Dodaj do ulubionych

Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej aborcję

IP: 212.14.0.* 25.03.04, 14:43
Wreszcie!!! Szkoda tylko, że prwicowa eksterema z sukienkowymi i
Michnikowatymi storpeduje sprawę.
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab 25.03.04, 14:56
      Bardzo dobry tajming. Rząd się rozpada, SLD się rozpada, finanse się rozpadają,
      lada dzień rozpadną się marzenia o pieniądzach z UE, nie można było wybrać
      lepszego momentu na otworzenie nowego frontu.
      • Gość: mirmat Lewactwo popiera kare smierci tylko dla dzieci... IP: 64.7.146.* 25.03.04, 21:07
        ...w lonie matki. Kara smierci miala by byc egzekwowana jezeli dziecko sprawi
        jakakolwiek niewygode matce. Przy okazji "reform" w SLD grupa lesbijek-
        feministek znow podniosla sprawe legalizacji mordowania niepoczetych dzieci.
        Kiedy CBOS pokazal serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1987736.html, ze
        ponad trzy czwarte Polaków akceptuje orzekanie kary śmierci za najcięższe
        przestępstwa lewactwo chce kary smierci tylko dla poczetych dzieci.
      • zen16 kataryna, wreszcie cię będzie można wyskrobać 26.03.04, 20:08
    • Gość: Piotr BRAWO w końcu, oby został uchwalony. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 15:09
      • Gość: dr Goebbels Sieg heil! IP: *.tele2.pl 25.03.04, 16:30
        Sieg heil! Nareszcie! Jeszcze tylko eutanzja, bez ograniczeń, żeby pozbyć się
        starych i nienormalnych. A edukacja seksualna od przedszkola, bo potem czarni
        maja juz swoje wpływy... Jakże rozkwitnie nasz Vaterland! Zawsze wierzyłem w
        socjalizm (narodowy). Obyście tylko towarzyszki zdążyły przed zmiana warty!
        z socjalistycznym pozdrowieniem dr G

• Gość: aska ty łysolu z MW-spadówa. BRAWO ! TERAZ KOBIETY IP: *.pl / 213.17.244.* 25.03.04, 16:48
          NARESZCIE
          • Gość: dr G Asiu, kochanie... IP: *.tele2.pl 25.03.04, 18:41
            Asiu, kochanie, nie musisz się lękać. Już się urodziłaś i Cie nie wyskrobią.
            Masz szczęście, bo nie dosięgnie Cię ta wyemancypowana ustawa. Chyba, że na
            starość spotkasz jakiegoś nowoczesnego lekarza, który wpadnie na pomysł jak
            odciążyć budżet o jedno bezproduktywne istnienie... Bo filozofia i tu i tam
            jest identyczna. Ma być wygodniej... Pozdrowienia (już nie narodowo-
            socjalistyczne). dr G
          • Gość: Misia Re:Aska co za kultura pęłną gębą. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 19:26
            Skrob się dziewczyno skrob do woli bo takie to niekulturne stworzenie jesteś,że
            i potomstwo by było do niczego.
    • Gość: * czyli jest bieda, bedzie jeszcze biedniej, usuwa IP: *.topolowa.net 25.03.04, 15:32
      jmy dzieci ze wzgledow spolecznych
      • Gość: ola Re: czyli jest bieda, bedzie jeszcze biedniej, us IP: *.3web.net 25.03.04, 15:34
        *, usun wrzoda z mozgu, lub naloz okulary, dziadku.
        • Gość: Klemens Skladam postulat IP: *.pl 25.03.04, 15:58
          by wyabortować wszystkich, którzy są za aborcją. Trochę późno i po czasie
          ustawowym, ale lepiej późno niz wcale.
          Taką ustawę trzebaby natychmiast przepchnąć i to ze względów społecznych, czyli
          dla dobra pozostających przy zyciu trzeźwo myślących.
        • Gość: * Re: czyli jest bieda, bedzie jeszcze biedniej, us IP: *.topolowa.net 25.03.04, 16:10
          > *, usun wrzoda z mozgu, lub naloz okulary, dziadku.

