goniacy.pielegniarz 23.01.04, 18:54 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4788445&kat=1342 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Kaczyńskiego nie wpuścili do Sejmu :) 23.01.04, 18:56 goniacy.pielegniarz napisał: > wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=4788445&kat=1342 A Skórka nie miał żadnych problemów. Widać Kaczyński tak ciekawie o piłce nie rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Kaczyńskiego nie wpuścili do Sejmu :) IP: *.stenaline.com 23.01.04, 22:09 Nie miał przepustki więc o co chodzi? Czy ze względu na to, że jest znaną postacią mógłby liczyć na przekroczenie granicy państwa bez paszportu? I kto ma pretensje, człowiek z PiS-u? "Niech prawo zawsze prawo znaczy a sprawiedliwość - sprawiedliwość" ;) Strażnik powinien otrzymać pochwałę. Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 i dobrze zrobil, nie wpuszczajac kaczora do sejmu 23.01.04, 22:27 A kim jest ten wypierdek mamuta ze moze sobie wchodzic gdzie chce? Nie dosc ze kurdupel to i morde ma koczkodanowata.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolo Co to za Janosk... IP: *.rasserver.net 24.01.04, 09:06 co bierze strone moznych? Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Co to za Janosk... 24.01.04, 09:23 Może strażnik myślał,ze lobbysta:D A jak wiemy lobbystom mówimy nie w Sejmie ROTFL Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
janosik6 jolo oczka mamy rozbiegane ? 24.01.04, 10:18 jolo ja biore strone tego robola straznika.... A kaczora to bym wyslal w bagna jesli juz mozna do niego strzelac. A zauwazyliscie ze kaczor jakos tak zmizernial ? Co to sie w tej pomroczniej dzieje jak tylko sie ktos dorwie do wladzy to zaraz zapierdala odchudzania i kolorowania swego cielska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Co to za Janosk... IP: 82.160.16.* 24.01.04, 11:06 ROTFL - Panie(i) w_v_w proszę o rozwinięcie, bo z rana bez kawy nie pojmuję. Tej nocy zaś księzyc był ukradziony i będąc w stanie pomroczności jasnej - nie chwytam. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Co to za Janosk... 24.01.04, 15:03 Bo to bywało tak, że w Sejmie wiecej przebywało osób, które "oddziaływały" na "wybrańców", później z tego bywały kłopoty przy różnych ustawach. Po kilku skandalach lobbystom ograniczono dostęp do Izby. Oczywiście to kpina,ale incydent z Kaczorem się zdarzył, taka nadgorliwość. Przyjmijmy. :D Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Niecne zamiary PiS wobec PO? IP: 82.160.16.* 24.01.04, 10:56 Szefostwo Kancelarii Sejmu ma widocznie jakieś informacje o dwóch takich, co ukradli księżyc, że postanowiło zapobiec możliwości uprowadzenia gwiazdy(księżyca) PO, posła J.M. Rokity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: May Re: korekta IP: *.bchsia.telus.net 24.01.04, 11:08 -powinno byc "okradli ksiezyc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: korekta i moich wygłupów cd. IP: 82.160.16.* 24.01.04, 11:16 Gdy dwóch takich jak on jeden szatan, to zagrożenie dla Rokity rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: korekta i moich wygłupów cd. IP: *.stenaline.com 26.01.04, 10:18 Gość portalu: Henryk napisał(a): > Gdy dwóch takich jak on jeden szatan, to zagrożenie dla Rokity rośnie. ------------ Nikt tak nie zagraża Rokicie jak on sam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Niecne zamiary PiS wobec PO? IP: *.stenaline.com 26.01.04, 15:05 Gość portalu: Henryk napisał(a): > Szefostwo Kancelarii Sejmu ma widocznie jakieś informacje o dwóch takich, co uk > radli księżyc, że postanowiło zapobiec możliwości uprowadzenia gwiazdy (księżyca) PO, posła J.M. Rokity. ------------ W terminologii fahowej (związanej z gwiazdami) Rokita to karzeł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Niecne zamiary PiS wobec PO? IP: *.stenaline.com 26.01.04, 15:05 Gość portalu: Henryk napisał(a): > Szefostwo Kancelarii Sejmu ma widocznie jakieś informacje o dwóch takich, co uk > radli księżyc, że postanowiło zapobiec możliwości uprowadzenia gwiazdy (księżyca) PO, posła J.M. Rokity. ------------ W terminologii fachowej (związanej z gwiazdami) Rokita to karzeł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babariba Re: Kaczyńskiego nie wpuścili do Sejmu :) IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 24.01.04, 11:26 jeżeli sa pzrepisy, któe mówią o tym, kto gdzie może być, to powinny być skuteczne i czujne wobec wszystkich, bez względu na to, jak się nazywaja i z kim kolegują... Nieprawdaż? kasieńko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Kaczyńskiego nie wpuścili do Sejmu :) IP: *.stenaline.com 26.01.04, 17:42 Gość portalu: babariba napisał(a): jeżeli sa pzrepisy, któe mówią o tym, kto gdzie może być, to powinny być skuteczne i czujne wobec wszystkich, bez względu na to, jak się nazywaja i z kim kolegują...Nieprawdaż? kasieńko? --------------- Znowu się z tobą zgadzam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Kaczyński - unabomber - łapy precz od sejmu !! n/t IP: *.stenaline.com 24.01.04, 10:29 Odpowiedz Link Zgłoś
here.tyk mógł przepustkę od brata pożyczyć 24.01.04, 10:53 coś kiepsko główkuje nasz Giulliani nadwiślański Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg ciecie IP: *.b.dial.de.ignite.net 24.01.04, 11:59 Ale uciechę mają nasze ciecie z SLD. Może im Jaskiernia jakieś referencje wystawi, żeby się potem u Skórki w kasynie na jakąś fuchę po godzinach mogli załapać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: ciecie IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.04, 12:40 Gdyby Kaczynski przyszedl z Skorka,Huszcza czy Rywinem to rozwineliby czerwony dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: ciecie IP: *.stenaline.com 27.01.04, 14:11 Gość portalu: miki napisał(a): > Gdyby Kaczynski przyszedl z Skorka,Huszcza czy Rywinem to rozwineliby > czerwony dywan. --------------- Dlaczego czerwony? Gdyby wszyscy strażnicy byli jak ten jeden - po sejmie nie plątaliby się wymienieni ciecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: ciecie IP: 82.160.16.* 24.01.04, 13:56 Z daleka Waść więc ironii z całej naszej klasy politycznej nie wyczuwasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg syndrom ciecia IP: *.b.dial.de.ignite.net 24.01.04, 14:48 Ale tak na serio. Incydent w Sejmie jest o tyle znaczący, że jak w krzywym zwierciadle ukazuje symptomy bardzo rozpowszechnionej w Polsce choroby. Jest choroba bezmyślności, która przejawia się w całkowitym braku zrozumienia sensu przepisów i ustaleń prawnych. Dla uproszczenia proponuję nazwać ją chorobą ciecia, mimo ze nie tylko u cieci ją się spotyka. Tymi cieciami jak z Kafki - kapralami, kretynami zasłaniającymi się prawem dla nich niepojętym - zapchane są w Polsce wszystkie urzędy. Fakt, że jeden z najbardziej znanych przywódców politycznych nie zostaje wpuszczony do Sejmu, jest skandalem kompromitującym polską demokrację. W stosunku do osobników, którzy sami siebie ustawili na poziomie debili - myślę tutaj nie tylko o cieciu, ale i o jego zwierzchnikach - powinny byc wyciągane najsurowsze konsekwencje. Właśnie za bezmyślność i ośmieszanie przepisów. A ciecia wyrzuciłbym z pracy natychmiast. Dla dobra demokracji i innym cieciom ku przestrodze. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: syndrom ciecia 24.01.04, 15:07 Bardzo dobre, "syndrom ciecia" POzdro! Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: syndrom ciecia u polityków IP: *.stenaline.com 24.01.04, 15:23 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Ale tak na serio. Incydent w Sejmie jest o tyle znaczący, że jak w krzywym > zwierciadle ukazuje symptomy bardzo rozpowszechnionej w Polsce choroby. ------------------ P. Jak dotąd zgadzam się w pełni. ------------------ > Jest choroba bezmyślności, która przejawia się w całkowitym braku zrozumienia > sensu przepisów i ustaleń prawnych. Dla uproszczenia proponuję nazwać ją > chorobą ciecia, mimo ze nie tylko u cieci ją się spotyka. Tymi cieciami jak z > Kafki - kapralami, kretynami zasłaniającymi się prawem dla nich niepojętym - > zapchane są w Polsce wszystkie urzędy. ------------------ P. Myślę, że zbyt emocjonalne podejście do incydentu w sejmie wpływa na to, że mylisz skutki z przyczynami :) Ja sądzę, że tą chorobą jest choroba buty, arogancji i bezczelności polityków. Wydaje im się, natychmiast po namaszczeniu przez wyborców, że są wyższą rasą ludzi. Są również przekonani, że wolno im wszystko i są całkowicie bezkarni. Jest tak dlatego, że większość polityków to prostacy bez cienia kindersztuby i klasy. Pamiętasz "spadaj dziadu"? W opisywanym incydencie winny był Kaczyński. To on nie dopełnił przewidzianej przepisami powinności uzyskania przepustki, strażnik natomiast dopełnił swoich obowiązków właściwie. Zwróć uwagę, że kontaktował się z przełożonym i proponował Kaczyńskiemu polubowne rozwiązanie tej sprawy. ALE KACZYŃSKI się OBRAZIŁ! Nadęta kreatura nie czuła nawet, że nie postępuje zgodnie z prawem! Nie wiem czy wiesz, że mamy w Polsce podniesioną gotowość "służb" w związku z groźbami terrorystów. Nie wiem czy wiesz, że jest w Polsce klub sobowtórów polityków. Powiem ci jeszcze, że byłem kilka miesięcy temu w Ambasadzie USA w Warszawie jako zaproszony gość i zadziwiła mnie skrupulatna (dla mnie przesadzona) procedura związana z przekroczeniem progu tej ponurej budowli. Zaręczam ci, że Kaczyński nie wszedłby tam bez przepustki i weryfikacji, nawet jako zaproszony gość. ----------------- > Fakt, że jeden z najbardziej znanych przywódców politycznych nie zostaje > wpuszczony do Sejmu, jest skandalem kompromitującym polską demokrację. W > stosunku do osobników, którzy sami siebie ustawili na poziomie debili - myślę > tutaj nie tylko o cieciu, ale i o jego zwierzchnikach - powinny byc wyciągane > najsurowsze konsekwencje. Właśnie za bezmyślność i ośmieszanie przepisów. ------------------ P. Tu właśnie Kaczyński (nomen omen z PiS-u) przejawia całkowity brak zrozumienia sensu przepisów i ustaleń prawnych. To on zachował się jak skończony buc i debil a jego arogancka durnota jest skandalem kompromitującym polską demokrację. Bo demokracja oznacza porządek prawny, wstrzemięźliwość i skromność polityków. ------------- > A ciecia wyrzuciłbym z pracy natychmiast. Dla dobra demokracji i innym > cieciom ku przestrodze. -------------- P. Sądząc po IP jesteś w Niemczech. Jak tam wygląda porządek i prawo? :) Na marginesie Kaczyński po raz kolejny wykazał, że nie reprezentuje poziomu (również kultury osobistej) przekraczającego poziom prostego sołtysa. Gdyby był inteligentny i rozsądny obróciłby tę sprawę na swoją korzyść chwaląc skrupulatnego strażnika, który dba przecież o bezpieczeństwo parlamentu i przepraszając za przeoczenie. Jest to jednak nienawistnik węszący wszędzie spisek. Tego rodzaju socjopata nie posiada predyspozycji do pełnienia ważnych funkcji państwowych. Pozdr. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: syndrom ciecia u polityków IP: *.stenaline.com 24.01.04, 20:20 Radny ogłosił się synem Boga "Głos Szczeciński": Stargardzki radny Jarosław Koziołek (dawniej PiS) pokazał oświadczenie, w którym stwierdza, że "będąc w pełni władz umysłowych jest synem Boga Wszechmogącego, Jedynego i prawdziwego Boga Izraelitów, Polaków oraz wszystkich ludzi dobrej woli". Widzisz kolego co się dzieje w głowach polskich polityków :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Oj, Palnicku :)) 24.01.04, 20:28 Wpsaniała robota z tym fragmentem w nawiasie "(dawniej PIS)". Oczywiście nie podejrzewam Cię o złośliwość :), a może jedynie o szczątkowe informacje w tej sprawie, więc może dorzucę inny frafment: "- Jarosław Koziołek jest naszym partnerem z własnej woli - mówi Mirosław Dawidowicz, przewodniczący powiatowych struktur SLD w Stargardzie. - Nie zauważyliśmy niepokojących sygnałów w jego zachowaniu. Przyznaję jednak, że treść wydanego przez niego oświadczenia jest bardzo dziwna. Sojusz nigdy jednak nie pytał swoich członków o to, jaką wiarę wyznają i nie mieszamy się w tę kwestię." Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Oj, Palnicku :)) - do szanownego przedmówcy :) IP: *.stenaline.com 24.01.04, 22:33 Nie ma tu manipulacji ani złośliwości ;) Co do uzupełniających informacji, to proszę bardzo: "Jarosław Koziołek poprosił stargardzkiego księdza prałata Henryka Ozgę, aby wspólnie z biskupem diecezji szczecińsko-kamieńskiej potwierdzili jego słowa. Albo im zaprzeczyli. "Za pośrednictwem proboszcza proszę biskupa o opinię w tej sprawie" - mówi Jarosław Koziołek - pisze "Głos Szczeciński". O szczegółach swej przyszłej działalności radny nie chce na razie rozmawiać. Jak mówi, musi poczekać na odpowiedź biskupa i upewnić się, że ma dobrą duszę. Jarosław Koziołek w listopadzie spowodował przewrót w radzie miejskiej Stargardu. Od lat związany z prawicą, w 2002 roku ubiegał się o fotel prezydenta miasta z ramienia Prawa i Sprawiedliwości. Ugrupowanie to sam zakładał w Stargardzie. Dwa miesiące temu nieoczekiwanie przeszedł na stronę Sojuszu Lewicy Demokratycznej, dzięki czemu lewica zyskała większość w radzie. Po tej decyzji regionalny zarząd PiS-u natychmiast wyrzucił Koziołka z partii. Teraz jest radnym niezależnym, bez którego SLD straciłby władzę w radzie miejskiej - informuje dziennik." Zwróć uwagę - "przeszedł na stronę lewicy" nie oznacza jest członkiem SLD. Choć w tym przypadku, jeżeli przeszedł "na stronę lewicy" dwa miesiące temu rodzi nieodparcie pytanie: - Czy uświadomienie sobie boskiej genealogii jest wynikiem wieloletniej przynależności do PiS-u. Czy też raczej pod wpływem nagłego olśnenia w tej istotnej dla niego kwestii, przeszedł "na stronę lewicy"? W drugim wypadku złośliwcy mogą twierdzić, że tylko paranoicy są lewicowo usposobieni ;) W pierwszym, że długoletnia przynależność do PiS-u prowadzi do chorób umysłowych :) Jest jeszcze tzrecia możliwość - on naprawdę jest tym za kogo się podaje ;)))) Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
here.tyk któż zrozumie wolę Bożą 24.01.04, 22:37 On i Koziołka może predestynować Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Oj, Palnicku :)) - do szanownego przedmówcy : 25.01.04, 00:02 Gość portalu: Palnick napisał(a): > - Czy uświadomienie sobie boskiej genealogii jest wynikiem wieloletniej > przynależności do PiS-u. Czy też raczej pod wpływem nagłego olśnenia w tej > istotnej dla niego kwestii, przeszedł "na stronę lewicy"? > W drugim wypadku złośliwcy mogą twierdzić, że tylko paranoicy są lewicowo > usposobieni ;) No cóż... :) > W pierwszym, że długoletnia przynależność do PiS-u prowadzi do chorób > umysłowych :) Nie znam osobiście ludzi o długoletniej przynależności do PiS-u, więc nie mogę potwierdzić :) > Jest jeszcze tzrecia możliwość - on naprawdę jest tym za kogo się podaje ;)))) To miło, że dopuszczasz taką ewentualność :) Ale mówiąc już całkiem poważnie, w tej całej sprawie choroba psychiczna Koziołka (tak to przynajmniej wygląda) jest raczej mniej ważna. Takie rzeczy mogą się każdemu przydarzyć i nie ma w tym nic śmiesznego. Śmieszny jest natomiast ten komentarz eseldowskiego radnego, który stwierdza, że SLD nie miesza się w sprawy wiary. To jest wyjątkowo idiotyczny argument w tej sprawie i nawet taki przeciwnik polskiej prawicy jak Ty, musi to przyznać :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Oj, Palnicku :)) - do szanownego przedmówcy : IP: *.stenaline.com 25.01.04, 00:50 goniacy.pielegniarz napisał: > Jest jeszcze trzecia możliwość - on naprawdę jest tym za kogo się podaje ;))) > > To miło, że dopuszczasz taką ewentualność :) > Ale mówiąc już całkiem poważnie, w tej całej sprawie choroba psychiczna > Koziołka (tak to przynajmniej wygląda) jest raczej mniej ważna. Takie rzeczy > mogą się każdemu przydarzyć i nie ma w tym nic śmiesznego. Śmieszny jest > natomiast ten komentarz eseldowskiego radnego, który stwierdza, że SLD nie > miesza się w sprawy wiary. To jest wyjątkowo idiotyczny argument w tej sprawie > i nawet taki przeciwnik polskiej prawicy jak Ty, musi to przyznać :) > > > Pozdrawiam ------------- W kwestii formalnej. Jeżeli Ty jesteś prawicowo nastawiony, nie jestem twoim przeciwnikiem:). Lubię ludzi inteligentnych, obojętnie jakie "barwy" noszą. W polityce zaś nie interesuje mnie nazewnictwo ale fakty. Faktem jest, że argument radnego z SLD jest słaby :) Dlaczego dziwi cię, że dopuszczam trzecią możliwość ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Oj, Palnicku :)) - do szanownego przedmówcy : 25.01.04, 01:21 Gość portalu: Palnick napisał(a): > W kwestii formalnej. Jeżeli Ty jesteś prawicowo nastawiony, nie jestem twoim > przeciwnikiem:). Nie myślałem w taki sposób. Nie traktuję Cię jako przeciwnika, a co więcej polubiłem Cię, bo chociaż pewnie bym się z Tobą w różnych kwestiach nie zgodził, to jednak nie musimy się obrzucać mięsem, co niestety zdarza się tutaj. Po prostu sobie trochę żartujemy. Przecież nie będziemy roważać przyczyn choroby psychicznej człowieka w kontekście przynależności politycznej na poważnie :) > Dlaczego dziwi cię, że dopuszczam trzecią możliwość ? Myślałem, że mało logiczne jest, abyś dopuszczał trzecią możliwość. Jeśli dopuszczasz, to muszę zweryfikować moje wyobrażenie o Twoim podejściu do wiary w Boga :) > Pozdrawiam. Ja też pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Oj, Palnicku :)) - do szanownego przedmówcy : IP: *.stenaline.com 25.01.04, 01:32 goniacy.pielegniarz napisał: > Gość portalu: Palnick napisał(a): > > > W kwestii formalnej. Jeżeli Ty jesteś prawicowo nastawiony, nie jestem twoim > przeciwnikiem:). > > Nie myślałem w taki sposób. Nie traktuję Cię jako przeciwnika, a co więcej > polubiłem Cię, bo chociaż pewnie bym się z Tobą w różnych kwestiach nie > zgodził, to jednak nie musimy się obrzucać mięsem, co niestety zdarza się > tutaj. Po prostu sobie trochę żartujemy. Przecież nie będziemy roważać > przyczyn choroby psychicznej człowieka w kontekście przynależności > politycznej na poważnie :) ------------------- P. Oczywiście! I wzajemnie. ------------------- >Dlaczego dziwi cię, że dopuszczam trzecią możliwość ? > > Myślałem, że mało logiczne jest, abyś dopuszczał trzecią możliwość. Jeśli > dopuszczasz, to muszę zweryfikować moje wyobrażenie o Twoim podejściu do > wiary w Boga :) ------------------ P. Jest to rzeczywiście mało logiczne, ale dopuszczam taką możliwość. Moja ewentualna wiara w Boga (Matkę Naturę)to trochę skomplikowana sprawa - przyznam, że dla mnie samego nie całkiem jasna i pewna :) > Miło się z tobą gawędzi, Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Oj, Palnicku :)) - do szanownego przedmówcy : 25.01.04, 01:38 Gość portalu: Palnick napisał(a): > Miło się z tobą gawędzi, Mi też się miło gawędzi, ale na ten post poniżej odpowiem jutro, bo nie mam siły teraz rozmyślać nad różnicami pomiędzy PiS-em a lotami bojowymi :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Oj, Palnicku :)) - do szanownego przedmówcy : IP: *.stenaline.com 25.01.04, 01:52 goniacy.pielegniarz napisał: > Gość portalu: Palnick napisał(a): > > > > Miło się z tobą gawędzi, > > Mi też się miło gawędzi, ale na ten post poniżej odpowiem jutro, bo nie mam > siły teraz rozmyślać nad różnicami pomiędzy PiS-em a lotami bojowymi :) > > Pozdrawiam --------------------- Na pierwszy rzut oka nie ma różnicy :) Czekam na odpowiedź. Dobranoc, P. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Oj, Palnicku :)) Pamiętasz Paragraf 22? 25.01.04, 00:18 Gość portalu: Palnick napisał(a): > W drugim wypadku złośliwcy mogą twierdzić, że tylko paranoicy są lewicowo > usposobieni ;) > W pierwszym, że długoletnia przynależność do PiS-u prowadzi do chorób > umysłowych :) > Jest jeszcze tzrecia możliwość - on naprawdę jest tym za kogo się podaje ;)))) Sprawa zwolnienia z lotów bojowych. Wariaci mogli być zwolnieni z lotów bojowych. Jeśli jednak ktoś poszedł po takie zwolnienie, nie mógł go dostać, bo tylko człowiek zdrowy psychicznie zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa i chce uniknąć śmierci. Idąc tym tropem, można powiedzieć, że gdyby przynależność do PiS-u spowodowała taki stan u Koziołka, to pewnie nie uciekłby, bo to oznaczałoby, że zdaje sobie sprawę z własnego położenia :) Ateiści (a Ty chyba jesteś ateistą?) muszą więc wykluczyć opcję trzecią, a pierwsza też jest mało prawdopodobna (trzymając się tego rozumowania:)). Która opcją więc zostaje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Oj, Palnicku :)) Pamiętasz Paragraf 22? IP: *.stenaline.com 25.01.04, 01:13 goniacy.pielegniarz napisał: > Gość portalu: Palnick napisał(a): > > W drugim wypadku złośliwcy mogą twierdzić, że tylko paranoicy są lewicowo > > usposobieni ;) > > W pierwszym, że długoletnia przynależność do PiS-u prowadzi do chorób > > umysłowych :) > > Jest jeszcze tzrecia możliwość - on naprawdę jest tym za kogo się podaje ;)) -------------- > Sprawa zwolnienia z lotów bojowych. Wariaci mogli być zwolnieni z lotów > bojowych. Jeśli jednak ktoś poszedł po takie zwolnienie, nie mógł go dostać, > bo tylko człowiek zdrowy psychicznie zdaje sobie sprawę z niebezpieczeństwa i > chce uniknąć śmierci. Idąc tym tropem, można powiedzieć, że gdyby > przynależność do PiS-u spowodowała taki stan u Koziołka, to pewnie nie > uciekłby, bo to oznaczałoby, że zdaje sobie sprawę z własnego położenia :) > Ateiści (a Ty chyba jesteś ateistą?) muszą więc wykluczyć opcję trzecią, a > pierwsza też jest mało prawdopodobna (trzymając się tego rozumowania:)). > Która opcją więc zostaje? :) -------------- Poprzednio powiedziałem, że nie jestem Twoim przeciwnikiem, teraz pójdę dalej - powiem, że Cię lubię. Ale do rzeczy. Opierając się na Twoim porównaniu do sytuacji pilotów z jednej z moich ulubionych powieści, muszę Cię zapytać czy wziąłeś pod uwagę, że sugerujesz iż przynależność do PiS-u jest równoważna z wykonywaniem (grożących życiu) lotów bojowych ? ;) Idąc tym tropem, oczywiście nie mógłby p. Koziołek być zwolniony na własną prośbę z powodu paragrafu 22. Musiał więc uciec w paranoję i ogłosić ją publicznie dodatkowo uzasadniając głębokość schorzenia oficjalną prośbą o potwierdzenie, lub zaprzeczenie swojej boskości skerowaną do biskupa:) W tej sytuacji został szczęśliwie uznany przez PiS za wariata i zwolniony z "lotów bojowych" - wyrzucony z partii:) Josarian nie był aż tak przebiegły :)))) Mówisz, że chyba jestem ateistą i chyba masz rację. Pragnę tylko wyjaśnić, że ateizm oznacza odrzucenie idei Boga w formie prezentowanej przez religie ale nie oznacza pogardy dla wiary. Dlatego dopuszczam opcję trzecią :) Co do opcji pierwszej - tak mogą twierdzić chyba tylko złośliwcy. Jak więc opcja zostaje :) Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Oj, Palnicku 25.01.04, 01:38 bełoPalnick " Poprzednio powiedziałem, że nie jestem Twoim przeciwnikiem, teraz pójdę dalej - powiem, że Cię lubię. " Ja >>żeby ubiec takie wyznania prewencyjnie oznajmiam, że wcale Cię nie lubię,bo Twój wiking, Ljoekelsoej, znów wygrał z Naszym Orłem. O godz 2.40, w Sapporo bierzemy odwet. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Oj, Rollo :)) IP: *.stenaline.com 25.01.04, 01:50 rolotomasi napisał: > bełoPalnick " Poprzednio powiedziałem, że nie jestem Twoim przeciwnikiem, teraz > > pójdę dalej - powiem, że Cię lubię. " > > Ja żeby ubiec takie wyznania prewencyjnie oznajmiam, że wcale Cię nie lubię,bo > Twój wiking, Ljoekelsoej, znów wygrał z Naszym Orłem. O godz 2.40, w Sapporo > bierzemy odwet. > PZDR __________________ oj lubisz lubisz, bo pozytywne energie się wzajemnie wzmacniają :) Ja też cię lubię, choć nie wiem dlaczego wmawiasz mi jakichś wikingów, skoro Adaś to MÓJ KRAJAN!!!!! Bierzemy odwet ! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Oj, Palnicku :)) Pamiętasz Paragraf 22? 25.01.04, 14:29 Gość portalu: Palnick napisał(a): > Opierając się na Twoim porównaniu do sytuacji pilotów z jednej z moich > ulubionych powieści, muszę Cię zapytać czy wziąłeś pod uwagę, że sugerujesz iż > przynależność do PiS-u jest równoważna z wykonywaniem (grożących życiu) lotów > bojowych ? ;) Mechanizm, a raczej pewna karykatura mechanizmu doprowadzona do granic absurdu, nie oznacza, że różne podmioty, których zachowanie jest bezsilne wobec tego mechanizmu, są ze sobą równoważne. > Idąc tym tropem, oczywiście nie mógłby p. Koziołek być zwolniony na własną > prośbę z powodu paragrafu 22. Ale o ile pamiętam, to pan Koziołek sam odszedł z PiS-u, który nie jest tutaj karykaturą (możesz mieć inne zdanie oczywiście :)) i nie jest on całkowicie zdany na taki chory mechanizm. Tutaj raczej nie chodzi o mechanizm, tylko o świadomość człowieka. Dlatego, jeśliby wziąć za prawidłowe rozumowanie to, które jest przedstawione w P22, a zostawiając sam mechanizm zewnętrzny na boku, to można powiedzieć, że p. Koziołek, odchodząc z PiS-u, nie był człowiekiem niepoczytalnym, bo gdyby to przynależność do PiS-u wywoływała niepoczytalność, to p. Koziołek i tak nie mógłby zdawać sobie z tego sprawy, że to przez tę przynależność, skoro zdecydował się uciec, czyli świadomie uniknąć lotów zagrażających życiu :) > Musiał więc uciec w paranoję i ogłosić ją publicznie dodatkowo uzasadniając > głębokość schorzenia oficjalną prośbą o potwierdzenie, lub zaprzeczenie >swojej boskości skerowaną do biskupa:) > W tej sytuacji został szczęśliwie uznany przez PiS za wariata i zwolniony > z "lotów bojowych" - wyrzucony z partii:) > Josarian nie był aż tak przebiegły :)))) Yossarian nie mógł zostać wyrzucony, a też ogłosił swoją chorobę publicznie, a co więcej nawet ją demonstrował, chodząc na przykład nago po obozie. Zgłosił się do doktora Daneeki, który pomimo jego demonstracji, nie mógł mu dać zwolnienia. Choć w przypadku Koziołka biskup nie odgrywa roli lekarza, a raczej jest kolejnym etapem demonstracji. Tak więc, gdyby PiS stanowił tego typu zagrożenie, o jakim rozmawiamy, to p. Koziołek co najwyżej mógłby jedynie udawać niepoczytalnego, żeby się wydostać (ale tutaj ta opcja nie wchodzi w grę, bo nie jest to system zamknięty, jak w P22), więc raczej pozostaje opcja, że przynależność do PiS-u nie powoduje choroby psychicznej :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Oj, Palnicku :)) Pamiętasz Paragraf 22? IP: *.stenaline.com 25.01.04, 16:52 goniacy.pielegniarz napisał: Tak więc, gdyby PiS stanowił tego typu zagrożenie, o jakim rozmawiamy, to p. Koziołek co najwyżej mógłby jedynie udawać niepoczytalnego, żeby się wydostać (ale tutaj ta opcja nie wchodzi w grę, bo nie jest to system zamknięty, jak w P22), więc raczej pozostaje opcja, że przynależność do PiS-u nie powoduje choroby psychicznej :) > > Pozdrawiam -------------- Również mam taką nadzieję ;) Trochę tylko szkoda, że pan Koziołek zrezygnował, lub nie pomyślał o ostrzejszej formie demonstracji swojego stanu - myślę o paradowaniu nago po mieście:) Możliwe też, że nie podjął takich działań gdyż wierzy w to o czym oficjalnie ogłasza. A to już jest mniej śmieszne ;( Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick syndrom ciecia polityków, jakość elit politycznych IP: *.stenaline.com 25.01.04, 02:01 Jacek Kaczmarski Lećmy Grzesiukiem Łotr chlapie na łotra Kropidłem Świętoszka, Jak trwała - tak potrwa Farsa łotrzykowska. Tak potrwa - jak trwała Łotrzykowska farsa, Aż ferajna cała Żółci nie wyparska. Ten tego opuszcza. Ów breszy trzy po trzy, Szczuje i poduszcza Na łotrzyka łotrzyk. Poduszcza i szczuje Łotrzyk na łotrzyka, Tłuszcza się raduje, Trzeszczy republika. Fart się z ikrą wita - Jak to z łotrzykami: Chojrak rżnie dżygita Blady za uszami. Rżnie dżygita chojrak Za uszami blady - Łotrowska dintojra Niewarta ballady. Ballady niewarta Dintojra łotrowska; Do cnaś już wytarta Komedio Nieboska! Nieboska Komedio, Wytartaś już do cna. Bredź, brednio za brednią, Niemocy wszechmocna! Wszechmocna niemocy, Ojczyzno kochana, Łotr niech łotra stoczy - Będzie miejsce dla nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wścibuś Do Sejmu - psze bardzo, do loży tylko z przepustką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 02:06 A tak naprawdę - to strażnik, stwierdziwszy brak stosownej przepustki, zadzwonił do swojego przełożonego, ten wyraził zgodę, ale p. Kaczyski (który nie jest posłem), w międzyczasie się obraził. O co? Że jego sekretarka nie zatelefonowała do Kancelarii Semu i nie uprzedziła, że prezydent Warszawy chce z galerii obserwować głosowanie nad dotacją budżetową dla stołecznego metra? Ze nie załatwiła przepustki? To przecież zaniedbanie ze strony jego własnego personelu. No nie? Ktoś ma muchy w nosie i kompleks nabzdyczonego kurdupla? Żałosne to i małostkowe. Straż marszałkowska - w związku z zagrożeniami terrorystycznymi została zobligowana do rygorystycznego przestrzegania procedur. I strażnik jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Do Sejmu - psze bardzo, do loży tylko z przep IP: *.stenaline.com 25.01.04, 02:27 Gość portalu: wścibuś napisał(a): > A tak naprawdę - to strażnik, stwierdziwszy brak stosownej przepustki, > zadzwonił do swojego przełożonego, ten wyraził zgodę, ale p. Kaczyski (który > nie jest posłem), w międzyczasie się obraził. O co? Że jego sekretarka nie > zatelefonowała do Kancelarii Semu i nie uprzedziła, że prezydent Warszawy chce > z galerii obserwować głosowanie nad dotacją budżetową dla stołecznego metra? > Ze nie załatwiła przepustki? To przecież zaniedbanie ze strony jego własnego > personelu. No nie? Ktoś ma muchy w nosie i kompleks nabzdyczonego kurdupla? > Żałosne to i małostkowe. Straż marszałkowska - w związku z zagrożeniami > terrorystycznymi została zobligowana do rygorystycznego przestrzegania > procedur. I strażnik jest w porządku. ================ Pełna zgoda! Strażnik mógł jeszcze na odchodnym powiedzieć nadętemu kurduplowi: "spadaj dziadu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
here.tyk kwadratura demokratury 25.01.04, 08:13 Problem rozwiązany. Elektorat niech głosuje, jak chce. Media niech mu mówią, co chcą. My tylko ciecia postawmy na wejściu do Sejmu. Ech, chciałbym być cieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: kwadratura demokratury IP: *.stenaline.com 25.01.04, 10:20 here.tyk napisał: > Problem rozwiązany. > Elektorat niech głosuje, jak chce. > Media niech mu mówią, co chcą. > My tylko ciecia postawmy na wejściu do Sejmu. > Ech, chciałbym być cieciem. ---------------- Bądź ostrożny! Życzenia czasem spełniają się nieoczekiwanie szybko i przewrotnie. Możesz się zdziwić jak Murzyn o ospowatej cerze, który spytany przez złotą rybkę o trzy życzenia - zapragnął być: biały, gładki i mieć dużo dup. Ocknął się jako sedes ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thor Re: kwadratura demokratury IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 25.01.04, 10:21 Zamienić stanowiskami Kaczyńskiego i "ciecia" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: kwadratura demokratury IP: *.stenaline.com 25.01.04, 10:31 Gość portalu: Thor napisał(a): > Zamienić stanowiskami Kaczyńskiego i "ciecia" ? --------------- Nie wydaje się możliwa taka zamiana, ze względu na brak wyczucia prawa, kultury osobistej i konsekwencji w działaniu u Kaczyńskiego. Możliwe jest natomiast zastąpienie Kaczyńskiego przez ciecia :) bez zaprzątania sobie głowy tym, gdzie potem Kaczor wyląduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt L.Kaczyński niestety okazał się chorym bucem IP: *.utp.pl 25.01.04, 11:51 ...i nie obroni go nawet powoływanie się na "Paragraf 22" oraz jakąkolwiek inna lietraturę beletrystyczną. Wyżywanie się na strażniku, przy jednoczesnym powoływaniu sie na zasady demokracji i państwa prawa jest świadectwem głębokiego upośledzenia tego pana.Nie widzę tu pola do dalszej dyskusji, a jedynie - do intensywnej terapii Kaczyńskiego. Warunkiem skutecznego leczenia jest jednak chęć wyzdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thor Re: L.Kaczyński niestety okazał się chorym bucem IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 25.01.04, 12:42 Ostatnie zachowanie pana K. wskazuje, że wcześniejsza odzywka "spadaj, dziadu" nie była lapsusem - okazuje się, że "ten typ tak ma". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Kaczyński okazał się chorym bucem, podobnie Admin IP: *.stenaline.com 25.01.04, 16:01 Gość portalu: Thor napisał(a): Ostatnie zachowanie pana K. wskazuje, że wcześniejsza odzywka "spadaj, dziadu" nie była lapsusem - okazuje się, że "ten typ tak ma". ------------ Skompromitował sie boleśnie a admin - sprzyjający PiS-owi zdjął wątek. To dopiero skandal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Do panów: Lecha Kaczyńskiego i admina Giwi... IP: *.stenaline.com 25.01.04, 16:14 Panu Kaczyńskiemu za kolejną erupcję chamstwa i arogancji w stosunku do obywatela państwa prawnego. Panu? adminowi Giwi za niską i kompromitującą próbę wyśliźnięcia tego wątku z forum. Dedykuję:) Gdy życie zdarło z faceta już maskę, Gdy mu fasada Rozpada Się z trzaskiem, Gdy zza niej wyjrzy jak dupa z pokrzywy Pysk zły i obrzydliwy, l pryśnie cały blef. O, wtedy, chociaż się pragniesz powściągać, Nie nasobaczyć i nie naurągać, Choć inwektywą żywą nie chcesz chlustać, To same usta Wykrzykną tobie wbrew: Szuja! Pióra by pożyczyć od Anouilha Szuja! By opisać co to jest za typ. (...) Jeremi Przybora Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Do panów: Lecha Kaczyńskiego i admina Giwi... 25.01.04, 16:42 Giwi to pani, a nie pan :) A coś się działo z tym wątkiem, bo nic nie zauważyłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Do panów: Lecha Kaczyńskiego i admina Giwi... IP: *.stenaline.com 25.01.04, 16:47 Zniknął z listy wątków. Nie można było go odszukać na lokalnej wyszukiwarce. Dopiero po użyciu tej w pasku znalazłem go i przywróciłem :) Nie pierwszy to zresztą raz. Wydaje mi się, że czasem admin ukrywa nielubiane przez siebie osobiście wątki gdzieś między forum a oślą ławką. Nie kasuje ich bo nie ma podstaw formalnych, a jedynie "zawiesza" licząc na to, że nikt się nie upomni. Sądzę, żę ta metoda (jeśli słusznie wnioskuję) wielokrotnie przynosi skutek :) Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Do Palnicka 25.01.04, 17:11 Gość portalu: Palnick napisał(a): > Zniknął z listy wątków. Nie można było go odszukać na lokalnej wyszukiwarce. > Dopiero po użyciu tej w pasku znalazłem go i przywróciłem :) Nie ukrywałam. Wątek był cały czas. Być może szukałes w tym momencie, gdy Kraj był zaspamowany przez PTE i wątek był gdzieś daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Do Giwi IP: *.stenaline.com 25.01.04, 17:41 giwi napisała: > Gość portalu: Palnick napisał(a): > Zniknął z listy wątków. Nie można było go odszukać na lokalnej wyszukiwarce. Dopiero po użyciu tej w pasku znalazłem go i przywróciłem :) --------- > Nie ukrywałam. Wątek był cały czas. Być może szukałes w tym momencie, gdy Kraj był zaspamowany przez PTE i wątek był gdzieś daleko. ---------- Dziękuję za wyjaśnienie, przepraszam jednocześnie za nieświadome, werbalne zmaskulinizowanie Ciebie ;) Proszę mi jeszcze powiedzieć, czy moje przypuszczenia co do możliwości świadomego zawieszania wątku, tak mniej więcej jak opisałem wyżej jest możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: Do Palnicka 25.01.04, 17:58 Ja mogę wątek tylko wyciąć. Wyciętego wyszukiwarka nie widzi, bo go nie ma fizycznie na forum. Nie ma czegos takiego jak przechowalnia. To nie dworzec kolejowy a wątek nie bagaż. :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Giwi Re: Do Palnicka IP: *.stenaline.com 25.01.04, 18:12 giwi napisała: > Ja mogę wątek tylko wyciąć. Wyciętego wyszukiwarka nie widzi, bo go nie ma > fizycznie na forum. Nie ma czegos takiego jak przechowalnia. To nie dworzec > kolejowy a wątek nie bagaż. :-) > Pozdrawiam. --------------- Dziękuję za wyjaśnienie. Szkoda, że nie jestem kolejarzem, może nie zadawałbym głupich pytań ;) Ponadto przepraszam jeszcze za podłączenie Ciebie do Kaczyńskiego i wiersza Przybory. Nie było to wobec Ciebie sprawiedliwe. Proszę o wybaczenie. Pozdrawiam, P. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Jaskiernia twierdził, że do Sejmu może wejść każdy 25.01.04, 16:58 "Prezydent Warszawy Lech Kaczyński nie został wpuszczony przez straż marszałkowską na sejmową galerię podczas głosowania nad senacką poprawką do budżetu o dotacjach dla metra. Powodem było to, że nie miał odpowiedniej przepustki." Mógł pożyczyć od Skórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Jaskiernia twierdził, że do Sejmu może wejść IP: *.stenaline.com 25.01.04, 17:44 każdy. Uważasz, że tak być powinno? Ja sądzę, raczej, że każdy strażnik powinien tak wykonywać swoje obowiązki jak ten od Kaczora. Nie plątałoby się może wtedy po sejmie tyle szumowin ;) Myślę, że warta Skórka wyprawki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
here.tyk A czymże są Kaczory dla normalnego człowieka? 25.01.04, 17:26 Tak sobie myślę, Niemena słuchając i sącząc chilijskie wino. Bo to jest o kim gadać? Zali nam wypada tyle czasu poświęcać karaluchom takim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLD-UPek Kaczyński stanowi zagrożenie dla SLD-UP d.PZPR IP: 195.205.230.* 25.01.04, 17:42 i nie wpuszczamy go do sejmu ze względu na bezpieczeństwo członków. Porównanie Kaczyńskiego z tow. Skórką uważam za wysoce niestosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick A czymże są Kaczory -> do here.tyka :) IP: *.stenaline.com 25.01.04, 17:47 here.tyk napisał: > Tak sobie myślę, Niemena słuchając i sącząc chilijskie wino. > Bo to jest o kim gadać? Zali nam wypada tyle czasu poświęcać > karaluchom takim? ========== Masz całkowitą rację - nie warto! Też słucham Niemena, muszę sobie tylko nalać skaczyka ;) Na zdrowie heretyku, P. Odpowiedz Link Zgłoś
here.tyk Twoje zdrowie, Palnicku 25.01.04, 18:02 Jesteś jednym z najinteligentniejszych uczestników tego forum, i na szczęście niezbyt political correct. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Zdrowie heretyków ;) IP: *.stenaline.com 25.01.04, 18:15 here.tyk napisał: > Jesteś jednym z najinteligentniejszych > uczestników tego forum, i na szczęście > niezbyt political correct. > Pozdrowienia. -------------- Mogę powiedzieć to samo o Tobie, co z przyjemnością czynię. Dziękuję za zaliczenie do grona heretyków ! ;) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
here.tyk i Tobie najlepszego 25.01.04, 18:25 Widzę po IP, że mieszkasz w USA. Ja niestety jeszcze w Kraju, ale gdy on zniknie w chocholim pochodzie na pierwszego maja roku pamiętnego, czyli jakby tego, zamierzam stąd pryskać, choć nie tak daleko, preferuję raczej południową słowiańszczyznę, z której poniekąd pochodzę, i tam się pewnie udam na dłużej. A było to tak: w połowie 19. wieku z karawaną kupiecką idącą jednym z odgałęzień Jedwabnego Szlaku, jakoś tak z Bałkanów, przyszedł facet taki, cholera wie kto, i jakiej narodowości, bo był głuchoniemy. Ale zaradny się okazał, założył pasiekę, przygruchał panienkę, dynastię założył, jakoś ją przezwali, ale jak - nieważne, wiem tylko, że pochodzę z obszaru między Węgrami a Dalmacją. To i pójdę tam. I za parę lat stamtąd Cię pozdrowię, ale wtedy popiję to winem Chorwackim zapewne. Bądź zdrów. Odpowiedz Link Zgłoś