardzo dlugi watek. Od lat ogarnia mnie coraz wiekszy smutek pomieszany chwilami ze zgroza, ale obawiam sie, ze w tych zawodach Macdonald's i Disneyland beda winners. Lenin zwiezle a rownoczesnie genialnie wykazal wyzszosc systemu socjalistycznego nad kapitalistycznym: "Nam nie jest potrzebny marketing, doping, shopping, face-lifting, leasing, gambling, banking ani nawet king. My po prostu mamy historycznie uzasadniona racje". Delegaci spontanicznie wykonali standing ovation. Delegatom wychodzacym przedwczesnie z sali CZEKA robila checking. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Prosze bilety do controllingu! sorki, nie mam IP: *.acn.pl 17.01.03, 18:17 Juzujecie sobie na tym forum dla dzokingu, a ja nie nadazam z zgladaniem do dykcjonarza... Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Prosze bilety do controllingu! sorki, nie mam 17.01.03, 18:36 po prostu przeczytaj lead do kazdego topicu i sie decyduj, ktory newsgroup lurkujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Prosze tickety do controllingu! IP: BNPDCOM* / *.bmts.com 17.01.03, 20:27 Pare slow na serio (serio!): Mysle, ze wspolczesny jezyk polski zmierza powoli ale nieuchronnie w kierunku belkotu pewnej czesci Polakow, ktorzy N lat temu wyjechali za Atlantyk i skutecznie zapominaja polska mowe a angielskiej jeszcze dobrze nie poznali. To wydaje sie czasami smieszne, ale w sumie jest zrealizowanym koszmarem nocnym wszystkich Rad Naukowych Wydzialow Polonistyki wszystkich polskich uniwersytetow. Zadne forum ani decyzje rzadu czy tez ustawy sejmowe nie naprawia tego spontanicznego balaganu. Tutaj na pewno padnie pare glosow, ze przeciez jezyk zyje, rozwija sie i czerpie ze swiatowych zasobow. Pewne slowa zostaly zapozyczone tam, gdzie nie bylo polskich odpowiednikow i to mozna zrozumiec. Ale wciskanie leasingu w miejsce wynajmu, czy tez shopow do sklepow jest beznadziejna tendencja, ktora nie ma zadnego uzasadnienia. Podobnie jak sorki czy inne drinki. Ekstremisci wypieraja nawet niezawodne od wiekow polskie slowo na "p" angielskim wyrazeniem na "f". To sa chyba pierwsze objawy poczatkow smierci polszczyzny. Szkoda, taki piekny jezyk, komu to przeszkadza? ======= Kukulka wyskoczyla z zegara sciennego z wahadlem i bez wahania zawolala po trzykroc: "Lenin, Lenin, Lenin". Lenin podniosl wzrok znad "Dziel Lenina" i powiedzial do siebie: "Juz trzecia. Czas na zasluzony odpoczynek. Nastaje przeciez kolejny dzien rewolucji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 18.01.03, 20:03 -ja twierdze, ze najbardziej zangielszczeni to ci wracajacy po mniej wiecej rocznym pobycie i kiepsko znajacy jezyk angielski,- chca czyms rodakom zaimponowac... Znam wiele osob ktore przez kilkadziesiat lat nie byli w "starym kraju" i nadal potrafia piekna polszczyzna ciekawie opowiadac/np.J.N.Jezioranski, Kaczorowski,/ ---- A taki jeden z drugim cale lato na rufach pracowal, a na lykendy po bajzmentach na party przebywal, i jezykiem ze starego kraju spikac zapomnial.A gademowac umie jak malo kto..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.waw.pl 19.01.03, 10:04 Gość portalu: misio napisał(a): Ale wciskanie leasingu w > miejsce wynajmu, > nie ma zadnego uzasadnienia. nie w miejsce ale OBOK. :) to dwie instytucje są nieistotnie się różniące :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 19.01.03, 16:23 widze ze aniela nie obchodzi tego swieta /jest kims "more than a secretary"/ ---- Leon odlozyl na bok podrecznik do nauki angielskiego, bo woda w czajniku wrzala a Marylka juz zasypiala.Zaimponuje jej swoja wiedza zdobyta, -pomyslal. Wszedl do sypialni i oznajmil: "water is kiping"!- po czym wrocil do samouczka.... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Prosze tickety do controllingu! 19.01.03, 16:33 Oho, coś się kroi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 19.01.03, 16:38 eee tam, przeciez nie ublizam nikomu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 19.01.03, 16:49 Co wlasnie???? Ile razy komus nie ublizam to "szykuje cos"??? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Prosze tickety do controllingu! 19.01.03, 17:02 spox, czilałt (co to za język??) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.waw.pl 20.01.03, 06:28 he? bo nie wiem dokad zmierzacie kim jestescie i skad przyhcodzicie Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Prosze tickety do controllingu! 20.01.03, 17:31 to juz totalny blackout... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Prosze tickety do controllingu! IP: *.acn.pl 20.01.03, 17:42 Tez nie wiem o co jemu biega....pochlal, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Prosze tickety do controllingu! IP: proxy / 213.255.126.* 20.01.03, 17:46 jesli nie jestem w bledzie to musisz mi aniela przytoczyc tytul filmu do tego cytatu Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Prosze tickety do controllingu! 20.01.03, 17:49 znaczy jessli ja nie tkwie w pomylce jakiejs blednej to jest toraczej parafraza tytulu obrazu gogena pt" skad przychodzimy kim jestesmy dokad idziemy" Odpowiedz Link Zgłoś