dziadku:P git
        • Gość: Misia Re:Następna kulturalna Ola. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 19:28
          To wstyd,że polskie feministki są takie chamskie.
          • Gość: Ellen Re:Następna kulturalna Ola. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 19:42
            O, to Jakubowska jest feministką? Od kiedy przynalezy? ciekawe...
    • Gość: TadeuszLuzny Dlaczego Bravo? IP: 67.70.228.* 25.03.04, 16:00
      Jestem programista komputerowym i mam umysl scisly oraz troche watpliwosci.
      Wydaje mi sie ze ustawa antyaborcyjna powstala poto zeby nie zabijac ludzi.
      Czy w ogole wiadomo od kiedy mozna mowic ze zaczelo sie ludzkie zycie? Chyba
      jedyny pewny termin to jest chwila poczecia. A dlaczego w projekcie jest ze do
      12 tygodnia mozna a po to juz nie? Niech mi ktos wyjasni czym sie rozni
      dziecko ktore ma 12 tygodni i ktore jeszcze mozna zabic od dziecka ktore ma 12
      tygodni + 1 dzien i ktorego juz nie mozna zabic? (albo 12 tygodni + 1 sekunda?).
      Przeciez to mozna dokladnie ustalic w najlepszym wypadku tylko z dokladnoscia
      to kilku dni! Skad wiec termin 12 tygodni? A moze poslanki SLD to boginie ktore
      wiedza napewno ze do 12 tygodni - 1 sekunda to mamy jeszcze do czynienia ze
      zwierzeciem a 2 sekundy pozniej to juz czlowiek? Czemu to nie moze byc np. 9
      miesiecy? Gdyby tak dalej pojsc tym tokiem myslenia to proponowalbym zeby
      rodzice mieli prawo zabijac dzieci do 18 roku zycia a wiec do kiedy nie maja
      jeszcze pelni praw wyborczych, a z kolei dzieci niech maja prawo zabijac
      rodzicow gdy ci skoncza 65 lat i przejda na emeryture poniewaz sa juz
      nieproduktywni i niepotrzebni!
      PROSZE MNIE OSWIECIC!
      • Gość: sceptyk Re: Dlaczego Bravo? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 16:11
        > PROSZE MNIE OSWIECIC!

Niestety za późno. W Twoim przypadku już nic nie da się zrobić.
      • kataryna.kataryna Re: Dlaczego Bravo? 25.03.04, 16:19
        Widzisz Tadeusz, zadałeś proste i logiczne pytania ale prostej i logicznej
        odpowiedzi się chyba nie doczekasz. Jedyne na co możesz liczyć to mało
        wyrafinowane złośliwości.
      • Gość: płatnik Re: Dlaczego Bravo? IP: *.icpnet.pl 25.03.04, 16:22
        Panie programisto. Do pana algorytmu wkradła się pewna nieścisłość.
        Przyjmując twój tok rozumowania (życie ludzkie zaczyna się od chwili poczęcia)
        to pełne prawa wyborcze człowiek zyskuje dopiero w wieku 18 lat i 9 miesięcy.
        Ech... jeśli mamy takich programistów to nie dziwota, że system ZUS-u się
        sypie.:P
        • Gość: Misia Re: Dlaczego Bravo? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 18:59
          Ech jakich to mamy płatników.A jaki twoim zdaniem P.płatniku możemy przyjąć tok
          rozumowania odnośnie początku twego istnienia? Może pomogę.........długo ,długo
          było nic a potem hyc i powstał płatnik niedoskonały.Może jeszcze raz od
          początku to coś się da naprawić.Powodzenia.
      • Gość: mika Re: Dlaczego Bravo? IP: *.zapora / 212.160.172.* 25.03.04, 16:37
        > Jestem programista komputerowym i mam umysl scisly
        tak scisly ze az bardzo malutki. Scisnal sie i duzo miejsca nie zajmuje, prawda?

> Wydaje mi sie ze ustawa antyaborcyjna powstala poto zeby nie zabijac ludzi.
        Ustawa antyaborcyjna powstała po to aby pewna grupka posłów mogła swoje
        religijne przekonania przekuć na powszechnie obowiązujące prawo.
        Jakoś ci nie przeszkadza ze po wprowadzeniu ustawy na smietnikach zaczely
        pojawiać się noworodki? Bo i tak. Zygoty mi nie szkoda, a niemowlaka - jak
        najbardziej.

