ayran 11.11.10, 10:06 ... do Kamińskiego. Że też od razu na to nie wpadłem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cookies9 Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:07 Trzeci bliżniak i cicha woda:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:57 cookies9 napisała: > Trzeci bliżniak i cicha woda:-) Zawsze lubił spotkania w zacisznych pomieszczeniach. Np. w pokoju hotelowym. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:07 Specjalista od tego typu spraw, więc bardzo możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:54 wylogowany.pielegniarz napisał: > Specjalista od tego typu spraw, więc bardzo możliwe. Taki PiS-owski cichociemny, a nawet bardzo cicho ciemny. Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:11 Moze by Kaminski pojechal na Zoliborz z ryngrafem? Jeszcze nic straconego!;) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:12 Stawiałam raczej na Płaszczaka. Hm, no, do Lipińskiego tez to podobne. W każdym razie żaden nie robil by tego z wlasnej inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
henry.rollins Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:14 Ja myślę, że to jednak Czarnecki. Kamiński mówił że to członek młody stażem. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:16 "młody staż" dotyczył innej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:21 henry.rollins napisał: > Ja myślę, że to jednak Czarnecki. Kamiński mówił że to członek młody stażem. Przecież to chodziło o kogoś ważnego, z władz partii, a nie o pajaca, którego nie szanuje nikt, łącznie z tymi, którym w danym momencie wchodzi w tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:24 "Gazeta Wyborcza" pisze , że taką propozycję być może złożył mu europoseł PiS Ryszard Czarnecki. Europoseł Czarnecki w rozmowie w TVN24 nie przyznał, że to on dzwonił do Michała Kamińskiego. Te słowa uwiarygodniła Joanna Kluzik-Rostkowska. - Ryszard Czarnecki nie jest czołowym politykiem PiS. Był w tylu partiach politycznych, m.in.: z Lepperem i Łyżwińskim, to jeśli słucha się jego napominań o lojalność to jest to po prostu śmieszne - powiedziała była posłanka PiS w TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:29 malo wazne ktory wazeliniarz,wazne ze" dali ciala " Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 11:08 ayran napisał: > > "Gazeta Wyborcza" pisze , że taką propozycję być może złożył mu europoseł Pi > S Ryszard Czarnecki. > > Europoseł Czarnecki w rozmowie w TVN24 nie przyznał, że to on dzwonił do Michał > a Kamińskiego. > > Te słowa uwiarygodniła Joanna Kluzik-Rostkowska. - Ryszard Czarnecki nie jest c > zołowym politykiem PiS. Był w tylu partiach politycznych, m.in.: z Lepperem i Ł > yżwińskim, to jeśli słucha się jego napominań o lojalność to jest to po prostu > śmieszne - powiedziała była posłanka PiS w TVN24. > Zresztą gdyby dzwonił mały, głupi Rysio, to Kamiński by się nie zdenerwował, tylko popędziłby mu kota. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 11:21 wos9 napisała: > Zresztą gdyby dzwonił mały, głupi Rysio, to Kamiński by się nie zdenerwował, ty > lko popędziłby mu kota. Kamiński się wcale nie zdenerwował. To po prostu element długofalowej kampanii, którą sobie wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 11:28 a niektórych dowodów lojalności głupio się pozbywać: www.ryszardczarnecki.pl/pl/?page=fotokronika_tresc&id=70 Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz I to mu się ceni 11.11.10, 11:30 Wie, że nawet przy grobie papieża obowiązuje hierarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
wylazla_klempa_z_szydlo Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 12:51 > a niektórych dowodów lojalności głupio się pozbywać: krawata o barwach narodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 13:53 Do tego zdjęcia mam tylko jeden komentarz: tiny.pl/hwq7m Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 11:20 ayran napisał: to jeśli słucha się jego napominań o lojalność to jest to po prostu > śmieszne - powiedziała była posłanka PiS w TVN24. Temu, komu siedzi akurat w tyłku, jest lojalny do granic śmieszności. Odpowiedz Link Zgłoś
wylazla_klempa_z_szydlo Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:27 ...dokładnie... gdzieś ~ 0,5 h temu to samo mi w głowie zaświtało i jeszcze dodam, że ów Lipiński podobnymi metodami próbował kiedyś skaptować Chamoobronną Begerową-Owsikównę. Odpowiedz Link Zgłoś
gat45 Wiesz czy przypuszczasz ? 11.11.10, 10:29 ? Bo mi to jakoś z tekstów nie wychodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Wiesz czy przypuszczasz ? 11.11.10, 10:41 Ująłbym to tak: "wiedzieć" to powiedziane zbyt mocno, a "przypuszczać" zbyt słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
haen2010 Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 10:30 Lipiński to dość dziwny facet. Mógł dzwonić z intencją ratowania PiS przed Zioberkiem. Wcale nie z polecenia Kaczora, jak to z Beger było. Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Błaszczak... 11.11.10, 10:49 dzwonił,to pewne,to najwierniejszy z żołnierzy Prezesa;i wszystko wykona,co boss każe Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Dlaczego z taką pewnością tak twierdzisz? Przecież 11.11.10, 11:12 ten rozkaz mógł równie dobrze wydać Ziobro. kucyk_trojanski napisał: > dzwonił,to pewne,to najwierniejszy z żołnierzy Prezesa;i wszystko wykona,co bos > s każe Odpowiedz Link Zgłoś
kucyk_trojanski Re: Dlaczego z taką pewnością tak twierdzisz? Prz 11.11.10, 11:27 bo grozić sankcjami mógł tylko ktoś funkcyjny w Pis Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Dlaczego z taką pewnością tak twierdzisz? Prz 11.11.10, 14:02 kucyk_trojanski napisał: > bo grozić sankcjami mógł tylko ktoś funkcyjny w Pis Napisałam przecież, że pogrożenie sankcjami mógł zlecić Ziobro - jak najbardziej funkcyjny w PiS. Kim się posłużył? Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Błaszczak... 11.11.10, 11:27 kucyk_trojanski napisał: > dzwonił,to pewne,to najwierniejszy z żołnierzy Prezesa;i wszystko wykona,co bos > s każe Błaszczak to katarynka do występów medialnych, a nie człowiek do załatwiania tego typu spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany.pielegniarz Re: Błaszczak... 11.11.10, 11:28 wylogowany.pielegniarz napisał: > kucyk_trojanski napisał: > > > dzwonił,to pewne,to najwierniejszy z żołnierzy Prezesa;i wszystko wykona, > co bos > > s każe > > > Błaszczak to katarynka do występów medialnych, a nie człowiek do załatwiania te > go typu spraw. Całkiem odwrotnie niż Lipiński, zapomniałem dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Błaszczak... 11.11.10, 11:45 Zapomnieliśmy o Brudzińskim, szantaż, to do niego podobne, donosicielstwo, także... Obstawiam jojo Brudzińskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Błaszczak... 11.11.10, 14:04 czan-dra napisał: > Zapomnieliśmy o Brudzińskim, szantaż, to do niego podobne, donosicielstwo, takż > e... > Obstawiam jojo Brudzińskiego... Też możliwy trop. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Błaszczak... 11.11.10, 11:50 kucyk_trojanski napisał: > dzwonił,to pewne,to najwierniejszy z żołnierzy Prezesa;i wszystko wykona,co bos > s każe Opowiadano mi scenke z dawnych czasow - dwoch kaczorow dopadlo jakiego chlopaka, jeden mu wykręcal ręce i glowe przychylal do ziemi chcąc, by padl na kolana, a drugi wrzeszczal "przepros i powiedz, ze juz nigdy nie będziesz". Ponton zbyt duzy, a i kaczor juz tylko jeden, ale metoda ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 11:55 Bardzo tajemnicza sprawa. Misiek Kamiński wspomniał chyba, że dzwoniono do niego "w dobrej wierze", co raczej z góry wyklucza wszystkich pisowców. I właśnie tym argumentem powinien posłużyć się Ziobro, stawiając pod znakiem zapytania to, że do Miśka w ogóle dzwoniono. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 12:03 Może mu się pomyliło z "pod dobrą datą". Odpowiedz Link Zgłoś
witek.bis Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 12:15 :-) Całkiem możliwe. A wtedy należałoby zapytać, kto lał spiritus movens. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 12:07 witek.bis napisał: powinien posłużyć się Ziobro, stawiając pod znakiem zapytania to, > że do Miśka w ogóle dzwoniono. też tak zrobił radził by przespał noc, pomyślał, może się okaże, że nikt nie dzwonił, a jak dzwonił to może Misiek źle odczytał sugestie... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 14:14 scoutek napisała: > witek.bis napisał: > powinien posłużyć się Ziobro, stawiając pod znakiem zapytania to, > > że do Miśka w ogóle dzwoniono. > > też tak zrobił radził by przespał noc, pomyślał, może się okaże, że nikt nie dzwonił, a jak dzwonił to może Misiek źle odczytał sugestie... Ale był wyraźnie zadowolony, że Misiek sprawę upublicznił... Odpowiedz Link Zgłoś
razara1 Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 14:13 witek.bis napisał: > Bardzo tajemnicza sprawa. Misiek Kamiński wspomniał chyba, że dzwoniono do nieg > o "w dobrej wierze", co raczej z góry wyklucza wszystkich pisowców. Dokladnie. I dodał, że nie powie kto, bo nie chciałby mu zaszkodzić, a to z góry wyklucza Czarneckiego i Płaszczaka. Na 100% Lipiński. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Adam Lipiński dzwonił... 11.11.10, 13:32 Partia ma czterech wiceprezesów. Są nimi Marek Kuchciński, Adam Lipiński, Beata Szydło i Zbigniew Ziobro. Kamiński mówił o osobie z władz partii. Natomiast Migalski dokładnie tak: "Wiem o co najmniej jednej jeszcze osobie, którą kuszono tego typu dealem w ciągu ostatnich kilkudziesięciu godzin." Wiadomo, że Super Express obfotografował >>> www.se.pl/wydarzenia/kraj/tak-powstaje-nowa-partia_159441.html uczestników spotkania 8.11.10: Poncyliusza, Kowala, Bielana, Kamińskiego i obie panie. Może więc chodzić o Kowala lub Bielana i też sądzę, że "kusił" Lipiński. ze strony PiS >>> "Ścisłe kierownictwo PiS stanowi jej Komitet Polityczny. W jego skład, poza prezesem i wiceprezesami, wchodzą: Mariusz Błaszczak, Stanisław Kostrzewski, Joachim Brudziński, Michał Kamiński, Leonard Krasulski, Krzysztof Jurgiel, Wojciech Jasiński i Jarosław Zieliński" Odpowiedz Link Zgłoś
4_oddech_kaczuchy Re: czy to Adam Lipiński ujawnił, że dzwonił? 11.11.10, 14:08 ayran napisał: > ... do Kamińskiego. Że też od razu na to nie wpadłem. # Wiesz to od Lipińskiego czy od Kamińskiego? A może ktoś trzeci był świadkiem takiej rozmowy? To ciekawe, skąd się takie przecieki biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: czy to Adam Lipiński ujawnił, że dzwonił? 11.11.10, 14:20 Jeśli cię to naprawdę ciekawi, to obok Kamińskiego siedział Jarosław Kaczyński, a telefon był przestawiony na głośnik. Odpowiedz Link Zgłoś
4_oddech_kaczuchy Re: czy to Adam Lipiński ujawnił, że dzwonił? 11.11.10, 14:32 ayran napisał: > Jeśli cię to naprawdę ciekawi, to obok Kamińskiego siedział Jarosław Kaczyński, > a telefon był przestawiony na głośnik. # Tak, to mnie bardzo interesuje, skąd się biorą takie newsy. Skoro jednak twierdzisz, że obok Kamińskiego siedział Jarosław Kaczyński, to mnie uspokaja, gdyż jest to sugestia, że przeciek pochodzi od J. Kaczyńskiego. W przeciwnym wypadku mógłbym sądzić, że wszystko od początrku do końca wymyślił jakiś głupek, żeby zabłysnąć w Internecie i zamącić obywatelom w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: czy to Adam Lipiński ujawnił, że dzwonił? 11.11.10, 14:35 To bardzo dobrze, że osoba Jarosława Kaczyńskiego działa na ciebie uspokajająco. A z Kaszpirowskim próbowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
razara1 A może to dubieniecki dzwonił? 11.11.10, 20:58 Biorąc pod uwagę to z jaką konsekwencją próbuje wypchnąć z Pisu szczypińską. deser.pl/deser/1,97052,8429693,Maz_Marty__nienawidzi___poslanka__nie_rozumie___a.html Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Maleszka dowiedział się o tym od Lipińskiego 11.11.10, 21:10 czy od Kamińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
razara1 Jeszcze jeden trop wiodący do Lipińskiego 11.11.10, 22:14 wg Śpiewaka Kaczyński wie, że ta partia jest podzielona i wcale nie narzuca jej sztampowego zachowania i jednobrzmiących reakcji. Na zewnątrz, w mediach, konflikty i spory nie są obecne, ale daje się je dobrze wyczuć. Mając kilka frakcji, prezes odsuwa i zbliża do siebie jednych lub drugich. W tym sensie nikt nie posiada zapewnionej, trwałej pozycji (no, może poza Adamem Lipińskim). www.polityka.pl/kraj/analizy/1507388,1,wojenne-gry-prezesa.read Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Jeszcze jeden trop wiodący do Lipińskiego 11.11.10, 22:30 Czyli nie ten ktory zasze chcial byc dobrze poinformowany. www.pitbul.pl/i/article/1211/main.jpg Odpowiedz Link Zgłoś