indris 05.04.04, 18:10 W wiadomościach o 18.00 TOK-FM podało, że Cimoszewicz podał się do dymisji. O co tu może chodzić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 18:12 indris napisał: > W wiadomościach o 18.00 TOK-FM podało, że Cimoszewicz podał się do dymisji. O > co tu może chodzić ? Widać uczciwość mu nie pozwala firmować swoim nazwiskiem tego co dzisiaj pokazali jego partyjni koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Orlengate? IP: *.b.dial.de.ignite.net 05.04.04, 18:19 Może to ma jakiś związek z rewelacjami Kaczmarka? Ta afera jest rozwojowa, choć z góry mówię, że strzelam Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 18:22 Podał się do symisji w związku z publikacją w NIE, gdzie napisali o wycieku poufnych informacji z komputera MSZ. Czy Miller wytrzyma psychicznie takie standardy w swoim rządzie? Bo to chyba coś nowego dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 18:26 goniacy.pielegniarz napisał: > Podał się do symisji w związku z publikacją w NIE, gdzie napisali o wycieku > poufnych informacji z komputera MSZ. Czy Miller wytrzyma psychicznie takie > standardy w swoim rządzie? Bo to chyba coś nowego dla niego. Głupi Cimoszewicz! Zamiast się zapierać, mówić o wściekłym ataku dziennikarzy na demokratyczne struktury państwa, błędzie technicznym, kobiecie zmienną jest, ten się wziął i zdymisjonował. Pozwów pisać nie umie czy jak? Gdzie się taki ulung? Jak nie z tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 18:39 No co ty, Cimoszko sam pobiegł z dyskami do Urbana, by ten napisał, by mieć alibi do dymisji i w ten sposób zadołować Millera i SLD. Nic nie wycieka z MSZ przypadkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Urban IP: *.b.dial.de.ignite.net 05.04.04, 18:26 goniacy.pielegniarz napisał: > Podał się do symisji w związku z publikacją w NIE, gdzie napisali o wycieku > poufnych informacji z komputera MSZ. Czy Miller wytrzyma psychicznie takie > standardy w swoim rządzie? Bo to chyba coś nowego dla niego. Ma za swoje. Wiadomo już, co było w tych poufnych informacjach? Swoją drogą ciekawą rolę odgrywa od jakiegoś czasu Urban. Czyżby się mścił? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Urban 05.04.04, 18:33 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Ma za swoje. Wiadomo już, co było w tych poufnych informacjach? Swoją drogą > ciekawą rolę odgrywa od jakiegoś czasu Urban. Czyżby się mścił? Podaję za GW: ""Nie" ujawniło tajne i poufne materiały, które znajdowały się na twardych dyskach komputerów MSZ. Dyski zostały nieskutecznie wyczyszczone i oddane prawdopodobnie firmie skupującej zużyty sprzęt. Kilka tygodni temu z ofertą sprzedaży "Gazecie: danych z dysków "jednego z ministerstw" zgłosił się niezidentyfikowany mężczyzna. - Mam już ofertę na kilka tysięcy złotych, negocjuję z kilkoma redakcjami. Czy "Gazeta" da więcej. "Gazeta" odmówiła." Mnie zastanawia tylko, czy to przypadek czy też nie. Jeśli nawet po formatowaniu twardych dysków możliwe jest odczytanie twardych dysków (co udowodniono przy dysku Jakubowskiej), to przecież nie jest to takie proste, jak kliknięcie myszką. Trochę czasu trzeba zapewne przy tym spędzić. A mi nie za bardzo chce się wierzyć, że jakiś przypadkowy człowiek, który zajmuje się skupowaniem twardych dysków, pogrzebał sobie, żeby zobaczyć, co tam może być na jakimś dysku. Tak dla czystej przyjemności i z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg cynk IP: *.b.dial.de.ignite.net 05.04.04, 18:46 goniacy.pielegniarz napisał: > > Mnie zastanawia tylko, czy to przypadek czy też nie. Jeśli nawet po > formatowaniu twardych dysków możliwe jest odczytanie twardych dysków (co > udowodniono przy dysku Jakubowskiej), to przecież nie jest to takie proste, jak > > kliknięcie myszką. Trochę czasu trzeba zapewne przy tym spędzić. A mi nie za > bardzo chce się wierzyć, że jakiś przypadkowy człowiek, który zajmuje się > skupowaniem twardych dysków, pogrzebał sobie, żeby zobaczyć, co tam może być na > > jakimś dysku. Tak dla czystej przyjemności i z ciekawości. Mógł mieć cynk. Ktoś go być może uprzedził, że tam są ciekawe rzeczy do odczytania. A z tego że niezidentyfikowany mężczyzna ma dryg do interesów, możemy się tylko cieszyć. W ten sposób ujawniono już bardzo dużo afer na świecie. Moim zdaniem to dobrze, że ten mechanizm zaczyna funkcjonować także w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: cynk 05.04.04, 18:58 Za GW: "Cimoszewicz oświadczył, że w związku z zaginięciem twardych dysków komputerów MSZ poinformował prokuratora generalnego o prawdopodobieństwie popełnienia przestępstwa przez pracowników MSZ i zwrócił się o wszczęcie postępowania w tej sprawie. Dodał, że z podobnym wnioskiem wystąpił do szefa ABW." Jeśli są tam materiały o Iraku, to coś wpadło mi do głowy. Kilka miesięcy temu pisali (nie pamiętam tylko czy w NIE czy w Polityce), że pracownicy MSZ, wielcy przeciwnicy wojny w Iraku, piszą krytyczne artykuły w prasie na temat tej wojny, występując pod przybranymi nazwiskami. Możliwe więc, że dali upust swoim emocjom, skoro już idą na dno. Ale przecież może chodzić o zupełnie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chicago Re: cynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 19:57 Na przyklad o konstytucję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: always ultra Re: cynk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 20:19 Kto nie wierzy niech zmierzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Dymisja Cimoszewicza IP: *.proxy.aol.com 05.04.04, 18:23 Panstwo sie sypie. Chyba wkrotce oglosza dlugo oczekiwane bankructwo tego kabaretu. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 18:36 To , że państwo sie sypie mówiliśmy na innym forum, tam tez padały informacje o błędach jakie popełniono.Nie chodzi mi wcale o dekomunizację ale o opcje zerowe w takich sektorach jak słuzby specjalne, wymiar sprawiedliwości i odsunięcie na dość długi czas genseków z PZPR.Tego nie zdołano zrobić, zatem nic dziwnego , ze stan tego kraju jest dzis taki.Jeśli J.Oleksy jest predystynowany i sam ochoczo chce sie brac za rządzenie krajem to mnie w tym kraju juz niewiele moze zaskoczyć.Teraz nie ma co gdybać , trzeba brac sie do roboty i odspawać to całe towarzystwo od stołków.Problem polega na tym, ze aktualnie niewielu jest na scenie politycznych , którzy nadaja się zastąpienie tych wszystkich nieudaczników ( eufemizm ). Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 18:25 A ja juz myślałem , ze powodem jest narastający konflikt w Irtaku, który moze prowadzić do wybuchu wojny domowej, i w zwiazku z powyższym "Cimoszko" chcąc uchylić sie od odpowiedzialności po prostu dał nogę. Nie sądzisz ??? Tylko nie bierz tego powaznie , czuję sie tak jakbym cytował Ciebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 18:27 Czy teraz dowiemy sie o negocjacjach z UE jak było i co nas czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 18:52 nie tak predko ! premier miller sie nie zgodzil ! na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 18:57 Czy Ty przypadkiem nie cierpisz na "demencje starczą " ????? Odpowiedz Link Zgłoś
marcepanna Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 19:14 miejmy nadzieje ze cimusz zasili borowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Leszek Błochowiak IP: *.b.dial.de.ignite.net 05.04.04, 19:27 Miller powinien nazywać się od dzisiaj Błochowiak. A Anita Iluzjonistka. Udowodniła, że nie było afery Rywina, to co - on nie może? SLD to trójkąt bermudzki. Wszystko pojawia się tam i znika jak fata morgana. Nie wiadomo nawet, czy w ogóle było. Była afera z przeciekami z MSZ i juz w godzinę po jej ujawnieniu okazuje się, że jednak nie, a Cimoszewicz "to wielce szlachetny człowiek". Tak samo jak Leszek Miller, przepraszam - Leszek Błochowiak. Odpowiedz Link Zgłoś
camille_pissarro Re: Dymisja Cimoszewicza 05.04.04, 19:42 A niech zasila to całe "runo leśne".Potem dokoptuje tam jeszcze Ordynacka i pozostała część liberałów z SLD i będziemy mieli "powtórkę z rozrywki" tzn SLD bis.Jeśli tylko dojdą do ładu , bo na razie to nic poza chaosem nie widać. A mi w to graj. Ja będę usatysfakcjonowany jak ta cała lewizna , skonczy "six feet under". Odpowiedz Link Zgłoś