porannakawa20
02.01.10, 18:13
Pismacy i polytycy kaczyńskie - Przestańcie straszyć !!!
Czy naprawdę za mało szkód wyrządziliście propagując rzekomy "kryzys", który ponoć dotknął Polskę ???!!! Usiłując wymusić ładowanie kasy w "upadające" firmy?
Pamiętajcie - taka tematyka już się przejadła i im bardziej się staracie, tym mniej osób w to wierzy. Teraz nawet byle gimnazjalista wie, że polski "kryzys" to był zabieg PRowy, całkowicie wykreowany przez media i Kaczńskich. W PL była co najwyżej recesja a nie kryzys.
Dlaczego i dla kogo media wywołały "kryzys" i nim wszystkich straszyły? Przede wszystkim zrobiły to na zlecenie dużych koncernów i w obawie przed utratą budżetów reklamowych. Takie koncerny, lokując spore nakłady finansowe w mediach, mają sporą kontrolę nad treściami przez nie przekazywanymi.
Propaganda kryzysowa była dla wielu koncernów bardzo wygodna.
Można było ogłosić upadek i wszystko zwalić na rzekomy "kryzys". Tymczasem upadek przedsiębiorstwa to najczęściej nie tyle chwilowe zmiany na rynkach zbytu ale głównie efekty wieloletniego niewłaściwego zarządzania.
Tak samo z oszczędnościami kadrowymi. Można zwolnić dużą część kadry i wytłumaczyć to kryzysem. Tymczasem reszta kadry będzie obarczona nadmiarem pracy. Pomimo tego nikt się nie zwolni, bo na skutek propagandy kryzysu zdemolowany, zniszczony został rynek pracy. Zaprzepaszczono to, co udało się wypracować przez wiele lat. Widać zatem zasadę naczyń połączonych.
BTW kryzysem NIE JEST: upadek, zamknięcie, plajta itp.
TEN KRYZYS TO SZANSA, bo na kryzysie można zarobić !!!
Np. ja - gdy większość pozbywała się akcji (które kosztowały grosze), kupowałem je. Pracownicy biura maklerskiego patrzyli się dziwnie. A nie tak dawno sprzedałam większość, niektóre z kilkusetprocentowym zyskiem.