> Chyba jedyny pewny termin to jest chwila poczecia.
        Chwila zapłodnienia to jedynia chwila połączenia plenika i komórki jajowej
        I "na pewno" to tlyko tyle.

> Skad wiec termin 12 tygodni?
        Stąd zapewne ze w tym okresie wyszktałca się mozg

> 1 sekunda to mamy jeszcze do czynienia ze zwierzeciem a 2 sekundy pozniej to
        > juz czlowiek?
        Fajna logika. Zgodnie z nią człowiek bez włosow jest łysy, majacy 1 włos jest
        łsysy, z 2 jest łysy ... i z 10.000 włosów też jest łysy. No bo gdzie leży ta
        granica?
        • Gość: Misia Re: Dlaczego Bravo? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 19:06
          Mika a ty chyba nie skąpisz w swoich gabarytach.A głowa to też pęka od tych
          mądrości, które tu wypisujesz.Ustawa ta jest tylko przejawem wyjścia z
          ciemnogrodu muślowego ,który i ty reprezentujesz.Nauka dawno dowiodła to ,że
          życie jest nieprzerwanym ciągiem.Przerwanie go na jakimkolwiek etapie jest jego
          unicestwieniem.Powodzenia w życiu.
          • Gość: Ellen Re: Dlaczego Bravo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 19:39
            > A głowa to też pęka od tych mądrości, które tu wypisujesz.
            Jak ci peka to tylko twoj problem :))

> Nauka dawno dowiodła to ,że życie jest nieprzerwanym ciągiem.
            Primo poproszę o taki naukowy dowó - chetnie poczytam, bo zesto powolujecie sie
            na "naukowcy", "biolodzy" i "lekarze" a jakos wspolnego oświadczenia
            naukowcow / biologow / lekarzy nie widać. Secundo - wile procesow jest ciaglych
            (jak lysienie na przyklad, co mika ldanie wykazal). Czy przez to nie zachodza ?
            Łysy = owlosiony, lato = zima itd ? Bzdura.
        • antykagan A nie lepiej... 26.03.04, 18:41
          Gość portalu: mika napisał(a):

> .
          > Ustawa antyaborcyjna powstała po to aby pewna grupka posłów mogła swoje
          > religijne przekonania przekuć na powszechnie obowiązujące prawo.
          > Jakoś ci nie przeszkadza ze po wprowadzeniu ustawy na smietnikach zaczely
          > pojawiać się noworodki? Bo i tak. Zygoty mi nie szkoda, a niemowlaka - jak
          > najbardziej.
          >
          idalej ble ble ble
          Otoz drogie "feministki" prawda jest brutalna i banalna - po prostu dajecie
          d..y byle komu i byle gdzie, bez zastanowienia a potem chcecie mordowac poczete
          dzieci. Bo co to takiego? Stad falszywe, balamutne rozroznienia, od kiedy plod
          jest czlowiekiem i takie tam. Spotkalem kiedys taka bodajze 17 latke, ktora
          zaszla w ciaze na imprezie, tylko nie wie z kim, bo byla kompletnie nacpana i
          potem rozpaczliwie szukala tatusia. A ustawa jest dla niej doskonala w tym
          momencie - po prostu sie wyskrobie i jaki to problem? Pojdzie na nastepna
          impreze i bedzie sie dalej skrobac, wreszcie problem zniknie, bo bedzie
          bezplodna.

Poza tym mika lzesz, ze te noworodki na smietnikach to skutek ustawy
          antyaborcyjnej, ale szkoda mi to tobie tlumaczyc.
          Komunisci zawsze mordowali miliony ludzi, na tym opieraly sie ich rzady, wiec
          mordowanie nienarodzonych to dla nich chleb z maslem, a rozne suki i scierwa
          tzw. kobiety, bardzo chetnie z tego skorzystaja.

Generalnie: nie dawaj mika d..y byle gdzie i byle komu, to sie nie bedzie
          musiala skrobac.
          • Gość: Ellen Re: A nie lepiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 19:55
            > Otoz drogie "feministki" prawda jest brutalna i banalna - po prostu dajecie
            > d..y byle komu i byle gdzie,
            Bzdura. Ale bardzo czesto wytaczana - niedawno byl na forum "KObieta" watek o
            kobiecie ktora zaszla w ciaze i chciala ja przerwac ze zwzgledow zdrowotnych.
            oparty na artykule w ktorym jasno powiedziano ze jej peartnerem byl maz i
            ojciec 3. dzieci. I oczywiscie od razu trafil sie argument "nie powinna dawac
            dupy pijana na lewo i prawo na dyskotekach". Jak rozumiem po zaszufladkowaniu
            kobiety sprawa dopiero staje sie dla was jednoznaczna, prawda? I swiadomosci ze
            ze wiekszosc zabiegow robia zwykle kobiety wolicie odsuwac.

> Poza tym mika lzesz, ze te noworodki na smietnikach to skutek ustawy
            > antyaborcyjnej, ale szkoda mi to tobie tlumaczyc
            No to mi wytlumacz. Kiedys w ogole tego nie bylo, teraz nie ma prawie tygodnia
            zeby jakiego martwego noworodka nie znalezli. przypadek? hmm...

> Komunisci zawsze mordowali miliony ludzi, na tym opieraly sie ich rzady,
            W krajach kom,unistycznych aborcja czesto jest zakazana (np. byla w Rosji, a
            tez dlugo w Chinach - panstwa totalitarne zmuszaja kobiety do rodzenia jesli
            uwazaja ze potrzebuja wiecej nowych obywateli. Do zarabiania na emerytury na
            przyklad). To w demokratycznych aborcja jest legalna.
      • Gość: Toni Re: Dlaczego Bravo? IP: *.telia.com 25.03.04, 16:39
        Jak byś nie przyjął pewnych granic w programowaniu to nigdy i niczego byś nie
        zaprogramował.
        Ustawa nie dotyczy urodzonych dzieci, dotyczy zarodka do 12-go tygodnia, jak
        chcesz wiedzieć co to zarodek, płód i dziecko to wykorzystaj swoje umiejetnosci
        zawodowe i przyswój tą wiedzę.
        Możesz pozatem całkowicie wyeliminowć problem nie czyniąc nic, co moze
        doprowadzić do zapłodnienia. POwodzenia.
        • Gość: Misia Re: Dlaczego Bravo? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 19:14
          Ach Toni tylko ty chcesz przyjemnie żyć? Ty chyba nigdy nie byłeś
          zygotą ,zarodkiem tym byle kim ,tak bardzo pogardzanym przez babochłopy od
          sierpa i traktora.Ty od razu byłeś 12 tyg.płodem więc nie trząsłeś portkami czy
          się uda czy nie przejść ten okres wielkiej niewiadomej.
        • Gość: Misia Re: Dlaczego Bravo? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 19:14
          Ach Toni tylko ty chcesz przyjemnie żyć? Ty chyba nigdy nie byłeś
          zygotą ,zarodkiem tym byle kim ,tak bardzo pogardzanym przez babochłopy od
          sierpa i traktora.Ty od razu byłeś 12 tyg.płodem więc nie trząsłeś portkami czy
          się uda czy nie przejść ten okres wielkiej niewiadomej.
        • elfhelm 12 tygodni to już nie zarodek czy zygota!! 25.03.04, 19:40
          • Gość: Misia Re: 12 tygodni to już nie zarodek czy zygota!! IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 19:52
            Widzisz założono ,że pod koniec pierwszego trimestu ciąży zarodek zmienia się w
            płód.
      • Gość: papa Smerf Re: Dlaczego Bravo? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 16:59
        Widzę, że masz umysł analityczny, to podrzucę Ci jeszcze kilka problemów.
        Dlaczego wspóżycie seksualne z dziewczyną mającą 14 lat i 364 dni jest karalne a
        nastepnego dnia już nie?
        Dlaczego człowiek jest pełnoletni, gdy osiągnie 18 a dzień wcześniej jeszcze nie?
        Dlaczego prezydentem można zostać, gdy się ma 35 lat a 34 lata i 364 dni nie
        wystarczy?
        Powodzenia w myśleniu.
        • Gość: Misia Re: Dlaczego Bravo? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 19:21
          Widzisz papo terminy o których ty piszesz są terminami umownymi .Trudno będzie
          umówić ,że ciąża będzie trwała u człowieka 25 tyg.A może masz na to sposób?
          Jestem wielce ciekawa.
          • Gość: papa Smerf Re: Dlaczego Bravo? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 20:21
          • Gość: papa Smerf Re: Dlaczego Bravo? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 20:26
            > Widzisz papo terminy o których ty piszesz są terminami umownymi .Trudno będzie
            >
            > umówić ,że ciąża będzie trwała u człowieka 25 tyg.A może masz na to sposób?
            > Jestem wielce ciekawa.

No widzisz. Jakoś się trzeba umówić. W przeciwnym wypadku całe prawo można
            potłuc o kant.
            Jeden młodzieniec w wieku 14 lat to takie sobie podrośnięte dziecko a inny to
            chłop 190 o 90 kg wagi. Jeden dziadek w wieku 70 lat to trzęsąca się starowina
            a inny płynie sam w łodzi wiosłowej przez ocean.
            To jakie kryteria przewidujesz?
            • Gość: Misia Re: Papa Smerfie nic do dojrzałości płciowej IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 20:30
              i psychicznej nie ma nadmierna tusza i wysokośc dziecka.
              • Gość: papa Smerf Re: Papa Smerfie nic do dojrzałości płciowej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 20:49
                > i psychicznej nie ma nadmierna tusza i wysokośc dziecka.

Przestań mnie trzymać w napięciu i powiedz wreszcie co ma i w jakich jednostkach
                chcesz to mierzyć, tak, aby mogło być zapisane w kodeksie.
                • Gość: Misia Re: Papa Smerfie ja ciebie trzymam w napięciu? IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 21:02
                  Powiedz w jakim? A tak naprawdę to na jakie pytanie mam Ci odpowiedzieć?
    • Gość: dr Goebbels Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab IP: *.tele2.pl 25.03.04, 16:20
      Sieg heil! Nareszcie! Jeszcze tylko eutanzja, bez ograniczeń, żeby pozbyć się
      starych i nienormalnych. A edukacja seksualna od przedszkola, bo potem czarni
      maja juz swoje wpływy... Jakże rozkwitnie nasz Vaterland! Zawsze wierzyłem w
      socjalizm (narodowy). Obyście tylko towarzyszki zdążyły przed zmiana warty!
      • Gość: papa Smerf Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 16:31
        Panie doktorze G. ja wiem, że skleroza nie boli. Ale za pana czasów aborcja była
        bezwzględnie zakazana. Ale czy to człowiek musi wszystko pamiętać?
        • Gość: * Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab IP: *.topolowa.net 25.03.04, 16:42
          Gość portalu: papa Smerf napisał(a):

> Panie doktorze G. ja wiem, że skleroza nie boli. Ale za pana czasów aborcja był
          > a
          > bezwzględnie zakazana. Ale czy to człowiek musi wszystko pamiętać?

no zalezy dla kogo, a pozatym eutanazja byla powszechnie dostepna
          • Gość: Ellen Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 19:46
            Dla Niemek. Mialy rodzic dzieci bo Vaterland potrzebowal nowych obywateli. BTW
            dokladnie z tej samej polki jest argument, ze aborcja powinna byc nielegalna bo
            spoleczenstwo sie nam starzeje i nie starczy na emerytury.
    • Gość: papa Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 25.03.04, 18:59
      Czym się różni przerywanie czynności życiowych młodego zarodka od przerywania
      czynności życiowych starszego zarodka, którego 19 podsystemów musi działać w
      pełni?
    • Gość: arahat Mam gdzies kosciol...uzywam prezerwatyw IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.04, 19:36
      albo spiral..Ciemnogrod kopuluje pod kolderka. Ciekaw co robia administratorzy
      kosciola ze swoja chucia.. czyzby molestowali??
      • Gość: Misia Re: Arahat toś ty obojniak. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 19:41
        Używasz i prezerwatywy i spirale, a gdzie ty to wszystko wsadzasz.
      • venus99 Re: Mam gdzies kosciol...uzywam prezerwatyw 25.03.04, 19:44
        zapytaj się arcypasterza Paetza.on to wie doskonale.
    • elfhelm najłatwiej przy problemach wywołać wojnę 25.03.04, 19:38
      to nie jest nieodpowiedzialne, to jest doprawdy żenujące. ale i tak przegracie
      czerwona chołoto, bo hasła antyklerykałów z racji, zielonych, lwic Borowskiego,
      będą głośniejsze
      • Gość: Misia Re: Elfhelm jaśniej proszę. IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 19:43
        • Gość: papa Re: Elfhelm jaśniej proszę. IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 25.03.04, 20:17
          Najpierw musisz przefarbować włosy. Może pomoże...
          • Gość: Misia Re: Papa na jaki kolor IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 20:26
        • elfhelm skróty myślowe 26.03.04, 14:00
          problemy gospodarcze, a dla odwrócenia uwagi rozpętuje się wojny ideoligiczne i
          się wmawia, że aborcja (która dzieli na pół i partie i społeczeństwo) jest
          najważniejszym problemem.
          a to jest żenujące w obliczu 20% bezrobocia i niemal 60% deficytu
    • Gość: luvski Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab IP: *.icpnet.pl 25.03.04, 20:41
      ta ustawa do niczego nie zacheca.
      legalizuje aborcje, która jest faktem.
      dla katolików to nie do przyjecia, dla kobiet, ktore chcą ją przeprowadzić,
      życiowa konieczność.
      poza tym najlpiej by bylo, zeby inna partia niz sld, forsowala ten projekt.
      szkoda, zeby walka o prawa obywatelskie, byla wykorzystywana przez kolegów i
      koleżanki leszka millera.
      zresztą kalkulacje sld, ze odrobią dzieki temu utracone punkty, jest dziecinną
      fantazją.
      nie odrobią, nawet gdyby zalegalizowali trawe.

• Gość: Misia Re: Luvski ta ustawa jest nie do przyjęcia IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 20:53
        dla każdego człowieka, dla Ciebie też.Jeżeli masz inne zdanie to jesteś do tyłu
        z wiedzą na temat fizjologii rozrodu.Ciemnogród współczesnego społeczeństwa
        czyni to,że istnieje nadal problem aborcii.Każdy człowiek jest odpowiedzialny
        za utrzymanie gatunku w sensie biologicznym, Ty też więc nie pleć głupot bo
        dzieci to czytają.
        • Gość: Ellen Re: Luvski ta ustawa jest nie do przyjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 20:02
          > Ciemnogród współczesnego społeczeństwa
          > czyni to,że istnieje nadal problem aborcii.Każdy człowiek
          O tak. Cimenogordem są ludzie którzy - bardzo głośno krzycząc przeciw
          legalziacji aborcji - jednocześnie staraja sięzmniejszyc zaasięg edukacji
          seksualnej i dostępnosć środków antykoncepcyjnych. Dlaczego w Danii problemu
          aborcji praktycznie nie ma? Bo od podstawówki mają wych. seksualne a w razie
          potrzeby antykoncepcja jest dostepna za darnmo. no ale dla was to nie do
          przyjecia, prawda?

> Każdy człowiek jest odpowiedzialny za utrzymanie gatunku w sensie biologicznym
          Taaa jest !!! Kazda ktora nie urodzi co najmniej tuzina zeby gatunek się
          utrzymywal - w sensie biologicznym oczywiscie - po menopauzie powinna byc
          zeslana do kolonii karnej. BRAWO DLA TEJ PANI ZA NAJGLUPSZA WYPOWIEDŻ NA TYM
          WATKU
    • Gość: BL Może od razu uchwalić eutanazję dla posłanek SLD ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 20:51
      • Gość: Misia Re: Może od razu uchwalić eutanazję dla posłanek IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 25.03.04, 20:58
        Te panie to tchórze .One chcą się pastwić nad zygotą,zarodkiem i płodem do 12
        tyg.jego życia bo ono jest bezbronne i nic im nie zagraża.Eutanazji się boją bo
        one same niedługo wejdą w wiek zniedołężniałych starców.
        • Gość: Ellen Re: Może od razu uchwalić eutanazję dla posłanek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 20:09
          Jasne jasne zachodza w ciaze tylko po to zeby sie potem wyskrobac , sadystki
          jedne...
          Ty to naprawde glupia jestes.
    • pietrekj Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab 26.03.04, 17:24
      Sądzę, że jeśli jest to ustawa XXI wieku, i najnowocześniejsza, i w duchu
      równouprawnienia to dopuszcza aborcję u mężczyzn.
      Swoją drogą na poważnie - to chyba tylko próba zjednoczenia lewicy wokół
      "wspólnej sprawy".
    • Gość: Piotr Zalozenia ustawy sa b.dobre IP: 5.2.1R1D* / 193.251.169.* 26.03.04, 17:28
      Jezeli komus sie nie podobaja,jego sprawa. W razie ewentualnych watpliwosci
      nalezy zrobic referendum, a Michaliki i inny ciemnogrod odsunac od prawa
      decydowania o przepisach RP.
      • Gość: SLD-UPek Wyskrobią nam elektorat. IP: 195.205.230.* 26.03.04, 17:34
        Młody Giertych ma już tyle dzieci co towarzysze prezydent i premier razem wzięci.
        O Jurku, Łopuszańskim i Konopczynie nawet wspominał nie będę.
    • antykagan Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab 26.03.04, 18:52
      Gość portalu: XYZ napisał(a):

> Wreszcie!!! Szkoda tylko, że prwicowa eksterema z sukienkowymi i
      > Michnikowatymi storpeduje sprawę.

Wiesz komuchu, jak patrze na takie wpisy jak twoj, to mysle, ze jakby byla
      abporcja to moze by cie wyskrobali i byloby sporo komuchow mniej na swiecie, bo
      to w rodzinach czerwonych sa takie dazenia do skrobania?
      • Gość: P-77 Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 20:07
        Nikt już nie pamięta,że ustawa z 1993 roku była kompromisem. ZChN proponowało
        wowczas zakaz aborcji nawet w razie zagrożenia dla zdrowia matki.
        Dziś zwolenniczki tej ustawy z jazgoczącą posłanką SLD (skąd u diabła wzięła
        się ta baba) twierdzą, że och propozycja - dająca prawo do aborcji na żądanie
        do 12 tygodnia - to "kompromis". Czyli - jak rozumiem - ustępstwo polega na
        tym, że nie można usuwać płodu do 9 miesiaca ciąży włącznie, co stawiałoby nas
        w jednym szeregu z Chinami.
        Pańśtwa Europy Zachodniej na ogół dopuszczają aborcję na żądanie, ale stawiają
        różne warunki jak np. obowiązkowe konsultacje psychologiczne, zaśwaidczenie od
        dwóćh lekarzy czy obowiązek przeprowadzenia zabiegu po pewnym czasie (np. 3
        dni) po zgłoszeniu. Wnioskodawczynie są więc bardziej radyklane niż europejscy
        politycy lewicowi, którzy zdają sobie sprawę, że aborcja to zło konieczne. Od
        polskich agitatorek słyszymy, że aborcja to prawo kobiety.
        JEstem zwolennikiem utryzmania obecnego stanu prawnego z tym jednak
        zastrzeżeniem, że tam gdzie aborcja jest dopuszczalna powinna być
        realizowana.Klauzula sumienia nie powinna być nadużywana - przeraża mnie gdy
        słyszę prof. Chazana twierdzącego, że kobiueta chora na raka piersi powinna
        najpierw urodzić dziecko a dopiero potem poddać się leczeniu.
        No i najważniejsze - badania prenatalne powinna być ogólnie dostępne.
      • czerwony.krwiopijca Re: Gotowy jest projekt ustawy liberalizującej ab 26.03.04, 20:08
        Nie ma strachu, komunistki wyskrobują tylko prawaczków i ewentualnych księży.
        Mają taki specjalny zmusł, instynkt macierzyńskio-komuszy.
        Da zdrawstwujet!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka