kucyk_trojanski 12.08.10, 13:58 "W tym miejscu w dniach żałoby po katastrofie smoleńskiej {...} gromadzili się licznie Polacy zjednoczeni bólem i troską o losy państwa". I nadal się gromadzą:) I nadal żyją;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziemski_mlynarz Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 14:00 Moje posty, w których zwracałem na to uwagę, cenzura wykasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 14:29 ziemski_mlynarz napisał: > Moje posty, w których zwracałem na to uwagę, cenzura wykasowała. Ta cenzura jest ignorancka i "nie ma nosa",gdyż na łamach papierowej Wyborczej są bardzo radykalne artykuły antyklerykalne i chwała. Tutejszy admin jest nadgorliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Sami tego chcieliście, PiSiory 12.08.10, 14:51 ziemski_mlynarz napisał: > Moje posty, w których zwracałem na to uwagę, cenzura wykasowała. Szkoda, chociaż to pewnie z powodu kradzieży własności intelektualnej, próby zastosowania określenia "PanPrezydĘt", które jest nazwą własną PanaPrezydĘta Weciaka (wzięła się od służalczej mantry "PanPrezydĘt, PanPrezydĘt, PanPrezydĘt, PanPrezydĘt..." powtarzanej z groteskowym namaszczeniem przez służbowych wielbicieli wyraźnie tym ukontentowanego Lecha Kaczyńskiego), do innej osoby. To brzydka próba przywłaszczenia sobie cudzego sformułowania, typowe PiSowskie złodziejstwo intelektualne z powodu braku własnych, oryginalnych pomysłów. Ale do meritum. Jak zwracano uwagę, że przecież w tym miejscu nikt nie zginął, to zaraz się podnosiła wrzawa, że przecież trzeba upamiętnić miejsce tak WIELKIEJ ŻAŁOBY. Ten "argument" PiSiory podnosiły WIELOKROTNIE. No to oprócz wspomnienia ofiar katastrofy macie też UPAMIĘTNIENIE ŻAŁOBY. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemski_mlynarz Re: Sami tego chcieliście, PiSiory 12.08.10, 14:54 A to ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
kami.312 Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 14:46 kucyk_trojanski napisał: > "W tym miejscu w dniach żałoby po katastrofie smoleńskiej {...} gromadzili się licznie Polacy zjednoczeni bólem i troską". "gromadzili się licznie Polacy" i teraz gdy jest tablica nareszcie mają miejsce aby ponownie znicz zapalić dla wszystkich ofiar katastrofy a nie tylko dla LK. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 15:01 kucyk_trojanski napisał: > "W tym miejscu w dniach żałoby po katastrofie smoleńskiej {...} gromadzili się > licznie Polacy zjednoczeni bólem i troską o losy państwa". > I nadal się gromadzą:) > I nadal żyją;) Wedlug ciebie powinno byc napisane, ze w tym miejscu polegl meczenska i bohaterska smiercia pan LK i 95 osob towarzyszacych ? Takie tablice moga powstac w innych miejscach ale ta oddaje dokladnie to co sie w TYM miejscu dzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 15:07 kucyk_trojanski napisał: > "W tym miejscu w dniach żałoby po katastrofie smoleńskiej {...} gromadzili się > licznie Polacy zjednoczeni bólem i troską o losy państwa". > I nadal się gromadzą:) > I nadal żyją;) Wiec co sie wedlug ciebie nie zgadza ? Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 15:16 Być może nie pasuje mu to,że 9 sierpnia wieczorem też zgromadzili się liczni Polacy zjednoczeni troską o losy państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pknm100 Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 15:44 Jaki Pan Prezydent, takie pomniki Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 18:19 cics napisał: > Być może nie pasuje mu to,że 9 sierpnia wieczorem też zgromadzili >się liczni> Polacy zjednoczeni troską o losy państwa. To mi własnie pasuje,ale byli nieskuteczni-nie przeniesli krzyża Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 16:28 pis_da_deby napisał: > Wiec co sie wedlug ciebie nie zgadza ? Nie zgadzają mi się rachunki,bo żywych jest więcej niż umarłych;) Ale to performance przed Pałacem bardzo mi się podoba i niech trwa jak najdłużej.Nowoczesna Polska tego oczekiwała;krzyż został przezwyciężony;obecnie jest on elementem popkultury i można z nim zrobic co się zechce i mówić o nim co się chce. Ta desakralizacja krzyża jest pierwszym krokiem do laicyzacji państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Re: Tablica poświęcona żywym 12.08.10, 20:16 No i co Cię tak dziwi, że poświęcona żywym? Nie pamiętasz już, jak Janowi Pawłowi za życia nadupcyli pomników? W Polsce taka pojebana moda i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś