emusia 21.12.03, 15:51 popołudniowej? i murzynka do tego. na jedzenie sie na pewno zlecicie :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kanuk Re: kawy? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.03, 18:10 o tej porze , w taki upal? melba i Margarita. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: kawy? 21.12.03, 19:32 mrozona. albo dobrze wystygla (wersja dla Balaa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: kawy? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.03, 22:39 solidaryzuje sie z Baloo, pije kawe w szerokim zakresie temperatur. nie wybrzydzam. a wersja dla Miltonii to chyba sie Kahlua nazywa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: kawy? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.12.03, 23:00 aha tez mocna. choc na swoj sposob. ma te zalete ze slodzic juz nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:19 Mysle, ze teraz nadeszla wlasciwa pora na kafke. Byle nie za ciepla byla, bo pojdzie ta kafka na trafke. Znaczy skoro Kanuk nie wybrzydza to niech sie czestuje odmnie. Mam taki specjalistyczny termos co nie trzyma ciepla, za to wysmienicie trzyma wystygla kawe ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: kawy? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.12.03, 23:22 o Baloo. dnia swietego nie swiecisz moze? w ogole to cze. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:24 Padam do nozek. e-e. Pod pozorem oddawania cesarzowi , skrycie sobie plazuje pod plaszczykiem. Kawy niemrozonej choc zimnej chcesz moze ? Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:25 ostatnie pytanie to ja w sumie zadac powinnam. gospodarzem wszak jestem. cze. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:28 anene, czujemy sie tu wszyscy jak we wlasnym domu wszak. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: kawy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.03, 23:28 aha a Emula pewnie lekcje odrabia, skoro tu gospodarzy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:32 a nie nie. jestem tylko miła i sympatyczna. wsxzak święta idą. a pozatym musiało bym mnie nieźle pogiąć, żeby odrabiać lekcje, jak teraz jest wolne i najbliższy mój pobyt w szkole bedzie 5 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:33 aha, to wysmienita okazja by nadrobic zaleglosci , a nawet by zrobic pare stron cwiczen awansem. Ze o lekturach nie wspomne. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:38 aha a mowilam ze kocham moja szkole (poza pania of fizyki?)? bo jak na razie zadnej lektury mi nie kazali czytac ;-) a kasliwej uwagi o cwiczeniach nie bede przyjmowac do swiadomosci. bo swita ida i wszak nie nalezy sie gupimi uwagami przejmowac. o. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:42 etam zaraz kąśliwa. Tosz ja po prostu tryskam dobrymi wieczorno-swiatecznymi radami. I dziele sie nimi z Toba jak oplatkiem ;o) Zdnych lektur przez caly semestr ? Nono, tesz bym polubial takom szkole. Do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:44 zaczyna sie. byc moze na obczyznie pan tadeusz i inne nudziarstwa sa dla ciebie wspanialymy dzielami, niemniej jednak ja wole cos ciekawszego. takiego np. wladce pierscieni z legolasem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:47 aha. LOTR powinien byc lekturom szkolnom . Zeby do dzieci wreszcie dotarlo, jaka to nudna ksiazka ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:49 aha, ale jak malego ksiecia wyrzucisz z listy lektur to cie zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:52 Przeciez nic nie wyrzucam tylko wrecz przeciwpoloznie - uzupelnic ja pragnalbym o "Wladce pierscienic". Z przyzcyn wspomnianych wyzej. TO Maly Ksiaze jest na liscie lektur ? W ktorej klasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:57 aha. To pozwol, ze tym razem, zamiast kąśliwą uwagą, podziele sie z Toba oplatkiem ;o) kasliwa uwaga bylaby i tak skierowana do ukladaczy list lektur. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:01 znczy kierowałbys małego do mlodszych ludzi? ja jak bylam mlodsza to nie załapałam o co chodzi. ciekawa jestem ile kasliwosci włozysz w uwage ktora wygłosisz zaraz po tym jak powiem ze lubie kubisia puchatka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:03 mam tylko nadzieje, ze Kubus P. nie bedzie lektura ;-) szkoda by go bylo ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:06 jest. znczy za moich czasow nie byl, ale jak moja siostra mlodsza chodzila do 3 klasy podstawowki to miala fragmenty kubusia w ksiazce i rozkladali je na czesci pierwsze. czyli co autor mial na mysli oraz wypisz metafory, porownania i onomatopeje. a takze znajdz zdania zlozone wspolrzednie. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:11 Biedny Kubus. Jemu tez nieprzepuscili. Chociaz jeszcze te meta i onocostam to jeszcze ujdzie w tloku. Najgorsze to co mial na mysli, jak wyrazil i za co kochamy. Aha,i opowiadanie tresci tfurcze jest i zachecajace. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:19 mowie ci onocostam tez moze obrzydzic. raz sie inteligentnie jak na mnie zapytałam pani od polskiego w gimnazjum dlaczego autora nie zapytaja co mial na mysli, on chyba lepiej wie niz ja, to dostalam uwage za pyskatosc i zostałam zbyta nędznym tłumaczeniem, ze wazna jest nasza interpetacja. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:30 No wlasnie. Wazne jest to , co ty myslisz, ze on myslal. I zeby sie zgadzalo z tym, co Pani uczycielka myslala, ze on myslal, Tak ja to widze i to jest bardzo piekne. Nawet Kubus wymieklby, bo on tylko o jednym myslal na wciaz. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:33 znczy co mysle co on myslal jeszcze rozumiem. ale czmu to sie musi słowo w słowo zgadzac z tym co podaje opracowanie dla nauczycieli czy inna cholera to juz nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:38 aha za krotko w szkole bylas czyco ? Dlatego tak, ze uczciele maja nauczyc myslec. Znaczy maja nauczyc myslec tak jak w opracowaniach dla nauczycieli bo inaczej to nie jest nauczenie myslenia ;o) a przeciez wystarczy sobie powiedziec, ze taki uczyciel ucząc bawi, nawet jeśli o tym nie wie, i od razu człowiek się swobodniej czuje ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:39 aha. tylko dlaczego pani nauczycielka mi obięła punkty bo np. zmiast 'rzekł' pisałam 'powiedział'? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:52 proste. Bo "rzekl" jest ql, a "powiedzial" nie jest ql. Tako rzecze uczycielka. PS : Gdybys dodala "albowiem", to moze by Ci nie obciela, albo najwyzej polowe . No i jeszcze nalezy brac pod uwage bledy ortograficzne (zwane w internecie literowkami) i interpunkcyjne ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:32 tak ? no to niech bedzie, ze ja tez jej nie podejrzewam o to, ze godzinami czai sie i blaka po wydmach, czychajac na najmniejszy odglos rozmowy ;o) Emusia - spatulki ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: kawy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.03, 23:38 aha dlatego ze nie mam w tle plazy czynnej nonstop do glowy by mi nie przyszlo ze Emula czyni, jak nie czyni przeciez Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:41 aha. obgadujecie mnie zbyt mętnie. i ja nawet nie wiem czy mam was opieprzac. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: kawy? 21.12.03, 23:43 aha to sztuka mowic w sposob skomplikowany o sprawach prostych. jak sie dowiedzialam, ale nie tu. tu sie nie ucze, tu sie opalam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: kawy? 21.12.03, 23:48 aha myslalam ze opalamy lufke raczej. kto wlaczyl ksiezyc? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:50 No to przyznam sie ze wstydem, ze ja. Albowiem do wyrobu swiatecznej ksiezycowki byl mi niezbednie konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: kawy? 21.12.03, 23:56 aha wrazilam Ci palec w bok i zobacz co znalazlam: księżycówka: Tani i nielegalnie produkowany alkohol niskiej jakości. yhyh narobilam sobie apetytu az ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:01 aha, znaczy dana ksiezycowka nie kapie mi z boku, tylko z zestawu "Maly chemik" nabytego w Centralnej Skladnicy Harcerskiej ;o) To juz przeszedl Ci apetyt na szardonej ? Czy tez postanowilas swiatecznie mieszac, aby rozmufki bydlatek w stajence zrozumiec ? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: kawy? 22.12.03, 00:06 paluchem gmeralam z niedowierzaniem, nie w poszukiwaniu. a kiedy pracuje powstrzymuje sie od szardoneja, stad sie niezdrowo zainteresowalam nielegalnymi wyrobami :) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:14 Znaczy chcesz powiedziec , ze pracujesz po nocach bez odpowiedniego podkladu ? I Ty mowisz to tak spokojnie, przy dzieciach, a nawet kto wie, przy wdowach i sierotach moze ? O rany,chyba az se doleje niekawy ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: kawy? 22.12.03, 00:19 aha prawdopodobnie dlatego tez nie popracuje dlugo, brakuje mi motywacji wlasnie. dygne dobranocnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:31 aha. skorzystalas z faktu, ze poszedlem sobie nalac, zeby po angielsku wyjsc. A ja tu po szkocku jeszcze chwilke postoje ;o) dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:44 ani mi sie waz. Masz pokornie spuscic glowe i oczeta. ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:45 dobrze wujku. troche posłodze. w koncu ql&trendy jest być słiiiiiit. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:49 aha. raczki w maldrzyk, buzie w ciup (albo na odrwrot - tak tez moze byc smiesznie) ;o) Odpowiedz Link Zgłoś