21.12.03, 15:51
popołudniowej? i murzynka do tego. na jedzenie sie na pewno zlecicie :-)
Obserwuj wątek
    • miltonia Re: kawy? 21.12.03, 16:24
      Ka_27 na kawe napewno.
      • Gość: kanuk Re: kawy? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.03, 18:10
        o tej porze , w taki upal? melba i Margarita.
        • aniela Re: kawy? 21.12.03, 19:32
          mrozona. albo dobrze wystygla (wersja dla Balaa)
          • Gość: kanuk Re: kawy? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.03, 22:39
            solidaryzuje sie z Baloo, pije kawe w szerokim zakresie temperatur. nie
            wybrzydzam. a wersja dla Miltonii to chyba sie Kahlua nazywa ?
            • Gość: aniela Re: kawy? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.12.03, 23:00
              aha tez mocna. choc na swoj sposob. ma te zalete ze slodzic juz nie trzeba.
    • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:19
      Mysle, ze teraz nadeszla wlasciwa pora na kafke. Byle nie za ciepla byla, bo
      pojdzie ta kafka na trafke.

Znaczy skoro Kanuk nie wybrzydza to niech sie czestuje odmnie. Mam taki
      specjalistyczny termos co nie trzyma ciepla, za to wysmienicie trzyma wystygla
      kawe ;o)
      • Gość: aniela Re: kawy? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.12.03, 23:22
        o Baloo. dnia swietego nie swiecisz moze?
        w ogole to cze.
        • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:24
          Padam do nozek.

e-e. Pod pozorem oddawania cesarzowi , skrycie sobie plazuje pod plaszczykiem.

Kawy niemrozonej choc zimnej chcesz moze ?

• emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:25
            ostatnie pytanie to ja w sumie zadac powinnam. gospodarzem wszak jestem.
            cze.
            • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:28
              anene, czujemy sie tu wszyscy jak we wlasnym domu wszak.
              ;o)
            • Gość: aniela Re: kawy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.03, 23:28
              aha a Emula pewnie lekcje odrabia, skoro tu gospodarzy. ;)
              • emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:32
                a nie nie. jestem tylko miła i sympatyczna. wsxzak święta idą.
                a pozatym musiało bym mnie nieźle pogiąć, żeby odrabiać lekcje, jak teraz jest
                wolne i najbliższy mój pobyt w szkole bedzie 5 stycznia.
                • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:33
                  aha, to wysmienita okazja by nadrobic zaleglosci , a nawet by zrobic pare
                  stron cwiczen awansem. Ze o lekturach nie wspomne. ;o)

• emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:38
                    aha a mowilam ze kocham moja szkole (poza pania of fizyki?)? bo jak na razie
                    zadnej lektury mi nie kazali czytac ;-)
                    a kasliwej uwagi o cwiczeniach nie bede przyjmowac do swiadomosci. bo swita ida
                    i wszak nie nalezy sie gupimi uwagami przejmowac. o.
                    • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:42
                      etam zaraz kąśliwa. Tosz ja po prostu tryskam dobrymi wieczorno-swiatecznymi
                      radami. I dziele sie nimi z Toba jak oplatkiem ;o)

Zdnych lektur przez caly semestr ? Nono, tesz bym polubial takom szkole. Do
                      czasu.
                      • emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:44
                        zaczyna sie. byc moze na obczyznie pan tadeusz i inne nudziarstwa sa dla ciebie
                        wspanialymy dzielami, niemniej jednak ja wole cos ciekawszego. takiego np.
                        wladce pierscieni z legolasem ;-)
                        • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:47
                          aha. LOTR powinien byc lekturom szkolnom . Zeby do dzieci wreszcie dotarlo,
                          jaka to nudna ksiazka
                          ;oD

• emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:49
                            aha, ale jak malego ksiecia wyrzucisz z listy lektur to cie zabije.
                            • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:52
                              Przeciez nic nie wyrzucam tylko wrecz przeciwpoloznie - uzupelnic ja pragnalbym
                              o "Wladce pierscienic". Z przyzcyn wspomnianych wyzej.

TO Maly Ksiaze jest na liscie lektur ? W ktorej klasie ?
                              • emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:53
                                w 3 gimnazjum. na stare w 1 liceum.
                                • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:57
                                  aha. To pozwol, ze tym razem, zamiast kąśliwą uwagą, podziele sie z Toba
                                  oplatkiem ;o)

kasliwa uwaga bylaby i tak skierowana do ukladaczy list lektur.
                                  ;o)
                                  • emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:01
                                    znczy kierowałbys małego do mlodszych ludzi? ja jak bylam mlodsza to nie
                                    załapałam o co chodzi.
                                    ciekawa jestem ile kasliwosci włozysz w uwage ktora wygłosisz zaraz po tym jak
                                    powiem ze lubie kubisia puchatka ;-)
                                    • baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:02
                                      anene, Kubusiowi Puchatkowi nic nie wloze ;o)
                                      • baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:03
                                        mam tylko nadzieje, ze Kubus P. nie bedzie lektura ;-)
                                        szkoda by go bylo ;o)
                                        • emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:06
                                          jest. znczy za moich czasow nie byl, ale jak moja siostra mlodsza chodzila do 3
                                          klasy podstawowki to miala fragmenty kubusia w ksiazce i rozkladali je na
                                          czesci pierwsze. czyli co autor mial na mysli oraz wypisz metafory, porownania
                                          i onomatopeje. a takze znajdz zdania zlozone wspolrzednie.
                                          • baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:11
                                            Biedny Kubus. Jemu tez nieprzepuscili. Chociaz jeszcze te meta i onocostam to
                                            jeszcze ujdzie w tloku. Najgorsze to co mial na mysli, jak wyrazil i za co
                                            kochamy. Aha,i opowiadanie tresci tfurcze jest i zachecajace.
                                            • emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:19
                                              mowie ci onocostam tez moze obrzydzic.
                                              raz sie inteligentnie jak na mnie zapytałam pani od polskiego w gimnazjum
                                              dlaczego autora nie zapytaja co mial na mysli, on chyba lepiej wie niz ja, to
                                              dostalam uwage za pyskatosc i zostałam zbyta nędznym tłumaczeniem, ze wazna
                                              jest nasza interpetacja.
                                              • baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:30
                                                No wlasnie. Wazne jest to , co ty myslisz, ze on myslal. I zeby sie zgadzalo z
                                                tym, co Pani uczycielka myslala, ze on myslal, Tak ja to widze i to jest bardzo
                                                piekne. Nawet Kubus wymieklby, bo on tylko o jednym myslal na wciaz.
                                                • emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:33
                                                  znczy co mysle co on myslal jeszcze rozumiem. ale czmu to sie musi słowo w
                                                  słowo zgadzac z tym co podaje opracowanie dla nauczycieli czy inna cholera to
                                                  juz nie wiem.
                                                  • baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:38
                                                    aha za krotko w szkole bylas czyco ? Dlatego tak, ze uczciele maja nauczyc
                                                    myslec. Znaczy maja nauczyc myslec tak jak w opracowaniach dla nauczycieli bo
                                                    inaczej to nie jest nauczenie myslenia ;o)

a przeciez wystarczy sobie powiedziec, ze taki uczyciel ucząc bawi, nawet jeśli
                                                    o tym nie wie, i od razu człowiek się swobodniej czuje ;o)
                                                  • emusia Re: kawy? 22.12.03, 00:39
                                                    aha. tylko dlaczego pani nauczycielka mi obięła punkty bo np. zmiast 'rzekł'
                                                    pisałam 'powiedział'?
                                                  • baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:52
                                                    proste. Bo "rzekl" jest ql, a "powiedzial" nie jest ql.
                                                    Tako rzecze uczycielka.

PS : Gdybys dodala "albowiem", to moze by Ci nie obciela, albo najwyzej
                                                    polowe . No i jeszcze nalezy brac pod uwage bledy ortograficzne (zwane w
                                                    internecie literowkami) i interpunkcyjne ;o)
              • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:32
                tak ? no to niech bedzie, ze ja tez jej nie podejrzewam o to, ze godzinami czai
                sie i blaka po wydmach, czychajac na najmniejszy odglos rozmowy ;o)

Emusia - spatulki ;o)
                • Gość: aniela Re: kawy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.03, 23:38
                  aha dlatego ze nie mam w tle plazy czynnej nonstop do glowy by mi nie przyszlo
                  ze Emula czyni, jak nie czyni przeciez
                  • emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:41
                    aha. obgadujecie mnie zbyt mętnie. i ja nawet nie wiem czy mam was opieprzac.
                    • aniela Re: kawy? 21.12.03, 23:43
                      aha to sztuka mowic w sposob skomplikowany o sprawach prostych. jak sie
                      dowiedzialam, ale nie tu. tu sie nie ucze, tu sie opalam :)
                      • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:45
                        aha. w cieniu ksiezyca sie opalamy obecnie.
                        • aniela Re: kawy? 21.12.03, 23:48
                          aha myslalam ze opalamy lufke raczej. kto wlaczyl ksiezyc?
                          • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:50
                            No to przyznam sie ze wstydem, ze ja. Albowiem do wyrobu swiatecznej
                            ksiezycowki byl mi niezbednie konieczny.
                            • aniela Re: kawy? 21.12.03, 23:56
                              aha wrazilam Ci palec w bok i zobacz co znalazlam: księżycówka: Tani i
                              nielegalnie produkowany alkohol niskiej jakości.
                              yhyh narobilam sobie apetytu az ;)
                              • baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:01
                                aha, znaczy dana ksiezycowka nie kapie mi z boku, tylko z zestawu "Maly chemik"
                                nabytego w Centralnej Skladnicy Harcerskiej ;o)

To juz przeszedl Ci apetyt na szardonej ? Czy tez postanowilas swiatecznie
                                mieszac, aby rozmufki bydlatek w stajence zrozumiec ?
                                ;o)
                                • aniela Re: kawy? 22.12.03, 00:06
                                  paluchem gmeralam z niedowierzaniem, nie w poszukiwaniu.
                                  a kiedy pracuje powstrzymuje sie od szardoneja, stad sie niezdrowo
                                  zainteresowalam nielegalnymi wyrobami :)
                                  • baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:14
                                    Znaczy chcesz powiedziec , ze pracujesz po nocach bez odpowiedniego podkladu ?
                                    I Ty mowisz to tak spokojnie, przy dzieciach, a nawet kto wie, przy wdowach i
                                    sierotach moze ?

O rany,chyba az se doleje niekawy ;o)
                                    • aniela Re: kawy? 22.12.03, 00:19
                                      aha prawdopodobnie dlatego tez nie popracuje dlugo, brakuje mi motywacji
                                      wlasnie. dygne dobranocnie :)
                                      • baloo Re: kawy? 22.12.03, 00:31
                                        aha. skorzystalas z faktu, ze poszedlem sobie nalac, zeby po angielsku wyjsc. A
                                        ja tu po szkocku jeszcze chwilke postoje ;o)

dobranoc.
                    • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:44
                      ani mi sie waz. Masz pokornie spuscic glowe i oczeta.

;o)
                      • emusia Re: kawy? 21.12.03, 23:45
                        dobrze wujku. troche posłodze. w koncu ql&trendy jest być słiiiiiit.
                        • baloo Re: kawy? 21.12.03, 23:49
                          aha. raczki w maldrzyk, buzie w ciup (albo na odrwrot - tak tez moze byc
                          smiesznie)

;o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka